Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Dzwoniłam dzisiaj do schroniska. Kajtuś jest i czuje się fatalnie. Wystraszony na maxa. Opinia kierownictwa- ,,pies bity''. Potrzeba dużo pracy, żeby wyprostować mu psychikę. Jest w kojcu z jakąś suczką, żeby nabrał troszkę pewności siebie. Planują dać go na wolontariat, ale do człowieka doświadczonego. Jestem wściekła, że go tak późno z tamtąd zabrałam:wallbash:

Posted

[quote name='hugulaśny']Dzisiaj do Waszego schroniska odwiozłam Kajtka z naszego wątku. http://www.dogomania.pl/forum/threads/227160-Cukierkowy-szorstkowłosy-niespełna-roczny-psiak-wraca-z-adopcji!!POMOCY!PILNEByło to najlepsze rozwiązanie jakie przyszło mi do głowy. Pies musiał być zabrany od właścicieli, a nie było gdzie go dać. Niestety trzeba nad nim popracować, ale wiem, że Wy macie ogromne serce i wielkie możliwości.

chyba chodzi o tego psa ;)

Posted (edited)

A więc jeszcze raz. Kajtuś ma swój wątek.http://www.dogomania.pl/forum/threads/227160-Cukierkowy-szorstkowłosy-niespełna-roczny-psiak-wraca-z-adopcji!!POMOCY!PILNE A po krótce. Został wyadoptowany z Pszczyny do Mikołowa kiedy miał 2 miesiące. I wszystko było cudnie. Rodzinka OK, psiak wyprowadzany , kochany, zadbany. Wizyta poadopcyjna kiedy miał 6 mies. przebiegła OK. A w maju tego roku okazuje się, że psiak się znudził. Pani popadła w alkoholizm. Zaczęły się domowe awantury. Pan został sam z 3 dzieci (jedno niepełnosprawne). Kiedy go nie było w domu pojawiała się kobieta, która ogólnie znikała z domu czasami na ponad tydzień. Wtedy to ,,zajmowała'' się psiakiem. Staraliśmy się znaleźć mu dom. Kajtek ma ponad 150 ogłoszeń. Ale były wakacje. Starałam się zaglądać do niego co jakiś czas. Dzwoniłam co tydzień. Czasami brałam go na spacery. Wtedy jeszcze nie było tak źle. Z moim psem żył OK. Do dzieciaków się garnął. Szukałam wolnego DT za rozsądną cenę . Niestety. Samemu trudno coś wskórać. Niestety na jego wątku pojawiało się mało osób pomimo zaproszeń. We wrześniu sytuacja drastycznie pogorszyła się. Psa trzeba było zabrać, ale nie było gdzie go dać. Mój TZ nie zgodził się na kolejne zwierzę na tymczasie. Musiałem mu coś szybko znaleźć. Moi sąsiedzi, którzy są kierownikami waszego schroniska zaoferowali się pomóc psiakowi i tak to w sobotę 22-09-2012 o godz, 9.00 psiak został do was zawieziony.

Edited by hugulaśny
Posted

Na Picasie są dwa albumy tej samej suni - 849/12; biało - czarna mała sunia; w tytule jednego albumu jest wpisany opiekun Sylwia Wolny i imię suni SABA. Sunia ma na imię DIANA - została oddana przez właścicieli i wiemy jak ma na imię, po co zatem zmieniać jej imię na SABA?

Posted

[quote name='Romina_74']Na Picasie są dwa albumy tej samej suni - 849/12; biało - czarna mała sunia; w tytule jednego albumu jest wpisany opiekun Sylwia Wolny i imię suni SABA. Sunia ma na imię DIANA - została oddana przez właścicieli i wiemy jak ma na imię, po co zatem zmieniać jej imię na SABA?[/QUOTE]

zaraz zmienimy!

Posted

Potrzebuję zdjęcie Kiki w okularkach, było na stronie ale zniknęło, tak samo zdjęcie westa obcinanego przez Agę, albo jakieś zdjęcie z obcinania psów i zdjęcie psa (Naszego) z zaćmą albo w okularkach

Posted

[quote name='soboz4']Potrzebuję zdjęcie Kiki w okularkach, było na stronie ale zniknęło, tak samo zdjęcie westa obcinanego przez Agę, albo jakieś zdjęcie z obcinania psów i zdjęcie psa (Naszego) z zaćmą albo w okularkach[/QUOTE]

Ja niestety nie dysponuję :( A swoją drogą to ciekawe gdzie są te albumy z Picasy, które zniknęły ... Bo zniknęło ich zdecydowanie więcej niż tylko Kikowy ...

Posted

[quote name='Romina_74']Ja niestety nie dysponuję

:( A swoją drogą to ciekawe gdzie są te albumy z Picasy, które zniknęły ... Bo zniknęło ich zdecydowanie więcej niż tylko Kikowy ...[/QUOTE]

prawidłowo znikają, psy adoptowane idą na psiwolonatriusz2 bo za dużo miejsca by zajęły, tylko tam są tylko 4 zdjęcia, żeby rozpoznać psa

ale może ktoś ma na dysku Kikę w okularkach???

Posted

w sobotę jest dzień otwarty w schronisku, postaram się zrobić dla wszystkich (o ile zdążę) nowe identyfikatory z naszą fundacją, potrzebuję osoby, która pomoże mi w czwartek laminować, ciąć i robić dziurki w identyfikatorach, następnie rozdawać

co do spraw organizacyjnych w tym dniu na razie nic nie wiem, jak tylko porozmawiam i coś będę wiedzieć dam znać.
Na pewno zarezerwujcie sobie więcej czasu, dobrze by było też powiadomić na portalach o tym dniu, zrobić jakiś plakat z logiem naszej fundacji.

Posted

W dziale ogłoszeń na forum Przystanek Schronisko są alfabetycznie dodane identyfikator, niech każdy się sprawdzi, na razie brakło mi tuszu, ale do soboty będę chciała wydrukować wszystkie

przypominam wolontariuszom, którzy nie są zarejestrowani na forum wolontariackim o obowiązku zarejestrowania się (w nazwie imię i nazwisko, jako atawar zdjęcie legitymacyjne)

Posted

W sobotę 6 października rusza pierwsza edycja szkoleń prowadzonych przez Magdalenę Bednarczyk. Zajęcia będą się odbywać tylko w soboty o godzinie 11.00
Każdy kto się zdecyduje na uczestnictwo musi mieć obowiązkowo kilka rzeczy:
-saszetka
-smakołyki (smakołyki mają być małe, wielkości małego paznokcia, liczy się fakt nagradzania)
-kliker
-długa smycz (2-2,5m)
-dobry humor (pies czuje nasze emocje).

Przed treningiem pies musi być po spacerze i jeśli macie ochotę się z nim pobawić lub ćwiczyć agility to nie róbcie tego bezpośrednio przed zajęciami. Pies musi mieć zapewniony przynajmniej 20 minutowy spacer z węszeniem , żeby się wyciszył i potrafił skupić.

Nowi wolontariusze powyżej 16 lat mają obowiązek uczestnictwa w szkoleniu, zapisy u Magdy na wątku!

młodzież między 13 a 16 rokiem życia musi uczestniczyć w szkoleniu "psie przedszkole", które prowadzi Karolina Kubasik, Paulina Klóch i Klaudia Tomsia, o tym co trzeba przynieść dla szczeniaków na zajęcia będą pisać w osobnym wątku na forum Przystanek Schronisko

Posted

Miejskie Schronisko dla Bezdomnych Zwierząt w Katowicach,
wolontariusze Fundacji Przystanek Schronisko
oraz wszystkie zwierzaki zapraszają na:

[SIZE=4]DZIEŃ OTWARTY
W MIEJSKIM SCHRONISKU
DLA BEZDOMNYCH ZWIERZĄT
W KATOWICACH

6.10.2012 10.30 – 15.00
Katowice, ul. Milowicka 1b

- poznacie mieszkańców schroniska i jeśli któryś skradnie Wasze serce, będziecie mogli go później adoptować,
- zobaczycie jak działa wolontariat w schronisku,
- obejrzycie pokaz psiej mody,
- jeśli macie problemy ze swoim czworonogiem, będziecie mogli poprosić o radę szkoleniowca.

Pieski i kotki chętnie przygarną karmę, makaron, ryż, ręczniki, koce, zabawki (piłki, piszczki), transporterki, smycze, obroże oraz szelki. Zimą bardzo przydadzą się nam też dywany i wykładziny dywanowe, żeby zwierzętom nie było zimno. Schroniskowe mruczki i azorki pięknie dziękują!

Posted

Przesyłam wiadomość od osoby o nicku Pegaza:

"Witam mam pytanie czy do schroniska przywiózł ktoś czekoladowego kundelka z dłuższym włosem? wiek 11 lat wys do kolan..
zgubił się w piątek w Kochłowicach ale mógł przemieścic się w inne miejsce...wabi się Kajtek.."

My mamy jakiegoś Kajtka, ale pojęcia nie mam jak wygląda :(