Tola Posted January 13, 2015 Posted January 13, 2015 Czyli jego problem leży gdzie indziej. Może przyzwyczaił się do tych włóczęg i teraz mu ich brakuje. A może nie dbali o niego, więc i nie uczyli załatwiania potrzeb... Wypuszczali na całe noce, a w dzień znęcali się. Martwi mnie jednak to załatwianie się w boksie:( Quote
terra Posted January 13, 2015 Posted January 13, 2015 Tak myślę, czy w tej sytuacji nie byłoby dobrze na noc ograniczyć mu teren, żeby nie miał gdzie się załatwić, czyli kenelek. Quote
Tola Posted January 13, 2015 Posted January 13, 2015 Murka - a Aza tez załatwiała się w boksie? Quote
Murka Posted January 13, 2015 Author Posted January 13, 2015 Aza brudziła jeszcze gorzej niż Parys, Parys przy niej to czyścioch. Poza tym ona strasznie grandziła, jeździła z miską po całym boksie, wysypywała karmę, nie przeszkadzało jej nawet rozdeptywanie koopek.. Potrafiła załatwić się w boksie zaraz po spacerku. Do domu bała się wejść, trzeba było ją wciągać na siłę (na test z kotami). Dlatego jestem pod niesamowitym wrażeniem tego co pisze p.Agnieszka o suni, że tak dobrze sprawuje się w domu. U Parysa to może być kwestia tego, że jest młody i nie wytrzymuje, potrzebuje częściej wyjść. W jego przypadku jestem niemal pewna, że w domu z czystością problemu nie będzie, tylko obawiam się jak będzie znosił samotność. W kennelu był u weta w lecznicy, to tak jak pisałam zrobił koopę i się w niej wytarzał ;) Jak go wet wykąpał to sytuacja się powtórzyła. Dzisiaj było trochę słoneczka i chciałam porobić fotki Parysa z człowiekiem, ale aparat mi padł, nagle przestał ustawiać ostrość i to ostatnie zdjęcia jakie udało mi się zrobić. Muszę go zawieźć do naprawy. Mam jeszcze drugi aparat, ale już nie lustrzankę. Także w razie czego podziałamy jeszcze. Fotki w domu odpadają - za dużo zwierzyńca mamy. Quote
Nadziejka Posted January 13, 2015 Posted January 13, 2015 http://www.dogomania.com/forum/topic/145008-krabiktajgerfrodoliza-i-parys-zapraszamy-dla-pieciu-serduszek-gramyz-ciocia-wiosna-do-25-styczen-g-2200/ zapraszam na bazarus dla pieciu psinunkow dla Paryska cudnego tez pozdrawiam 1 Quote
terra Posted January 14, 2015 Posted January 14, 2015 No to faktycznie zagadką jest Parysek. Na fotkach nie wyszedł taki mały. Mnie on trochę z wyglądu, ale i z zachowania przypomina wyżła niemieckiego szorstkowłosy. Może poprosić cioteczki od wyżełków o pomoc w szukaniu domku? Quote
Havanka Posted January 14, 2015 Posted January 14, 2015 W sobotę, w Gazecie Wrocławskiej ukaże się ogłoszenie Parysa. Parys jest młodym psiakiem, ma w sobie dużo energii, którą musi spożytkować i zamykanie go w kenelu, na pewno jest dla niego okropnym przeżyciem. Wierzę, ze wszystko się unormuje, kiedy Parys będzie już miał własny dom. 1 Quote
Tola Posted January 14, 2015 Posted January 14, 2015 http://www.dogomania.com/forum/topic/145008-krabiktajgerfrodoliza-i-parys-zapraszamy-dla-pieciu-serduszek-gramyz-ciocia-wiosna-do-25-styczen-g-2200/ zapraszam na bazarus dla pieciu psinunkow dla Paryska cudnego tez pozdrawiam Ewcia - bardzo dziękuję! W sobotę, w Gazecie Wrocławskiej ukaże się ogłoszenie Parysa. Parys jest młodym psiakiem, ma w sobie dużo energii, którą musi spożytkować i zamykanie go w kenelu, na pewno jest dla niego okropnym przeżyciem. Wierzę, ze wszystko się unormuje, kiedy Parys będzie już miał własny dom. Bardzo dziękuję; mam nadzieję, ze macie rację co do Paryska i niedługo będziemy tutaj oglądać zdjęcia z nowego domu! No to faktycznie zagadką jest Parysek. Na fotkach nie wyszedł taki mały. Mnie on trochę z wyglądu, ale i z zachowania przypomina wyżła niemieckiego szorstkowłosy. Może poprosić cioteczki od wyżełków o pomoc w szukaniu domku? Parys jest ogłaszany jako mix wyżła, ma też inne ogłoszenia jako Tytus i na razie nikomu nie wpadł w oko, a tym bardziej w serce. Parę dni temu rozmawiałam ze znajomą, obiecała pomóc i polecić Paryska rodzinie, która straciła niedawno psa staruszka. Dzisiaj zadzwoniła, ze ludzie na razie rezygnują. Quote
Jo37 Posted January 14, 2015 Posted January 14, 2015 Bazarek m.in. dla Parysa http://www.dogomania.com/forum/topic/145017-zimowy-bazarek-na-3-cele-książki-i-dzianiny/ Quote
Murka Posted January 17, 2015 Author Posted January 17, 2015 Wysyłam 46zł ze sprzedaży kryminałów. Dotarło! :) Quote
Jo37 Posted January 20, 2015 Posted January 20, 2015 Następny bazarek z którego dla Parysa jest 20 % . http://www.dogomania.com/forum/topic/145125-kuchenny-bazarek-dla-niewidomej-mani-lizy-z-padaczk%C4%85-i-parysa/ Quote
Murka Posted January 22, 2015 Author Posted January 22, 2015 Z bazarku Havanki dotarło dla Parysa 85 zł :) Quote
Tola Posted January 22, 2015 Posted January 22, 2015 Bardzo dziękuję za te bazarki, bo Parysek stracił sponsora. A jak tam ma się chłopak? Quote
Murka Posted January 22, 2015 Author Posted January 22, 2015 Ma się wyśmienicie, humor mu dopisuje. Próbuję cośkolwiek go uczyć, ale na razie nawet ze zwykłym "siad" mam problem ;) Na razie nie ma warunków na zdjęcia, ech... Quote
Tola Posted January 24, 2015 Posted January 24, 2015 U nas tez paskudnie, szaro, mokro. Nawet pogoda nie sprzyja Paryskowi Quote
Elisabeta Posted January 28, 2015 Posted January 28, 2015 Parysa to ja dziś widziałam w supermarkecie rano... ;) ;) Przeglądałam jeszcze ciepły lutowy numer miesięcznika "Przyjaciel Pies". Wśród ogłoszeń bezdomniaczków jest ogłoszenie Paryska. Kciuki za Dom. :) Quote
Nadziejka Posted January 28, 2015 Posted January 28, 2015 Ale cudny sciskam mocno za domun z bazareczku dla 5 serduszek będą pieniazki dla Paryska http://www.dogomania.com/forum/topic/145008-rozliczamy-zakonczony-dziekujemyz-ciocia-wiosna-do-25-styczen-g-2200/page-1 Murko czy na to konto w pierwszym poscie ? i dla Lizy tez na to samo? Quote
Jo37 Posted January 28, 2015 Posted January 28, 2015 Dla Parysa z zimowego bazarku będą 44 złote. Czekam na potwierdzenie odbioru paczek. Quote
Tola Posted January 28, 2015 Posted January 28, 2015 Parysa to ja dziś widziałam w supermarkecie rano... ;) ;) Przeglądałam jeszcze ciepły lutowy numer miesięcznika "Przyjaciel Pies". Wśród ogłoszeń bezdomniaczków jest ogłoszenie Paryska. Kciuki za Dom. :) Ooo, to bardzo się cieszę, zaglądałam parę dni temu u nas do empiku, ale jeszcze nie było lutowego numeru. Oby tym razem się udało, trzymam kciuki. Oby! na razie ze sporej ilości ogłoszeń cisza, Havanka dawała nawet ogłoszenie w GW na Wrocław i też nic:( Quote
Tola Posted January 28, 2015 Posted January 28, 2015 Ale cudny sciskam mocno za domun z bazareczku dla 5 serduszek będą pieniazki dla Paryska http://www.dogomania.com/forum/topic/145008-rozliczamy-zakonczony-dziekujemyz-ciocia-wiosna-do-25-styczen-g-2200/page-1 Murko czy na to konto w pierwszym poscie ? i dla Lizy tez na to samo? Dla Parysa z zimowego bazarku będą 44 złote. Czekam na potwierdzenie odbioru paczek. Bardzo dziękuję!! U mnie na bazarku uzbierało się dla Paryska 49 zł - przelewam do hoteliku i proszę o potwierdzenie tutaj http://www.dogomania.com/forum/topic/144943-rozliczam-nasiona-papryki-bananowej-dla-chorej-lizy-i-parysa/ Quote
Recommended Posts