Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted
2 godziny temu, Ewa Marta napisał:

Jestem w kontakcie z dziewczyną która odpowiadała za adopcję suni. Jest szansa, że znajdzie nowy dom, ale okaże się to w sobotę. Jest kilka warunków, które musiałyby zostać spełnione, żeby została tam na stałe. 

Jeśli to się nie uda, weźmiemy ją z Ellig pod opiekę. We wtorek pojechałaby do Anecik. Sunia jest tylko zaszczepiona przeciw wściekliźnie i raz odrobaczona. Trzeba zaszczepić przeciw wirusówkom, wysterylizować. Wcześniej pewie z uwagi na wiek zrobić echo serca. A potem będziemy szukać domku.

Ewuniu, jesteście z Ellig cudowne, uwielbiam Was!!! 

Posted
8 godzin temu, Ewa Marta napisał:

Jestem w kontakcie z dziewczyną która odpowiadała za adopcję suni. Jest szansa, że znajdzie nowy dom, ale okaże się to w sobotę. Jest kilka warunków, które musiałyby zostać spełnione, żeby została tam na stałe. 

Jeśli to się nie uda, weźmiemy ją z Ellig pod opiekę. We wtorek pojechałaby do Anecik. Sunia jest tylko zaszczepiona przeciw wściekliźnie i raz odrobaczona. Trzeba zaszczepić przeciw wirusówkom, wysterylizować. Wcześniej pewie z uwagi na wiek zrobić echo serca. A potem będziemy szukać domku.

Ewa Marta Ellig dziękuję Wam z całego serca.

• Like 1
Posted
21 godzin temu, Ewa Marta napisał:

Ogromnie Wam dziękuję za tę decyzję    Fotolia_983807_Sa.jpg.fccf49a2dd9ec0716b68a1d44502e919.jpg

Los tych trzech psiaczków bardzo mnie wzruszył i nie mogą przestać o nich myśleć, ale też nie mogłam podjąć decyzji, któremu pomóc, a które pozostawić. Wasza decyzja pomogła mi w podjęciu mojej :)

Niewidomy dziadeczek pojedzie do kikou. Już to z Nią uzgodniłam. Nie wiemy jakie miał dotychczas życie, ale możemy przypuszczać, że nie było mu dobrze, skoro znalazł się w schronisku. Koszt utrzymania to kwota 250,00 zł/m-c + wet + worek karmy raz na 3 miesiące.

Nie była to łatwa decyzja, bo przecież mam pod opieką Lunę w hoteliku, na BDT Tinę i kilka stałych deklaracji, ale bardzo liczę na Waszą pomoc. Temu dziadeczkowi należy się godna starość. W schronie stare psiaki mają najgorzej, a ten w dodatku jest niewidomy.

Udało się nam pomóc staruszkowi, niewidomemu Teosiowi więc mam nadzieję, że i ten psianek znajdzie swój dom, gdzie będzie kochany i pieszczony. Proszę pomóżcie dziadeczkowi. Wspólnie zmieńmy jego podły los.

• Like 2
Posted
8 minut temu, Nesiowata napisał:

Podeślij proszę nr konta dla staruszka.

Nesiowata zawsze pierwsza do pomocy!

Wielkie dzięki     1185378496_dziekujserdecznie.png.5460f643f4091490087cb671bf53916b.png

Posted
38 minut temu, Ewa Marta napisał:

Ale fajnie:) Czyli dwa psiaki dostają szansę na dom:)

My musiałyśmy wziąć sunię, bo Teoś Anecik nie wpuściłby do domu samca.

Dobrze, że ją wzięłyście :) Oba też bardzo leżała mi na sercu, ale nie mogłam podjąć decyzji, któremu pomóc, a które zostawić w schronie :(

Jeszcze ta starsza sunieczka :( Gdyby któraś z moich podopiecznych Luna, czy Tina znalazły dom, to wzięłabym, też i ją.

Strasznie mi jej żal. Już jest po sterylizacji. Okaszało się, że była w ciąży :(

Może sunia wzruszy czyjeś serducho na tyle, żeby zabrał ją ze schronu.

Proszę  442772443_gifproszcy.gif.072810e37aba9a481e1e124f58553b96.gif

Ze swej strony obiecuję pomoc finansową - deklaracje stałą, bazarki i  ogłoszenia.

Posted
20 godzin temu, Anula napisał:

A Aureliusz jest śliczny.Nie mam pomysłu jak mu pomóc!

Anulko, zabieram psianka do kikou. Jeśli możesz to bardzo proszę o pomoc finansową dla niego :)

• Like 1
Posted
1 godzinę temu, elik napisał:

Ogromnie Wam dziękuję za tę decyzję    Fotolia_983807_Sa.jpg.fccf49a2dd9ec0716b68a1d44502e919.jpg

Los tych trzech psiaczków bardzo mnie wzruszył i nie mogą przestać o nich myśleć, ale też nie mogłam podjąć decyzji, któremu pomóc, a które pozostawić. Wasza decyzja pomogła mi w podjęciu mojej :)

Niewidomy dziadeczek pojedzie do kikou. Już to z Nią uzgodniłam. Nie wiemy jakie miał dotychczas życie, ale możemy przypuszczać, że nie było mu dobrze, skoro znalazł się w schronisku. Koszt utrzymania to kwota 250,00 zł/m-c + wet + worek karmy raz na 3 miesiące.

Nie była to łatwa decyzja, bo przecież mam pod opieką Lunę w hoteliku i na BDT Tinę, ale bardzo liczę na Waszą pomoc. Temu dziadeczkowi należy się godna starość. W schronie stare psiaki mają najgorzej, a ten w dodatku jest niewidomy.

Udało się nam pomóc staruszkowi, niewidomemu Teosiowi więc mam nadzieję, że i ten psianek znajdzie swój dom, gdzie będzie kochany i pieszczony. Proszę pomóżcie dziadeczkowi. Wspólnie zmieńmy jego podły los.

Ciociu bardzo bardzo raduje

ogromnie raduje dziekuje dziekuje za starowinka cudnego

• Like 1
Posted
24 minuty temu, elik napisał:

Dobrze, że ją wzięłyście :) Oba też bardzo leżała mi na sercu, ale nie mogłam podjąć decyzji, któremu pomóc, a które zostawić w schronie :(

Jeszcze ta starsza sunieczka :( Gdyby któraś z moich podopiecznych Luna, czy Tina znalazły dom, to wzięłabym, też i ją.

Strasznie mi jej żal. Już jest po sterylizacji. Okaszało się, że była w ciąży :(

Może sunia wzruszy czyjeś serducho na tyle, żeby zabrał ją ze schronu.

Proszę  442772443_gifproszcy.gif.072810e37aba9a481e1e124f58553b96.gif

Ze swej strony obiecuję pomoc finansową - deklaracje stałą, bazarki i  ogłoszenia.

Jeżeli ktoś mógłby zająć się szukaniem suni domu to wezmę sprawy finansów na siebie. Elik mogłabyś spytać czy kikou miała by miejsce dla Balbinki ?

• Like 1
Posted
7 minut temu, mdk8 napisał:

Jeżeli ktoś mógłby zająć się szukaniem suni domu to wezmę sprawy finansów na siebie. Elik mogłabyś spytać czy kikou miała by miejsce dla Balbinki ?

Jasna sprawa :)  Byłoby super :)     hurra.gif.03144345e0eb0b29a99a70c727761be8.gif

Już dzwonię

Posted
18 minut temu, elik napisał:

Anulko, zabieram psianka do kikou. Jeśli możesz to bardzo proszę o pomoc finansową dla niego :)

Na razie nie dam rady pomóc nawet finansowo.Czekając na szczeniaczki zabrałyśmy dodatkowo z Radys Kolię,którą musimy utrzymać w hoteliku.Wystarczy spojrzeć w post rozliczeniowy aby ocenić finanse Kolii.Musimy się liczyć z tym,że będziemy ją utrzymywać prywatnie.Ze szczeniaczkami też krucho bo pieniądze idą przede wszystkim na leczenie maluszków.

Posted
13 minut temu, mdk8 napisał:

Z A Ł A T W I O N E   !!!!  Sunia też może przyjechać do kikou.  

Kamień z serca bardzo, bardzo Ci dziękuję    760738116_kwiatki6.gif.88a77543364536499cd3ebebeb070552.gif

Basia już wie i załatwia transport dla obu psiaczków.

Ogromnie się cieszę :)1986164622_tacz.gif.46f51641e94d5a4d1cbae2fc02d7f872.gif

Posted
46 minut temu, elik napisał:

Z A Ł A T W I O N E   !!!!  Sunia też może przyjechać do kikou.  

Kamień z serca bardzo, bardzo Ci dziękuję    760738116_kwiatki6.gif.88a77543364536499cd3ebebeb070552.gif

Basia już wie i załatwia transport dla obu psiaczków.

Ogromnie się cieszę :)1986164622_tacz.gif.46f51641e94d5a4d1cbae2fc02d7f872.gif

Ja też się cieszę. Założę sunieczce wątek jak tylko dorwę laptopa.

Posted
Przed chwilą, mdk8 napisał:

Ja też się cieszę. Założę sunieczce wątek jak tylko dorwę laptopa.

Też muszę założyć wątek Dziadeczkowi.

Posted
4 godziny temu, elik napisał:

Elu, w marcu jednorazowo coś dla dziadzia o pięknym imieniu przeleję, podaj mi proszę konto na pw i link jeśli założysz mu osobny wątek.

Posted
2 minuty temu, jaguska napisał:

Elu, w marcu jednorazowo coś dla dziadzia o pięknym imieniu przeleję, podaj mi proszę konto na pw i link jeśli założysz mu osobny wątek.

Stokrotne dzięki Iwonko    2520621_serce7.gif.5d8b0598bc5e1518c6290bcec0814127.gif

Oczywiście założę psiunkowi osobny wątek i podeslę Ci link.

Będę prosiła wszystkich, którzy deklarow3ali wpłaty dla Teosia, żeby przenieśli swoje deklaracje ma tego psiaczka. To też niewidomy dziadeczek.

• Like 1