soboz4 Posted October 17, 2012 Posted October 17, 2012 zapomniałam napisać, że Liwia jest tez w nowym domu Quote
madzior877 Posted October 17, 2012 Posted October 17, 2012 O jak super, że tyle psiaków znalazło nowe domy ;) Quote
MagdaB Posted October 17, 2012 Posted October 17, 2012 Miejmy nadzieje ze tym razem Liwia nie wroci, powodzenia slicznotko. Quote
Jara Posted October 17, 2012 Posted October 17, 2012 Poszukiwany młody mikropies, płeć bez różnicy. Kraków http://www.dogomania.pl/forum/threads/233689-Małego-pieska-(nie-szczenię)-lubiącego-koty-szukamy-Kraków Quote
madzia.uje93 Posted October 17, 2012 Posted October 17, 2012 Fajnie, że Liwia długo w schronisku nie posiedziała, oby nowy domek był tym na stałe! Quote
gosia2313 Posted October 19, 2012 Posted October 19, 2012 Chciałam spytać co w końcu z Pusią? Była do Was oddana przez właścicieli, cośtam było z gryzieniem. Czy została adoptowana? Quote
saphira18 Posted October 19, 2012 Posted October 19, 2012 kiedy oddali Pusie do schroniska? bo było parę spanieli, ja nie rozróżniam;) a ostatnio żadnego nie było... Quote
Bjuta Posted October 19, 2012 Posted October 19, 2012 Ten pies o którym wam kiedyś pisałam (z ogródków działkowych, pogryziony) bardzo ładnie do siebie dochodzi. Przepraszam za zawracanie głowy - bałam się że będzie potrzebna interwencja, ale chyba jest OK. Quote
soboz4 Posted October 19, 2012 Posted October 19, 2012 Bjuta napisał(a):Ten pies o którym wam kiedyś pisałam (z ogródków działkowych, pogryziony) bardzo ładnie do siebie dochodzi. Przepraszam za zawracanie głowy - bałam się że będzie potrzebna interwencja, ale chyba jest OK. cieszę się, że wszystko jest w porządku! Quote
gosia2313 Posted October 19, 2012 Posted October 19, 2012 Bjuta napisał(a):Ten pies o którym wam kiedyś pisałam (z ogródków działkowych, pogryziony) bardzo ładnie do siebie dochodzi. Przepraszam za zawracanie głowy - bałam się że będzie potrzebna interwencja, ale chyba jest OK. Czyli ona jest w DS? Bo od nas poszła do fajnego domu, a potem jak się okazało ludzie w ogóle nieodpowiedzialni :| Quote
soboz4 Posted October 19, 2012 Posted October 19, 2012 (edited) to jest pewnie sunia, która została wyrzucona w czasie rodzinnej awantury z II piętra. Sprawa jest u prokuratora, ale facet spisał zrzeczenie się psa. Ona nie wyszła na wolontariat, nie była zbyt miło nastawiona do wszystkich. W schronisku jej już nie ma, więc dom znalazła, ale jeszcze zapytam, bo nie miałam o niej żadnej informacji, a ludzi którzy dzwonili o nią, podpytywałam i następnie odsyłałam do schroniska jak tylko mogła iść już do adopcji. Edited October 19, 2012 by soboz4 Quote
gosia2313 Posted October 19, 2012 Posted October 19, 2012 soboz4 napisał(a):to jest pewnie sunia, która została wyrzucona w czasie rodzonej awantury z II piętra. Sprawa jest u prokuratora, ale facet spisał zrzeczenie się psa. Ona nie wyszła na wolontariat, nie była zbyt miło nastawiona do wszystkich. W schronisku jej już nie ma, więc dom znalazła, ale jeszcze zapytam, bo nie miałam o niej żadnej informacji, a ludzi którzy dzwonili o nią, podpytywałam i następnie odsyłałam do schroniska jak tylko mogła iść już do adopcji. TAK! Ta z II piętra, o tą chodzi. Jak się dowiesz czegoś to daj znać, ciekawa jestem co z nią Quote
soboz4 Posted October 20, 2012 Posted October 20, 2012 szorstkowłosy Kajtek zaprasza do siebie http://www.dogomania.pl/forum/threads/227160-Cukierkowy-szorstkowłosy-niespełna-roczny-psiak-wraca-z-adopcji!!POMOCY!PILNE/page7 Quote
soboz4 Posted October 20, 2012 Posted October 20, 2012 8 grudnia zarezerwujcie sobie czas na dzień otwarty, możemy wtedy już zacząć kwestowanie, jak tylko otrzymamy zezwolenie to zrobimy na pewno akcję adopcyjną wraz z kwestowaniem Na razie, jak zawsze proszę Bożenkę Holeczek o poprowadzenie "jadłospisu" Naszych szkoleniowców o przygotowanie "gwiazd" do pokazów No i plakaty, we wtorek chyba będziemy mogli już zamieszczać konto bankowe na plakatach Dzień otwarty robimy jako Fundacja Przystanek Schronisko!!! Quote
Ewelinaaa Posted October 20, 2012 Posted October 20, 2012 http://www.dogomania.pl/forum/threads/223329-BDT-Opole-wolne/page2 Potrzeba? :) Quote
maciaszek Posted October 20, 2012 Author Posted October 20, 2012 Numery tych psiaków schronisko podało mi jako wydane: Klara :). Baster :) Ares :). Quote
maciaszek Posted October 20, 2012 Author Posted October 20, 2012 Powiem Wam, że czasami mam dość... Dzisiaj w schronisku byłam od 12:45 do 15:00, robiłam zdjęcia, aktualizowałam informacje o adopcjach. Po powrocie do domu zjadłam obiad i od 16:30 do 22:00 (przed chwilą skończyłam) obrabiałam zdjęcia, wrzucałam koty i psy na stronę schroniska oraz fundacyjną, aktualizowałam opisy, itp. Normalna dniówka... :roll:. Dlatego właśnie proszę, żebyście informowali mnie gdy zmienia się opis psa, gdy pies się czegoś nowego nauczył, gdy zmieniacie tytuł albumu na Picassie albo gdy np. w albumie pojawia się opis, którego w ogóle nie było. Już po prostu nie mam czasu tego śledzić. O ile jeszcze na wątki na dogo zaglądam (i tam przeczytam, że pies ma nowy opis), o tyle Picassy nie mam już czasu śledzić non stop. Taka Wasza pomoc jest dla mnie bardzo ważna! Przy okazji mam prośbę do wolontariuszy, którzy dziś pomagali wyprowadzać psy do zdjęć - jeśli potraficie powiedzieć cokolwiek o którymkolwiek z Waszych chwilowych podopiecznych to dajcie znać. Psy są już wrzucone na stronę, podajcie więc numer psiaka i info. Dopiszę do jego karty. Sami widzieliście dziś jak to wygląda. Ciężko w tak krótkim czasie (zwłaszcza, że ja psów nie przyprowadzam, siedzę stabilnie na miejscu i czekam) cokolwiek dowiedzieć się o zwierzakach. Ale może Wam dziś się udało, bo przez momencik z nimi byliście :). Quote
MagdaB Posted October 20, 2012 Posted October 20, 2012 Ja zapraszam na wątek Donalda http://www.dogomania.pl/forum/threads/233884-Donald-pi Właśnie pisze jego opis, żeby można było zmienić na stronie schoniska. Jak skończe to podeśle. Dziękuje z góry :) Quote
aeriel Posted October 21, 2012 Posted October 21, 2012 soboz4 napisał(a):8 grudnia zarezerwujcie sobie czas na dzień otwarty, możemy wtedy już zacząć kwestowanie, jak tylko otrzymamy zezwolenie to zrobimy na pewno akcję adopcyjną wraz z kwestowaniem Na razie, jak zawsze proszę Bożenkę Holeczek o poprowadzenie "jadłospisu" Naszych szkoleniowców o przygotowanie "gwiazd" do pokazów No i plakaty, we wtorek chyba będziemy mogli już zamieszczać konto bankowe na plakatach Dzień otwarty robimy jako Fundacja Przystanek Schronisko!!! Super :) Oczywiście poprowadzę "jadłospis" :) Zrobię też plakaty jak tylko będzie już numer konta :) Quote
Agucha Posted October 22, 2012 Posted October 22, 2012 Hej, hej. Czy ten psiak znalazł już domek? Chciałabym zaktualizować stronkę mikropsiejską :smile: http://www.dogomania.pl/forum/thread...KRĘG-ŚLĄSKI [quote name='Agucha'][FONT=georgia][SIZE=5]Katowice [/FONT][SIZE=4]1. ---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------- [FONT=georgia]2. KUBA[/FONT] [FONT=Georgia] więcej [/FONT][FONT=Georgia]zdjęć[/FONT][FONT=Georgia]: [/FONT]https://picasaweb.google.com/118380588009733343934/Kuba387128Lat59Kg31Cm11042012R#[FONT=Georgia] [/FONT] [FONT=Georgia]Płeć: [/FONT][FONT=Georgia]samiec[/FONT][FONT=Georgia] [/FONT][FONT=Georgia]Wiek: [/FONT][FONT=Georgia]8 lat[/FONT][FONT=Georgia] [/FONT][FONT=Georgia]Waga: [/FONT][FONT=Georgia]5,9[/FONT][FONT=Georgia] kg[/FONT][FONT=Georgia] [/FONT][FONT=Georgia]Miejsce: [/FONT][FONT=Georgia]schronisko, Katowice[/FONT][FONT=Georgia] [/FONT][FONT=Georgia]Numerek : [/FONT][FONT=Georgia]387[/FONT][FONT=Georgia]/12 [/FONT][FONT=Georgia] [/FONT][FONT=Georgia]Sterylizacja: [/FONT][FONT=Georgia]nie[/FONT][FONT=Georgia] [/FONT][FONT=Georgia]Stosunek do dzieci: [/FONT][FONT=Georgia]nieznany[/FONT][FONT=Georgia] [/FONT][FONT=Georgia]Stosunek do innych psów: [/FONT][FONT=Georgia]dobry[/FONT][FONT=Georgia] [/FONT][FONT=Georgia]Stosunek do kotów: [/FONT][FONT=Georgia]nieznany[/FONT][FONT=Georgia] [/FONT][FONT=Georgia]Dodatkowe informacje: [/FONT][FONT=Georgia]- [/FONT][FONT=Georgia] [/FONT][FONT=Georgia]Charakter: [/FONT][FONT=Georgia]przyjacielski, nakolankowy ;-)[/FONT][FONT=Georgia] [/FONT][FONT=Georgia]Kontakt: [/FONT][FONT=Georgia]503 364 290, [email protected][/FONT][FONT=Georgia] Wątek: [/FONT][FONT=Georgia]-[/FONT][FONT=Georgia] Wydarzenie na FB: [/FONT][FONT=Georgia]-[/FONT][FONT=Georgia] Lista ogłoszeń: [/FONT][FONT=Georgia]-[/FONT] [FONT=Georgia]Tekst do ogłoszeń: [/FONT] [FONT=arial]Kuba to pies doświadczony przez los, najpierw śmierć pani, która kochała go bardzo, potem zaniedbanie, znowu adopcja i dużo uczucia. Niestety jego nowy pan musiał wyjechać za granicę i pies znowu został sam… Kuba (jego imię z poprzednich domów) jest uroczą miniaturką, waży 5,9 kg i ma 31 cm w kłębie. Kubuś był niedawno u dentysty, wyczyszczono mu zęby, zepsute usunięto. Jest „odnowiony” zadbany, sierść ma błyszczącą. Teraz uroczo uśmiecha się nieco szczerbatą mordką. Uwielbia przesiadywać na kolanach, wręcz domaga się tego. Choć na pewno strach i ból po stracie, w tak krótkim czasie dwóch domów przytłacza go. Nie jest nadmiernie ufny wobec ludzi. To malutki, kruchy piesek i ma przed sobą drugie tyle lat do przeżycia, szybko pokocha nowych opiekunów. Byłby idealnym psem dla starszych ludzi. Szczenięce harce ma za sobą, nie trzeba go uczyć czystości, wielkość w sam raz na wspólne siedzenie na fotelu.[/FONT] Quote
Agucha Posted October 22, 2012 Posted October 22, 2012 soboz4 napisał(a):Ten Kubuś już znalazł dom! W takim razie zdejmuję go ze strony :) Quote
soboz4 Posted October 22, 2012 Posted October 22, 2012 koleżanka ma 4 worki 35 litrowe korków, ale jest w Warszawie, w niedzielę 28-10-2012 r. (od godziny 10:00 do 11:30) będzie na wystawie w Częstochowie - Konopińska ul. Sportowa Stadion Orlik, czy jest ktoś kto może odebrać od niej korki i przywieźć do Katowic do Miejskiego Schroniska dla Zwierząt w Katowicach??? Quote
Recommended Posts