Anula Posted February 21, 2019 Posted February 21, 2019 A Aureliusz jest śliczny.Nie mam pomysłu jak mu pomóc! Quote
Gabi79 Posted February 21, 2019 Posted February 21, 2019 2 godziny temu, Ewa Marta napisał: Jestem w kontakcie z dziewczyną która odpowiadała za adopcję suni. Jest szansa, że znajdzie nowy dom, ale okaże się to w sobotę. Jest kilka warunków, które musiałyby zostać spełnione, żeby została tam na stałe. Jeśli to się nie uda, weźmiemy ją z Ellig pod opiekę. We wtorek pojechałaby do Anecik. Sunia jest tylko zaszczepiona przeciw wściekliźnie i raz odrobaczona. Trzeba zaszczepić przeciw wirusówkom, wysterylizować. Wcześniej pewie z uwagi na wiek zrobić echo serca. A potem będziemy szukać domku. Ewuniu, jesteście z Ellig cudowne, uwielbiam Was!!! Quote
Nadziejka Posted February 21, 2019 Posted February 21, 2019 Najcudowniejszy usmiech na ziemi niuniu kochana i ten biedunio rudunio .... Quote
ewu Posted February 21, 2019 Author Posted February 21, 2019 8 godzin temu, Ewa Marta napisał: Jestem w kontakcie z dziewczyną która odpowiadała za adopcję suni. Jest szansa, że znajdzie nowy dom, ale okaże się to w sobotę. Jest kilka warunków, które musiałyby zostać spełnione, żeby została tam na stałe. Jeśli to się nie uda, weźmiemy ją z Ellig pod opiekę. We wtorek pojechałaby do Anecik. Sunia jest tylko zaszczepiona przeciw wściekliźnie i raz odrobaczona. Trzeba zaszczepić przeciw wirusówkom, wysterylizować. Wcześniej pewie z uwagi na wiek zrobić echo serca. A potem będziemy szukać domku. Ewa Marta Ellig dziękuję Wam z całego serca. 1 Quote
elik Posted February 22, 2019 Posted February 22, 2019 21 godzin temu, Ewa Marta napisał: Jeśli to się nie uda, weźmiemy ją z Ellig pod opiekę. We wtorek pojechałaby do Anecik. Sunia jest tylko zaszczepiona przeciw wściekliźnie i raz odrobaczona. Trzeba zaszczepić przeciw wirusówkom, wysterylizować. Wcześniej pewie z uwagi na wiek zrobić echo serca. A potem będziemy szukać domku. Ogromnie Wam dziękuję za tę decyzję Los tych trzech psiaczków bardzo mnie wzruszył i nie mogą przestać o nich myśleć, ale też nie mogłam podjąć decyzji, któremu pomóc, a które pozostawić. Wasza decyzja pomogła mi w podjęciu mojej :) Niewidomy dziadeczek pojedzie do kikou. Już to z Nią uzgodniłam. Nie wiemy jakie miał dotychczas życie, ale możemy przypuszczać, że nie było mu dobrze, skoro znalazł się w schronisku. Koszt utrzymania to kwota 250,00 zł/m-c + wet + worek karmy raz na 3 miesiące. Nie była to łatwa decyzja, bo przecież mam pod opieką Lunę w hoteliku, na BDT Tinę i kilka stałych deklaracji, ale bardzo liczę na Waszą pomoc. Temu dziadeczkowi należy się godna starość. W schronie stare psiaki mają najgorzej, a ten w dodatku jest niewidomy. Udało się nam pomóc staruszkowi, niewidomemu Teosiowi więc mam nadzieję, że i ten psianek znajdzie swój dom, gdzie będzie kochany i pieszczony. Proszę pomóżcie dziadeczkowi. Wspólnie zmieńmy jego podły los. 2 Quote
Nesiowata Posted February 22, 2019 Posted February 22, 2019 Podeślij proszę nr konta dla staruszka. Quote
elik Posted February 22, 2019 Posted February 22, 2019 8 minut temu, Nesiowata napisał: Podeślij proszę nr konta dla staruszka. Nesiowata zawsze pierwsza do pomocy! Wielkie dzięki Quote
Ewa Marta Posted February 22, 2019 Posted February 22, 2019 Ale fajnie:) Czyli dwa psiaki dostają szansę na dom:) My musiałyśmy wziąć sunię, bo Teoś Anecik nie wpuściłby do domu samca. Quote
elik Posted February 22, 2019 Posted February 22, 2019 38 minut temu, Ewa Marta napisał: Ale fajnie:) Czyli dwa psiaki dostają szansę na dom:) My musiałyśmy wziąć sunię, bo Teoś Anecik nie wpuściłby do domu samca. Dobrze, że ją wzięłyście :) Oba też bardzo leżała mi na sercu, ale nie mogłam podjąć decyzji, któremu pomóc, a które zostawić w schronie :( Jeszcze ta starsza sunieczka :( Gdyby któraś z moich podopiecznych Luna, czy Tina znalazły dom, to wzięłabym, też i ją. Strasznie mi jej żal. Już jest po sterylizacji. Okaszało się, że była w ciąży :( Może sunia wzruszy czyjeś serducho na tyle, żeby zabrał ją ze schronu. Proszę Ze swej strony obiecuję pomoc finansową - deklaracje stałą, bazarki i ogłoszenia. Quote
elik Posted February 22, 2019 Posted February 22, 2019 20 godzin temu, Anula napisał: A Aureliusz jest śliczny.Nie mam pomysłu jak mu pomóc! Anulko, zabieram psianka do kikou. Jeśli możesz to bardzo proszę o pomoc finansową dla niego :) 1 Quote
Nadziejka Posted February 22, 2019 Posted February 22, 2019 1 godzinę temu, elik napisał: Ogromnie Wam dziękuję za tę decyzję Los tych trzech psiaczków bardzo mnie wzruszył i nie mogą przestać o nich myśleć, ale też nie mogłam podjąć decyzji, któremu pomóc, a które pozostawić. Wasza decyzja pomogła mi w podjęciu mojej :) Niewidomy dziadeczek pojedzie do kikou. Już to z Nią uzgodniłam. Nie wiemy jakie miał dotychczas życie, ale możemy przypuszczać, że nie było mu dobrze, skoro znalazł się w schronisku. Koszt utrzymania to kwota 250,00 zł/m-c + wet + worek karmy raz na 3 miesiące. Nie była to łatwa decyzja, bo przecież mam pod opieką Lunę w hoteliku i na BDT Tinę, ale bardzo liczę na Waszą pomoc. Temu dziadeczkowi należy się godna starość. W schronie stare psiaki mają najgorzej, a ten w dodatku jest niewidomy. Udało się nam pomóc staruszkowi, niewidomemu Teosiowi więc mam nadzieję, że i ten psianek znajdzie swój dom, gdzie będzie kochany i pieszczony. Proszę pomóżcie dziadeczkowi. Wspólnie zmieńmy jego podły los. Ciociu bardzo bardzo raduje ogromnie raduje dziekuje dziekuje za starowinka cudnego 1 Quote
mdk8 Posted February 22, 2019 Posted February 22, 2019 24 minuty temu, elik napisał: Dobrze, że ją wzięłyście :) Oba też bardzo leżała mi na sercu, ale nie mogłam podjąć decyzji, któremu pomóc, a które zostawić w schronie :( Jeszcze ta starsza sunieczka :( Gdyby któraś z moich podopiecznych Luna, czy Tina znalazły dom, to wzięłabym, też i ją. Strasznie mi jej żal. Już jest po sterylizacji. Okaszało się, że była w ciąży :( Może sunia wzruszy czyjeś serducho na tyle, żeby zabrał ją ze schronu. Proszę Ze swej strony obiecuję pomoc finansową - deklaracje stałą, bazarki i ogłoszenia. Jeżeli ktoś mógłby zająć się szukaniem suni domu to wezmę sprawy finansów na siebie. Elik mogłabyś spytać czy kikou miała by miejsce dla Balbinki ? 1 Quote
elik Posted February 22, 2019 Posted February 22, 2019 7 minut temu, mdk8 napisał: Jeżeli ktoś mógłby zająć się szukaniem suni domu to wezmę sprawy finansów na siebie. Elik mogłabyś spytać czy kikou miała by miejsce dla Balbinki ? Jasna sprawa :) Byłoby super :) Już dzwonię Quote
Anula Posted February 22, 2019 Posted February 22, 2019 18 minut temu, elik napisał: Anulko, zabieram psianka do kikou. Jeśli możesz to bardzo proszę o pomoc finansową dla niego :) Na razie nie dam rady pomóc nawet finansowo.Czekając na szczeniaczki zabrałyśmy dodatkowo z Radys Kolię,którą musimy utrzymać w hoteliku.Wystarczy spojrzeć w post rozliczeniowy aby ocenić finanse Kolii.Musimy się liczyć z tym,że będziemy ją utrzymywać prywatnie.Ze szczeniaczkami też krucho bo pieniądze idą przede wszystkim na leczenie maluszków. Quote
elik Posted February 22, 2019 Posted February 22, 2019 13 minut temu, mdk8 napisał: Jeżeli ktoś mógłby zająć się szukaniem suni domu to wezmę sprawy finansów na siebie. Elik mogłabyś spytać czy kikou miała by miejsce dla Balbinki ? Z A Ł A T W I O N E !!!! Sunia też może przyjechać do kikou. Kamień z serca bardzo, bardzo Ci dziękuję Basia już wie i załatwia transport dla obu psiaczków. Ogromnie się cieszę :) Quote
b-b Posted February 22, 2019 Posted February 22, 2019 Same dobre wieści! Dziewczyny jesteście Wspaniałe!!!! Quote
mdk8 Posted February 22, 2019 Posted February 22, 2019 46 minut temu, elik napisał: Z A Ł A T W I O N E !!!! Sunia też może przyjechać do kikou. Kamień z serca bardzo, bardzo Ci dziękuję Basia już wie i załatwia transport dla obu psiaczków. Ogromnie się cieszę :) Ja też się cieszę. Założę sunieczce wątek jak tylko dorwę laptopa. Quote
elik Posted February 22, 2019 Posted February 22, 2019 Przed chwilą, mdk8 napisał: Ja też się cieszę. Założę sunieczce wątek jak tylko dorwę laptopa. Też muszę założyć wątek Dziadeczkowi. Quote
ewu Posted February 22, 2019 Author Posted February 22, 2019 Dziękuję z całego serca. Transport załatwiam, będzie na 100%. Quote
elik Posted February 22, 2019 Posted February 22, 2019 2 minuty temu, ewu napisał: Kocham Was:):):) Ja Ciebie też :) Quote
jaguska Posted February 22, 2019 Posted February 22, 2019 4 godziny temu, elik napisał: Niewidomy dziadeczek pojedzie do kikou. Już to z Nią uzgodniłam. Nie wiemy jakie miał dotychczas życie, ale możemy przypuszczać, że nie było mu dobrze, skoro znalazł się w schronisku. Koszt utrzymania to kwota 250,00 zł/m-c + wet + worek karmy raz na 3 miesiące. Elu, w marcu jednorazowo coś dla dziadzia o pięknym imieniu przeleję, podaj mi proszę konto na pw i link jeśli założysz mu osobny wątek. Quote
elik Posted February 22, 2019 Posted February 22, 2019 2 minuty temu, jaguska napisał: Elu, w marcu jednorazowo coś dla dziadzia o pięknym imieniu przeleję, podaj mi proszę konto na pw i link jeśli założysz mu osobny wątek. Stokrotne dzięki Iwonko Oczywiście założę psiunkowi osobny wątek i podeslę Ci link. Będę prosiła wszystkich, którzy deklarow3ali wpłaty dla Teosia, żeby przenieśli swoje deklaracje ma tego psiaczka. To też niewidomy dziadeczek. 1 Quote
jaguska Posted February 22, 2019 Posted February 22, 2019 Gdyby nie ruda szalejka wzięłabym go na bdt i dożycie. Quote
Recommended Posts