Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

No SPA, takie mini malborskie - baseny, hydromasaże, masaże normalne, sauna, sprzęt do ćwiczeń itp...
My tylko na basenach z bąbelkami byłyśmy i w saunie :cool3:

• Replies 4k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Posted

Aleb, chyba w Gdyni?
W Gdańsku była w lutym - i na kolejną w tym roku się nie zanosi :cool3:

W Gdyni będziemy - jestem wkurzona troche - w stawce Docka - OTWARTA - jest 8 psów, w tym 2 championy :roll: Troche mnie to irytuje, bo chyba dla championów jest oddzielna klasa...

Posted

Takie to odświeżające po całej nocy tyrania iść z psem na spacer o 4.00 rano:cool1:

A wy o której wyruszacie na pierwszy spacer?

Ide spać - dobranoc;)

Posted

Doc wychodzi na spacer ok 5-6 rano, ostatni ma ok 21 (najczęściej).

Co do spacerów - wczoraj byłyśmy w trzy (trzy dogomaniaczki, oczywiście) na miłym spacerku z pięcioma bestyjkami - po czym dwie z nim musiałyśmy moooocno prać :evil_lol:

Posted

No więc - baj, Dogomaniacy :cool3: na tydzień jedziemy z sześcioma psiskami na wypoczynek :cool3: A wypoczynek fajny, bo na hektarowej działeczce, z której do jeziora mamy 3 metry... Nie więcej :lol: Seterkowe pannice i jeden seterkowy pan śpią w domkach, Rudolf (pinczerek :lol: ) chyba też, a ja z Docem i Florka_xyz z Zahirką śpimy w namiocie :cool3: :lol: Oj, będzie się działo! No więc buziaki i do zobaczenia za tydzień!

Jak Ciucci wróci przedemną, to każcie wymiziać psiaka odemnie :lol:

Posted

Fundacja Terapeutyczna „Pies dla Stasia”
zaprasza do udziału w II edycji szkolenia nadającego tytuł „wolontariusza dogoterapii” Polskiego Związku Dogoterapii. Szkolenie obejmuje wiedzę z zakresu modułów I i II standardów szkolenia dogoterapetów PZD.
Szkolenie odbędzie się w dniach 22-23-24.09.2006 w Warszawie.

Program
1. Termin dogoterapia:
- definicje dogoterapii
- typy terapii z udziałem zwierząt w Polsce i za granicą
- wskazania i przeciwskazania dla pacjentów do stosowania dogoterapii
- badania nad wpływem dogoterapii na osoby niepełnosprawne
2. Pies do dogoterapii:
- cechy psa terapeuty: wybór i przygotowanie psa
- preferowane metody szkolenia psa do dogoterapii: wprowadzenie do metody szkolenia pozytywnego, socjalizacja, budowanie więzi i przewodnictwa
3. Podstawy behawioru psa:
- calming signals, atawizmy, agresja, jej rodzaje i czynniki wywołujące agresję, profilaktyka
- instynkty wykorzystywane w pracy z psem
3. Dogoterapia w różnych jednostkach chorobowych (charakterystyka, cele terapii, scenariusze, ćwiczenia):
- mpd
- autyzm
- zespół Downa
- zaburzenia emocjonalne i społeczne u dzieci
4. Wolontariat ( w oparciu o ustawę o działalności pożytku publicznego i wolontariacie):
- prawa i obowiązki wolontariusza, zakres odpowiedzialności wolontariusza, ubezpieczenia

Wykłady i warsztaty prowadzone będą przez specjalistów dogoterapii Polskiego Związku Dogoterapii, pedagogów – terapeutów pracujących w dogoterapii, szkoleniowców psów Polskiego Związku Kynologicznego. Kurs kończy się egzaminem – ocena pozytywna uprawnia do otrzymania certyfikatu. Koszt kursu - 250 zł. Szczegółowe informacje można uzyskać pisząc na adres:

[email protected]

tel. 0-22-638-12-13, 0 663-483-732, 0-505-828-081

Posted

No więc wróciłam z działk - było przecudnie :lol: Pies wiecznie mokry (jeziorko), ja też :lol: Dwa razy byłyśmy na gaaaalopach w lesie - same, ja i Florka, facet nam konie wypożyczył.... Ah, te podmuchy wiatru! :lol: Tylko szkoda, że nie bylo czegoś do poskakania, ale co tam, wyścigi z Forką były super :cool3:

Posted

Czysty i szczęśliwy! :lol:
A ja po jeziorowym szaleństwie - klapa - wczoraj miałam jakąś grypo-gastyrczną-jednodniówkę - od rana nie rozstawałam się z kiblem (w późniejszych etapach z miską, bo nie byłam w stanie do kibla dojść), termometrem, stosem chusteczek (bo beczałam cały czas z bólu), termoforem, łóżkiem i poduszkami... Pomijając to, że od gorącki mnie tak kości zaczęły boleć, że na biodra chodzić nie mgołam, jakbym conajmniej dysplazję miała...

Ma ktoś jakieś wiećiu od Ciucci? :lol:

Posted

Mniam, taki szczeniaczek :cool3: :lol:

A ja sie zakochałam - już dawno - w jeszcze jednej rasie :cool3: Tylko, że różnica między goldenem jest - golden najpiękniejszy jako szczeniak, tamten jako duży, szczeniak taki szczurek :cool3:

Posted

CSV? - Czechosłowacki Wilczak? :lol:

Mi się faraonki podobają - szczególnie jestem zakochana w jednej suce, mieszkającej w Szwecji... :lol: Wkleje jej fote później :lol:

I ja nie zdradzam jak narazie - w kolejce jest jako pierwsza Goldenka :)

Hyh... Wybieram foty na konkurs... Męczące to :(

Posted

Gazuś napisał(a):
Aleb, chyba w Gdyni?
W Gdańsku była w lutym - i na kolejną w tym roku się nie zanosi :cool3:

W Gdyni będziemy - jestem wkurzona troche - w stawce Docka - OTWARTA - jest 8 psów, w tym 2 championy :roll: Troche mnie to irytuje, bo chyba dla championów jest oddzielna klasa...

Gazus, my nie zglaszalismy sie do klasy championow bo 2 dni przed wystawa dopiero odebralismy dyplom.. Shogun Pasada pewnie odbierze najwczesniej za miesiac.. A jak nie masz potwierdzenia tytulu to raczej nie przyjma cie do klasy championow.. mnie nie chcieli przyjac...
Ale w sumie po wystawie w Gdyni jest mi to bez roznicy w ktorej klasie bylismy :)

Posted

Nie mam pojecia.
Oni w Warszawie bardzo dlugo czekali na wplyniecie protokółów z Opola.
Czyli mniej wiecej dwa miesiace trzeba czekac na dyplom. My czekalismy dokladnie dwa i pol miesiaca...
W Sopocie pierwszy raz w championach i ciezko bedzie :)
ale co tam... :)

Posted

No, ale liczebnościowo macie stawkę mniejszą :lol: :cool3:
Mi - jednogo z pięciu do wystawienia - psiaka naszczęście nie zgłosili, a z czwórką to się powinnam uwinąc w Sobotę. A w niedzielę jak narazie tylko beagla mam :lol:
DO Chojnic, mnie chceli nie przyjąźć - nie udało się im :cool3: