Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Czyli jego problem leży gdzie indziej.
Może przyzwyczaił się do tych włóczęg i teraz mu ich brakuje.

A może nie dbali o niego, więc i nie uczyli załatwiania potrzeb...

Wypuszczali  na całe noce, a w dzień  znęcali się.

Martwi mnie jednak to załatwianie się w boksie:(

Posted

Aza brudziła jeszcze gorzej niż Parys, Parys przy niej to czyścioch. Poza tym ona strasznie grandziła, jeździła z miską po całym boksie, wysypywała karmę, nie przeszkadzało jej nawet rozdeptywanie koopek.. Potrafiła załatwić się w boksie zaraz po spacerku. Do domu bała się wejść, trzeba było ją wciągać na siłę (na test z kotami). Dlatego jestem pod niesamowitym wrażeniem tego co pisze p.Agnieszka o suni, że tak dobrze sprawuje się w domu.

U Parysa to może być kwestia tego, że jest młody i nie wytrzymuje, potrzebuje częściej wyjść. W jego przypadku jestem niemal pewna, że w domu z czystością problemu nie będzie, tylko obawiam się jak będzie znosił samotność.

W kennelu był u weta w lecznicy, to tak jak pisałam zrobił koopę i się w niej wytarzał ;) Jak go wet wykąpał to sytuacja się powtórzyła.

Dzisiaj było trochę słoneczka i chciałam porobić fotki Parysa z człowiekiem, ale aparat mi padł, nagle przestał ustawiać ostrość i to ostatnie zdjęcia jakie udało mi się zrobić. Muszę go zawieźć do naprawy. Mam jeszcze drugi aparat, ale już nie lustrzankę. Także w razie czego podziałamy jeszcze. Fotki w domu odpadają - za dużo zwierzyńca mamy.

79f40b620e38ee4bgen.jpg

21f6054315619fedgen.jpg

8873793fe567f042gen.jpg

be834c1b56ff0824gen.jpg

Posted

No to faktycznie zagadką jest Parysek.
Na fotkach nie wyszedł taki mały. Mnie on trochę z wyglądu, ale i z zachowania przypomina wyżła niemieckiego szorstkowłosy.
Może poprosić cioteczki od wyżełków o pomoc w szukaniu domku?

Posted

W sobotę, w Gazecie Wrocławskiej ukaże się ogłoszenie Parysa.

Parys jest młodym psiakiem, ma w sobie dużo energii, którą musi spożytkować i zamykanie go w kenelu, na pewno jest dla niego okropnym przeżyciem. Wierzę, ze wszystko się unormuje, kiedy Parys będzie już miał własny dom.

• Upvote 1
Posted

Ewcia - bardzo dziękuję!

W sobotę, w Gazecie Wrocławskiej ukaże się ogłoszenie Parysa.

Parys jest młodym psiakiem, ma w sobie dużo energii, którą musi spożytkować i zamykanie go w kenelu, na pewno jest dla niego okropnym przeżyciem. Wierzę, ze wszystko się unormuje, kiedy Parys będzie już miał własny dom.

Bardzo dziękuję;  mam nadzieję, ze macie rację  co do Paryska i niedługo będziemy tutaj oglądać zdjęcia z nowego domu!

No to faktycznie zagadką jest Parysek.
Na fotkach nie wyszedł taki mały. Mnie on trochę z wyglądu, ale i z zachowania przypomina wyżła niemieckiego szorstkowłosy.
Może poprosić cioteczki od wyżełków o pomoc w szukaniu domku?

Parys jest ogłaszany jako mix wyżła, ma też inne ogłoszenia jako Tytus i na razie nikomu nie wpadł w oko, a tym bardziej w serce.

Parę dni temu rozmawiałam ze znajomą, obiecała pomóc i  polecić Paryska rodzinie, która straciła niedawno psa staruszka.

Dzisiaj zadzwoniła, ze ludzie na razie rezygnują.

Posted

Ma się wyśmienicie, humor mu dopisuje. Próbuję cośkolwiek go uczyć, ale na razie nawet ze zwykłym "siad" mam problem ;)

Na razie nie ma warunków na zdjęcia, ech...

Posted

Parysa to ja dziś widziałam w supermarkecie rano... ;)  ;)

Przeglądałam jeszcze ciepły lutowy numer miesięcznika "Przyjaciel Pies".

Wśród ogłoszeń bezdomniaczków jest ogłoszenie Paryska. 

Kciuki za Dom.  :)

Posted

Parysa to ja dziś widziałam w supermarkecie rano... ;)  ;)

Przeglądałam jeszcze ciepły lutowy numer miesięcznika "Przyjaciel Pies".

Wśród ogłoszeń bezdomniaczków jest ogłoszenie Paryska. 

Kciuki za Dom.  :)

Ooo, to bardzo się cieszę, zaglądałam parę dni temu u nas do empiku, ale jeszcze nie było lutowego numeru.

Oby tym razem się udało, trzymam kciuki.

Oby! na razie ze sporej ilości ogłoszeń cisza, Havanka dawała nawet ogłoszenie w GW na Wrocław i też nic:(

Posted

Ale cudny

sciskam mocno za domun

z bazareczku dla 5 serduszek

będą pieniazki dla Paryska

http://www.dogomania.com/forum/topic/145008-rozliczamy-zakonczony-dziekujemyz-ciocia-wiosna-do-25-styczen-g-2200/page-1

Murko czy na to konto w pierwszym poscie ? i dla Lizy tez na to samo?

Dla Parysa z zimowego bazarku będą 44 złote.

Czekam na potwierdzenie odbioru paczek.

Bardzo dziękuję!!

U mnie na bazarku uzbierało się dla Paryska 49 zł - przelewam do hoteliku i proszę o potwierdzenie tutaj

http://www.dogomania.com/forum/topic/144943-rozliczam-nasiona-papryki-bananowej-dla-chorej-lizy-i-parysa/