Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Zrobiłam dziś aktualności na stronie naszej fundacji, mam problem ze zdjęciami, każde wydaje mi się nie takie jak być powinno, musimy "zmusić" Szymona żeby zrobił porządne zdjęcia na stronę z określonych tematów, np. ubranego psa - przecież nikt nie będzie wiedział, że to nie z pokazu mody itp.

ale tu mam prośbę, żebyście zerknęli i powiedzieli szczerze co zmienić, bo to ma przemawiać do ludzi, a ja ani plastykiem nie jestem, ani twórcą stron, nawet nie jestem humanistą, stanowczo moją dziedziną jest matematyka...

Jeszcze gdzieś trzeba wcisnąć prośbę o wpłaty, że jeżeli ktoś nie może zostać dt dla psiego seniora to niech przynajmniej wpłaci złotówkę na jego dt i leczenie, ale oczywiście innymi słowami.

jeszcze raz: zerknijcie na stronę aktualności i domów tymczasowych dla seniorów

http://www.przystanekschronisko.org/domy-tymczasowe

Dałam kontakt przy dt na Anię Nizoł i siebie, czy jest ktoś jeszcze chętny??? Osoba dorosła, kto może dać swój telefon na stronę???

Posted

[quote name='soboz4']Zrobiłam dziś aktualności na stronie naszej fundacji, mam problem ze zdjęciami, każde wydaje mi się nie takie jak być powinno, musimy "zmusić" Szymona żeby zrobił porządne zdjęcia na stronę z określonych tematów, np. ubranego psa - przecież nikt nie będzie wiedział, że to nie z pokazu mody itp.

ale tu mam prośbę, żebyście zerknęli i powiedzieli szczerze co zmienić, bo to ma przemawiać do ludzi, a ja ani plastykiem nie jestem, ani twórcą stron, nawet nie jestem humanistą, stanowczo moją dziedziną jest matematyka...

Jeszcze gdzieś trzeba wcisnąć prośbę o wpłaty, że jeżeli ktoś nie może zostać dt dla psiego seniora to niech przynajmniej wpłaci złotówkę na jego dt i leczenie, ale oczywiście innymi słowami.

jeszcze raz: zerknijcie na stronę aktualności i domów tymczasowych dla seniorów

http://www.przystanekschronisko.org/domy-tymczasowe

Dałam kontakt przy dt na Anię Nizoł i siebie, czy jest ktoś jeszcze chętny??? Osoba dorosła, kto może dać swój telefon na stronę???

Ja bym zamiast dolnego zdjęcia Lumii dała to zdjęcie:

z podpisem:
"Starość nie musi oznaczać powolnej śmierci w schronisku.
Dom tymczasowy sprawia, że czworonożne staruszki odzyskują radość i chęć do życia,
a ich opiekunowie odkrywają jak wielkim skarbem jest psia miłość i przywiązanie.
Pies może być najlepszym przyjacielem człowieka, bez względu na wiek."

Posted

Chciałabym uniknąć ludzi na zdjęciu, albo niech to będzie starsza osoba, bo o takie nam chodzi, Agata jest zbyt smarkata, choć zdjęcie oczywiście ładne...
Za dużo tekstu spowoduje, że nikt tego nie przeczyta, już i tak jest sporo, jeszcze tylko musi być zdanie o wpłatach dla staruszków.

Opiekunowie mogą już zacząć robić firmówki dla swoich podopiecznych do powieszenia na tablicach, wzór już mamy.

Posted

chciałabym zrobić zakładki na stronę, w których szerzej będzie o szkoleniu - Magda Bednarczyk - o programie szkoleniowym itp

o psim przedszkolu - Ania Kocurek, Paulina Klóch, Klaudia Tomsia, Karolina Kubasik,

i o agilty - Marta Rodzik, Martyna Szymańska, Ala Nowak

tak około 1 strony tekstu

chciałabym też zrobić zdjęcia osobom, które prowadzą dany dział, mam nadzieję że się zgadzacie

tak więc na sobotę makijaż dziewczyny wskazany, ale szpilki niekoniecznie...

Posted

[FONT=verdana][quote name='Klementynkaa']czy ktoś pamięta jeszcze KOPIEGO? proszę, wejdźcie na wydarzenie, przeczytajcie https://www.facebook.com/events/549963728352888/?fref=tck
czy jest szansa żeby z środków schroniskowych chociaż minimalnie pomóc?Pamiętam Kopiego. Tu jego wątek: http://www.dogomania.pl/forum/threads/115488-KOPI-czekoladowy-doberman-MA-DOM!!!
Tym, którzy nie wiedzą wyjaśniam, że to dobek z naszego schroniska, zabrany ponad 3 lata temu. Myślę więc, że powinniśmy mu pomóc.

Klementynko, sprawa wygląda tak: musimy dostać potwierdzenie (albo na wątku Kopiego albo tu), że wpłata wpłynęła (możesz tego przypilnować jakoś?!) oraz tu, na wątku musi się pojawić rachunek, który potwierdzi wydanie tych pieniędzy. Takie zasady [/FONT]:roll:.

Jak sądzicie jaką kwotą wspomóc Kopiego? 50 zł?

Z innych wieści, też smutnych... Aleks za TM :(.

Posted

maciaszek napisał(a):
Jak sądzicie jaką kwotą wspomóc Kopiego? 50 zł?

Dobry pomysł :) Myślę, że wszystko miedzy 50-100 zł będzie odpowiednie :)

Posted

znaleziono w Katowicach czy w okolicy kilkumiesięcznego onka w dobrym stanie, może się tylko zgubił, może ktoś mu dać DT? ma zapewniony nocleg tylko do jutra a szkoda by było aby wylądował w schronie :( więcej info ma Puszek Okruszek która będzie po 23.00 i od niej dostałam szybki tel w tej sprawie

Posted

Jutro piesek o numerze 863/12 (ze starym złamaniem laki) jedzie do DT, gdyż w schronisku łapka wygląda coraz gorzej, po prostu sobie ją rani... Oczywiście będzie potrzebna comiesięczna opłata, rachunki będę wklejać na wątku. Jak go jutro zawiozę zrobię zdjęcia i poczekam na opis od DT, wówczas ruszymy z ogłoszeniami dla Niego :)
Konieczna będzie operacja łapki...

Posted

Do dnia otwartego wcale nie jest tak daleko

proponuję zastanowić się nad psią modą,

W razie czego mogę pomóc, przynieść maszynę do szycia, stroje mogą być różne i takie przydatne czyli ocieplające, odblaskowe ale tez i takie "z jajem" na wesoło, wszystko kwestia waszej wyobraźni, na necie jest mnóstwo wzorów, można suczunię ubrać na ten moment w suknię wieczorową, niemowlęcą piżamkę, byle nie krepować jej ruchów

można,jeżeli ktoś potrafi zrobić kamizelkę na drutach dla podopiecznego, tym bardziej że zima się zbliża, ostatnio widziałam tez stroje zrobione ze starych szalików, całkiem nieźle wyglądało to na psach.

Nie zostawiajcie to na ostatni moment,

To nasza pierwsza organizacja pod egidą Przystanek schronisko, postarajmy się zrobić to najlepiej jak umiemy, poza tym może niedługo zaczniemy akcję adopcyjne i pokazy, więc stroję będą jak znalazł...

Posted

A jeśli chodzi o psią modę na naszym forum na wątku o dniu otwartym znajdziecie propozycje ubranek,
które uzdolnieni krawiecko wolontariusze mogliby uszyć ^^ Do dzieła!

Posted

Basia w domku stałym :)

Maciaszku Pan Basi podarował 40 zł na potrzeby psiaków - zatem nie przelewaj mi pieniążków za wizytę Basi u weta tylko pozostaw je na koncie fundacyjnym jako dar Pana Basi :)

Posted

A więc MURZYNEK (863/12) już w DT :)
Mogę powiedzieć jedno to przesympatyczny, przyjacielsko nastawiony do wszystkich ludzi psiak. Chciałby się ciągle głaskać i być przytulanym :) Bez problemu dogaduje się z innymi psami. Pozwala się też brać na ręce. Dość mocno ciągnie na smyczy, jednak z racji swojej wielkości nie jest to bardzo uciążliwe.
Wiem też, że prawdopodobnie nigdy nie podróżował autem, gdyż ma chorobę lokomocyjną...
Zdjęcia i opis będę miała na dniach, wówczas założę mu wątek i zrobimy ogłoszenia :)

Posted

[quote name='Romina_74']Basia w domku stałym :)Super :)!

[quote name='Romina_74']Maciaszku Pan Basi podarował 40 zł na potrzeby psiaków - zatem nie przelewaj mi pieniążków za wizytę Basi u weta tylko pozostaw je na koncie fundacyjnym jako dar Pana Basi :)Tak też zrobię :). Dziękujemy panu Basi!

[quote name='ania91sc']A więc MURZYNEK (863/12) już w DT :)A można prosić o jakiś namiar na dt? Albo inne dane kontaktowe, które będę mogła wrzucić do jego kart na stronie schroniska i fundacyjnej.