Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Spróbujemy dzisiaj po południu odebrać obydwa psy.

Trzymajcie kciuki.....

Trzymamy z całych sił za powodzenie!!!

I czekamy na wiadomości!

Posted

Psiaki już bezpieczne.
Duży (Roki ) w bezpośrednim kontakcie jakby mniejszy. Pies niezwykłej poczciwości i dobroci.
Podobno zna podstawowe komendy.
Sunieczka ( Daisy) trochę pyskowała i pokazywała ząbki.
Widać że psy bardzo są ze sobą zżyte. Aż żal je było rozdzielać., ale nie mamy dla nich domu tymczasowego.
Malutka pojechała do Lecznicy ALWET , do Żywca , gdzie rezyduje nasz podopieczny Amiś vel Duszek. Jak sunia trochę okrzepnie, czeka Ją sterylka.
Duży (Roki ) tę noc spędzi w kojcu u tamb.
Z Lecznicy wzięłyśmy dla Niego coś na pchły , robale , na wszelki wypadek środek na uspokojenie żeby w nocy nie wojował i trochę Royala Gastro, bo kooo fatalna.
Jeśli do soboty nie znajdziemy tymczasu,, pozostaje płatny hotelik pod Andrychowem.
Jak teraz to wszystko ogarnąć finansowo?

Właściciel nas zaskoczył, bo psy były w…domu. Miały rozścielony w przedpokoju  kocyk, miski…

Widać było że to inscenizacja na nasz zapowiedziany zresztą przyjazd.
Początkowo Pan nie chciał słyszeć o oddaniu psiaków, ale wystarczyła łagodna perswazja i mimo żalu Pana za Rokim, udało się nam wyjść z obydwoma psami.
Uff…

f792d5ae3d78f2a4med.jpg

055318c69006ad9fmed.jpg

563d635f5ed379c6med.jpg

eb5054b8f80c03c3med.jpg

a4398a1bcdfc88fdmed.jpg

Posted

Bezpieczne, tylko co dalej ?

Gdzie dać Dużego ?

ja mam zaufanie do hotelu w Niepołomicach pod Krakowem.Mam tam Gucia Jednak nie wiem, czy są miejsca. :( Nie przyszło mi do głowy zapytać.

Ta malutka to Daisy... Jejku miałam kiedyś sunię podobną do niej też Daisy ... Będę zaglądać. Bardzo się cieszę, że psy wyszły z tego bagna i zaczynają nowe zycie :)

Posted

Czapki z głów dziewczyny ,jesteście wielkie.Dobrze,że psy już bezpieczne!

Ile za ten hotelik sobie zaśpiewają? Roki to duży pies,ale piekny i na pewno szybko znajdzie domek.

Chyba trzeba zacząć zbierać kaskę. Ja swoją deklarację podtrzymuję 20,00 zł.

Posted

Ciesze sie, ze biedaki juz bezpieczne. Moge wpłacic jednorazowo grosik, wiecej na razie nie dam rady zadeklarowac.

Ja mysle, ze fajnie byłoby Duzemu załozyc wątek na rodezjanach.

A czy maja wydarzenie na fb ? Czasem potrafi płynąc stamtąd spore wsparcie.

Posted

Duży wczoraj jakby zmalał w bezpośrednim kontakcie.On taki dogowaty chyba bardziej?

W kojcu wydawał się ogromny.

Myśle że trzeba wszędzie szukać pomocy?

Proszę założyć mu wątek na rodhezjanach.  W końcu bardziej mu do olbrzymów niż cziłały.

Nie, nie ma wydarzenia na FB, jest tylko info. na naszej stronie "Dla Braci Mniejszych".

https://www.facebook.com/dlabracimniejszych?fref=ts

Jakby ktoś założył, byłabym ogromnie wdzięczna !

Sama tego technicznie nie ogarnę.

Mogę sie tam ew. dolączyć jako jeden z adminictratorów, żeby wklejać  zdjecia, niusy itp...