Jump to content
Dogomania

Od schroniska, do schroniska przez blisko 6 lat!!! A TERAZ UDAŁO SIĘ ZNALEŹĆ DOM DLA FRYTKI!!! :)

Recommended Posts

Posted

Dzisiaj Frycia odbyła dłuuuuuuugi spacerek w towarzystwie Torro i Chudego. Ewidentnie kolegom przypadła do gustu :D nie chcieli jej odstępować ani na krok, a ona miała ich gdzieś... :D Można to też zaliczyć do plusów, bo na początku jej spacerów wolontariackich nie tolerowała żadnego psa, a teraz większość znosi, a nawet czasem lubi :) Także robimy postępy. Oczywiście nasza Panna była bardzo grzeczna, zresztą jak zawsze, najważniejsze były dla niej parówki i czas spędzony z ludźmi co można było zauważyć pod koniec, kiedy chętnie tuliła się do każdego wolontariusza prosząc o głaskanie :) Dowiedziałam się też od pracowników, że Frytce bardzo podoba się zimowa pogoda i 90% czasu spędza na wybiegu wylegując się na śniegu :)

Posted

Ma co ja grzać, więc nie dziwota, że lubi się powylegiwać na śniegu :D

Oj oby z moją Doris też tak było jak z Frycią, że zacznie tolerować więcej psów, bo na razie jest ciężko...

• 2 weeks later...
Posted

Niedawno sobie uświadomiłam, że zbliża się pół roku odkąd Frycia znalazła się w Katowickim schronisku :(

Mimo ogłoszeń, praktycznie zero zainteresowań, zero pytań o Nią :(

Ale teraz z tych pozytywnych rzeczy... Dzisiaj Frycia udała się ze mną na spacerek w towarzystwie kolegi Torro, którego bez najmniejszych problemów toleruje. Spacerek jak zwykle był bezproblemowy, Frycia chodziła pięknie na smyczy wykonywała wszystkie komendy no i standardowo co chwilę oglądała się za parówkami. Niestety nasza dziewczyna musiała się podzielić spacerem z drugim kolegą ale myślę, że spokojnie się "wychodziła" i wyszalała, gdyż do boksu chętnie wróciła. W sobotę postaramy się też o nowe zdjęcia dla Frytulki :)

Posted

Niedawno sobie uświadomiłam, że zbliża się pół roku odkąd Frycia znalazła się w Katowickim schronisku :(

Mimo ogłoszeń, praktycznie zero zainteresowań, zero pytań o Nią :(

Vitą od półtora roku nikt się nie zainteresował :(

Posted

Dzisiaj Frycia udała się na spacerek w towarzystwie Torro i Tintina, z którymi dogaduje się wręcz wzorowo. Ogólnie dziewczyna ucieszyła się na spacerek ale była jakoś wyjątkowo smutna i przygaszona :( Cały czas szła przy mojej nodze i nic ją nie interesowało poza parówkami. Mam nadzieję, że to był tylko gorszy dzień Frytki i nic złego się z nią nie dzieje. Podobno też miała okazję wyjść dwa razy na spacer podczas akcji schroniskowej, która miała miejsce w dniu dzisiejszym :)

A teraz kilka zdjęć ze spacerku:

IMG_6362.JPG

IMG_6363.JPG

IMG_6364.JPG

IMG_6367.JPG

IMG_6368.JPG

Posted

I ja jestem na zaproszenie Ani.

Frytka jest śliczna, ale wiem, ze nie bezie łatwo znaleźć dobry dom. Trudnosci rosna ( tak jak napisała Alfa) wraz z wiekiem i wielkoscia psa :(.

Jest ONkowata, czy mniejsza ?

Posted

Aniu 

czytam teraz jak to ,,panciostwo ,, tfu ...

zagubilo ,,

bidna  sunie 

ech ......

kochana doloze sie do karmy 

jeno prosze o num konta 

jaka karma?

pozdrawiamy ogromnie

...juz widze juz czytam konto w 1 poscie 

wysylam 

Posted

Dziękuję z całego serca wszystkim za przybycie :) Jak zawsze jesteście wszystkie niezastąpione!!! :)

Gorące dzięki!!!

Mam nadzieję, że im więcej nas będzie zaglądać do Fryci tym bardziej uda nam się wspólnymi siłami jej pomóc!!!

A teraz odpowiadam na pytania:

I ja jestem na zaproszenie Ani.

Frytka jest śliczna, ale wiem, ze nie bezie łatwo znaleźć dobry dom. Trudnosci rosna ( tak jak napisała Alfa) wraz z wiekiem i wielkoscia psa :(.

Jest ONkowata, czy mniejsza ?

Raczej nawet ciutkę większa albo raczej masywniejsza niż "onka" :)

Aniu 

czytam teraz jak to ,,panciostwo ,, tfu ...

zagubilo ,,

bidna  sunie 

ech ......

kochana doloze sie do karmy 

jeno prosze o num konta 

jaka karma?

pozdrawiamy ogromnie

...juz widze juz czytam konto w 1 poscie 

wysylam 

Dziękuję bardzo w imieniu swoim i Fryci!!! :)

Karmę myślę, że mobility z royala i przydadzą się z pewnością dobrej jakości puszki typu animonda, aby ciut Fryteczce na stare lata osłodzić życie, te życie schroniskowe.

Jestem Aneczko u Fryci :( Anuś a może warto spróbować ogłosić dziewczynkę w Dzienniku Zachodnim ??? 

Myślę, że warto spróbować... Może ktoś mógłby w tym pomóc???