mari23 Posted February 22, 2015 Posted February 22, 2015 Ooo, super. Mari, czy mogłabyś mi podać swój numer telefonu? Przedzwonię do Ciebie. :) Rozmawiałam wstępnie z Panią, środa koło południa jej rodzicom odpowiada. Powiedziałam, że mari jeszcze przedzwoni, by potwierdzić. środa to takie moje "marzenie", jeszcze zależy to też od sytuacji w pracy - czy będę mogła wziąć urlop lub wyjść z pracy, bo łożysko w moim autku mam nadzieję wytrzyma ;) Quote
Bonsai Posted February 22, 2015 Posted February 22, 2015 Dziękuję mari, przedzwonię do Ciebie juro po pracy (koło 19-20). Quote
Elisabeta Posted February 24, 2015 Posted February 24, 2015 Etnuś, jutro środa... ;) Może ważny dzień... Trzymam kciuki cały czas. :) Quote
Poker Posted February 24, 2015 Posted February 24, 2015 Oby mari udało się wyrwać z pracy i wizyta dobrze wypadła.LILU pisała ,że sunia w jej obecności już nie niszczy tylko jak się dłużej nudzi. Quote
LILUtosi Posted February 24, 2015 Posted February 24, 2015 Myślę że jak dostanie w nowym domu gryzaki to zajmie się nimi. Spróbuje to przetestowac, kupie jutro kości wedzone. Quote
Sara2011 Posted February 25, 2015 Author Posted February 25, 2015 Jako drugą opcję mamy jeszcze ten domek z Poznania. Pisała o nim Bonsai na stronie przytuliska "G". Ciekawe czy ktoś się z Poznania odezwał chętny do przeprowadzenia PA? Quote
Elisabeta Posted February 25, 2015 Posted February 25, 2015 No ładnie... Nic nie wiedziałam o Domku w Poznaniu... :( Sama jestem sobie winna, bo rzadko zaglądam na watek psiaków z Przytuliska... ;) Trzymam kciuki za Etnę. Quote
Anula Posted February 25, 2015 Posted February 25, 2015 Ja też trzymam kciuki,oby wizyta wypadła pomyślnie. Quote
Bonsai Posted February 25, 2015 Posted February 25, 2015 Tam pisałam, bo sprawa dotyczy zarówno Etny, jak i trochę Gucia (do ich drugi strzał). Problemem z nimi jest to, że po psa mogą przyjechać, ale pociągiem, bo nie mają auta. No ale kwestie logistyczne będziemy ogarniać, gdy będzie jakaś decyzja. Quote
Gabi79 Posted February 25, 2015 Posted February 25, 2015 Dawno nic nie pisałam, ale regularnie zaglądam do Etny. Trzymam kciuki za domek!!! Oby był najlepszy z najlepszych. Quote
Poker Posted February 25, 2015 Posted February 25, 2015 Etna ma jakieś szanse.Oby któraś z nich wypaliła. Jakby dom w Poznaniu był dobry, to wtedy za zwrotem kosztów trzeba by domek wspomóc. Quote
Bonsai Posted February 25, 2015 Posted February 25, 2015 Miałam jeszcze kilka innych telefonów/smsów, ale szkoda mówić. Dzwoniło jakieś dziecko, to powiedziałam, że tak, piesek jest do adopcji, ale musiałabym o tym porozmawiać z jego rodzicami. Inna osoba, pisała smsy, odpisałam że proszę o telefon, to odpowiedź "a moge napisac esemesa bo nie mam nic na koncie"... O takich telefonach więc nie wspominam. :) Quote
Poker Posted February 25, 2015 Posted February 25, 2015 Ciekawe czy mari udało się dotrzeć do ludzi. Quote
Bonsai Posted February 25, 2015 Posted February 25, 2015 Wiem, że udało się, ale jeszcze nie znam szczegółów. :) Będę rozmawiać wieczorem. :) Quote
mari23 Posted February 25, 2015 Posted February 25, 2015 Wiem, że udało się, ale jeszcze nie znam szczegółów. :) Będę rozmawiać wieczorem. :) jestem, wróciłam z wizyty przedadopcyjnej i przygniata mnie "ciężar odpowiedzialności" w skrócie - wizyta w Chróstniku - pozytywna :) Mili, serdeczni ludzie w średnim wieku, nieduży, zadbany domek na kilkuarowej, ogrodzonej działce, w spokojnym zakątku miejscowości, obok za płotem po sąsiedzku z dwóch stron pieski, więc i sąsiedzi psolubni :), wygląda to na nieduże osiedle jednakowych domków. Po drugiej stronie uliczki - królestwo ptasie czyli hodowla gołębi - hobby pana domu i kurki - "hobby" pani :) Wszędzie ład i porządek, rośliny odgrodzone płotkiem, nie ma więc problemu z niszczeniem ewentualnym ogródka przez sunię. Pani domu nie pracuje, więc Etna miałaby cały dzień towarzystwo, ludzie otwarci i sympatyczni, zwierzolubni. Gryzienie i inne problemy nie będą stanowiły problemu, pan poprzedniego pieska ( Drops - umarł ze starości) nauczył rożnych sztuczek, lubi "gadać" z psiakami. Na tej samej działce jest drugi domek - mieszka tam córka i ma dwa przygarnięte psiaki, jednego nawet przyniosła - sympatyczny i bardzo zadbany malutki kundelek, drugi jest troszkę większy, w typie labradora. Ponieważ pani jest w domu, a pan prowadzi własną działalność - w domu zawsze ktoś jest, na wczasy raczej nie wyjeżdżają, a gdyby tak się zdarzyło - obok mieszka zwierzolubna córka. O Etnie dowiedziała się.... z gazetki w Biedronce. Jeśli o czymś zapomniałam - pytajcie :) Quote
Sara2011 Posted February 25, 2015 Author Posted February 25, 2015 Mari23 a czy działka jest ogrodzona? Czy Etna mieszkałaby w domu? Podoba mi się ten domek, głównie dlatego, że cały czas ktoś jest w domu a to ważne przy zapędach gryzakowych Etny. edit: właśnie doczytałam że ogrodzona:-) Quote
edek Posted February 25, 2015 Posted February 25, 2015   Mari23 a czy działka jest ogrodzona? Czy Etna mieszkałaby w domu?  Dla mnie to też jest bardzo ważne, czy Etna będzie mieszkać w domu czy w budzie ? Quote
edek Posted February 25, 2015 Posted February 25, 2015 No i co będzie jak Etna dorwie kurkę czy gołębia. Quote
mari23 Posted February 25, 2015 Posted February 25, 2015    Dla mnie to też jest bardzo ważne, czy Etna będzie mieszkać w domu czy w budzie ? w domu - pytałam oczywiście o to. No i co będzie jak Etna dorwie kurkę czy gołębia. kurki i gołębie są na odrębnej działce - po drugiej stronie mają garaż i przy nim ogrodzoną działeczkę z kurami i pięknym gołębnikiem Quote
Poker Posted February 25, 2015 Posted February 25, 2015 mari, dziękuję bardzo za te wizytę. Wszystko wskazuje na to ,że domek jest dobry.Niesamowicie się cieszę i mam nadzieję ,że nasz królewna nie zaprzepaści danej jej szansy. Kiedy mogłaby nastąpić przeprowadzka? Quote
Sara2011 Posted February 25, 2015 Author Posted February 25, 2015 Ja również bardzo dziękuję Mari23 za przeprowadzenie PA :smile: Quote
edek Posted February 25, 2015 Posted February 25, 2015 w domu - pytałam oczywiście o to. kirki i gołębie są na odrębnej działce - po drugiej stronie mają garaż i przy nim ogrodzoną działeczkę z kurami i pięknym gołębnikiem Dziękuje za informacje. Quote
Bonsai Posted February 25, 2015 Posted February 25, 2015 Również i tutaj bardzo, bardzo dziękuję mari!!!! Państwo wstępnie mówili, że w sobotę mogliby po nią przyjechać. Quote
Poker Posted February 25, 2015 Posted February 25, 2015 Fajnie ,że chcą po nią przyjechać.To dobrze o nich świadczy, Quote
Recommended Posts