Grażyna49 Posted November 12, 2014 Posted November 12, 2014 Nic innego nie potrafię jak tylko współczuć Ci. Wiem co to jest ból,taki ból,kiedy to nie można ani w łóżku leżeć ani chodzić..... Może jakieś silniejsze leki powinni zaordynować? Dosyć dobrze działa Doreta 75mg,lepiej niż sam tramal. Może plasterki Transtec. Kurcze przecież lekarze w pierwszej kolejności powinni ból likwidować. Przykro mi :nonono2: Quote
Nutusia Posted November 12, 2014 Author Posted November 12, 2014 Ja nie biorę żadnych leków. Swego czasu brałam zastrzyki, ale na niewiele się zdały. Dotąd ból był taki, że dał się znieść - przyzwyczaiłam się do niego. Tym bardziej, że był związany głównie z ruchem. W "spoczynku" nie bolało. Ostatni taki "atak ruchowy" miałam rok temu, w sanatorium. Wtedy, dzięki terapii manualnej mądrego rehabilitanta stanęłam na nogi po niespełna tygodniu. Teraz boli ciągle, nie znam stanu bez bólu. Tylko czasami boli bardziej, czasami mniej (dziś jak cholera!). Profesor P. proponuje mi wykonanie blokady do biodra, co ma zastopować ból (oczywiście nie niwelując jego jeszcze nieznanej przyczyny). Ale wstrzymuję się do jutrzejszej wizyty u neurologa, by miał pełny ogląd sytuacji. A jeśli jutro pan neurolog uzna - jak wszyscy lekarze przez ostatnie 14 lat - że... symuluję - wystąpię o eutanazję! :( Tylko wtedy będę musiała wyadoptować 6 psów i 2 koty, z czego pewny dom ma tylko Lili ;) :) Quote
Mattilu Posted November 12, 2014 Posted November 12, 2014 się nie znam, ale blokada to taki durny zabieg, który niczego nie rozwiązuję. Czekam razem z Tobą na wyniki wizyty u neurologa a za psiaki kciukam nieustannie: za uspokojenie Florki i za postępy Imki. Quote
Nutusia Posted November 12, 2014 Author Posted November 12, 2014 Wiem, że nie rozwiązuje i profesor od razu mi powiedział, że może (!) przestanie boleć, ale to nie będzie oznaczało, że problem w jakikolwiek sposób ustąpił. Zobaczę co jutro powie neurolog... Za kciuki dziękuję - bardzo się przydadzą w obu wypadkach :) Quote
dorcia01 Posted November 12, 2014 Posted November 12, 2014 Bardzo dziękuję :loveu: Ale za psy też trzymajcie, bo moje zdrowie i ich nowe życie to naczynia połączone ;) To trzymam za naczynia połączone :) Quote
agat21 Posted November 12, 2014 Posted November 12, 2014 Kręgosłup, kręgosłup i jeszcze raz kręgosłup - jak nie zadbasz - ból dopada prędzej czy później w różnych dziwnych miejscach. A leki przeciwbólowe i blokady tylko tuszują prawdziwe przyczyny bólu i problemu. Ale lekarzy raczej nie obchodzi dociekanie przyczyn bólu, tylko niwelowanie skutków. Nutusiu, zadbaj o sprawdzenie kręgosłupa. Miałaś jakąś diagnostykę porządną robioną? Quote
inka33 Posted November 12, 2014 Posted November 12, 2014 O blokadzie wiem z rodziny - ciotce dawali co ok. pół roku, potem coraz częściej i częściej, aż co tydzień - było tylko gorzej, bo chwilowy brak bólu maskował problem i zapominała o konieczności oszczędzania się... czyli... równia pochyła. Quote
Nutusia Posted November 12, 2014 Author Posted November 12, 2014 Agat - kręgosłup i biodro mam zbadane rezonansowo i nie tam tkwi problem aż takiego bólu (choć kręgosłupowi daleko do doskonałości!). Neurochirurg twierdzi, że trzeba rezonansowo sprawdzić resztę kręgosłupa plus tomografowo głowę plus wkłucie do kręgosłupa. I MOŻE wtedy coś się objawi... A jeśli chodzi o blokadę, to miałaby być jednorazowa - na teraz, żeby w miarę dało się funkcjonować. Z tego, co zrozumiałam taka blokada miałaby zastąpić łykanie prochów. Nie ma co gdybać, trza poczekać na jutrzejszy "wyrok" ;) Quote
Grażyna49 Posted November 13, 2014 Posted November 13, 2014 Czekam,kciuki zaciskając na relacje po wizycie u specjalisty. Teraz najważniejsze jest podreperowanie Nutusi,bo na tym tylko wszystkie ogonki zyskają. Pięknie podsumowane - naczynia połączone. Quote
Grażyna49 Posted November 13, 2014 Posted November 13, 2014 Nie wiem o której godzinie TA wizyta,ale na wszelki wypadek już pozytywne fluidy wysyłam. Quote
Nutusia Posted November 13, 2014 Author Posted November 13, 2014 Wizyta o 15.45 :) Dziś Viola jest umówiona z Państwem Florki. Wczoraj znowu było gorzej - strasznie się awanturowała, gdy została sama w domu. Nie wiem co będzie - Państwo są zrozpaczeni, bo poza tym "defektem" jest psem uroczym, grzecznym, no i dzieci bardzo ją polubiły (z wzajemnością). Vila mówi, że to niestety może być problemem, bo dzieci - wiadomo - miziają, dopieszczają, a gdy potem znikają, rozpacz jest jeszcze większa. No nic, dziś wielki dzień prawdy - i o moim i o Florkowym "defekcie"... A Imka ma nową ksywkę - "Szczypawka". W zabawie podszczypuje przednimi ząbkami - dziś trafiło na moje przedramię (od wewnętrznej strony) i mam eleganckiego siniaka :) Ale patrzeć jak ona się cieszy i bawi, jak szaleje rano po całym łóżku i wszystkich (jeszcze mocno zaspanych) zaczepia do zabawy - BEZCENNE! :jumpie: Quote
Grażyna49 Posted November 13, 2014 Posted November 13, 2014 Nutusiu,byłaś na spotkaniu? Latam po wątkach i nigdzie ani słowa :nonono2: A ja taka spragniona wiadomości ze spotkań. Quote
Nutusia Posted November 13, 2014 Author Posted November 13, 2014 Byłam. Niestety, za za długo, bo obowiązki domowe wzywały... Jak zwykle było wesoło, miło, zawarły się nowe znajomości w realu, a temat był... JEDEN :megagrin: Aha, poznałam osobiście Irenasową :jumpie: Quote
Mattilu Posted November 13, 2014 Posted November 13, 2014 Zazdroszczę Wam tych spotkań - jednak pogadać w realu to zupełnie co innego.:( Wysyłam dobre myśli w sprawie zdrowia ludzkiego i psiego zachowania - kciuki zaciśnięte na maksa. Quote
dorcia01 Posted November 13, 2014 Posted November 13, 2014 Również kciuki ściskam z całej siły :) Quote
Grażyna49 Posted November 13, 2014 Posted November 13, 2014 Już godzina minęła od wyznaczonej na wizytę,więc chyba można kciuki puścić i za robotę się zabrać. Wieści pewnie dopiero jutro będą Quote
Elisabeta Posted November 13, 2014 Posted November 13, 2014 Nutusiu, pamiętałam i też czekam na wieści. :) Quote
AMIGA Posted November 13, 2014 Posted November 13, 2014 Jestem cały czas myślami u "naczyń połączonych". Kciuki trzymałam, teraz czekam na wieści. Aha - Nutusiu bardzo proszę o instrukcję gdzie można nabyć drogą kupna takie obróżki i jak się zowią? Quote
Recommended Posts