Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

No to teraz parę słów o suni, tylko będzie wymagało jakiejś modyfikacji, bo już trochę padam ;)

Milka to bardzo spragniona kontaktu z człowiekiem sunia, ogromny pieszczoch i łakomczuch. Lubi ruch we wszelkiej postaci, bieganie, zabawy zabawkami i z psami. Jednocześnie jest delikatna i wrażliwa. Ładnie chodzi na smyczy i potrafi zachować czystość. Jest posłuszna, inteligentna i szybko się uczy. Jest to taki typ psa, który patrzy człowiekowi w oczy i zdaje się rozumieć każde słowo :)
Nie wiem jak z dziećmi, bo w tym DT/DS chyba były, ale naszej Hani się sunia boi, tzn. wszystko jest ok, ale jak Hania chce ją pogłaskać to sunia się odsuwa gwałtownie (na początku nawet kłapała ze strachu). Pewnie kwestia przyzwyczajenia. Psów też na początku trochę się bała i piszczała w niebogłosy, jak ją któryś potrącił lub nadepnął na łapkę - a teraz szaleją aż się kurzy :)
Koty na początku próbowała gonić, ale tylko dla zabawy. Jak nie uciekają to żadna zabawa ;)
Wobec psów jest ustępliwa i potrafi się podporządkować, nie szuka też zaczepki.
Nie wiem co jeszcze można napisać... wielkościowo to sunia typowo średnia (między 15 a 20 kg).

Na dniach będziemy sunię szczepić, więc będzie mieć już komplet.
Za sterylkę było 150 zł, jeszcze był podany Fiprex i odrobaczenie.

Posted

Witaj Jo37, dawno Cie nigdzie nie było :-).

Rzeczywiście Milka jest bardzo nietypowa, subtelna i delikatna :-).
Murka napisz ile mam zwrócić za Fiprex i odrobaczenie.

Posted

Kochani podnoszę bo sunia ma minus 220 zł, a ja mam już ponad tysiąc złotych minusów bo muszę dokładać nie tylko do tymczasów, ale i do psów hotelowych.
Jutro znowu muszę dołożyć prawie 300 zł zabierając psa z hotelu do ds bo uregulować rachunek trzeba. Kolejny pies w hotelu też się zapowiada tak, że będę dokładała.
Powoli wypadam z obiegu bo jest niszczący pod każdym względem.

Posted

Sunia w ubiegłym tygodniu została zaszczepiona (wścieklizna + wirusówki). Koszt to 47 zł + 2,70 zł częściowe koszty dojazdu weta:
[URL]http://images67.fotosik.pl/89/86e4b8a91be8e9d4gen.jpg[/URL]

Posted

Dzisiaj Jagoda zapytała, uradowana adopcją Ary, " którego Ogonka teraz będziemy wspierać?'
zadumałam się, pogrzebałam u Was i padło na Milkę.
Oczywiście chwila moment, bo trzeba wyzerować skarpetę Bieluchnej, ale od września deklarujemy stałą po 20.00 zeta od każdej z nas, poza tym będę kupczyć ;)
Pozdrawiam

Posted

[quote name='Ziutka']Aż tyle nie mamy ;)[/QUOTE]

Zerknęłam dziś na konto i niejaka Ziutka wpłaciła dla Milki
50 zł za szczepienia
60 zł na karmę sierpniową
21 zł - z dopiskiem - tyle mi zostało na koncie

Bardzo dziękuję :-).

[quote name='Gusiaczek']Dzisiaj Jagoda zapytała, uradowana adopcją Ary, " którego Ogonka teraz będziemy wspierać?'
Oczywiście chwila moment, bo trzeba wyzerować skarpetę Bieluchnej, ale od września deklarujemy stałą po 20.00 zeta od każdej z nas, poza tym będę kupczyć ;)
Pozdrawiam[/QUOTE]

Miłe kobietki bardzo Wam dziękuję, na szczęście z Milką koszty będą dużo mniejsze bo tylko 60 zł miesięcznie na karmę. Teraz była taka kulminacja kosztów bo cudowny DT/DS nie raczył psa nawet zaszczepić.

Całkiem też możliwe, że za sterylizację zapłaci Fundacja, ale to zobaczymy.

Ziutka, Gusiaczku i Pani Jagodo - bardzo Wam dziękuję.

Zaraz uzupełnię rozliczenie.

Posted

[quote name='Gusiaczek']Dzisiaj Jagoda zapytała, uradowana adopcją Ary, " którego Ogonka teraz będziemy wspierać?'
Pozdrawiam[/QUOTE]
Gusiaku, jak my rownolegle myslimy:) Ja od pazdziernika wespre Milke stala deklaracja w wysokosci 50 zl miesiecznie a 30 zl przeniose na Farta, ktory domku znalezc nie moze...

Posted

[quote name='Mattilu']Gusiaku, jak my rownolegle myslimy:) Ja od pazdziernika wespre Milke stala deklaracja w wysokosci 50 zl miesiecznie a 30 zl przeniose na Farta, ktory domku znalezc nie moze...[/QUOTE]

Fantastycznie!
czyli Miluchna będzie miała zapewnioną karmę, bardzom rada :)

Posted

Gusiaczek napisał(a):
Miluchna, trza rozkręcić wątek, bo cisza jak w kosciole

TZmestudio, proszę o banerek Miluchny, ale gabarytowo taki cobym miała miejsce na drugi ;)

Nic nie poradzimy w tym natłoku bezdomności psiej.