Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 4k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Posted

Narazie przeglądałam hodowlę skandynawskie, angielskie, duńskie... Poszukiwania trwają :lol: Ta jedna co mi się podoba jest z Danii.

Uria - DZIEKUJĘ :lol: Śliczny ten list, nie wiem co bym bez Ciebie zrobiła :lol:

Posted

nathaniel napisał(a):
PRA to bodajże badanie oczu

PRA to CHOROBA oczu - jest to postępujący zanik siatkówki.
KAT - katarakta, zaćma

Nathaniel - nam tylko chodziło o to, czy ta sama nazwa jest w Polsce, ta sama w Angli :lol:

Posted

No jak zwykle burak sie wyrwal do odpowiedzi ;D :oops::oops:

W kazdym badz razie chodzilo mi o to ze pra to zanik siatkowi, aj myslalam ze ktos sie pytal o takie badanei i sie pytal na co ono jest :D (dekiel ze mnie)

Posted

nathaniel napisał(a):
No jak zwykle burak sie wyrwal do odpowiedzi ;D :oops::oops:

W kazdym badz razie chodzilo mi o to ze pra to zanik siatkowi, aj myslalam ze ktos sie pytal o takie badanei i sie pytal na co ono jest :D (dekiel ze mnie)

Ale PRA to i tak nie jest badanie. Może być badanie NA PRA (z dna oka), albo badanie na "gen pra" (optigen - laby np mają, goldy nie) :lol:

Posted

Poszukiwania trwają :lol:
Cóż, naszczęście nie jestem w tym sama, wszytski którzy mi pomagają i odpowiadają na nuuudne pytania bardzo dziękuję :lol:

Posted

Głupie pytanie?? Sama jestem ciekawa, jak z tym jest. Nasz pies smrodzi bardzo rzadko, ale za to jak mu sie zdarzy......... :-( Ale coż, niby czemu miałby tego nie robić, taż to zwykła fizjologia.

Zmieniłabym KarolinkaAndRoni twoje pytanie i zamiast "czy", zapytałabym "po czym" te bąki? Rodzina_rr przejeła po swoich rodzinach przekonanie, że psy smrodzą, jeśli jedzą chleb. Co Wy na to?? :razz:

Posted

:razz: Głupie pytanie?? Sama chciałabym wiedzieć, jak to jest. Nasz pies bączy bardzo rzadko, ale jak już to.........:shake:

Zmieniłabym trochę Twoje, KarolinkaAndRoni, pytanie - zamiast "czy", chciałabym wiedzieć "po czym"? Rodzina_rr po swojej rodzinie przejęła przekonanie, że pies smrodzi jesli je chleb. Co Wy na to?? ;)

Tego posta pisałam trzy razy, bo ciągle zamiast "zatwierdz" robiłam "wstecz":mad: . YYYYYY, chce mi się warczeć!

Posted

Sorry, ale coś skrewiłam z komputerem. :oops: Pracował w innym trybie i dlatego nie wiedziałam na forum mojego pierwszego posta :angryy:

Prawie nie dajemy Medorowi suchej karmy, wiec nie wiem. Ale logika i intuicja podpowieda, że byłoby coś na rzeczy.

Posted

Ja nie Gazus ani Cucci ale powiem wam, że Tofa miała to samo. Poruszyłam tą delikatną kwestię kiedyś u weta - bo normalnie wytrzymać nie szło i pies musiał spać w drugim kącie pokoju. I wet powiedział, że to się zdarza po niektórych rodzajach karmy (Tofa żarła Purine Pro Plan), że to sprawa indywidualna i żeby zmienić karmę - przeszłyśmy najpierw na RC potem na Proformance i problem się skończył. Teraz oczywiście też jej się to zdarza ale dzięki Bogu okazjonalnie ...ufff...:diabloti:
Ach i jeszcze dodam, że mam ubaw po pachy jak ona puszcza bąka - jest taka zdziwiona i zagląda sobie z niedowierzaniem pod ogon - a my wyjemy ze śmiechu:)

Posted

:knuje: no nie wiem czy to akurat wina Puriny. Polo tez teraz wcina ta karme. Czasami cos mu sie wymsknie :cool3:
Kiedys dostal zoltego sera, jako nagrody. O matko, wtedy to sie dzialo :eek:

Akurat polozyl sie pod moimi nogami, jak siedzialam przy komputerze....szybko stamtad uciekalam :scared:
Wiecej serka nie jadl ;)

Niedlugo konczymy Purine i przechodzimy na inna karme. Ciekawe co bedzie sie dzialo w tej smierdzacej sprawie.

Posted

Też tak myślę, że to indywidualna sprawa bo po serku żółtym Tofie nic nie jest a po Purinie odlatywała. A na jaką karmę przechodzicie aaliw? Bo my też musimy zmienić bowiem Księżna Tofka strajkuje przy Proformance:roll: