asiuniab Posted November 22, 2014 Posted November 22, 2014 super wiadomości, a Dusio szczęśliwy:) Quote
WiosnaA Posted November 24, 2014 Posted November 24, 2014 przepiękny Duś :) Oj tak ,ślicznotek z niego :smile: Dusiu :loveu: , jak dobrze, że nabrałeś ciałka, nie zmarzniesz na tym biegunie :evil_lol: . Sama nie wiem czy chciałabym już śnieg, ale kto się nas pyta :megagrin: To ja Wam coś zdradzę ;-) . Jak ciocia togaa dowiedziała się gdzie Duszek miałby jechać do DT to miała zagwozdkę czy posłać :-D ... mówi, "o rany,na ten biegun?,toż tam przez cały rok minusowe temperatury macie :smile: ",a potem dodała.... " i żubry po ulicach tam chodzą " :evil_lol: . Quote
WiosnaA Posted November 24, 2014 Posted November 24, 2014 Pozdrowionka Duszkowe! :hand: - zaległościowa inka... :roll: Pozdrawiamy również :smile: No! Normalny pies to jest :) Zadowolony, gładki, uśmiechnięty :) Papierek .... czerpany :rolleyes: Mar.gajko, powiedz,a dlaczego czerpany? :razz: super wiadomości, a Dusio szczęśliwy:) Nasz "biegun" dla Duszka nie straszny na razie (choć i ja się bałam,że marzł będzie ;-) ). Quote
mar.gajko Posted November 24, 2014 Posted November 24, 2014 Mar.gajko, powiedz,a dlaczego czerpany? :razz: A bo papier czerpany to taki grubszy, mięsistszy, taki już wypasiony :) jak Dusio teraz, bo przedtem to taki papierek leciutki, że wiatr by go porwał. Quote
Mattilu Posted November 27, 2014 Posted November 27, 2014 Ależ on się niesamowicie zmienił - zmężniał i wypiękniał dzięki takiemu superowemu DT :) Quote
togaa Posted November 27, 2014 Author Posted November 27, 2014 Ależ on się niesamowicie zmienił - zmężniał i wypiękniał dzięki takiemu superowemu DT :) O to, to.... "Czerpany" to mało powiedziane. Tektura 5-cio warstwowa !!!! ;-) Jak mi wczoraj WiosenkaA napisała ile Dusio waży, to aż sobie usiadłam z wrażenia.... Quote
Poker Posted November 27, 2014 Posted November 27, 2014 O to, to.... "Czerpany" to mało powiedziane. Tektura 5-cio warstwowa !!!! ;-) Jak mi wczoraj WiosenkaA napisała ile Dusio waży, to aż sobie usiadłam z wrażenia.... Jeszcze trochę i trzeba będzie dietę wprowadzać Quote
Nadziejka Posted November 27, 2014 Posted November 27, 2014 Odwiedzam z pozdrowieniem stokroć :calus: :calus: :calus: cudeńka cudeńka serduszka kokane :calus: :calus: Wiosenko zdrowiej :calus: :calus: Quote
WiosnaA Posted November 27, 2014 Posted November 27, 2014 A bo papier czerpany to taki grubszy, mięsistszy, taki już wypasiony :) jak Dusio teraz, bo przedtem to taki papierek leciutki, że wiatr by go porwał. Aha,nie wiedziałam :oops:. Ależ on się niesamowicie zmienił - zmężniał i wypiękniał dzięki takiemu superowemu DT :) Duszek wygląda teraz dobrze jeśli chodzi o kształty,ale..... nigdy się nie uśmiecha ...,ale to nigdy :shake: . Nawet po bieganiu,czy po wygłupach w domu,moje psiaki zziajane ,a on najwyżej 1cm pyszczka otworzy, a żeby tak języczek wystawić z gorąca , albo radości to jeszcze nie widziałam :-( ,... w oczkach co najwyżej wówczas ma takie "chochliki " ;-). Jeden jedyny raz jak był w stresie po czyszczeniu uszek,wsiadł do samochodu i wywalił na krótko języczek...wyglądał wtedy prześlicznie :smile: ...ale to z nerwów ziajał. Nie wiem,czy to może być taka jego natura,bo przecież pieski z reguły lubią pyszczkiem radość swą okazywać. Gdyby nie jadł normalnie,,nie ziewał,to bym myślała,że ma problem ze szczęką,ale otwiera. normalnie. O to, to.... "Czerpany" to mało powiedziane. Tektura 5-cio warstwowa !!!! ;-) Jak mi wczoraj WiosenkaA napisała ile Dusio waży, to aż sobie usiadłam z wrażenia.... Jeszcze trochę i trzeba będzie dietę wprowadzać Ducho waży obecnie 9,70kg. Do 10 może dobijać,ale później michę przykrócimy ;-). Quote
WiosnaA Posted November 27, 2014 Posted November 27, 2014 Odwiedzam z pozdrowieniem stokroć :calus: :calus: :calus: cudeńka cudeńka serduszka kokane :calus: :calus: Wiosenko zdrowiej :calus: :calus: Dzięki,...kosteczki mam wygrzane jak nigdy :smile: Quote
Nadziejka Posted November 27, 2014 Posted November 27, 2014 Tak Wiosenko tak boc takie cudne lapenki :calus: :calus: wygrzeją stokroć i sprawia , ze ciociunia mniej bolu mic bedzie :calus: :calus: Quote
mari23 Posted November 27, 2014 Posted November 27, 2014 mogę wysłać Kreon dla Duszka, bo wysłałam dla Reksia i jeszcze mi zostało :) Quote
WiosnaA Posted November 28, 2014 Posted November 28, 2014 mogę wysłać Kreon dla Duszka, bo wysłałam dla Reksia i jeszcze mi zostało :) Super :smile: , mari23 ,serdecznie dziękujemy! :calus: Quote
togaa Posted November 29, 2014 Author Posted November 29, 2014 Aneczko !! 9,70 kg ,to aż nie do uwierzenia !!!. Cudu dokonałaś ! :calus: Ten nasz Dusio to ma więcej szczęścia niż rozumku, że do Ciebie na rekonwalescencję trafił... Jak Duś powędruje w Świat, to może Ci Lolka na kurację ( tylko nie wiem jeszcze jaką?) podeślemy? ;-) 1 Quote
Anula Posted November 29, 2014 Posted November 29, 2014 Też jestem mile zaskoczona Duszkową wagą.Fajnie,że osiąga swoją wagę.Jest śliczny i taki zadbany,jednym słowem cudowny.Zmiany skórne mogą wynikać z chorej trzustki a także z podawania kreonu,tak gdzieś wyczytałam.Napisałam to jedynie dla informacji. Quote
WiosnaA Posted November 29, 2014 Posted November 29, 2014 Też jestem mile zaskoczona Duszkową wagą.Fajnie,że osiąga swoją wagę.Jest śliczny i taki zadbany,jednym słowem cudowny.Zmiany skórne mogą wynikać z chorej trzustki a także z podawania kreonu,tak gdzieś wyczytałam.Napisałam to jedynie dla informacji. A tego nie wiedziałam, dzięki za info Anula. Na razie mamy spokój,Dusio nie interesuje się tamtym miejscem....tfu,tfu. Zapraszam serdecznie na bazarek dla Daisy i Duszka. http://www.dogomania.com/forum/topic/144249-ciacha-w%C4%85tr%C3%B3bkowe-i-r%C3%B3%C5%BCno%C5%9Bci-na-prezentydla-daisy-i-duszka-do-5xii/ Quote
WiosnaA Posted December 1, 2014 Posted December 1, 2014 Zajęłam się bazarkami i z głowy mi wyleciało :oops: ..,przepraszam najmocniej Aguniu :oops: 21.XI.14 na moje konto wpłynęło 100zł od MikAga i Mikusi dla Duszka.....Najserdeczniej dziękujemy! :calus: Zamówiłam dziś karmę,później wstawię potwierdzenie zakupu. Dusio pozdrawia, Quote
MikAga Posted December 1, 2014 Posted December 1, 2014 odwiedzamy i pozdrawiamy''Okruszka'' ;-) hahaha 9,70kg Quote
WiosnaA Posted December 2, 2014 Posted December 2, 2014 Dziś rano mój kociamber zakosił ślimaczek cynamonowy.Wczoraj piekłam i syn wyjął na śniadanie,ale coś mu przeszkodziło i wyszedł,a kocisko uwielbia bułki (nawet suche) więc skorzystał z okazji.Chytre to jest jak diabli i już wie,że ja się tak szybko teraz nie doczłapię :mad: .Tragedii by wielkiej w tym nie było,ale co gorsza Duszek do niego się przysiadł i zjadł pół "ślimaka" :roll: . No i teraz czekam na efekty :siara: ... Quote
WiosnaA Posted December 2, 2014 Posted December 2, 2014 ..... No i teraz czekam na efekty :siara: ... Był efekt :shake: ..jedna z koo .nie była może "budyniowa",ale znacznie odbiegająca od normy :shake: . Dla Duszka bardzo chce się ludzkiego jedzenia,o ciastkach nie wspomnę i od jakiegoś czasu daję mu czasami odrobinkę kurczaczka,jedno-dwa ciasteczka,ale krótko po posiłku z kreonem, i wtedy jest dobrze , zmian nie widać. Kiedyś przyszła psia paczka i wiadomo,że psiaki migiem wyczują i rozpakowywanie jest wspólne.Były tam różne śmierdziuchy do gryzienia i żebyście widzieli reakcję Duszka jak wsadził nosek do pudła :-( .Dałam mu wówczas zapakowane jakieś przełyki,trząsł się cały rozrywając folię i później liżąc smaka :-( .Pozwoliłam,by je trochę polizał,a później zabrałam i dałam dużą kość prasowaną.Tak strasznie się cieszył! Od tego czasu dstaje kość białą lub prasowaną,żeby sobie pogryzł,ale nie zjadał ,dużą,żeby dłużej mu zajęło rozmoczenie,coś tam i skubnie,ale potem zabieram :shake: .Cieszy się jednak jak choć te 10-15 minut ją potarmosi. . Quote
togaa Posted December 3, 2014 Author Posted December 3, 2014 Był efekt :shake: ..jedna z koo .nie była może "budyniowa",ale znacznie odbiegająca od normy :shake: . Dla Duszka bardzo chce się ludzkiego jedzenia,o ciastkach nie wspomnę i od jakiegoś czasu daję mu czasami odrobinkę kurczaczka,jedno-dwa ciasteczka,ale krótko po posiłku z kreonem, i wtedy jest dobrze , zmian nie widać. Kiedyś przyszła psia paczka i wiadomo,że psiaki migiem wyczują i rozpakowywanie jest wspólne.Były tam różne śmierdziuchy do gryzienia i żebyście widzieli reakcję Duszka jak wsadził nosek do pudła :-( .Dałam mu wówczas zapakowane jakieś przełyki,trząsł się cały rozrywając folię i później liżąc smaka :-( .Pozwoliłam,by je trochę polizał,a później zabrałam i dałam dużą kość prasowaną.Tak strasznie się cieszył! Od tego czasu dstaje kość białą lub prasowaną,żeby sobie pogryzł,ale nie zjadał ,dużą,żeby dłużej mu zajęło rozmoczenie,coś tam i skubnie,ale potem zabieram :shake: .Cieszy się jednak jak choć te 10-15 minut ją potarmosi. . Ależ delikates z Niego. Czyli musi mieć wszystko "jak w zegarku", żadnych eksperymentów żywieniowych, żadnego podjadania, zmiany karmy...Nic. Oj, Dusio, Dusio.... Quote
NikaEla Posted December 3, 2014 Posted December 3, 2014 Ależ delikates z Niego. Czyli musi mieć wszystko "jak w zegarku", żadnych eksperymentów żywieniowych, żadnego podjadania, zmiany karmy...Nic. Oj, Dusio, Dusio.... Myślę, że z czasem to się unormuje... no może nie idealnie, ale będzie lepiej (tak jak z moją Niką było/jest) Quote
Recommended Posts