Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Wyliczyłam Gacusiowejm, że 4 kg karmy i puszeczki wystarcza jej na 40 dni, zaniżyłam trochę ilość suchej karmy zalecanej na opakowaniu bo chrupki są mieszane z połową lub więcej puszeczki.

Gacusiowa uwielbia posmarowane jedzonko, jak czuje puszkę lub gotowane to ładnie przychodzi jeść, a jak są same chrupki to trzeba postawić i odejść, wtedy po jakimś czasie ukradkiem sobie zje.

Posted

Czy nie sądzicie, że Gacia wygląda czasem, jakby była ubrana w futro (a nie miała futerko własne)...? ;)

Np. na tym zdjęciu zwłaszcza:

001.JPG

Taki "zsharpei'owany" prawie-corgi. :megagrin:

Posted

Tfu, tfu, tfu - na psa urok z tą zimą - w dodatku wczesną i mroźną!!!! Może one tak bardziej Włoszki naśladują, co to i latem chadzają w kozakach, a w futrach od wczesnej jesieni, bo też niby kiedy (i po co) miałyby je w ogóle mieć, te futra! ;) :)

Posted

Gacia się upakowała i ma w ogóle nadmiar sierści, a każde wyczesywanie dla niej to ogromny stres, ale trzeba to robić. Właśnie w okolicy karku robią jej się takie nastroszone sierściuchy i to trzeba wyczesywać latem nawet 2 razy w tygodniu. Chwilami wygląda to okropnie, jak zaniedbany sierściuch, więc delikatnie łapiemy Gacucha i mocno trzymając za obrożę czeszemy aż Gacusiowa zaczyna się wyrywać.

Bywaja dni lepsze - dziś np. po śniadanku wskoczyła do mnie na kanapę, samowolnie - a to naprawdę niesamowite zjawisko w jej wykonaniu. 

W tygodniu Gacusiowa w nocy chciała wyjść i piszczała pod drzwiami, to też nowe zjawisko - szczególnie, że na początku sikała w domu pannica.