gosia2313 Posted October 10, 2012 Posted October 10, 2012 [quote name='ania91sc']Nasze są drukowane i potem laminowane, powieszone od środka :)[/QUOTE] tak myślałam :( No to niestety musimy kombinować dalej, bo u nas nie ma środka :( dzieki :) Quote
saphira18 Posted October 10, 2012 Posted October 10, 2012 to ja może dodam że wizytówki zawsze dwie drukujemy, ta jedna idzie do biura... ludzie przychodzą to przeglądają;) Quote
gosia2313 Posted October 10, 2012 Posted October 10, 2012 [quote name='saphira18']to ja może dodam że wizytówki zawsze dwie drukujemy, ta jedna idzie do biura... ludzie przychodzą to przeglądają;)[/QUOTE] hahaha my mamy w biurze taki album z czymś a'la firmówkami tylko trochę inne inf, numer psa, numer boksu, wiek, skąd i od kiedy w schronisku itp. Tylko, że ... wygląda to tak, jak nie ma wolontariuszy to przychodzi człowiek "Można zobaczyć pieski?" "Tak, prosto i w lewo" O.o Poza tym, ja np. jak ktoś chce psa obejrzeć to też wolę pokazać na żywo, tylko wtedy przechodzę z kimś po boksach i mówię, że taki, taki albo taki. Więc z tego biurowego praktycznie się nie korzysta. Ale wizytówki na boksy bardzo by się przydały. Nawet jak ktoś pójdzie sam, to sobie poczyta o psie, a nie tylko, że ładny i w jakim wieku. Nie wiem jak to zrobić, żeby się nie niszczyło, a nie było za drogo. Bo jeszcze była opcja taka, żeby to było z takiego materiału (jakiś metal/pleksa czy coś) jak numerki na boksy, ale to podobno bardzo drogo wychodzi :( Quote
ania91sc Posted October 10, 2012 Posted October 10, 2012 A może zrobić taką jakby ramkę z folią i tam wkładać wizytówki waszych psiaków żeby nie zamokły itd. Quote
pralinka94 Posted October 10, 2012 Posted October 10, 2012 [quote name='diana79'] [B]czy ktoś mógłby zrobić wizytę PA w Katowicach dla tej biednej amstafki?[/B] cytuję z fb Szukamy kogos do wizyty pa w Katowicach Ta amstaffka nie przezyje zimy w schronisku ... jest juz starsza Pania która kiepsko znosi pobyt za kratkami i porzucenie przez właściciela . W Punkcie w Świeciu przebywa od miesiąca. Suczka ma narośla i zmiany skóry które strasznie ja swędza, niestety traci apetyt i chec do zycia :( Pilnie szukamy dla niej ratunku ! Kontakt z opiekunami : 79 805 77 78 [EMAIL="[email protected]"][email protected][/EMAIL][/QUOTE] a jaka ulica albo dzielnica? Quote
diana79 Posted October 10, 2012 Posted October 10, 2012 [quote name='pralinka94']a jaka ulica albo dzielnica?[/QUOTE] nie wiem przekazuje tylko prosbe z fb Quote
Bjuta Posted October 10, 2012 Posted October 10, 2012 Dzisiaj mój Tata zobaczył chorego psa na ogródkach działkowych za torami kolejowymi (chodzi tam w okolicy na spacery z naszym tałatajstwem). Pytał kogoś czy ktoś się tym psem zajmuje, ale się tylko dowiedział, że "on tu tak zdycha jakiś czas". Jest na terenie czyjegoś ogródka, zamknięty. Leży psykiem w drugą stronę, tak że nie bardzo go widać, nie reaguje na wołanie. Teraz jest już ciemno, ale pójdę rano z Tatą zobaczyć go, tylko co się robi jeśli on faktycznie będzie w marnej formie? Czy jak zawiadomię schronisko to oni przyjadą? Przecież to jest na cudzym terenie. Wiecie może jaka jest procedura w takiej sytuacji, gdy pies jest na jakiejś ogrodzonej posesji? Quote
soboz4 Posted October 10, 2012 Posted October 10, 2012 najlepiej zadzwonić do weta powiatowego, on zrobi interwencję: 32-257-20-74, teren jest prywatny i schronisko niewiele zdziała bez policji, ale możesz spróbować Quote
soboz4 Posted October 10, 2012 Posted October 10, 2012 [SIZE=4][B]UWAGA W CZWARTEK 11 X 2012 zajęcia wolontariatu ODWOŁANE W sobotę zajęcia już będą, mam nadzieję że Ania Wolny do soboty będzie już zdrowsza, na razie jest chora, w zamian za czwartek kiedyś zrobimy zajęcia w innym dniu tygodnia [/B][/SIZE] Quote
Istar19 Posted October 10, 2012 Posted October 10, 2012 coś chyba pogoda napadła ludzi ..ja też jestem chora ..ale na wolontariat chciałam przyjechać ...nic tylko zdrowia wszystkim życzyć !:) Quote
madzia.uje93 Posted October 10, 2012 Posted October 10, 2012 Ehh ja też chora, ale w sobotę oczywiście będe:D Quote
Bjuta Posted October 10, 2012 Posted October 10, 2012 [quote name='soboz4']najlepiej zadzwonić do weta powiatowego, on zrobi interwencję: 32-257-20-74, teren jest prywatny i schronisko niewiele zdziała bez policji, ale możesz spróbować[/QUOTE] Dzięki, zapisałam sobie. Quote
Bjuta Posted October 11, 2012 Posted October 11, 2012 Poszliśmy do tego psa. Najpierw leżał bez ruchu, ale jak przerzuciłam mu przez płot karmę i suszone płucka, to podszedł i zjadł. wygląda jakby wyszedł z rzeki - miał pełno piasku w sierści. Ktoś z tych ogródków działkowych nam tłumaczył, że ten pies był z innym psem i się pogryzły i teraz zostały rozdzielone, ale jeśli wydobrzeje, to ten właściciel spowrotem go weźmie. Oba psy (bo tamtego też widziałam) dosyć tłuste. No to tyle. Tata będzie tam zaglądał i podrzucał coś do żarcia i jakiś przciwbólowy w kiełbasce. Ten pies nie wyglądał ma tyle źle, żeby się dało namówić jakąś policję na interwencję. Quote
maciaszek Posted October 11, 2012 Author Posted October 11, 2012 Halinka w nowym domu :). [IMG]https://lh5.googleusercontent.com/-FNcnJiStpa8/UHCc_cvH5_I/AAAAAAACTCs/K0Lc4RFAAwo/s512/Custom-name-23043.jpg[/IMG] Quote
aeriel Posted October 12, 2012 Posted October 12, 2012 Bądź grzeczna Halinko! I powodzenia w nowym domku! Quote
kiyoshi Posted October 12, 2012 Posted October 12, 2012 Mam dla Was niesamowite wiadomości i nie mogą one czekać do jutra... dzisiaj byłam w schronisku po Kame, która jutro jedzie do DS i był prawdziwy tłok.. Zła wiadomośc- do schroniska wróciła Liwia- ma ponoć potworny lęk separacyjny!! Dobre- adoptowany został piesek taki a'la amstaff, chyba Marzena się nim opiekuje, widziałam jego wątek, z białą krawatką... Fajna rodzinka:) I...uwaga, bo wiem, że nie uwierzycie!!! Do domu pojechał.... !!!!!!!!!! EDGAR!!!!!!!! Naprawde! Adoptowała go bardzo, bardzo fajna dziewczyna, młoda, ma dom z ogrodem i jeszcze drugiego małego pieska. Wzięła Edgara, bo było jej żal, że już 2 lata jest w schronisku. Bardzo się w nim zakochała, chciała wiedzieć czemu tak długo nikt go nie adoptował, ale nie wiedziałam co powiedzieć. Niestety zła wieśc jest taka, że Edgar od razu zaczął swoje zabawy w podgryzanie, skakał jakby się wściekł!!!! Boje się, że ona może go nie opanować.... Mnie jutro nie będzie w schronisku, ale chciałam to napisać, żeby Magda skontaktowała się jak najszybciej z tą dziewczyną. Ona bardzo o to prosiła. Wierze, że Edgar nie wróci. Trzymajcie za niego kciuki. Zmykam... Quote
maciaszek Posted October 12, 2012 Author Posted October 12, 2012 Mając na myśli psa ala amstaff z białą krawatką pisałaś o tym: [url]https://picasaweb.google.com/118380588009733343934/Fenris441123Lata265Kg53Cm27042012RMarzenaFratczakBremer?noredirect=1[/url] ? Pamięta ktoś jaki numer miała Liwia? Quote
maciaszek Posted October 12, 2012 Author Posted October 12, 2012 Dzięki za odpowiedzi :). Edgar zdjęty ze strony schroniska i z wątku. Zaraz zdejmę go ze strony fundacyjnej. [IMG]https://lh5.googleusercontent.com/-td9HntTGeas/TtqU9tCAGpI/AAAAAAABXuc/Bu2fU6mwvFA/s720/DSC_1237.JPG[/IMG] Quote
soboz4 Posted October 12, 2012 Posted October 12, 2012 Liwia miała przyjechać już 2 tygodnie temu, pisałam o tym, dziewczyna robiła co mogła, dostała mandat za zakłócanie spokoju, ćwiczyła z Liwią, ale ona nie reagowała nawet na środki uspokajające i cały czas szczekała. Przynajmniej tak mi mówiła, miała wtedy jeszcze raz spróbować, potem już nie dzwoniła i miałam nadziej, że dała radę... Dzwoniła do mnie Ania, Fanta już też jest u siebie w stałym domu! Quote
MagdaB Posted October 12, 2012 Posted October 12, 2012 Właśnie się dowiedziałam, że Edgar pojechał do domu. Jestem bardzo szczęsliwa :multi:. On zawsze skacze jak wychodzi z kojca, potrzebuje chwili żeby się uspokoić. Jutro jak tylko dostanę kontakt do tej pani to do niej zadzwonię i wszystko jej powiem. Moj kochany Edgarek, badź grzeczny chłopaku :loveu:. Quote
ania91sc Posted October 12, 2012 Posted October 12, 2012 Ale dzisiaj szczęśliwy dzień dla naszych psiaków!!! :) POWODZENIA dla Was wszystkich. Quote
Recommended Posts