Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

przepiękny Duś :)

Oj tak ,ślicznotek z niego :smile:

Dusiu :loveu: ,  jak dobrze, że nabrałeś ciałka, nie zmarzniesz na tym biegunie  :evil_lol: .

Sama nie wiem czy chciałabym już śnieg, ale kto się nas pyta  :megagrin:

To ja Wam coś zdradzę ;-) .

Jak ciocia togaa dowiedziała się gdzie Duszek miałby jechać do DT to miała zagwozdkę czy posłać :-D ... mówi, "o rany,na ten biegun?,toż tam przez cały rok  minusowe temperatury macie :smile: ",a potem  dodała.... " i żubry po ulicach tam chodzą " :evil_lol: .

Posted

Pozdrowionka Duszkowe! :hand:

- zaległościowa inka... :roll:

Pozdrawiamy również :smile:

No! Normalny pies to jest :)

Zadowolony, gładki, uśmiechnięty :)

Papierek .... czerpany :rolleyes:

Mar.gajko, powiedz,a dlaczego czerpany? :razz:

super wiadomości, a Dusio szczęśliwy:)

Nasz "biegun" dla Duszka nie straszny na razie (choć i ja się bałam,że marzł będzie ;-) ).

Posted

Mar.gajko, powiedz,a dlaczego czerpany? :razz:

A bo papier czerpany to taki grubszy, mięsistszy, taki już wypasiony :)

jak Dusio teraz, bo przedtem to taki papierek leciutki, że wiatr by go porwał.

Posted

Ależ on się niesamowicie zmienił - zmężniał i wypiękniał dzięki takiemu superowemu DT :)

O to, to....

"Czerpany" to mało powiedziane. Tektura 5-cio warstwowa !!!! ;-)

Jak mi wczoraj WiosenkaA napisała ile Dusio waży, to aż sobie usiadłam z wrażenia....

Posted

O to, to....

Jak mi wczoraj WiosenkaA napisała ile Dusio waży, to aż sobie usiadłam z wrażenia....

Jeszcze trochę i trzeba będzie dietę wprowadzać

Posted

A bo papier czerpany to taki grubszy, mięsistszy, taki już wypasiony :)

jak Dusio teraz, bo przedtem to taki papierek leciutki, że wiatr by go porwał.

Aha,nie wiedziałam :oops:. 

Ależ on się niesamowicie zmienił - zmężniał i wypiękniał dzięki takiemu superowemu DT :)

Duszek wygląda teraz dobrze jeśli chodzi o kształty,ale..... nigdy się nie uśmiecha ...,ale to nigdy  :shake: .

Nawet po bieganiu,czy po wygłupach w domu,moje psiaki zziajane ,a on najwyżej 1cm pyszczka otworzy, a żeby tak języczek wystawić z gorąca , albo radości to jeszcze nie widziałam  :-( ,... w oczkach co najwyżej wówczas ma takie "chochliki " ;-).

Jeden jedyny raz jak był w stresie po czyszczeniu uszek,wsiadł do samochodu i wywalił na krótko języczek...wyglądał wtedy prześlicznie  :smile: ...ale to z nerwów ziajał.

Nie wiem,czy to może być taka jego natura,bo przecież pieski z reguły lubią pyszczkiem radość swą  okazywać.

Gdyby nie jadł normalnie,,nie ziewał,to bym myślała,że ma problem ze szczęką,ale otwiera. normalnie.

O to, to....

Jeszcze trochę i trzeba będzie dietę wprowadzać

Ducho waży  obecnie  9,70kg.

Do 10 może dobijać,ale później michę przykrócimy ;-).

Posted

Odwiedzam z pozdrowieniem stokroć :calus: :calus: :calus:

cudeńka cudeńka serduszka kokane :calus: :calus:

Wiosenko zdrowiej :calus: :calus:

Dzięki,...kosteczki mam wygrzane jak nigdy :smile:

Posted

Aneczko !! 9,70 kg ,to aż nie do uwierzenia !!!.

Cudu dokonałaś ! :calus:

Ten nasz Dusio to ma więcej szczęścia niż rozumku, że do Ciebie na rekonwalescencję trafił...

Jak Duś powędruje w Świat, to może Ci  Lolka na kurację ( tylko nie wiem jeszcze jaką?)  podeślemy? ;-)

• Upvote 1
Posted

Też jestem mile zaskoczona Duszkową wagą.Fajnie,że osiąga swoją wagę.Jest śliczny i taki zadbany,jednym słowem cudowny.Zmiany skórne mogą wynikać z chorej trzustki a także z podawania kreonu,tak gdzieś wyczytałam.Napisałam to jedynie dla informacji.

Posted

Też jestem mile zaskoczona Duszkową wagą.Fajnie,że osiąga swoją wagę.Jest śliczny i taki zadbany,jednym słowem cudowny.Zmiany skórne mogą wynikać z chorej trzustki a także z podawania kreonu,tak gdzieś wyczytałam.Napisałam to jedynie dla informacji.

A tego nie wiedziałam, dzięki za info Anula.

Na razie mamy spokój,Dusio nie interesuje się tamtym miejscem....tfu,tfu.

Zapraszam serdecznie na bazarek dla Daisy i Duszka.

http://www.dogomania.com/forum/topic/144249-ciacha-w%C4%85tr%C3%B3bkowe-i-r%C3%B3%C5%BCno%C5%9Bci-na-prezentydla-daisy-i-duszka-do-5xii/

Posted

Zajęłam się bazarkami i z głowy mi wyleciało :oops: ..,przepraszam najmocniej Aguniu  :oops:

21.XI.14 na moje konto wpłynęło 100zł od MikAga i  Mikusi dla Duszka.....Najserdeczniej dziękujemy! :calus:

Zamówiłam dziś karmę,później wstawię potwierdzenie zakupu.

Dusio pozdrawia,

2z8tedy.jpg

Posted
Dziś rano mój kociamber zakosił ślimaczek cynamonowy.Wczoraj piekłam i syn wyjął na śniadanie,ale coś mu przeszkodziło i wyszedł,a kocisko uwielbia bułki (nawet suche) więc skorzystał z okazji.Chytre to jest jak diabli i już wie,że ja się tak szybko teraz nie doczłapię  :mad: .Tragedii by wielkiej w tym  nie było,ale  co gorsza Duszek do niego się przysiadł i zjadł pół "ślimaka"  :roll:  .
No i teraz czekam na efekty  :siara:  ...
Posted

.....
No i teraz czekam na efekty  :siara:  ...

Był  efekt  :shake:   ..jedna z koo .nie była może "budyniowa",ale znacznie odbiegająca od normy :shake: .

Dla Duszka  bardzo chce się ludzkiego jedzenia,o ciastkach nie wspomnę i od jakiegoś czasu daję mu czasami odrobinkę kurczaczka,jedno-dwa ciasteczka,ale krótko po posiłku z kreonem, i wtedy jest dobrze , zmian nie widać.

Kiedyś przyszła psia paczka i wiadomo,że psiaki migiem wyczują i rozpakowywanie jest wspólne.Były tam różne śmierdziuchy do gryzienia i żebyście widzieli reakcję Duszka jak wsadził nosek do pudła  :-( .Dałam mu wówczas zapakowane jakieś przełyki,trząsł się cały rozrywając folię i później liżąc smaka  :-( .Pozwoliłam,by je trochę polizał,a później zabrałam i dałam dużą kość prasowaną.Tak strasznie się cieszył! Od tego czasu dstaje  kość białą lub prasowaną,żeby sobie pogryzł,ale nie zjadał ,dużą,żeby dłużej mu zajęło rozmoczenie,coś tam i skubnie,ale potem zabieram  :shake: .Cieszy się jednak jak choć te 10-15 minut ją potarmosi.

.

Posted

Był  efekt  :shake:   ..jedna z koo .nie była może "budyniowa",ale znacznie odbiegająca od normy :shake: .

Dla Duszka  bardzo chce się ludzkiego jedzenia,o ciastkach nie wspomnę i od jakiegoś czasu daję mu czasami odrobinkę kurczaczka,jedno-dwa ciasteczka,ale krótko po posiłku z kreonem, i wtedy jest dobrze , zmian nie widać.

Kiedyś przyszła psia paczka i wiadomo,że psiaki migiem wyczują i rozpakowywanie jest wspólne.Były tam różne śmierdziuchy do gryzienia i żebyście widzieli reakcję Duszka jak wsadził nosek do pudła  :-( .Dałam mu wówczas zapakowane jakieś przełyki,trząsł się cały rozrywając folię i później liżąc smaka  :-( .Pozwoliłam,by je trochę polizał,a później zabrałam i dałam dużą kość prasowaną.Tak strasznie się cieszył! Od tego czasu dstaje  kość białą lub prasowaną,żeby sobie pogryzł,ale nie zjadał ,dużą,żeby dłużej mu zajęło rozmoczenie,coś tam i skubnie,ale potem zabieram  :shake: .Cieszy się jednak jak choć te 10-15 minut ją potarmosi.

.

Ależ delikates z Niego.

Czyli musi mieć wszystko "jak w zegarku", żadnych eksperymentów żywieniowych, żadnego podjadania, zmiany karmy...Nic.

Oj, Dusio, Dusio....

Posted

Ależ delikates z Niego.

Czyli musi mieć wszystko "jak w zegarku", żadnych eksperymentów żywieniowych, żadnego podjadania, zmiany karmy...Nic.

Oj, Dusio, Dusio....

Myślę, że z czasem to się unormuje... no może nie idealnie, ale będzie lepiej (tak jak z moją Niką było/jest)