Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Hmm... Włosi :lol:

No to idziemy sobie po muzeum impresjonistów Orsay ( było nas razem 5 dziewczyn :lol: ) a na ławeczce sobie siedzi 5 (suuuper :lol: ) chłopaków. No i cos tam po angielsku zagadali, bo muśleli, że my francuzkami jesteśmy! :lol: I sobie pogadaliśmy troche, porobiliśmy zdjęcia, dowiedziałysmy się, że jestesmy "cute" ("boskie") i mamy "beatifull name" (śliczne imiona :lol: ) Ogólnie bardzo sympatyczni :lol:

• Replies 4k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Posted

Witam sorki ze zmienie temat ale dzis sie przerazilam.Ide sobie z Ronim i chlopakiem na spacer tam gdzie zawsze uliczka i buduja sie tam domu i na posesji jednego domu ktory jest w budowie juz dobre 2-3 lata mlody labrador mniej wiecej 8 miesiecy.Na poczatku mysalam ze wlasciciele go zostawili na chwile bo moze musieli cos zalatwicale,ale niestety wracajac ta sama droga ten psiak dalej tam byl:( jak przejezdzam samochod albo ktos przechodzil podbiegal do ogrodzenia.Prawie sie poplakalam:( Jak mozna takiego psa zamknac na posesji zeby jej pilnowal????!!!!!!Niewiem jak dlugo on tam jest bo dawno tamtedy nieszlam.Ale jezeli jutro pojde i on tam bedzie to niewiem jak to zrobie ale go z tamtad zabiore!Rodzice mnie wywala z domu.Razem z nim i z Ronim ale niezostawie go tam.Ciekawe czy chcoiaz mu jedzenie przywoza i zmieniaja wode!!!!Jestem naprawde przerazona!!Ludzie niemaja pojecia o rasie,wogole niewiem czy oni wiedza jakiej ten pies jest rasy!Jesu gdzie ludzie maja mozgi????????

Posted

Poobserwuj co się tam dzieje...może faktycznie zostawili go tylko na pare godzin i jutro już go tam nie będzie. A jak spotkasz tych ludzi to im powiedz, że to nie pies do pilnowania posesji! A jeśli to do nich nie trafi to dodaj, że ktoś może im ukraść psa bo na rasowe labki jest teraz moda - może to ich przekona jeśli normalne argumenty nie trafiają.
Jeśli pies nie jest karmiony ani nie znajduje sie pod nalezytą opieką - dzwoń do TOZu.

Posted

Gazuś ty tam na podrywy pojechałaś? Przyznaj sie :lol:
A tak w ogóle to fajnie, że ci się podobało i cieszymy się, że już wrociłaś, bo dasz jakieś ciekawe fotki,prawda?:cool3:

Posted

Jutro tam pojde i poobserwuje moze zostawie kartke tak anonimowo ze ten pies nie jest do pilnowania posesji ani pies obronny.A jak to nic niezmieni to niewiem no sama go ukradne i poszukam domu.Niechce robic afery,ale musze cos zrobic bo szkoda psiaka.

Posted

aleb napisał(a):
Gazuś ty tam na podrywy pojechałaś? Przyznaj sie :lol:
A tak w ogóle to fajnie, że ci się podobało i cieszymy się, że już wrociłaś, bo dasz jakieś ciekawe fotki,prawda?:cool3:

Aleb, przeciesz mowila ze przywiezie sobie jakiegos Francuza :evil_lol:

Gazus, czekamy na relacje z fotkami. Mona Lizy mozesz nie wstawiac....ale tych Wlochow nie zapomnij tu pokazac :cool3:

Posted

Karolinka faktycznie mozesz zglosic do TOZ-u ale zanim oni sie rusza to fuuuuuuu czasu minie..
lepiej jak zauwazysz wlasciciela to z wlascicielem pogadac a jak nie to na policje!
u mnie za plotem facet uwiazal boksera na lancuchu..ostatnio pies sie zerwal w nocy z lancucha i przekopal sie do mnie do ogrodu..
dalmatynczyk cioci dostal furii bo w nocy to bylo wiec sie wystraszyl i zaczal szczekac..
odnioslam boksera do wlasciciela i urzpedzilam ze psow sie nie wiaze na lancuchu..bo jak nie to zglosze go i zaplaci mandat

czasami wystarczy tyle..dzisiaj bokserek juz latal wolno po posesji tylko na noc go przywiazali bo ma ok roku wiec niszczy..
ahh na razie tyle mi sie udalo osiagnac..przynajmniej juz sobie w dzien wolno lata..ale czasami ja sie dziwie po co ludzie psy kupuja

a krasc psa to trudno by yblo bo moze miec chip i wtedy ty sie pakujesz w problemy..

Posted

aaliw napisał(a):
Aleb, przeciesz mowila ze przywiezie sobie jakiegos Francuza :evil_lol:

Gazus, czekamy na relacje z fotkami. Mona Lizy mozesz nie wstawiac....ale tych Wlochow nie zapomnij tu pokazac :cool3:

Mona Lizy nawet jakbym chciała to i nie mogę - absolutny zakaz robienia fotek tam mają, a jak ktoś robi to konfisjują aparaty :lol:
Zaraz powklejam fotki :lol:

Posted

Już daje - Włochów dziś nie będzie, bo na innym aparacie są :lol:

Foto w ogrodach Luksemburskich - po dobie jazdy autokarem... Widać skutki.

Muzeum Perfum :lol: Ooooj, tam to się działo! Ale dorwałam perfumy, które można dostać tylko w Paryżu i Tokio.

A tutaj taka mała, dziewczęca atrakcja :lol:

Przed najwiekszą Operą w Europie (Univerek Muzyczny :lol: )

Muzeum Figur Woskowych - kto by powiedział? :lol:

Dla informacji - ja i Paulina jestesmy żywe, to kelner jest z wosku :lol:

No i już wiemy kto wygra Mundial :cool3:

Z panem Da Vinci :lol:

Zemsta Frankenstaina :lol:

Już nie na woskowo - widok na Paryż ze wzgórza Bazyliki Sacre Ceur

Widok z wieży Eifla

Kochani nie chce mi się teraz reszty pomniejszać, wklejać na imacka i tutaj :lol: A po za tym, jeszcze na innych aparatch są baaardzo ciekawe fotki! :lol:

Posted

Gazuś napisał(a):
Ale dorwałam perfumy, które można dostać tylko w Paryżu i Tokio.

A zdradzisz co to za perfumy? :cool3:
Widok z wiezy miodzio :p

Posted

cuciola napisał(a):
a jak pachna? tak bardziej slodko czy swiezo czy duszaco i mocne?

ja wole albo delikatne troche slodkie albo swieze

Słodko, świeżo, delikatnie :lol:
Wiesz jak pachnie J'dore z Diora? Można by się dopatrywac podobieństwa :lol:

Posted

Idziemy dzis z Tofka na pętle autobusową poćwiczyć. Macie jakieś porady jak nauczyc psa wsiadania i wysiadania z autobusu? Ciekawa czy trafimy na jakiegoś miłego kierowcę.:cool1:

Posted

URIA]Idziemy dzis z Tofka na pętle autobusową poćwiczyć. Macie jakieś porady jak nauczyc psa wsiadania i wysiadania z autobusu? Ciekawa czy trafimy na jakiegoś miłego kierowcę.:cool1:[/quote]

Witam!
Chociaż raz może ja do czegoś się przydam. 6 i 7 czerwca, gdy planowałyśmy spacerek z Behemot w galerii Soni opisywałam swoje doświadczenia z nauki Czokuni(podróże, kaganiec), właśnie też tam dołączyły do temat też inne osoby.
Pozdrawiam Ewa

Posted

URIA napisał(a):
Idziemy dzis z Tofka na pętle autobusową poćwiczyć. Macie jakieś porady jak nauczyc psa wsiadania i wysiadania z autobusu? Ciekawa czy trafimy na jakiegoś miłego kierowcę.:cool1:

Np. niech wejdzie za jedzeniem :)