Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 4k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Posted

juz nie moge..a to dopiero poczatek sesji..
ale dobrze ze ten najciezszy egzamin jest jako pierwszy..to bede miala z glowy..

albo nie bede miala...hihi..jak obleja..ale ja sie nie dam!

Posted

jestem wrzucaj co chcesz :)

kurcze Gazus ja chemii po angielsku nie umiem..kto zna takie fachowe chemiczne slownictwo?
ktos tu mowil ze filologie angielska studiuje..niech sie odezwie...

Posted

Cuciola to angielski tez troche zna ale te fachowe slownictwa nie..
zdawalam mature rozszerzona z angola ale lepsza jestem we wloskim :) a tlumaczeniami sie nie zajmuje :) jezyk to tylko pasja..

a w hodowli "Z Grodu Hrabiego Malmesbury" urodzily sie 6 czerwca szczeniaczki..miot czekoladowy..7 chlopcow i 2 dziewczynki..
mialam od nich pieska czekoladowego kupic no ale przeznaczenie wypadlo znowu na biszkopta :mrgreen: fajne zdjecia sa na stronce..obejrzyjcie sobie

Posted

Cucci, jakie fachowe slownictwo? :crazyeye: Kwas siarkowy to chyba w wiekszosci slownikow mozna znalezc ;)

A propos hodowli - co sklonilo Cie do wyboru akurat tej hodowli, ktora wybralas, oprocz tego, ze znasz hodowczynie z labkowego forum?

Znam jedna suczke z Grodu Hrabiego Malmesbury - idzie jak burza na wystawach :cool1: :cool3:

Posted

BabyCakes ja bym chetnie poszukala w slowniku tylko z dobroci zostawilam moj slownik angielsko-polski bratu w domu u rodzicow :) bo juz go nie uzywam...

a do hodowli sklonilo mnie:
-znajomosc hodowcy,podoba mi sie jak podchodzi i odchowuje szczenieta
-bede miala kontakt z hodowca,ktory jest zawsze dostepny w razie pomocy i pytan
-rodzice sa przebadani..bardzo podoba mi sie ojciec maluchow..mamusia tez piekna
-wszyscy przodkowie dziadkowie i pradziadkowie sa przebadani z wynikiem HD A i lokcie tez ok..niektorzy maja optigen

no i co jeszcze mnie mogl osklonic..maluchy sa w Rudzie Slaskiej a z Katowic to blisko w razie pozniejszych odwiedzin hodowcy..
aha i spasowal mi termin odbioru szczeniakow..

co jeszcze chcecie wiedziec?

ide sie uczyc na egzamin..w razie czego potem odpowiem..popiszcie tu troche :)

Posted

Ja tu troche zrobie offtopic w offtopicu - ODNALAZLAM SIOSTRE TOFKI!!...normalnie jeszcze jestem w szoku:crazyeye: Suńka identyko jak Tofa, tylko troche większa - ale siersc, umaszczenie...wszystko takie samo. Pochodzi z tego samego miotu - znaczy tak zakladamy bo data urodzenia jest taka sama. Nazywa sie Roma - umowilam sie na porobienie fot w przyszlym tyg to wstawie w galerii:loveu:

Posted

Wiesz co bylo tak, ze moj chlopak od jakiegos czasu wspominal ze w drodze do pracy widuje goldena ktory wyglada jak tofka (niedaleko od naszgo domu w BB). Kiedys sie tam przeszlismy na spacerk i rzeczwiscie okazalo sie ze sa bardzo podobne do siebie. Pare dni pozniej spotkalam wlasciciela tej goldenki w aptece i zgadalismy sie - powiedzial ze jego sunka tez ma 5 miesiecy i jest spod opola...wtedy zakielkowala mi dzika mysl ze to moze siostry. Poszlismy tam wczoraj, zapukalismy i spytalismy sie skad maja psa...Okazalo sie ze z tego samego miejsca, data urodzenia sie zgadza - wychodzi na to ze to ten sam miot. No poprostu niezwykly przypadek!
Ciesze sie bardzo, bo warto miec kontakt z tymi ludzmi w razie jakis chorb genetycznych ktore moga wyjsc i ogolnie fajnie widziec jak sie rozwijaja...do tej pory bylam przekonana ze Tofka jest zdecydowanie za mala i ze pewnie byla najmniejsza z miotu a okazuje sie ze jest prawie taka jak Roma (jej wlasciciel mowil ze wybral najwieksze szczenie z miotu) tylko o jakies 2-3 kg lzejsza.

Posted

Hihi, a ja wyjeżdząm już za 3 dni do Francji :lol:
I troche słówek zbieram - w razie czego :lol:
Dobry pies - TauTau
Pies - Cabot, Douge, Chien (tak mówią słowniki :roll: )
Hihi, wiem jeszcze tyle, jak jest motyl (Papillon), ćma (Phelene) i "Do widzenia" :lol: Nie wiem, jak ja tam przeżyję :lol:

Posted

Uria ale sie wam udalo z ta siostra Tofki :multi: Planujecie jakies wspolne spacery????
Ja tez bym chciala kogos, z rodzenstwa Pola, w poblizu (w miocie bylo 5 psow i 3 suczki). Wiemy gdzie jest jeden piesek.....szkoda tylko ze jakies 300 km od nas :shake: