Bogusik Posted March 5, 2015 Posted March 5, 2015 Trzymam mocno kciuki za jutrzejszą wizytę,bo wiadomo jakie to stresujące...Mam nadzieje,ze domeczek okaże się być bardzo dobrym :) Quote
Gabi79 Posted March 5, 2015 Posted March 5, 2015 Z mojego bazarku będzie dla psiaków z tego wątku ponad 200 zł Jutro zrobię przelew. 1 Quote
ewu Posted March 6, 2015 Author Posted March 6, 2015 Jestem umówiona z panią jutro pomiędzy godz. 10, a 11. Niestety to drugi kraniec kraka i czasu sporo muszę poświęcić, ale nie ważne, ważne żeby suni się poszczęściło. Z czteroosobowej rodziny będzie tylko pani, bo reszta w rozjazdach. Szkoda, że to tak na ostatnią chwilę. Jutro syn pani będzie w rejonie Gajowej i chciałby zabrać Sonię. Muszę więc koniecznie jutro rano pojechać na spotkanie. Ja zwykle ustalam taki czas, żeby była obecna cała rodzinka. Kto będzie pisał umowe adopcyjną ? Elu dziękuję:) To ja wyślę na maila umowę, mam wzór:) Najpierw spytam Gajowej czy ma swoją. Quote
ewu Posted March 6, 2015 Author Posted March 6, 2015 Z mojego bazarku będzie dla psiaków z tego wątku ponad 200 zł Jutro zrobię przelew. Dziękuję:) Masz konto? Quote
ewu Posted March 6, 2015 Author Posted March 6, 2015 Trzymam mocno kciuki za jutrzejszą wizytę,bo wiadomo jakie to stresujące...Mam nadzieje,ze domeczek okaże się być bardzo dobrym :) Trzymaj:) Quote
ewu Posted March 6, 2015 Author Posted March 6, 2015 boże jaki bidulek kochany :( Nie wiem jak mu pomóc, serce pęka:(Żeby jakieś bdt, to taki uroczy psiak... Quote
ewu Posted March 6, 2015 Author Posted March 6, 2015 Wczoraj było spotkanie z Panem , który zaoferował pomoc. Myślę,że coś się z tego wykluje. Quote
agat21 Posted March 6, 2015 Posted March 6, 2015 Eliku, jesteś kochana, że tak dopasujesz się do sytuacji z pa. Oby rzeczywiście to był domek dla Soni. Pomoc dla staruszka? Ile dobrych fluidów lata przy Tobie ewu, że tak znajdujesz takich ludzi :) Quote
elik Posted March 6, 2015 Posted March 6, 2015 Trzymanie kciuków zdało egzamin w 100% dom wypełniony psiolubnymi ludziami :) Sonia będzie miała kochających i troskliwych opiekunów. Nie mam czasu na więcej, muszę spadać. Resztę napiszę jak wrócę do domu około 20-tej. P.s. Może coś się i dla Tosi znajdzie :) Quote
Nutusia Posted March 6, 2015 Posted March 6, 2015 Bardzo się cieszę! Tym bardziej, że Sonia czeka tak długo... Quote
elik Posted March 6, 2015 Posted March 6, 2015 Bardzo się cieszę! Tym bardziej, że Sonia czeka tak długo... No właśnie, długo czekała, ale się dobrego domku doczekała :) Państwo rok temu pożegnali sunię bardzo podobna do Soni. Pani Małgosia ze łzami w oczach opowiadała o suni i pokazywała mi jej zdjęcia. Sonia będzie mieszkała z panią Małgosią i jej mężem, córką, synem i synową w 3 pokojowym mieszkaniu. Córka wzięła sobie tydzień urlopu, żeby Sonia przez pierwsze dni po zmianie miejsca nie była sama. Pani Małgosia ma się skontaktować z Gajową, żeby dowiedzieć się co Sonia jadła, żeby nie zmieniać zbyt gwałtownie diety suni. Przyjęła moją sugestię co do szelek w miejsce obroży i prosiła o pomoc w zakupie odpowiednich. Gajowa przysłała mi potrzebne wymiary Soni i jeszcze dzisiaj zamówię w sklepie internetowym. Syn pani Małgosi pojechał dzisiaj do rodziny w okolice Gajowej i wracając w niedzielę zabierze Sonię do Krakowa. Prosiłam o szczególną uwagę na spacerach i powolne przyzwyczajanie Soni do wzmożonego ruchu ulicznego, jaki panuje w miejscu, gdzie Sonia zamieszka. Pani Małgosia obiecała zdjęcia więc jak tylko dostanę zdjęcia Soni z DS, to wstawię na watek. Soniu, bądź szczęśliwa i kochana :) 1 Quote
Bogusik Posted March 6, 2015 Posted March 6, 2015 No właśnie, długo czekała, ale się dobrego domku doczekała :) Państwo rok temu pożegnali sunię bardzo podobna do Soni. Pani Małgosia ze łzami w oczach opowiadała o suni i pokazywała mi jej zdjęcia. Sonia będzie mieszkała z panią Małgosią i jej mężem, córką, synem i synową w 3 pokojowym mieszkaniu. Córka wzięła sobie tydzień urlopu, żeby Sonia przez pierwsze dni po zmianie miejsca nie była sama. Pani Małgosia ma się skontaktować z Gajową, żeby dowiedzieć się co Sonia jadła, żeby nie zmieniać zbyt gwałtownie diety suni. Przyjęła moją sugestię co do szelek w miejsce obroży i prosiła o pomoc w zakupie odpowiednich. Gajowa przysłała mi potrzebne wymiary Soni i jeszcze dzisiaj zamówię w sklepie internetowym. Syn pani Małgosi pojechał dzisiaj do rodziny w okolice Gajowej i wracając w niedzielę zabierze Sonię do Krakowa. Prosiłam o szczególną uwagę na spacerach i powolne przyzwyczajanie Soni do wzmożonego ruchu ulicznego, jaki panuje w miejscu, gdzie Sonia zamieszka. Pani Małgosia obiecała zdjęcia więc jak tylko dostanę zdjęcia Soni z DS, to wstawię na watek. Soniu, bądź szczęśliwa i kochana :) Dobre wieści przynosisz Elu :) Mam nadzieję,że Sonia będzie odpowiednio "zabezpieczona" na drogę: obroża szelki i adresówka.Już tyle czyta sie o ucieczkach psów w czasie przewozu,że zawsze odetchnę,ale po jakimś czasie... Będę mocno trzymać kciuki! 1 Quote
elik Posted March 6, 2015 Posted March 6, 2015 Dobre wieści przynosisz Elu :) Mam nadzieję,że Sonia będzie odpowiednio "zabezpieczona" na drogę: obroża szelki i adresówka.Już tyle czyta sie o ucieczkach psów w czasie przewozu,że zawsze odetchnę,ale po jakimś czasie... Będę mocno trzymać kciuki! Panią Małgosię prosiłam o zachowanie szczególnych środków ostrożności i w czasie jazdy do Krakowa i po przyjeździe. Gajową prosiłam o wyposażenie Soni w obrożę, szelki i numer telefonu i instruktaż dla odbierającego Sonię z DT. Mam nadzieję, że będzie ok, ale kciuki zawsze się przydadzą. Tosi domek nie wypalił. Mama z córką bardzo chcą, ale tata nie może się pogodzić z odejściem poprzedniej suni, która zmarła na jego rękach :( Quote
Gusiaczek Posted March 6, 2015 Posted March 6, 2015 Soni powodzenia życzę :) Tosieńko, może trzeba Panu dać więcej czasu ? .... 1 Quote
elik Posted March 6, 2015 Posted March 6, 2015 ...Tosieńko, może trzeba Panu dać więcej czasu ? .... Tak też powiedziałam pani. Quote
Gabi79 Posted March 6, 2015 Posted March 6, 2015 Przepraszam za głupie pytanie, ale o którą Sonię chodzi. Wspaniale, że zapowiada się cudowny domek!!! Poleciało 209 zł dla psiaków. Ewu, jak przelew dotrze bardzo proszę o potwierdzenie na bazarku: http://www.dogomania.com/forum/topic/145317-rozliczamwszystko-po-3-z%C5%82-dla-maluszk%C3%B3w-ratowanych-przez-ewu-do-2102-godz2100/ Quote
elik Posted March 6, 2015 Posted March 6, 2015 Przepraszam za głupie pytanie, ale o którą Sonię chodzi. Wspaniale, że zapowiada się cudowny domek!!!...Podobno nie ma głupich pytań :) Chodzi o Sonię, która jest u Gajowej. Quote
Gabi79 Posted March 6, 2015 Posted March 6, 2015 Podobno nie ma głupich pytań :) Chodzi o Sonię, która jest u Gajowej. Tak myślałam, że chodzi o sunię od Gajowej. A czy sunia ma wątek? Quote
elik Posted March 6, 2015 Posted March 6, 2015 Tak myślałam, że chodzi o sunię od Gajowej. A czy sunia ma wątek?Nie ma osobnego wątku. Było trochu jej zdjęć na tym wątku. Quote
elik Posted March 6, 2015 Posted March 6, 2015 O rany, ale słodziak z Sonieczki!!! No właśnie i pomimo tego, że słodziak nie było o nią za wiele telefonów. Ale ważne, że ten zadzwonił :) Quote
sybil Posted March 6, 2015 Posted March 6, 2015 Powodzenia Soniu . Dla Tosi też zaświeci słoneczko . 1 Quote
Poker Posted March 6, 2015 Posted March 6, 2015 Śliczna Sonieczka. Ja też mam bzika na punkcie bezpieczeństwa. Pan musi być niezwykle czujny w trakcie jazdy. Musi przywiązać smycz Soni i bardzo ostrożnie otwierać drzwi samochodowe jakby chciał wyprowadzić sunię na sioo. Widziałam już przegryzione smycze w trakcie jazdy i ucieczkę psa po otwarciu drzwi. Na spryt psów nie ma mądrych. 2 Quote
Recommended Posts