Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted (edited)

Na wątku szydłowieckich biedaków zobaczyłam rozpaczliwy apel:
Niewielki, wystraszony psiak bez połowy TYLNEJ ŁAPKI - w garażu na wysypisku - tu NIE MA żadnych SZANS !!!
POMOCY !!!!

Zgarnięty z ulicy przez Gminę wraz z dwoma innymi suniami , i tyle .... TU NIE MA SZANS na NIC ..
Bez stałego kontaktu z człowiekiem , nieśmiały , wystraszony , siedzi razem z innymi suniami i tak płynie im dzień za dniem ...
Majki - to takie ode mnie otrzymał imię aby miał cokolwiek siedzi w kojczyku w garażu w przepełnionym Punkcie Przetrzymań od połowy lipca ...

Majki nie ma połowy tylnej łapki - jaka tego przyczyna - tego nikt nie dojdzie , możliwe że bezdomności został pogryziony, albo wpadł we wnyki , albo wpadł pod samochód , albo może ktoś się do tego przyczynił .. NIE DOWIEMY sie ,
JEDNO WIADOMO - ten psiak potrzebuje POMOCY , tu gdzie jest nie ma szans - oni opieki , ani socjalizacji .

BARDZO PROSZĘ o pomoc dla niego - ja odwiedzam te psy na ile mogę i świat może sie o nich dowiedzieć , POMÓŻCIE aby ktoś z go zauważył i dał MU SZANSĘ .

MAJKI jest młodziutki - ma ok . roku , zęby bielutkie ,
nieśmiały , niemal czołgający się ze strachu / stresu , ale merdający równocześnie ogonkiem .
http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=e8e-oeTwTK4

Zadzwoniłam pod podany numer, wiem,że pomoc jest bardzo potrzebna, inaczej Majk nie poradzi sobie w obecnej sytuacji.
To jeszcze dzieciak a już tak potwornie doświadczony przez los.
Błagam pomóżcie mi go uratować , sama mam zbyt dużo obciążeń finansowych i nie dam, rady samodzielnie utrzymać kolejnego biedaka.
Bdt byłoby marzeniem.....

Edited by ewu
Posted (edited)

Finanse Majka:
Stałe deklaracje:
mdk8 5 zł
Maruda666 10 zł
agat21 10zł
ania75 20 zł
edek 10 zł
mtf zalesie 25 zł
Dziękuję:):):)

Deklaracje jednorazowe;
MALWA 30 zł
tobciu.....
bela51.......

Tianku.....
Panna Marple 100 zł

Mela Jakimiuk 100 zł
Dziękuję:):):)

Wpłaty:
MALWA 30 zł
tobciu 20,57 złt
Panna Marple 100 zł
Mela Jakimiuk 100 zł
agat21 50 z
Maruda666 50 zł
Tianku 15zł
Dziękuję:):):):)

370 zł przekazane na konto Krzysia w Pies na zakręcie
W tytule- darowizna z dogomanii , cel:"Krzyś proteza"

Edited by ewu
Posted (edited)

Majki został objęty opieką "Psa na zakręcie":) Bardzo im za to dziękuję:Rose::Rose::Rose: Majki nazywa się teraz KRZYŚ:)

[SIZE=3]Jednocześnie proszę nie zapominajcie o piesku.....

[SIZE=3]Konto do wpłat:
PIES NA ZAKRĘCIE Skrzydło Fundacji Azylu Pod Psim Aniołem ul. Kosodrzewiny 7/9
04-979 Warszawa
Nr konta: 30 1020 1042 0000 8702 0253 5086

[SIZE=3][SIZE=3][SIZE=3]Z dopiskiem "Krzyś proteza"

Dziękuję

[SIZE=3]

Edited by ewu
Posted (edited)

pies przebywa w Gminnym Punkcie Przetrzymań W SZYDŁOWCU k radomia, gdzie doglądam tych psów i staram sie im pomagać , szukać POMOCY .
od roku zostałam z tym prawie sama , i już niestety kolejnego psa nie mogę wziąć sobie na "głowę" , bo obecnie psów w Punkcie jest do ogarnięcia 18 sztuk, a w hotelach i domach tymczasowych prawie 30 .. zabranych z ulic czy własnie z tego miejsca ..
brakuje pomocy w ogarnianiu, w opłatach za hotele, wetów itp.

Na miejscu pomaga mi na tyle ile mogą Agnieszka i Magda ze Skarzyska, pomagają wyprowadzac psiaki w nedzielę , bo tak to te psy w ogóle by z tych kojcy nie wychodziły , pomagają z ogłoszeniami , i innymi srawami jak są możliwe do ogarnięcia ,
min. z Morissem który siedzi tam od prawie roku , i jest chory na trzustkę ..

ewu się zgłosiła że chce pomóc i szukać pomocy dla łapka Majkiego , bardzo dziekuję
ale wiadomo sama sobie moze nie poradzić ..
POTRZEBNA POMOC

wstawiam zdjęcia czarnego Majkiego

Edited by kama210
Posted

Kama dziękuję za zdjęcia.
Zrobię co w ludzkiej mocy żeby go stamtąd zabrać.
Liczę,że Dogomaniacy mnie wesprą w ratowaniu Majaka.

Posted

Jestem na zaproszenie ewu. Niestety, dać deklaracji nie mogę, bo u mnie bardzo, ale to bardzo ciężko się zrobiło :( Może kiedyś zrobię dla niego bazarek, ale na dzień dzisiejszy nic nie obiecuję.
Będę zaglądać i trzymać kciuki...

Posted

[quote name='Nutusia']Melduję się. Niestety, na razie nie mam jak wesprzeć, jak tylko dobrą myślą...[/QUOTE]
Oj baaaaaaaaaaaardzo nam dobre myśli potrzebne:)

Posted

od razu jestem, czarnuchy są moją ulubioną rasą;
koniecznie trzeba pomyśleć o jakiejś ochronie/protezie/ortezie, bo psiak może sobie tę końcówkę łapki ranić;