elik Posted November 28, 2020 Posted November 28, 2020 Dnia 25.11.2020 o 10:26, elik napisał: Ogłoszony jako Milo i wyróżniony. https://www.olx.pl/oferta/milo-pies-ktory-widzi-sercem-porzucony-bardzo-chce-do-ludzi-CID103-IDHwSuw.html Milo ma 6 obserwujących, ale nikt nie dzwonił w jego sprawie :( Quote
elik Posted November 28, 2020 Posted November 28, 2020 Alfik pozdrawia :) Nie pamiętam czy pokazywałam to zdjęcia Alficzka. 3 Quote
Poker Posted November 29, 2020 Posted November 29, 2020 A jak Alfik się miewa? Na zdjęciach wygląda świetnie. Quote
Tyśka) Posted November 29, 2020 Posted November 29, 2020 23 godziny temu, ewu napisał: Tami już w domu. Państwo przekazali dla psiaków ze schroniska 140 zl. Przekaze do Stowarzyszenia. Anecik i Arek dziękuję za dostarczenie małej do domu. Wiadomo jak pierwsze chwile Tami w DS? Sliczna maleńka. Quote
Poker Posted November 29, 2020 Posted November 29, 2020 Założyłam suni wątek https://www.dogomania.com/forum/topic/352795-kolejna-sunia-frotka-pod-moją-opieką-w-hoteliku-u-anecik/ Quote
ewu Posted November 29, 2020 Author Posted November 29, 2020 3 godziny temu, Poker napisał: A jak Alfik się miewa? Na zdjęciach wygląda świetnie. Bardzo dobrze, dostaje leki, Państwo dbają o niego. Quote
ewu Posted November 29, 2020 Author Posted November 29, 2020 Wczoraj troche popiskiwała ale to z pewnością ze stresu .Boi sie schodów . Ma apetyt, tuli si do Państwa . Quote
mari23 Posted November 29, 2020 Posted November 29, 2020 20 godzin temu, elik napisał: Milo ma 6 obserwujących, ale nikt nie dzwonił w jego sprawie :( u mnie 7 obserwujących i 7 pobrań nr telefonu...i nikt nie zadzwonił :( Quote
elik Posted November 29, 2020 Posted November 29, 2020 1 godzinę temu, mari23 napisał: u mnie 7 obserwujących i 7 pobrań nr telefonu...i nikt nie zadzwonił :( Nic to, nie zrażamy się. Czekamy na konesera. Ja będę wyróżniać na okrągło. Jak się wyróżnienie skończy, wyróżnię kolejny raz itd... 1 Quote
Tyśka) Posted November 30, 2020 Posted November 30, 2020 17 godzin temu, ewu napisał: Wczoraj troche popiskiwała ale to z pewnością ze stresu .Boi sie schodów . Ma apetyt, tuli si do Państwa . Najważniejsze, że od ludzi nie ucieka, ale się do nich tuli :) Będzie dobrze. 1 Quote
elik Posted November 30, 2020 Posted November 30, 2020 Dnia 24.11.2020 o 13:33, elik napisał: Przypominam biedaka :( Może ktoś zechce podjąć się opieki nad 12-to letnim psiaczkiem. Deklaracje dla niego złożyły: Alaskan malamutte - 30,00 zł elik - 20,00 zł mari23 - 20,00 zł Nesiowata - 10,00 zł Agnieszka Znajoma elik - 30,00 zł = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = 110,00 zł mari23 pomoc ze Skarpety im. Talcott - prawdopodobnie 200,00 zł. Ja mogę być skarbnikiem, jeśli kogoś to powstrzymuje od podjęcia się opieki nad staruszkiem. Gorąca prośba o pomoc dla niewidomego staruszka Przypomnę biedaka. Może ktoś jeszcze dorzuci się do jego skarbonki. Quote
elik Posted November 30, 2020 Posted November 30, 2020 Dnia 5.11.2020 o 20:27, elik napisał: Chyba wszyscy jesteśmy zachwyceni przemianą Dunaja. Chłopak nie przypomina tego zagłodzonego psiaka, z rozlaną na pyszczku zupą. Ale po tak długim okresie niedożywienia (Dunaj najadł się pewnie do syta pierwszy raz w życiu dopiero teraz na DT) może przydały by mu się jakieś suplementy. Coś na wzmocnienie, może coś na lepszą perystaltykę jelit? Pani Ania G-R chciałaby kupić dla Dunaja jakieś suplementy, ale potrzebna jest decyzja weta co dla niego byłoby najlepsze. Czy byłoby Basiu możliwe zapytanie weta co byłoby najkorzystniejsze dla Dunaja? Pani Ania kupiłaby i przesłała do DT, albo może zamówi w sklepie internetowym z dostawą do DT. Quote
Jaaga Posted November 30, 2020 Posted November 30, 2020 Z FB, kopiuję ponieważ może ktoś z okolicy kojarzy, kto mógłby wydać tego kota do adopcji i dotrze się do tej osoby: Witam, szukam wolontariuszki z Będzina/Bytomia o imieniu Kasia. Z organizacji zajmującej się pomaganiem kotom, która jakiś czas temu wydała kota do Jaworzna do Kazimiery H. Kot był odebrany interwencyjnie innej osobie. Niestety kot trafił z deszczu pod rynnę. Obecna właścicielka kłamie, dlatego nie mam pełnych danych. Kot jest od maja po wypadku. Nie chodzi. Do tej pory właścicielka nie była z kotem u lekarza weterynarii. Zapytana, czy to z powodu braku funduszy, twierdzi że pieniądze ma. Na cito jest potrzebna pomoc dla kota. W tym domu są też dwa psy. Quote
Gabi79 Posted November 30, 2020 Posted November 30, 2020 3 godziny temu, Jaaga napisał: Z FB, kopiuję ponieważ może ktoś z okolicy kojarzy, kto mógłby wydać tego kota do adopcji i dotrze się do tej osoby: Witam, szukam wolontariuszki z Będzina/Bytomia o imieniu Kasia. Z organizacji zajmującej się pomaganiem kotom, która jakiś czas temu wydała kota do Jaworzna do Kazimiery H. Kot był odebrany interwencyjnie innej osobie. Niestety kot trafił z deszczu pod rynnę. Obecna właścicielka kłamie, dlatego nie mam pełnych danych. Kot jest od maja po wypadku. Nie chodzi. Do tej pory właścicielka nie była z kotem u lekarza weterynarii. Zapytana, czy to z powodu braku funduszy, twierdzi że pieniądze ma. Na cito jest potrzebna pomoc dla kota. W tym domu są też dwa psy. Oby babsztyla piekło pochłonęło. Ktoś jest na Dogo z Fundacji dla kotów chyba z Bytomia, ale nie pamiętam kto Quote
elik Posted December 1, 2020 Posted December 1, 2020 Niestety nie mam dobrych wiadomości o Dunaju :( Płaczę, gdy to piszę. Basia przysłała mi informację, cytuję: "Dunaj zupełnie stracił wzrok. Dużo je, ale zaczął chudnąć. Będzie miał rezonans głowy, bo zaczął mieć problemy z orientacją. Bardzo się martwimy. Dostaje suplementy i witaminy, bo bardzo gubił sierść" A już było tak obiecująco dobrze :( Nie wiem na czym polegają te problemy z orientacją, ale mam nadzieję, że jest to spowodowane całkowitą utratą wzroku, że Dunaj jeszcze nie nauczył poruszać się w ciemnościach. Strasznie mi przykro. Biedny Dunaj Quote
Jaaga Posted December 1, 2020 Posted December 1, 2020 27 minut temu, elik napisał: Niestety nie mam dobrych wiadomości o Dunaju :( Płaczę, gdy to piszę. Basia przysłała mi informację, cytuję: "Dunaj zupełnie stracił wzrok. Dużo je, ale zaczął chudnąć. Będzie miał rezonans głowy, bo zaczął mieć problemy z orientacją. Bardzo się martwimy. Dostaje suplementy i witaminy, bo bardzo gubił sierść" A już było tak obiecująco dobrze :( Nie wiem na czym polegają te problemy z orientacją, ale mam nadzieję, że jest to spowodowane całkowitą utratą wzroku, że Dunaj jeszcze nie nauczył poruszać się w ciemnościach. Strasznie mi przykro. Biedny Dunaj Czy Dunaj jest pod opieką okulisty? Jesli stracił całkiem wzrok, to jak najbardziej mozliwa czasowa dezorientacja. Mam maltankę z jaskrą, która miała najpierw amputowane jedno oko. Na drugie lekarz zapewnił, że nie widziała, jednak świetnie się orientowała. Nagle nastąpiło pogorszenie drugiego oka i konieczna była amputacja. Sunia po operacji jest też zdezorientowana, gorzej sobie radzi, szybciej się płoszy. Czyli jednak chociaż światło wczesniej widziała, a przy nagłym odcięciu tego zmysłu, nastąpiła dezorientacja. Dunaj też może mieć np zmiany w mózgu, gdzie również objawem jest nagła utrata wzroku. Najlepiej, gdyby udało się rezonans zrobić u neurologa. wiele klinik już ma sprzęt do tego badania, ale niestety nie każdy radzi sobie z prawidłowym odczytem i diagnozą. Sama przekonałam się o tym wczoraj, kiedy dopiero po równo 2 latach różnych badań, leczenia w klinikach usłyszałam diagnozę u mojej suni. Jeżdziłam z nią tam, gdzie mieli dobry sprzęt, ale żaden lekarz nie postawił diagnozy na podstawie wyników badań, tylko rozkładał ręce. Quote
elik Posted December 1, 2020 Posted December 1, 2020 5 godzin temu, Jaaga napisał: wiele klinik już ma sprzęt do tego badania, ale niestety nie każdy radzi sobie z prawidłowym odczytem i diagnozą. Jak, od kogo można dowiedzieć się gdzie jest dobry sprzęt i lekarz, który potrafi z niego właściwie skorzystać? To tak jak z respiratorami. Respiratory są, ale brakuje ludzi do ich obsługi. Quote
Jaaga Posted December 1, 2020 Posted December 1, 2020 1 godzinę temu, elik napisał: Jak, od kogo można dowiedzieć się gdzie jest dobry sprzęt i lekarz, który potrafi z niego właściwie skorzystać? To tak jak z respiratorami. Respiratory są, ale brakuje ludzi do ich obsługi. Elu, to zależy gdzie jest pies. Do okulisty np nie musze jechać do Wrocławia czy Krakowa, bo mam już poleconą p. doktor z Dąbrowy Górniczej. Co do neurologa, to wiem, że w Orzeszu gościnnie bywa prof Wrzosek, bo tam operował Barytona. Teraz specjaliści jeżdżą na konsultacje do różnych ośrodków na umówiony termin. Quote
elik Posted December 1, 2020 Posted December 1, 2020 29 minut temu, Jaaga napisał: Teraz specjaliści jeżdżą na konsultacje do różnych ośrodków na umówiony termin. No właśnie trzeba wiedzieć kto i gdzie poprawnie diagnozuje. Quote
ewu Posted December 1, 2020 Author Posted December 1, 2020 Przepraszam że dopiero teraz ale miałam potworny dzień. Na koniec dwie wizyty, na szczęście pozytywne. Wszystkie sugestie przekażę. Dunaj będzie miał rezonans głowy. Quote
ewu Posted December 1, 2020 Author Posted December 1, 2020 Trzeba go dobrze przebadać bo coś się zaczęło niedobrego dziać. Quote
ewu Posted December 1, 2020 Author Posted December 1, 2020 4 godziny temu, Jaaga napisał: Elu, to zależy gdzie jest pies. Do okulisty np nie musze jechać do Wrocławia czy Krakowa, bo mam już poleconą p. doktor z Dąbrowy Górniczej. Co do neurologa, to wiem, że w Orzeszu gościnnie bywa prof Wrzosek, bo tam operował Barytona. Teraz specjaliści jeżdżą na konsultacje do różnych ośrodków na umówiony termin. Jagnaa gdzie w Orzeszu przyjmuje? Quote
ewu Posted December 1, 2020 Author Posted December 1, 2020 Dnia 30.11.2020 o 16:31, elik napisał: Chyba wszyscy jesteśmy zachwyceni przemianą Dunaja. Chłopak nie przypomina tego zagłodzonego psiaka, z rozlaną na pyszczku zupą. Ale po tak długim okresie niedożywienia (Dunaj najadł się pewnie do syta pierwszy raz w życiu dopiero teraz na DT) może przydały by mu się jakieś suplementy. Coś na wzmocnienie, może coś na lepszą perystaltykę jelit? Pani Ania G-R chciałaby kupić dla Dunaja jakieś suplementy, ale potrzebna jest decyzja weta co dla niego byłoby najlepsze. Czy byłoby Basiu możliwe zapytanie weta co byłoby najkorzystniejsze dla Dunaja? Pani Ania kupiłaby i przesłała do DT, albo może zamówi w sklepie internetowym z dostawą do DT. Elu dopytam, dam znać. Dziękuję Quote
Livka Posted December 1, 2020 Posted December 1, 2020 20 minut temu, ewu napisał: Jagnaa gdzie w Orzeszu przyjmuje? Sądzę, że w Klinice Teodorowscy https://www.klinikadlazwierzat.pl/kontakt/ 1 Quote
Jaaga Posted December 2, 2020 Posted December 2, 2020 14 godzin temu, ewu napisał: Jagnaa gdzie w Orzeszu przyjmuje? W klinice Teodorowskich odbywają się konsultacje i operacje. Tam był Baryton. Wystarczy napisać malia do prof Wrzoska i zapytać kiedy i gdzie będzie w najbliższym czasie. Tomografię odczytywał nam w Karakowie, bo mają tam najnowoczesniejszy sprzet w kraju i ustalił operację własnie w Orzeszu. Quote
Recommended Posts