Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted
10 minut temu, elik napisał:

Faktycznie malizna z Lolusia.  Przy Laluni wygląda jak szczeniaczek.

424846602_IMG_20181021_1529331.jpg.1825e1514e440e812d6f9f87ebd595b0.jpg

Ze zdjęć można sądzić, że trzymają się razem.

nie odstępują się na krok.

Posted
14 minut temu, Anecik napisał:

nie odstępują się na krok.

Tyle razem przeszły. Razem walczyły o życie i dlatego tak się pokochały.Niestety trzeba je będzie rozdzielić:(

Posted
7 godzin temu, Anecik napisał:

Loluś to slodka kruszynka - nie wiem czy ma te 6 kg, jest połowę mniejszy od Laluni :) Wystraszony biduś, dopiero teraz sobie pojadł i pospacerował na smyczy.

1047077073_IMG_20181021_1529281.jpg.b3f2d2fd68ba7ee35e7778136100c473.jpg

424846602_IMG_20181021_1529331.jpg.1825e1514e440e812d6f9f87ebd595b0.jpg

1492255765_IMG_20181021_1534261.jpg.5ddb18cd51fe3eca309f3fad3146697d.jpg

239164728_IMG_20181021_1534361.jpg.bba46a630ffcc7eedeb6044d13f1959b.jpg

Biedne psiaki - znaleźć bodaj mysią dziurę, schować się bezpiecznie. 

Może za kilka dni zmieni się wszystko o 180 stopni, przekonają się, że psie życie wcale nie jest złe? Oby jak najszybciej zaufały i zaczęły funkcjonować normalnie. Chociaż i tak są szczęściarzami.

Posted

Jednak wyjadę we środę jeśli nie będzie transportu autem.

Mam pociąg z Katowic o 14.35 byłabym w Warszawie i tam ktoś musiałby odebrać ode mnie Lolusia.

Powrotny jest o 16.30.

Posted
4 godziny temu, Nesiowata napisał:

Biedne psiaki - znaleźć bodaj mysią dziurę, schować się bezpiecznie. 

Może za kilka dni zmieni się wszystko o 180 stopni, przekonają się, że psie życie wcale nie jest złe? Oby jak najszybciej zaufały i zaczęły funkcjonować normalnie. Chociaż i tak są szczęściarzami.

Na pewno się zmieni! przecież już o to zadbałyśmy, prawdaokok.gif

11 godzin temu, Poker napisał:

Zdjęcie obojga przy miśku totalnie rozwala.

Mnie również! zalamka.gif

Posted
2 godziny temu, ewu napisał:

Jednak wyjadę we środę jeśli nie będzie transportu autem.

Mam pociąg z Katowic o 14.35 byłabym w Warszawie i tam ktoś musiałby odebrać ode mnie Lolusia.

Powrotny jest o 16.30.

A może udało by się Lolusia wyekspediować z Patrycją z Radys? Patrycja dzisiaj zabiera psiaki z Radys w tym moje i zawozi do anecik a następnie chyba do Krakowa jeszcze jedzie ale to nie jest pewny Kraków.Jutro wraca do Warszawy(to jest raczej pewne).

Posted
4 minuty temu, Anula napisał:

A może udało by się Lolusia wyekspediować z Patrycją z Radys? Patrycja dzisiaj zabiera psiaki z Radys w tym moje i zawozi do anecik a następnie chyba do Krakowa jeszcze jedzie ale to nie jest pewny Kraków.Jutro wraca do Warszawy(to jest raczej pewne).

Daj mi proszę namiar.

Posted

Rozmawiałam dzisiaj z Tola, i poprosiła, bym wpisała na wątkach, ze szuka drugiego psa do transportu na środę  na trasie Zamość-Kraków-Katowice. Jedzie mąż Anecik. 

Posted

Rozmawiałam z Panią Patrycją. Jednak powiozę Lolusia pociągiem.

Musiałby jechać najpierw do Krakowa, potem za Łódź a dopiero stamtąd do Warszawy.

Loluś to bardzo bojaźliwy piesek, tak długa podróż i zmiany miejsca mogą mu bardzo zaszkodzić.

Podróż z Katowic do Warszawy to zaledwie 2,5 godziny.  Pojadę tak jak postanowiłam.

I tak przeżyje rozłąkę z Lalunią i zmianę miejsca.

Posted
2 godziny temu, ewu napisał:

Rozmawiałam z Panią Patrycją. Jednak powiozę Lolusia pociągiem.

Musiałby jechać najpierw do Krakowa, potem za Łódź a dopiero stamtąd do Warszawy.

Loluś to bardzo bojaźliwy piesek, tak długa podróż i zmiany miejsca mogą mu bardzo zaszkodzić.

Podróż z Katowic do Warszawy to zaledwie 2,5 godziny.  Pojadę tak jak postanowiłam.

I tak przeżyje rozłąkę z Lalunią i zmianę miejsca.

No faktycznie to trochę za długa podróż.W pociągu spokojnie wytrzyma te 2,5 godziny.Gorzej z Tobą bo prawie cały dzień poza domem.

Posted
18 minut temu, Anula napisał:

No faktycznie to trochę za długa podróż.W pociągu spokojnie wytrzyma te 2,5 godziny.Gorzej z Tobą bo prawie cały dzień poza domem.

Dam radę :)

Posted
4 godziny temu, MALWA napisał:

Tola, i poprosiła, bym wpisała na wątkach, ze szuka drugiego psa do transportu na środę  na trasie Zamość-Kraków-Katowice.

Agnieszko, nieco Cię poprawię, bo to jest istotne

Transport będzie na trasie Katowice - Zamość - Kraków - Katowice.

Posted

Mamy  pod opieką kolejne dwa szczeniaki. Było ich pięć ale właściciele dali tylko dwie sunie.

Strasznie się martwię bo dzieciaki wydalają nicienie i tasiemce.

Są pod opieką weterynarza. Co będzie z pozostałą trójką???

Czy podadzą im leki, czy odrobaczą?

Posted
Dnia 19.10.2018 o 20:44, ewu napisał:

Dziękuję W

Dziękuję.

Wezmę w takim razie Lolusia do anecik bo ufam ,że mnie z tym nie zostawicie.

Mnie najzwyczajniej już nie stać na żadnego psiaka w hoteliku.

Basiu, będzie parę groszy z tego mojego botkowego bazareczku, tylko bardzo Ciebie proszę napisz tutaj jak pieniążki wpłyną na Twoje konto, żebym mogła zakończyć bazarek :) a swoją drogą ... czy ktoś teraz w ogóle, to sprawdza? 

wklejam z bazarku, wpłaty powinny być  ---

- Nuncek  -  zakup botków  100zł / zapłata za kuriera będzie ode mnie dla maluszków/                                              -    100,oozł

- Nesiowata  serce.gif  15  Serduszek            - 15,oozł

- Nadziejka  serce.gif       9  Serduszek            -  9,oozł

- Danka488 serce.gif    20  Serduszek             - 20,oozł  , zapłacono 19,10,2018

- mama_Alfika serce.gif  15 Serduszek           - 15,oozł

-

Posted
34 minuty temu, anica napisał:

będzie parę groszy z tego mojego botkowego bazareczku

A czemu ja nic nie wiem o takowym bazareczku ? :(