ewu Posted October 1, 2017 Author Posted October 1, 2017 Maleńka sunia- Hesi. Jak ma tam przetrwać:( Quote
ewu Posted October 1, 2017 Author Posted October 1, 2017 Młodziutki , malutki Filutek.Jeszcze dzieciak. Quote
ewu Posted October 1, 2017 Author Posted October 1, 2017 No i największy biedak -5miesięczny sczeniaczek. Nie wiem czy przeżyje jak szybko nie opuści schronu. Smigol Chudziutki, biedny dzieciaczek. On jest w największej potzrezebie. Błagam o pomoc dla malucha. Quote
ewu Posted October 1, 2017 Author Posted October 1, 2017 Moja koleżanka zabrała dzisiaj Gumisia i nie mamy żadnego dt dla Smigola. On tam nie przeżyje:( Gumiś: Quote
elik Posted October 1, 2017 Posted October 1, 2017 33 minuty temu, ewu napisał: Dopiero wróciłam. Na trasie był wypadek i ponad dwie godziny tkwiłyśmy z dziećmi w korku. Byłam też w drodze powrotnej u Tajgi. Oskarek został w domu. Wizyta trwała ponad godzinę ale było bardzo miło. Państwo to bardzo spokojni i zrównoważeni ludzie. Czterdziestolatki z dziewięcioletnim, grzecznym, rozsądnym synkiem o imieniu Nikodem. Wychowali się w domach z psami ale Oskar będzie ich pierwszym rodzinnym psiakiem. W domu maksymalnie 3-4 godziny będzie sam ale w razie problemu bliziutko mieszkają dziadkowie z obu stron wiec rąk do głaskania i opiekunów nie braknie. Dzielnica śliczna , zielona, obok lotnisko będące wspaniałym terenem do biegania,. Wiadomo,że długo będą tylko spacery na smyczy. Oskarek natychmiast poczuł się u siebie, tulił się do Państwa,pobiegał z piłeczką, napił wody rozlokował na kanapie i zasnął:) Mam nadzieję ,że wszystko się tym razem ułoży. Dom naprawdę miły i serdeczny. Bardzo mnie ujął spokój tych Państwa, to właściwi ludzie dla naszego łobuziaka. Jeśli Tobie się spodobał dom dla Oskarka, to na pewno będzie to dobry dom :) Bardzo się cieszę, że kolejny bezdomniak odnalazł swój dom :) Figuniu możesz spokojnie spać :) Quote
Poker Posted October 1, 2017 Posted October 1, 2017 Bardzo się cieszę z domku Oskarka. Serce mi się rozerwało na milion kawałków po obejrzeniu kolejnych bid na zdjęciach. Quote
ewu Posted October 1, 2017 Author Posted October 1, 2017 Przed chwilą, Poker napisał: Bardzo się cieszę z domku Oskarka. Serce mi się rozerwało na milion kawałków po obejrzeniu kolejnych bid na zdjęciach. Ja jestem załamana. W końcu zwariuję:( A to jeszcze nie wszystkie psiaki, które są malutkie. Te są najbiedniejsze. Quote
ewu Posted October 1, 2017 Author Posted October 1, 2017 3 godziny temu, elik napisał: Jeśli Tobie się spodobał dom dla Oskarka, to na pewno będzie to dobry dom :) Bardzo się cieszę, że kolejny bezdomniak odnalazł swój dom :) Figuniu możesz spokojnie spać :) Oby tak było Elu. Na pierwszy dom z dzieckiem, które dostało alergii nabrałam się. Jakoś nie wierzę w tą alergię. Wszystko było ekstra ale krótko:( Adopcja i sprawdzanie ds to potworna odpowiedzialność. Quote
elik Posted October 2, 2017 Posted October 2, 2017 8 godzin temu, ewu napisał: Oby tak było Elu. Na pierwszy dom z dzieckiem, które dostało alergii nabrałam się. Jakoś nie wierzę w tą alergię. Wszystko było ekstra ale krótko:( Adopcja i sprawdzanie ds to potworna odpowiedzialność. Niestety masz rację Basiu :( Adopcja do bardzo odpowiedzialne zadanie i nie da się tak wszystkiego prześwietlić i przewidzieć. Zdarzyć się może, że damy się oszukać. Quote
Poker Posted October 2, 2017 Posted October 2, 2017 Patrzę na nią i patrzę i się miotam jak 3 grosze w worku. Muszę zadbać o własne psy. Dolar wymaga operacji , bo ma 1. cm. kamień w pęcherzu moczowym , a Loczka ma 4 guzki w gruczołach mlekowych. Quote
Anula Posted October 2, 2017 Posted October 2, 2017 9 minut temu, Poker napisał: Patrzę na nią i patrzę i się miotam jak 3 grosze w worku. Muszę zadbać o własne psy. Dolar wymaga operacji , bo ma 1. cm. kamień w pęcherzu moczowym , a Loczka ma 4 guzki w gruczołach mlekowych. Trzeba koniecznie operować nie ma na co czekać.Trzeba także zadbać o swoje psiaki.Przynajmniej dwa tygodnie opieki każdy po zabiegu. 1 Quote
ewu Posted October 2, 2017 Author Posted October 2, 2017 U Oskarka wspaniale. Pąństwo są zaskoczeni jaki jest mądry i ułożony. Mam już domowe fotki. 1 Quote
ewu Posted October 2, 2017 Author Posted October 2, 2017 Domek tymczasowy szczeniaczków uratowanego przez Poker Gucia dostał dzisiaj z ds jednego z nich tak cudownego maila - laurkę,że się obie poryczałyśmy. Jest to prezentacja i nie da się wkleić ale dzięki takim mailom człowiek odzyskuje wiarę ,że da radę. Prezentacja zaczyna się od słów: "Cześć moja pierwsza Mamusiu" a dalej jest tak cudnie ,że trudno opisać nasze wzruszenie. Gucio może być spokojny o dzieci. Wspomniany domek to domek Graffiego teraz Foksika, kopii Gucia. Quote
Anula Posted October 2, 2017 Posted October 2, 2017 ewu,po rozmowie z Bogusik możemy pomóc temu czarnuszkowi.Byśmy go umieściły w Hoteliku u szafirki w Nowej Soli.Czy jest możliwość dowiezienia go do Wrocławia a szafirek by go odebrał stamtąd?Oczywiście wszystkie wydatki bierzemy na siebie. 1 Quote
ewu Posted October 3, 2017 Author Posted October 3, 2017 9 godzin temu, Anula napisał: ewu,po rozmowie z Bogusik możemy pomóc temu czarnuszkowi.Byśmy go umieściły w Hoteliku u szafirki w Nowej Soli.Czy jest możliwość dowiezienia go do Wrocławia a szafirek by go odebrał stamtąd?Oczywiście wszystkie wydatki bierzemy na siebie. O rety dziękuję:) Jasne ,że go dowiozę. Wszystko ustalę i dam znać. Quote
ewu Posted October 3, 2017 Author Posted October 3, 2017 Już go zarezerwowalam. Powiozę go pociągiem i przed drogą musi pojechać do fryzjera bo mnie nie wpuszczą do pociągu ze śmierdziuszkiem. Wszystko załatwię. Bogusik , Anula - dziękuję Wam:):):) Quote
Recommended Posts