KarolinkaAndRoni Posted May 25, 2006 Posted May 25, 2006 Cuciola ale masz tam pewnie fajnie.Mediolan stolica mody:) Quote
Gazuś Posted May 26, 2006 Posted May 26, 2006 Narazie przeglądałam hodowlę skandynawskie, angielskie, duńskie... Poszukiwania trwają :lol: Ta jedna co mi się podoba jest z Danii. Uria - DZIEKUJĘ :lol: Śliczny ten list, nie wiem co bym bez Ciebie zrobiła :lol: Quote
Gazuś Posted May 26, 2006 Posted May 26, 2006 Jest za co :lol: A co do PRA/KAt - po angielsku jest tak samo :lol: Quote
Gazuś Posted May 26, 2006 Posted May 26, 2006 nathaniel napisał(a):PRA to bodajże badanie oczu PRA to CHOROBA oczu - jest to postępujący zanik siatkówki. KAT - katarakta, zaćma Nathaniel - nam tylko chodziło o to, czy ta sama nazwa jest w Polsce, ta sama w Angli :lol: Quote
Gazuś Posted May 26, 2006 Posted May 26, 2006 Napisałam do hodowli...Teraz czekam, czekam :lol: Psy tam mają śliiiczne, pościągałąm sobie zdjęcia na kompa :) Quote
nathaniel Posted May 26, 2006 Posted May 26, 2006 No jak zwykle burak sie wyrwal do odpowiedzi ;D :oops::oops: W kazdym badz razie chodzilo mi o to ze pra to zanik siatkowi, aj myslalam ze ktos sie pytal o takie badanei i sie pytal na co ono jest :D (dekiel ze mnie) Quote
Gazuś Posted May 26, 2006 Posted May 26, 2006 nathaniel napisał(a):No jak zwykle burak sie wyrwal do odpowiedzi ;D :oops::oops: W kazdym badz razie chodzilo mi o to ze pra to zanik siatkowi, aj myslalam ze ktos sie pytal o takie badanei i sie pytal na co ono jest :D (dekiel ze mnie) Ale PRA to i tak nie jest badanie. Może być badanie NA PRA (z dna oka), albo badanie na "gen pra" (optigen - laby np mają, goldy nie) :lol: Quote
nathaniel Posted May 26, 2006 Posted May 26, 2006 Wiem, wiem że mówi się na PRA...ale jak się człowiek wyrywa do odpowiedzi to jest zwykle tak że pisze, gada głupoty ;) Quote
Gazuś Posted May 28, 2006 Posted May 28, 2006 Poszukiwania trwają :lol: Cóż, naszczęście nie jestem w tym sama, wszytski którzy mi pomagają i odpowiadają na nuuudne pytania bardzo dziękuję :lol: Quote
KarolinkaAndRoni Posted May 28, 2006 Posted May 28, 2006 A tutaj co tak cicho?????przeciez tamatow do rozmowy jest mnostwo!!! Quote
KarolinkaAndRoni Posted May 28, 2006 Posted May 28, 2006 Głupie pytanie ale czy wasze psy puszczaja bąki?? Quote
rodzina_rr Posted May 29, 2006 Posted May 29, 2006 Głupie pytanie?? Sama jestem ciekawa, jak z tym jest. Nasz pies smrodzi bardzo rzadko, ale za to jak mu sie zdarzy......... :-( Ale coż, niby czemu miałby tego nie robić, taż to zwykła fizjologia. Zmieniłabym KarolinkaAndRoni twoje pytanie i zamiast "czy", zapytałabym "po czym" te bąki? Rodzina_rr przejeła po swoich rodzinach przekonanie, że psy smrodzą, jeśli jedzą chleb. Co Wy na to?? :razz: Quote
rodzina_rr Posted May 29, 2006 Posted May 29, 2006 :razz: Głupie pytanie?? Sama chciałabym wiedzieć, jak to jest. Nasz pies bączy bardzo rzadko, ale jak już to.........:shake: Zmieniłabym trochę Twoje, KarolinkaAndRoni, pytanie - zamiast "czy", chciałabym wiedzieć "po czym"? Rodzina_rr po swojej rodzinie przejęła przekonanie, że pies smrodzi jesli je chleb. Co Wy na to?? ;) Tego posta pisałam trzy razy, bo ciągle zamiast "zatwierdz" robiłam "wstecz":mad: . YYYYYY, chce mi się warczeć! Quote
rodzina_rr Posted May 29, 2006 Posted May 29, 2006 Sorry, ale coś skrewiłam z komputerem. :oops: Pracował w innym trybie i dlatego nie wiedziałam na forum mojego pierwszego posta :angryy: Prawie nie dajemy Medorowi suchej karmy, wiec nie wiem. Ale logika i intuicja podpowieda, że byłoby coś na rzeczy. Quote
KarolinkaAndRoni Posted May 29, 2006 Posted May 29, 2006 Wiesz co Roni tez dostaje bule czesto ale ostatnio je wiecej suchej garmy i coraz czesciej sie to zdarza (te baki).Gazuś i Cuciola sa specami to jak przyjda pewnie nam powiedza:) Quote
URIA Posted May 29, 2006 Posted May 29, 2006 Ja nie Gazus ani Cucci ale powiem wam, że Tofa miała to samo. Poruszyłam tą delikatną kwestię kiedyś u weta - bo normalnie wytrzymać nie szło i pies musiał spać w drugim kącie pokoju. I wet powiedział, że to się zdarza po niektórych rodzajach karmy (Tofa żarła Purine Pro Plan), że to sprawa indywidualna i żeby zmienić karmę - przeszłyśmy najpierw na RC potem na Proformance i problem się skończył. Teraz oczywiście też jej się to zdarza ale dzięki Bogu okazjonalnie ...ufff...:diabloti: Ach i jeszcze dodam, że mam ubaw po pachy jak ona puszcza bąka - jest taka zdziwiona i zagląda sobie z niedowierzaniem pod ogon - a my wyjemy ze śmiechu:) Quote
aaliw Posted May 29, 2006 Posted May 29, 2006 :knuje: no nie wiem czy to akurat wina Puriny. Polo tez teraz wcina ta karme. Czasami cos mu sie wymsknie :cool3: Kiedys dostal zoltego sera, jako nagrody. O matko, wtedy to sie dzialo :eek: Akurat polozyl sie pod moimi nogami, jak siedzialam przy komputerze....szybko stamtad uciekalam :scared: Wiecej serka nie jadl ;) Niedlugo konczymy Purine i przechodzimy na inna karme. Ciekawe co bedzie sie dzialo w tej smierdzacej sprawie. Quote
KarolinkaAndRoni Posted May 29, 2006 Posted May 29, 2006 widocznie na kazdego psa dziala co innego:)ale smrod pewnie taki sam hehhe:) Quote
URIA Posted May 29, 2006 Posted May 29, 2006 Też tak myślę, że to indywidualna sprawa bo po serku żółtym Tofie nic nie jest a po Purinie odlatywała. A na jaką karmę przechodzicie aaliw? Bo my też musimy zmienić bowiem Księżna Tofka strajkuje przy Proformance:roll: Quote
Recommended Posts