Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

jaka dzielna kruszynkak,ODQwNjkzOTQsNTExOTQwOTQ=,f,031_hC_orig

Kochani, szukamy miejsca tymczasowego dla niewidomej suni ratlerki  :-(  w Warszawie lub okolicach (może być płatny ), może coś wiecie (mój tel. 697204111)

Posted

Obiecany bazarek :) http://www.dogomania.com/forum/topic/143982-buty-buty-buty-nawet-narciarskie-dla-misie%C5%84ki-do-2111-2000/?p=15899833

Proszę skarbnika lub opiekuna Misieńki o kontakt na PW :)

O :) - bardzo dziękujemy :).

Próbowałam wysłać do Ciebie pw ale nie mogłam... poniżej mam podanego maila.

Potrzebuję konta do wpłaty z fantów. Pisałam o tym ale do tej pory nikt się do mnie nie odezwał a już są pierwsze sprzedaże i gdzieś pieniążki trzeba wpłacać ;)

Dogo07 odpisała, że nie może wysłać PW i prosiła o kontakt na e-mail :)

Posted

Witamy u maleńkiej :).

Wczoraj Misia była znowu w lecznicy, ona tak się biedna trzęsie jak tam się już zbliża i chce uciekać :(
była kontrolna wizyta łapki, pan doktor obejrzał , powiedział że jest ok. i że nie trzeba narazie zmieniać opatrunku, kolejna kontrola za tydzień a pod koniec miesiąca pierwsze prześwietlenie łapki po operacji.
Misia szczeka donośnie od jakiegoś czasu :D.
I bardzo lubi się tarzać.
Apetyt jej bardzo dopisuje, zaokrągliła się troszkę:).

Aha, pan doktor powiedział że nie ma sensu robić USG macicy - chodzi o to czy Misia jest po sterylce czy nie, bo w sumie tego nie wiemy a szkoda psiaka kroić niepotrzebnie przecież to kolejne usypianie, ból pooperacyjny, gojenie - ale u takich malutkich suczek trudno po USG stwierdzić czy była sterylka, należałoby poczekać na cieczkę bo wtedy byłaby pewność , tylko znowu nie wiadomo kiedy będzie cieczka a jak się domek znajdzie wcześniej, co sądzicie ?

Posted

dzielna Misieńka!

jak fajnie, że łapka dobrze się miewa :)

nie ma pojęcia co do tego prześwietlenia... może domek trafi się sensowny i w razie czego zrobi jej sterylkę?

Posted

Jeśli się mogę wtrącić, to ja sądzę, że najlepiej by było zrobić jej usg i wtedy by było wiadomo co tam w brzuszku się dzieje.

Czy jest macica i ogólnie byłoby wiadomo jak inne narządy wyglądają.

Jeśli by się okazało, że macicy nie ma i wszystko inne dobrze wygląda to super.

A jeśli macica jest, to ja uważam, że przed oddaniem jej do ds. powinna zostać wysterylizowana.

Miejmy nadzieję, że dom będzie mądry i dobry, ale nie daj Boże zawsze coś się może zadziać<tfu>

jakieś zaginięcie, jakieś przypadkowe zapłodnienie, a tak to trafi do domku bez ryzyka zaciążenia i powicia szczeniaków.

Życzę jej wspaniałego domku i wszystkiego co najlepsze.

Posted

Baw się, Misiaczku, baw! To dowód na to, że dobrze się czujesz i zaczynasz wierzyć, że w życiu może być fajnie :)

Też bym nie wydawała suni bez sterylki. Nawet po super wnikliwej wizycie PA nie można tak do końca wierzyć ludziom, niestety...

Posted

Odezwali się ci Państwo, którzy chcieli Misię wziąć, - których spotkaliśmy w lecznicy z pieskiem Miśkiem.
Pan nadal zdecydowany. Zaprasza na wizytę. To jest dom gdzie było i będzie wiele zwierzaków, obecnie są jeszcze dwa pieski w tym jeden niekastrowany, a pan mówił że niedługo chcą wziąć trzy małe kotki, trochę muszą odczekać ponieważ poprzednie siedem kotów zabiła im choroba - kocie "aids", która panuje w okolicy gdzie Państwo mieszkają. Jak Misia by się czuła w otoczeniu zwierzyńca, nie wiem. Myślałam że będzie wychuchaną jedynaczką w swoim nowym domku, ale może to moje ludzkie myślenie. W każdym razie będzie potrzebna wizyta doświadczonej osoby :).
Aha, pytałam o częściowe pokrycie kosztów, no niestety obecnie Państwo nie są w stanie nic dołożyć na leczenie i potrzeby suni....., pan powiedział że dopiero co wydali ok. 2000zł na uratowanie tego drugiego pieska w lecznicy na ul. Chłopskiej, bo go prawie zjadła duża suka z sądziedztwa. Natomiast są skłonni opłacić sterylkę suni.
To tyle w temacie tego chętnego domu.