Gazuś Posted July 11, 2006 Posted July 11, 2006 No SPA, takie mini malborskie - baseny, hydromasaże, masaże normalne, sauna, sprzęt do ćwiczeń itp... My tylko na basenach z bąbelkami byłyśmy i w saunie :cool3: Quote
aleb Posted July 12, 2006 Posted July 12, 2006 Wiem co to SPA :lol: A na wysatwie w Gdańsku też bedziecie? :) Quote
Gazuś Posted July 12, 2006 Posted July 12, 2006 Aleb, chyba w Gdyni? W Gdańsku była w lutym - i na kolejną w tym roku się nie zanosi :cool3: W Gdyni będziemy - jestem wkurzona troche - w stawce Docka - OTWARTA - jest 8 psów, w tym 2 championy :roll: Troche mnie to irytuje, bo chyba dla championów jest oddzielna klasa... Quote
aleb Posted July 13, 2006 Posted July 13, 2006 Ajjj, myślę o Gdyni, a piszę Gdansk :lol: To jak bedziecie, to proszę robić dużo fotek goldenów i labków :D Quote
URIA Posted July 14, 2006 Posted July 14, 2006 Takie to odświeżające po całej nocy tyrania iść z psem na spacer o 4.00 rano:cool1: A wy o której wyruszacie na pierwszy spacer? Ide spać - dobranoc;) Quote
Gazuś Posted July 14, 2006 Posted July 14, 2006 Doc wychodzi na spacer ok 5-6 rano, ostatni ma ok 21 (najczęściej). Co do spacerów - wczoraj byłyśmy w trzy (trzy dogomaniaczki, oczywiście) na miłym spacerku z pięcioma bestyjkami - po czym dwie z nim musiałyśmy moooocno prać :evil_lol: Quote
Gazuś Posted July 17, 2006 Posted July 17, 2006 No więc - baj, Dogomaniacy :cool3: na tydzień jedziemy z sześcioma psiskami na wypoczynek :cool3: A wypoczynek fajny, bo na hektarowej działeczce, z której do jeziora mamy 3 metry... Nie więcej :lol: Seterkowe pannice i jeden seterkowy pan śpią w domkach, Rudolf (pinczerek :lol: ) chyba też, a ja z Docem i Florka_xyz z Zahirką śpimy w namiocie :cool3: :lol: Oj, będzie się działo! No więc buziaki i do zobaczenia za tydzień! Jak Ciucci wróci przedemną, to każcie wymiziać psiaka odemnie :lol: Quote
aga.aksa Posted July 17, 2006 Posted July 17, 2006 Fundacja Terapeutyczna „Pies dla Stasia” zaprasza do udziału w II edycji szkolenia nadającego tytuł „wolontariusza dogoterapii” Polskiego Związku Dogoterapii. Szkolenie obejmuje wiedzę z zakresu modułów I i II standardów szkolenia dogoterapetów PZD. Szkolenie odbędzie się w dniach 22-23-24.09.2006 w Warszawie. Program 1. Termin dogoterapia: - definicje dogoterapii - typy terapii z udziałem zwierząt w Polsce i za granicą - wskazania i przeciwskazania dla pacjentów do stosowania dogoterapii - badania nad wpływem dogoterapii na osoby niepełnosprawne 2. Pies do dogoterapii: - cechy psa terapeuty: wybór i przygotowanie psa - preferowane metody szkolenia psa do dogoterapii: wprowadzenie do metody szkolenia pozytywnego, socjalizacja, budowanie więzi i przewodnictwa 3. Podstawy behawioru psa: - calming signals, atawizmy, agresja, jej rodzaje i czynniki wywołujące agresję, profilaktyka - instynkty wykorzystywane w pracy z psem 3. Dogoterapia w różnych jednostkach chorobowych (charakterystyka, cele terapii, scenariusze, ćwiczenia): - mpd - autyzm - zespół Downa - zaburzenia emocjonalne i społeczne u dzieci 4. Wolontariat ( w oparciu o ustawę o działalności pożytku publicznego i wolontariacie): - prawa i obowiązki wolontariusza, zakres odpowiedzialności wolontariusza, ubezpieczenia Wykłady i warsztaty prowadzone będą przez specjalistów dogoterapii Polskiego Związku Dogoterapii, pedagogów – terapeutów pracujących w dogoterapii, szkoleniowców psów Polskiego Związku Kynologicznego. Kurs kończy się egzaminem – ocena pozytywna uprawnia do otrzymania certyfikatu. Koszt kursu - 250 zł. Szczegółowe informacje można uzyskać pisząc na adres: [email protected] tel. 0-22-638-12-13, 0 663-483-732, 0-505-828-081 Quote
M&M&O&I Posted July 17, 2006 Posted July 17, 2006 a ja już w domciu :) niestety :( u Kasi było suuuper :D Quote
M&M&O&I Posted July 18, 2006 Posted July 18, 2006 ja nie robiłam fotek :P mam parę (tzn. kasia ma) jak wróci to mi je prześle :lol: a ja dałam parę fotek Docka do galerii :cool3: Quote
Gazuś Posted July 21, 2006 Posted July 21, 2006 No więc wróciłam z działk - było przecudnie :lol: Pies wiecznie mokry (jeziorko), ja też :lol: Dwa razy byłyśmy na gaaaalopach w lesie - same, ja i Florka, facet nam konie wypożyczył.... Ah, te podmuchy wiatru! :lol: Tylko szkoda, że nie bylo czegoś do poskakania, ale co tam, wyścigi z Forką były super :cool3: Quote
aleb Posted July 23, 2006 Posted July 23, 2006 No i znowu wątek stoi... Co jest z nami? :razz: Pies wiecznie mokry (jeziorko), to normalne, przynajmniej pies jest czysty :lol: Quote
Gazuś Posted July 23, 2006 Posted July 23, 2006 Czysty i szczęśliwy! :lol: A ja po jeziorowym szaleństwie - klapa - wczoraj miałam jakąś grypo-gastyrczną-jednodniówkę - od rana nie rozstawałam się z kiblem (w późniejszych etapach z miską, bo nie byłam w stanie do kibla dojść), termometrem, stosem chusteczek (bo beczałam cały czas z bólu), termoforem, łóżkiem i poduszkami... Pomijając to, że od gorącki mnie tak kości zaczęły boleć, że na biodra chodzić nie mgołam, jakbym conajmniej dysplazję miała... Ma ktoś jakieś wiećiu od Ciucci? :lol: Quote
aleb Posted July 24, 2006 Posted July 24, 2006 Oj, biedna... co do cucci to nic nikt nie wie. Tylko tyle, że ma wrócić pod koniec lipca :) Quote
URIA Posted July 24, 2006 Posted July 24, 2006 No już za 3 dni powinna pokazać to swoje cudo biszkoptowe:loveu: Quote
Gazuś Posted July 24, 2006 Posted July 24, 2006 Mniam, taki szczeniaczek :cool3: :lol: A ja sie zakochałam - już dawno - w jeszcze jednej rasie :cool3: Tylko, że różnica między goldenem jest - golden najpiękniejszy jako szczeniak, tamten jako duży, szczeniak taki szczurek :cool3: Quote
URIA Posted July 24, 2006 Posted July 24, 2006 A jaka to rasa? :razz: Ja też zdradzam zlotka z CSV:loveu: Quote
Gazuś Posted July 24, 2006 Posted July 24, 2006 CSV? - Czechosłowacki Wilczak? :lol: Mi się faraonki podobają - szczególnie jestem zakochana w jednej suce, mieszkającej w Szwecji... :lol: Wkleje jej fote później :lol: I ja nie zdradzam jak narazie - w kolejce jest jako pierwsza Goldenka :) Hyh... Wybieram foty na konkurs... Męczące to :( Quote
amokk Posted July 25, 2006 Posted July 25, 2006 Gazuś napisał(a):Aleb, chyba w Gdyni? W Gdańsku była w lutym - i na kolejną w tym roku się nie zanosi :cool3: W Gdyni będziemy - jestem wkurzona troche - w stawce Docka - OTWARTA - jest 8 psów, w tym 2 championy :roll: Troche mnie to irytuje, bo chyba dla championów jest oddzielna klasa... Gazus, my nie zglaszalismy sie do klasy championow bo 2 dni przed wystawa dopiero odebralismy dyplom.. Shogun Pasada pewnie odbierze najwczesniej za miesiac.. A jak nie masz potwierdzenia tytulu to raczej nie przyjma cie do klasy championow.. mnie nie chcieli przyjac... Ale w sumie po wystawie w Gdyni jest mi to bez roznicy w ktorej klasie bylismy :) Quote
Gazuś Posted July 26, 2006 Posted July 26, 2006 Ola, no ale ja wiem, przecież na wystawie w Gdyni z Toba gadałam i się wyjaśniło :cool3: Swoją droga po co im tyle czasu na przysłanie dyplomu? Quote
amokk Posted July 26, 2006 Posted July 26, 2006 Nie mam pojecia. Oni w Warszawie bardzo dlugo czekali na wplyniecie protokółów z Opola. Czyli mniej wiecej dwa miesiace trzeba czekac na dyplom. My czekalismy dokladnie dwa i pol miesiaca... W Sopocie pierwszy raz w championach i ciezko bedzie :) ale co tam... :) Quote
Gazuś Posted July 26, 2006 Posted July 26, 2006 No, ale liczebnościowo macie stawkę mniejszą :lol: :cool3: Mi - jednogo z pięciu do wystawienia - psiaka naszczęście nie zgłosili, a z czwórką to się powinnam uwinąc w Sobotę. A w niedzielę jak narazie tylko beagla mam :lol: DO Chojnic, mnie chceli nie przyjąźć - nie udało się im :cool3: Quote
cuciola Posted July 27, 2006 Posted July 27, 2006 juz jestem! a fotki w galerii Yoghiego! zapraszam! teraz sobie slodko spi..jest przecudowny! Quote
Recommended Posts