Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Ten pies o którym wam kiedyś pisałam (z ogródków działkowych, pogryziony) bardzo ładnie do siebie dochodzi. Przepraszam za zawracanie głowy - bałam się że będzie potrzebna interwencja, ale chyba jest OK.

Posted

Bjuta napisał(a):
Ten pies o którym wam kiedyś pisałam (z ogródków działkowych, pogryziony) bardzo ładnie do siebie dochodzi. Przepraszam za zawracanie głowy - bałam się że będzie potrzebna interwencja, ale chyba jest OK.

cieszę się, że wszystko jest w porządku!

Posted

Bjuta napisał(a):

Czyli ona jest w DS? Bo od nas poszła do fajnego domu, a potem jak się okazało ludzie w ogóle nieodpowiedzialni :|

Posted (edited)

to jest pewnie sunia, która została wyrzucona w czasie rodzinnej awantury z II piętra. Sprawa jest u prokuratora, ale facet spisał zrzeczenie się psa. Ona nie wyszła na wolontariat, nie była zbyt miło nastawiona do wszystkich. W schronisku jej już nie ma, więc dom znalazła, ale jeszcze zapytam, bo nie miałam o niej żadnej informacji, a ludzi którzy dzwonili o nią, podpytywałam i następnie odsyłałam do schroniska jak tylko mogła iść już do adopcji.

Edited by soboz4
Posted

soboz4 napisał(a):
to jest pewnie sunia, która została wyrzucona w czasie rodzonej awantury z II piętra. Sprawa jest u prokuratora, ale facet spisał zrzeczenie się psa. Ona nie wyszła na wolontariat, nie była zbyt miło nastawiona do wszystkich. W schronisku jej już nie ma, więc dom znalazła, ale jeszcze zapytam, bo nie miałam o niej żadnej informacji, a ludzi którzy dzwonili o nią, podpytywałam i następnie odsyłałam do schroniska jak tylko mogła iść już do adopcji.

TAK! Ta z II piętra, o tą chodzi. Jak się dowiesz czegoś to daj znać, ciekawa jestem co z nią

Posted

8 grudnia zarezerwujcie sobie czas na dzień otwarty, możemy wtedy już zacząć kwestowanie, jak tylko otrzymamy zezwolenie to zrobimy na pewno akcję adopcyjną wraz z kwestowaniem

Na razie, jak zawsze proszę Bożenkę Holeczek o poprowadzenie "jadłospisu"
Naszych szkoleniowców o przygotowanie "gwiazd" do pokazów

No i plakaty, we wtorek chyba będziemy mogli już zamieszczać konto bankowe na plakatach

Dzień otwarty robimy jako Fundacja Przystanek Schronisko!!!

Posted

Powiem Wam, że czasami mam dość... Dzisiaj w schronisku byłam od 12:45 do 15:00, robiłam zdjęcia, aktualizowałam informacje o adopcjach. Po powrocie do domu zjadłam obiad i od 16:30 do 22:00 (przed chwilą skończyłam) obrabiałam zdjęcia, wrzucałam koty i psy na stronę schroniska oraz fundacyjną, aktualizowałam opisy, itp. Normalna dniówka... :roll:. Dlatego właśnie proszę, żebyście informowali mnie gdy zmienia się opis psa, gdy pies się czegoś nowego nauczył, gdy zmieniacie tytuł albumu na Picassie albo gdy np. w albumie pojawia się opis, którego w ogóle nie było. Już po prostu nie mam czasu tego śledzić. O ile jeszcze na wątki na dogo zaglądam (i tam przeczytam, że pies ma nowy opis), o tyle Picassy nie mam już czasu śledzić non stop. Taka Wasza pomoc jest dla mnie bardzo ważna!

Przy okazji mam prośbę do wolontariuszy, którzy dziś pomagali wyprowadzać psy do zdjęć - jeśli potraficie powiedzieć cokolwiek o którymkolwiek z Waszych chwilowych podopiecznych to dajcie znać. Psy są już wrzucone na stronę, podajcie więc numer psiaka i info. Dopiszę do jego karty. Sami widzieliście dziś jak to wygląda. Ciężko w tak krótkim czasie (zwłaszcza, że ja psów nie przyprowadzam, siedzę stabilnie na miejscu i czekam) cokolwiek dowiedzieć się o zwierzakach. Ale może Wam dziś się udało, bo przez momencik z nimi byliście :).

Posted

soboz4 napisał(a):
8 grudnia zarezerwujcie sobie czas na dzień otwarty, możemy wtedy już zacząć kwestowanie, jak tylko otrzymamy zezwolenie to zrobimy na pewno akcję adopcyjną wraz z kwestowaniem

Na razie, jak zawsze proszę Bożenkę Holeczek o poprowadzenie "jadłospisu"
Naszych szkoleniowców o przygotowanie "gwiazd" do pokazów

No i plakaty, we wtorek chyba będziemy mogli już zamieszczać konto bankowe na plakatach

Dzień otwarty robimy jako Fundacja Przystanek Schronisko!!!

Super :) Oczywiście poprowadzę "jadłospis" :)
Zrobię też plakaty jak tylko będzie już numer konta :)

Posted

Hej, hej. Czy ten psiak znalazł już domek? Chciałabym zaktualizować stronkę mikropsiejską :smile:
http://www.dogomania.pl/forum/thread...KRĘG-ŚLĄSKI

[quote name='Agucha']

[FONT=georgia][SIZE=5]Katowice

[/FONT][SIZE=4]1.

----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

[FONT=georgia]2. KUBA[/FONT]
[FONT=Georgia]
więcej
[/FONT][FONT=Georgia]zdjęć[/FONT][FONT=Georgia]: [/FONT]
https://picasaweb.google.com/118380588009733343934/Kuba387128Lat59Kg31Cm11042012R#[FONT=Georgia]
[/FONT]

[FONT=Georgia]Płeć: [/FONT][FONT=Georgia]samiec[/FONT][FONT=Georgia]
[/FONT]
[FONT=Georgia]Wiek: [/FONT][FONT=Georgia]8 lat[/FONT][FONT=Georgia]
[/FONT]
[FONT=Georgia]Waga: [/FONT][FONT=Georgia]5,9[/FONT][FONT=Georgia] kg[/FONT][FONT=Georgia]
[/FONT]
[FONT=Georgia]Miejsce: [/FONT][FONT=Georgia]schronisko, Katowice[/FONT][FONT=Georgia]
[/FONT]
[FONT=Georgia]Numerek : [/FONT][FONT=Georgia]387[/FONT][FONT=Georgia]/12 [/FONT][FONT=Georgia]
[/FONT]
[FONT=Georgia]Sterylizacja: [/FONT][FONT=Georgia]nie[/FONT][FONT=Georgia]

[/FONT]
[FONT=Georgia]Stosunek do dzieci: [/FONT][FONT=Georgia]nieznany[/FONT][FONT=Georgia]
[/FONT]
[FONT=Georgia]Stosunek do innych psów: [/FONT][FONT=Georgia]dobry[/FONT][FONT=Georgia]
[/FONT]
[FONT=Georgia]Stosunek do kotów: [/FONT][FONT=Georgia]nieznany[/FONT][FONT=Georgia]

[/FONT]
[FONT=Georgia]Dodatkowe informacje: [/FONT][FONT=Georgia]- [/FONT][FONT=Georgia]
[/FONT]
[FONT=Georgia]Charakter: [/FONT][FONT=Georgia]przyjacielski, nakolankowy ;-)[/FONT][FONT=Georgia]
[/FONT]
[FONT=Georgia]Kontakt: [/FONT][FONT=Georgia]503 364 290, [email protected][/FONT][FONT=Georgia]

Wątek:
[/FONT]
[FONT=Georgia]-[/FONT][FONT=Georgia]
Wydarzenie na FB:
[/FONT]
[FONT=Georgia]-[/FONT][FONT=Georgia]
Lista ogłoszeń:
[/FONT]
[FONT=Georgia]-[/FONT]
[FONT=Georgia]Tekst do ogłoszeń: [/FONT]
[FONT=arial]Kuba to pies doświadczony przez los, najpierw śmierć pani, która kochała go bardzo, potem zaniedbanie, znowu adopcja i dużo uczucia. Niestety jego nowy pan musiał wyjechać za granicę i pies znowu został sam… Kuba (jego imię z poprzednich domów) jest uroczą miniaturką, waży 5,9 kg i ma 31 cm w kłębie. Kubuś był niedawno u dentysty, wyczyszczono mu zęby, zepsute usunięto. Jest „odnowiony” zadbany, sierść ma błyszczącą. Teraz uroczo uśmiecha się nieco szczerbatą mordką. Uwielbia przesiadywać na kolanach, wręcz domaga się tego. Choć na pewno strach i ból po stracie, w tak krótkim czasie dwóch domów przytłacza go. Nie jest nadmiernie ufny wobec ludzi. To malutki, kruchy piesek i ma przed sobą drugie tyle lat do przeżycia, szybko pokocha nowych opiekunów. Byłby idealnym psem dla starszych ludzi. Szczenięce harce ma za sobą, nie trzeba go uczyć czystości, wielkość w sam raz na wspólne siedzenie na fotelu.[/FONT]

Posted

koleżanka ma 4 worki 35 litrowe korków, ale jest w Warszawie, w niedzielę 28-10-2012 r. (od godziny 10:00 do 11:30) będzie na wystawie w Częstochowie - Konopińska ul. Sportowa Stadion Orlik, czy jest ktoś kto może odebrać od niej korki i przywieźć do Katowic do Miejskiego Schroniska dla Zwierząt w Katowicach???