Nutusia Posted March 17, 2015 Posted March 17, 2015 TAKIEGO opiekuna chciałby mieć KAŻDY przedszkolak :) Quote
Tola Posted March 18, 2015 Posted March 18, 2015 Parysek jedzie jutro do swojego nowego domu :) Odwiedziłam dzisiaj rodzinę i myślę, że to będzie dobry dom - dużo rąk do głaskania i serc do kochania :) Jest tez spory teren do zabaw i biegania. Pani jest emerytowaną nauczycielką, która porzuciła życie w Lublinie i przeniosła się za miasto, mąż też już na emeryturze. Oglądałam albumy ze zdjęciami poprzednich psów - jamnika i owczarka - oba zadbane, zadowolone. W domu są dwa koty - wysterylizowana kotka i wykastrowany kocurek (widać go na zdjęciu). Miejsce dla Paryska przygotowane - buda z posłaniem ( w tym budyneczku, którego kawałek widać na zdjęciu, bardzo blisko domu), ale pani obiecała, ze dopóki Parys nie przyzwyczai się do nowego miejsca - będzie spał w domu. Wnuk pani (to on wyszukał w internecie Parysa) już rozglądał się za zabawkami dla psa i nie może się doczekać jego przyjazdu. Mam nadzieję, że przyjaźń chłopca i Parysa zaowocuje spaniem w jednym pokoju. Oczywiście tak jak zawsze bardzo obawiam się tych pierwszych dni w nowym miejscu, ale musimy jakoś to przeżyć. Quote
Tola Posted March 18, 2015 Posted March 18, 2015 Kocurek pod świerkiem Furtka na posesję syna właścicieli i kawałeczek budynku, w którym jest buda i posłanie Parysa teren do zabaw i biegania Quote
Havanka Posted March 18, 2015 Posted March 18, 2015 Coś czuję, ze Parys czekał właśnie na TEN dom ! Mam przeczucie, ze będzie w nim szczęśliwy. Trzymam kciuki za szybką aklimatyzację! Quote
Tola Posted March 18, 2015 Posted March 18, 2015 Coś czuję, ze Parys czekał właśnie na TEN dom ! Mam przeczucie, ze będzie w nim szczęśliwy. Trzymam kciuki za szybką aklimatyzację! Chciałabym, aby tak było, chociaż to czas pokaże, czy dobrze wybrałam! Trzymajcie kciuki, żeby Parys nie próbował ucieczek, bo tego boję się najbardziej. Quote
terra Posted March 19, 2015 Posted March 19, 2015 Wspaniała wiadomość :) Zaciskam kciuki za szybką aklimatyzację w nowym domku. Quote
Jolanta08 Posted March 19, 2015 Posted March 19, 2015 Wygląda na to,że Parys lepiej by nie mógł trafić ,bo nie dość że ,jak widać, miejsca do biegania i zabawy mnóstwo to i tyle samo czeka go miłości.Trzymam zaciśnięte kciuki a Funia łapki aby przyszłość jaka się rysuje przed Parysem w pełni się spełniła.Powodzenia Parysku. Quote
agat21 Posted March 19, 2015 Posted March 19, 2015 Parysku, bądź grzeczny i nie uciekaj z nowego domu. Powodzenia maleńki.. Quote
Tola Posted March 19, 2015 Posted March 19, 2015 Parys już na miejscu, ale nie jest dobrze - szaleje, wyrywa się - szuka męża Murki :( Quote
Havanka Posted March 19, 2015 Posted March 19, 2015 Parys już na miejscu, ale nie jest dobrze - szaleje, wyrywa się - szuka męża Murki :( Ojej ! Żeby tylko nie uciekł ! Biedak, już się przyzwyczaił, polubił hotelik, a teraz znowu zmiana... Quote
malti Posted March 19, 2015 Posted March 19, 2015 Nie wie bidunia co się dzieje a to wszystko dla jego dobra :) Quote
Nutusia Posted March 20, 2015 Posted March 20, 2015 Mam nadzieję, że nie został sam. Z ludźmi, ich obecnością i zainteresowaniem psem, łatwiej mu będzie się oswoić z nową sytuacją... Quote
Jolanta08 Posted March 20, 2015 Posted March 20, 2015 Zaglądam z nadzieją,że Parys się choć trochę uspokoił,trzymam kciuki Quote
Guest TyŚka Posted March 20, 2015 Posted March 20, 2015 Trzymamy kciuki, by się zaaklimatyzował, musi być dobrze! Quote
terra Posted March 21, 2015 Posted March 21, 2015 O rety! Mam nadzieję, że ludzie nie zrażą się początkowymi trudnościami i potrafią go zainteresować na tyle, żeby przestał myśleć o tym wielkim wydarzeniu w swoim życiu. Trzymam kciuki za szybką aklimatyzację. Quote
Tola Posted March 21, 2015 Posted March 21, 2015 Wczoraj dostałam sms od pani i przyznam, ze długą chwilę zwlekałam z odczytaniem wiadomości, ale na szczęście nic się nie stało - pani napisała, ze Parys powoli przyzwyczaja się. Ponieważ wczoraj byłam cały dzień na szkoleniu w Warszawie i wróciłam bardzo poźno - zadzwoniłam dopiero dzisiaj. Parys jest już spokojniejszy, nie wyrywa się, zaczął jeść, dzisiaj towarzyszył pani w pracach w ogrodzie. W nocy tez jest dobrze - psiak nie piszczy, nie domaga się wypuszczenia, ale na porannym spacerze nadal węszy i od razu ciągnie w stronę bramy. Wyczułam, ze pani bardzo boi się ucieczki Parysa. Dzisiaj rozmawiałam z Murką; przypomniałam sobie, ze Parys po przyjezdzie do hoteliku tez tak się zachowywał, długi czas wychodził na smyczy, bo interesowała go tylko brama wjazdowa... Mam nadzieję, ze Parys powoli zaakceptuje nowe miejsce i nową rodzinę, a ja spokojnie będę mogła zmienić tytuł. Quote
Havanka Posted March 21, 2015 Posted March 21, 2015 Ja też mam taką nadzieję, że wkrótce będzie mozna zmienić tytuł wątku. Dziś dostałam zapytanie o Parysa: Czy Parys się leni? Jak to dobrze, że nasz Parys ma juz dom... Quote
terra Posted March 22, 2015 Posted March 22, 2015 Połowa sukcesu to to, że Pani zdaje sobie sprawę z tego co się dzieje. Z sms-a wynika, że Parysek śpi w domu, a to pozwoli mu szybciej zaakceptować nowy dom jako swój. Trzyma się Pani i towarzyszy jej, a to też jest dobry prognostyk. Będzie dobrze, trzymam kciuki. Quote
Gusiaczek Posted March 22, 2015 Posted March 22, 2015 Parysku, będzie dobrze, nawet klawo będzie .... dano ci szansę daj i ty i ja czekam na zmianę tytułu ;) Quote
Tola Posted March 23, 2015 Posted March 23, 2015 Dzisiaj dzwoniłam do rodziny Parysa - pies cały i zdrowy, bawił się w ogrodzie z pani synem i wnukiem. Chłopca zaakceptował od razu, spędza z nim całe dnie na zabawach. Wydaje się, że z dnia na dzień będzie coraz lepiej, chociaż Parysa nadal interesuje brama. Pani zauważyła również, ze pies bardzo reaguje na płacz dziecka sąsiada - staje się niespokojny, próbuje przekopać się na sąsiednią posesję. Tak czuję, ze wszystkie te zachowania Parysa wzruszają panią - tłumaczy to tęsknotą wielkiego psiego serca i chciałaby, aby ja najszybciej zaakceptował nową rodzinę. Mam obiecane zdjęcia. Quote
Murka Posted March 23, 2015 Author Posted March 23, 2015 No i super, będzie dobrze :) To ja rozliczenie zrobię: Stan konta na 8 marca wynosił -21,83 zł Wpłaty: +58,70 zł terra (bazarek) +63 zł głuchypies +10 zł Martyna K. +100,10 zł Fundacja ZEA Razem: +209,97 zł Koszty: -110 zł hotelowanie (9-19.03) -100 zł transport do DS Razem: -210 zł +209,97 - 210 zł = -0,03 zł Pozostałość po hotelowaniu Parysa wynosi 0 zł. Quote
Recommended Posts