Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

No i największy biedak -5miesięczny sczeniaczek.

Nie wiem czy przeżyje jak szybko nie opuści schronu.

Smigol

sz5

sz7

Chudziutki, biedny dzieciaczek. On jest w największej potzrezebie.

Błagam o pomoc dla malucha.

Posted
33 minuty temu, ewu napisał:

Dopiero wróciłam. Na trasie był wypadek i ponad dwie godziny tkwiłyśmy z dziećmi w korku. Byłam  też w drodze powrotnej u Tajgi.

Oskarek został w domu. Wizyta trwała ponad godzinę ale było bardzo miło.

Państwo to bardzo spokojni i zrównoważeni ludzie. Czterdziestolatki z dziewięcioletnim, grzecznym, rozsądnym synkiem o imieniu Nikodem.

Wychowali się w domach z psami ale Oskar będzie ich pierwszym rodzinnym psiakiem.

W domu maksymalnie 3-4 godziny będzie sam ale w razie problemu bliziutko mieszkają dziadkowie z obu stron wiec rąk do głaskania  i opiekunów nie braknie.

Dzielnica śliczna , zielona, obok lotnisko będące wspaniałym terenem do biegania,.

Wiadomo,że długo będą tylko spacery na smyczy. Oskarek natychmiast poczuł się u siebie, tulił się do Państwa,pobiegał z piłeczką, napił wody rozlokował na kanapie i zasnął:)

Mam nadzieję ,że wszystko się tym razem ułoży. Dom naprawdę miły i serdeczny.

Bardzo mnie ujął spokój tych Państwa, to właściwi ludzie dla naszego łobuziaka.

Jeśli Tobie się spodobał dom dla Oskarka, to na pewno będzie to dobry dom :)  Bardzo się cieszę, że kolejny bezdomniak odnalazł swój dom :) 

Figuniu możesz spokojnie spać :)

Posted
Przed chwilą, Poker napisał:

Bardzo się cieszę z domku Oskarka.

Serce mi się rozerwało na milion kawałków po obejrzeniu kolejnych bid na zdjęciach.

Ja jestem załamana. W końcu zwariuję:(

A to jeszcze nie wszystkie psiaki, które są malutkie.

Te są najbiedniejsze.

Posted
3 godziny temu, elik napisał:

Jeśli Tobie się spodobał dom dla Oskarka, to na pewno będzie to dobry dom :)  Bardzo się cieszę, że kolejny bezdomniak odnalazł swój dom :) 

Figuniu możesz spokojnie spać :)

Oby tak było Elu. Na pierwszy dom z dzieckiem, które dostało alergii nabrałam się. Jakoś nie wierzę w tą alergię. Wszystko było ekstra ale krótko:(

Adopcja i sprawdzanie ds to potworna odpowiedzialność.

Posted
8 godzin temu, ewu napisał:

Oby tak było Elu. Na pierwszy dom z dzieckiem, które dostało alergii nabrałam się. Jakoś nie wierzę w tą alergię. Wszystko było ekstra ale krótko:(

Adopcja i sprawdzanie ds to potworna odpowiedzialność.

Niestety masz rację Basiu :( Adopcja do bardzo odpowiedzialne zadanie i nie da się tak wszystkiego prześwietlić i przewidzieć. Zdarzyć się może, że damy się oszukać.

Posted

Patrzę na nią i patrzę i się miotam jak 3 grosze w worku.  Muszę zadbać o własne psy. Dolar wymaga operacji , bo ma 1. cm. kamień w pęcherzu moczowym , a Loczka ma 4 guzki w gruczołach mlekowych.

Posted
9 minut temu, Poker napisał:

Patrzę na nią i patrzę i się miotam jak 3 grosze w worku.  Muszę zadbać o własne psy. Dolar wymaga operacji , bo ma 1. cm. kamień w pęcherzu moczowym , a Loczka ma 4 guzki w gruczołach mlekowych.

Trzeba koniecznie operować nie ma na co czekać.Trzeba także zadbać o swoje psiaki.Przynajmniej dwa tygodnie opieki każdy po zabiegu.

• Upvote 1
Posted

Domek tymczasowy szczeniaczków uratowanego przez Poker Gucia dostał dzisiaj z ds jednego z nich tak cudownego maila - laurkę,że się obie poryczałyśmy.

Jest to prezentacja i nie da się wkleić ale dzięki takim mailom człowiek odzyskuje wiarę ,że da radę.

Prezentacja zaczyna się od słów: 

"Cześć moja pierwsza Mamusiu"

a dalej jest tak cudnie ,że trudno opisać nasze wzruszenie.

Gucio może być spokojny o dzieci. Wspomniany domek to  domek Graffiego teraz Foksika, kopii Gucia.

Posted

ewu,po rozmowie z Bogusik możemy pomóc temu czarnuszkowi.Byśmy go umieściły w Hoteliku u szafirki w Nowej Soli.Czy jest możliwość dowiezienia go do Wrocławia a szafirek by go odebrał stamtąd?Oczywiście wszystkie wydatki bierzemy na siebie.

c1

• Upvote 1
Posted
9 godzin temu, Anula napisał:

ewu,po rozmowie z Bogusik możemy pomóc temu czarnuszkowi.Byśmy go umieściły w Hoteliku u szafirki w Nowej Soli.Czy jest możliwość dowiezienia go do Wrocławia a szafirek by go odebrał stamtąd?Oczywiście wszystkie wydatki bierzemy na siebie.

c1

O rety dziękuję:)

Jasne ,że go dowiozę. Wszystko ustalę i dam znać.

Posted

Już go zarezerwowalam. Powiozę go pociągiem i przed  drogą musi pojechać do fryzjera bo mnie nie wpuszczą do pociągu ze śmierdziuszkiem.

Wszystko załatwię. Bogusik , Anula - dziękuję Wam:):):)