Joanna1235 Posted June 21, 2018 Posted June 21, 2018 Danka teraz Fanta w objęciach swojej pani. 2 1 Quote
Tyśka) Posted June 21, 2018 Posted June 21, 2018 7 godzin temu, Poker napisał: Tysiu, to Ty jesteś przedszkolakiem? :) Zdolne dziecko z Ciebie. Hihi, no wyszło szydło z worka :) Właśnie wróciłam, ale widzę, że anecik jak zawsze czuwa :) Dopiero teraz sprawdziłam też PW (3latki są jednak absorbujące i przez te 9h nie miałam czasu jak nawet zerknąć na chwilkę na telefon) i dostałam 4 nowe zapytania w sprawie Comi, w tym Pan Marcin który nie jest w stanie dać DT, ale pytał mnie w jaki (inny) sposób można pomóc - wszystkim, na czele z Panem Marcinem podałam nr do ewu :) Tak, mnie też ewu się chwaliła, że Majki ma dom - cieszy mnie to niesamowicie! błyskawiczna adopcja. Oby już na zawsze! Quote
ewu Posted June 21, 2018 Author Posted June 21, 2018 1 godzinę temu, Tyś(ka) napisał: Hihi, no wyszło szydło z worka :) Właśnie wróciłam, ale widzę, że anecik jak zawsze czuwa :) Dopiero teraz sprawdziłam też PW (3latki są jednak absorbujące i przez te 9h nie miałam czasu jak nawet zerknąć na chwilkę na telefon) i dostałam 4 nowe zapytania w sprawie Comi, w tym Pan Marcin który nie jest w stanie dać DT, ale pytał mnie w jaki (inny) sposób można pomóc - wszystkim, na czele z Panem Marcinem podałam nr do ewu :) Tak, mnie też ewu się chwaliła, że Majki ma dom - cieszy mnie to niesamowicie! błyskawiczna adopcja. Oby już na zawsze! Dzwonił tylko jeden Pan i Pani z Ostoi. Pan raczej jej nie weźmie bo mieszka w bloku a Comi raczej nie da się wyprowadzić na smyczy. Quote
ewu Posted June 21, 2018 Author Posted June 21, 2018 Majki ma do w Tychach. Państwo skoro świt byl w schronisku. Byli już z Majkim u weterynarza bo niedawno miał kastrację. 13 lat mieli foksteriera więc znają teriery. Mam już zdjęcia z domu. 1 Quote
ewu Posted June 21, 2018 Author Posted June 21, 2018 Nutka od pierwszej chwili poczuła się u siebie w domu. Pani Zyta powitała ją gotowanym mięskiem a nas obdarowała koszykiem cudownych czereśni. Muszę tylko pomóc w sterylce bo nie chciałam żeby ją cięli w schronisku ze wzgędu na ten guzek. Quote
ewu Posted June 21, 2018 Author Posted June 21, 2018 3 godziny temu, Joanna1235 napisał: Danka teraz Fanta w objęciach swojej pani. Kochana:) Quote
Poker Posted June 21, 2018 Posted June 21, 2018 Niech tylko maluchy i reszta bid będzie szczęśliwa. Quote
Poker Posted June 21, 2018 Posted June 21, 2018 ewu, czy jest jakis spokojny szczeniak? Jest chętny dom z Będzina. Kiyoshi wie więcej. Quote
Gabi79 Posted June 21, 2018 Posted June 21, 2018 Dnia 12.06.2018 o 21:31, ewu napisał: Gabrysiu diabli wzięli stronę ze zdjęciami. Wszystko przepadło:( Posłałam Ci Felcia na maila. Dopytam czy jeszcze jest. Dnia 12.06.2018 o 22:25, ewu napisał: Felcio ma dom.Adopcja ze schroniska ale ponoć bardzo fajni Państwo. Basiu, bardzo dziękuję za informację!!! Ogromnie się cieszę, że Felcio już w DS!!! Quote
ewu Posted June 21, 2018 Author Posted June 21, 2018 2 godziny temu, Poker napisał: ewu, czy jest jakis spokojny szczeniak? Jest chętny dom z Będzina. Kiyoshi wie więcej. Jest , jutro zadzwonię. Quote
ewu Posted June 22, 2018 Author Posted June 22, 2018 Tinka wróciła zadopcji bo Pani pojechała do lepszego życia i Tinka się nie komponowała... Wczoraj wieczorem dostałam smsa ,że inna Pani zwraca Milę , teraz Ami bo sunia pogryzła buty ( 3 pary w ciągu 3 tygodni), dwa mopy i obwoluty paru książek.... Mila jeszcze nie ma roku, Pani na wizycie doskonale "rozumiała" ,że pies szczególnie taki młody możecoś zniszczyć. Jak się okazuje pogryzione klapki ( o mopach nie wspomnę) są powodem zwrotu psa. Nie udżwignę tego finansowo w żaden sposób. Nie wiem co robić , to jest jakiś obłęd:( Quote
Ewa Marta Posted June 22, 2018 Posted June 22, 2018 Chciałam tylko napisać, że maleńka biała Comi przyjedzie dzisiaj do hoteliku Anecik. Zanim pojawiła się propozycja z Ostoi, Anecik zgodziła się przyjąć małą do siebie. Ponieważ nie wiemy o niej dużo, trudno jest oddać ją komuś na DT, bo może okazać się wielkim dzikusem i po prostu uciec komuś. Postanowiłyśmy, że ewu będzie w kontakcie z Panią z Ostoi i w zależności od tego, jak sunia odnajdzie się u Anecik, będziemy podejmować dezycje, czy pojedzie tam, czy zostanie u Anecik i jej męża. Gdyby ktoś miał chęć wesprzeć maleńką, z wdzięcznością przyjmiemy pomoc. Być może jutro - pojutrze założę jej watek, ale gdyby miała jechać do Ostoi, to pewnie nie będzie sensu, dlatego chciałabym wstrzymać się z jego założeniem. Jeśli zostanie u Anecik, ja będę odpowiedzialna za jej utrzymanie. 2 Quote
Poker Posted June 22, 2018 Posted June 22, 2018 Dramat ze zwrotami. Ludzie naprawdę mają pomerdane w głowach. Jakby nie można pochować butów. Już mi się myli która sunia to która. ewu, wpłaciłam 115 zł z zaległego bazarku. Miało być na szczeniaki. Spożytkuj na co uważasz. Jak dolecą proszę o potwierdzenie na bazarku Quote
Ewa Marta Posted June 22, 2018 Posted June 22, 2018 1 godzinę temu, ewu napisał: Tinka wróciła zadopcji bo Pani pojechała do lepszego życia i Tinka się nie komponowała... Wczoraj wieczorem dostałam smsa ,że inna Pani zwraca Milę , teraz Ami bo sunia pogryzła buty ( 3 pary w ciągu 3 tygodni), dwa mopy i obwoluty paru książek.... Mila jeszcze nie ma roku, Pani na wizycie doskonale "rozumiała" ,że pies szczególnie taki młody możecoś zniszczyć. Jak się okazuje pogryzione klapki ( o mopach nie wspomnę) są powodem zwrotu psa. Nie udżwignę tego finansowo w żaden sposób. Nie wiem co robić , to jest jakiś obłęd:( Nie wyobrażam sobie oddania mojej suni, która jako szczeniak pogryzla mi wszystkie meble i mase innych rzeczy. Po co ludzie adoptują te psiaki:( 1 Quote
Alaskan malamutte Posted June 22, 2018 Posted June 22, 2018 56 minut temu, Ewa Marta napisał: Chciałam tylko napisać, że maleńka biała Comi przyjedzie dzisiaj do hoteliku Anecik. Zanim pojawiła się propozycja z Ostoi, Anecik zgodziła się przyjąć małą do siebie. Ponieważ nie wiemy o niej dużo, trudno jest oddać ją komuś na DT, bo może okazać się wielkim dzikusem i po prostu uciec komuś. Postanowiłyśmy, że ewu będzie w kontakcie z Panią z Ostoi i w zależności od tego, jak sunia odnajdzie się u Anecik, będziemy podejmować dezycje, czy pojedzie tam, czy zostanie u Anecik i jej męża. Gdyby ktoś miał chęć wesprzeć maleńką, z wdzięcznością przyjmiemy pomoc. Być może jutro - pojutrze założę jej watek, ale gdyby miała jechać do Ostoi, to pewnie nie będzie sensu, dlatego chciałabym wstrzymać się z jego założeniem. Jeśli zostanie u Anecik, ja będę odpowiedzialna za jej utrzymanie. "Siedziała mi w głowie" ta sunia...Bardzo się cieszę, że bierzesz ją pod swoje skrzydła!! Na pewno napiszę tekst ogłoszenia, jak już będzie gotowa sunia do adopcji. Jeśli już będzie wiadomo, gdzie pojedzie, pomyślę jeszcze jak pomóc... Quote
Ewa Marta Posted June 22, 2018 Posted June 22, 2018 4 minuty temu, Alaskan malamutte napisał: "Siedziała mi w głowie" ta sunia...Bardzo się cieszę, że bierzesz ją pod swoje skrzydła!! Na pewno napiszę tekst ogłoszenia, jak już będzie gotowa sunia do adopcji. Jeśli już będzie wiadomo, gdzie pojedzie, pomyślę jeszcze jak pomóc... Bardzo Ci dziękuję! Szczerze mówiąc jestem za tym, żeby została u Anecik. Hotel Ostoja prowadzi świetna dziewczyna, ale tam jest bardzo dużo psów, do tego kojce zewnętrzne. To chyba nie miejsce dla takiej przerażonej istotki:( Niezaprzeczalnym plusem jest fakt, że Ostoja przyjęłaby małą na swój koszt, ale to nie może być najważniejszym argumentem. Tutaj ważna jest sunieczka - jej poczucie bezpieczeństwa i czas jej poświęcony. Jestem pewna, że u Anecik miałaby lepsze warunki, choć podkreślam, że nie mam nic przeciw Ostoi:) Rozmawiałyśmy długo z Ellig, z ktorą ratujemy psiaki i obie myślimy, że powinna zostać w PsiArku, ale czekamy na opinię Anecik i Arka na ten temat. Na pewno zgłosimy się w razie czego w sprawie ogłoszenia - piszesz je pięknie:) 1 1 Quote
Alaskan malamutte Posted June 22, 2018 Posted June 22, 2018 1 minutę temu, Ewa Marta napisał: Bardzo Ci dziękuję! Szczerze mówiąc jestem za tym, żeby została u Anecik. Hotel Ostoja prowadzi świetna dziewczyna, ale tam jest bardzo dużo psów, do tego kojce zewnętrzne. To chyba nie miejsce dla takiej przerażonej istotki:( Niezaprzeczalnym plusem jest fakt, że Ostoja przyjęłaby małą na swój koszt, ale to nie może być najważniejszym argumentem. Tutaj ważna jest sunieczka - jej poczucie bezpieczeństwa i czas jej poświęcony. Jestem pewna, że u Anecik miałaby lepsze warunki, choć podkreślam, że nie mam nic przeciw Ostoi:) Rozmawiałyśmy długo z Ellig, z ktorą ratujemy psiaki i obie myślimy, że powinna zostać w PsiArku, ale czekamy na opinię Anecik i Arka na ten temat. Na pewno zgłosimy się w razie czego w sprawie ogłoszenia - piszesz je pięknie:) To czekam na decyzję. Wiem, ze podejmiecie najlepszą dla suni. 1 Quote
jaguska Posted June 22, 2018 Posted June 22, 2018 2 godziny temu, ewu napisał: Tinka wróciła zadopcji bo Pani pojechała do lepszego życia i Tinka się nie komponowała... Wczoraj wieczorem dostałam smsa ,że inna Pani zwraca Milę , teraz Ami bo sunia pogryzła buty ( 3 pary w ciągu 3 tygodni), dwa mopy i obwoluty paru książek.... Mila jeszcze nie ma roku, Pani na wizycie doskonale "rozumiała" ,że pies szczególnie taki młody możecoś zniszczyć. Jak się okazuje pogryzione klapki ( o mopach nie wspomnę) są powodem zwrotu psa. Nie udżwignę tego finansowo w żaden sposób. Nie wiem co robić , to jest jakiś obłęd:( Nic wiele nie pomogę, ale podaj konto to wpłacę 50zł, więcej nie dam rady. Chciałoby się rzucić wiązkę na takich nieludzi, ale w dobrym towarzystwie nie wypada, mózgojady toczą skutecznie nasze społeczeństwo. 1 2 Quote
Ewa Marta Posted June 22, 2018 Posted June 22, 2018 1 godzinę temu, Alaskan malamutte napisał: To czekam na decyzję. Wiem, ze podejmiecie najlepszą dla suni. Maleńka już w drodze do hotelu. Po wyjęciu jej z boksu zaczęła lizać wolontariuszkę i cieszyć się z tego, że opuszcza to miejsce. To tylko potwierdziło nam, że powinna być w miejscu, gdzie jest mniej psiaków, dlatego zostanie u Anecik:) Postaram się założyć jej wieczorem wątek:) Sunia jest starsza niż dziewczyny myślały. Podobno 5-6 lat, ale to pewnie lepiej oceni weterynarz. 1 1 Quote
Tyśka) Posted June 22, 2018 Posted June 22, 2018 Wspaniale, że opuściła już schronisko. Jak będzie coś wiadomo już o Comi to zaktualizuję post na pudlowej grupie :) Cieszę się, że liże po rękach. Quote
Poker Posted June 22, 2018 Posted June 22, 2018 Super ,że już na wolności. U anecik będzie jej bardzo dobrze. Quote
Onaa Posted June 22, 2018 Posted June 22, 2018 Dnia 19.06.2018 o 20:00, ewu napisał: Elu zamieszczę zdjęcia Tinki i Trudiego. Czy są gdzieś ich zdjęcia ? Może jakieś ogłoszenia trzeba dla nich ? Quote
ewu Posted June 22, 2018 Author Posted June 22, 2018 30 minut temu, Onaa napisał: Czy są gdzieś ich zdjęcia ? Może jakieś ogłoszenia trzeba dla nich ? Umówiłam Panią fotograf żeby zrobić zdjęcia do ogłoszeń. Quote
ewu Posted June 22, 2018 Author Posted June 22, 2018 7 godzin temu, Poker napisał: Dramat ze zwrotami. Ludzie naprawdę mają pomerdane w głowach. Jakby nie można pochować butów. Już mi się myli która sunia to która. ewu, wpłaciłam 115 zł z zaległego bazarku. Miało być na szczeniaki. Spożytkuj na co uważasz. Jak dolecą proszę o potwierdzenie na bazarku Dziękuję :):) Quote
Recommended Posts