Sara2011 Posted August 8, 2014 Author Posted August 8, 2014 Wpłynęły pieniązki od elik-5zł. Bardzo serdecznie dziękuję:-) :-) Quote
Bonsai Posted August 8, 2014 Posted August 8, 2014 [quote name='Ewanka']Cudne fotki :) Jestem w lekkim szoku, że ona taka malutka, ciut tylko większa od jamniorka ... na wcześniejszych zdjęciach wyglądała na dwa razy większą :evil_lol: [/QUOTE] Myślę, że znaczenie na tym zdjęciu ma nieco perspektywa. Albo jamnik jest bardzo duży. ;) Mika na zdjęciu ma też ugięte łapy. Ona nie jest duża, ale też nie jest wielkości jamnika. ;) Mika to typowy średniak. Quote
bakusiowa Posted August 8, 2014 Posted August 8, 2014 W tym roku na allegro kupiłam obroże kiltix dla psa średniego/53 cm/ po 42 zł. Kupiłam dwie . Przesyłka wyniosła 7 zł. W tym samym czasie obroże takie były u weterynarza po 70 zł. Z tym zakazem jest tak, że na pewno weterynarze wkurzyli się, że sklepy internetowe zabierają im zarobek. Pamiętacie jak był taki okres czasu, że sklepy internetowe nie mogły sprzedawać karm? Myślę, że za jakiś czas będzie zakaz odwieszony. Argumentacja głownego weterynarza jest śmieszna. Quote
LILUtosi Posted August 8, 2014 Posted August 8, 2014 Ten jamnik jest znacznie wyrośnięty, waży z 15kg. Dziś też zrobiłam im trochę fotek. Będę za jakiś czas wrzucać. Wstrzyknęłam jej dziś kropelki bo musi być zabezpieczona czymś. A wy dajcie mi znać czy mam coś zamawiać. Quote
Sara2011 Posted August 9, 2014 Author Posted August 9, 2014 [quote name='LILUtosi']Ten jamnik jest znacznie wyrośnięty, waży z 15kg. Dziś też zrobiłam im trochę fotek. Będę za jakiś czas wrzucać. Wstrzyknęłam jej dziś kropelki bo musi być zabezpieczona czymś. A wy dajcie mi znać czy mam coś zamawiać.[/QUOTE] Lilu, oczywiście zamawiaj obróżkę dla MIKI, ona musi być zabezpieczona. Skoro mówisz, że kiltix się sprawdza u psiaków które przebywają w hoteliku to zamów kiltixa. Quote
Elisabeta Posted August 9, 2014 Posted August 9, 2014 A ja coś widziałam... ;);) Są nowe piękne zdjęcia w albumie Miki. :) Zapisałam sobie stronę z katalogiem, żeby łatwo tam było zaglądać. KRÓLOWA MINEK. :loveu: Jakie piękne portrety, profile... Lilu, to chyba przyjemność robić zdjęcia Mice, która nie zwraca uwagi na aparat fotograficzny, a nawet sprawia wrażenie, jakby chciała pozować. :) Psy często albo się peszą albo uciekają przed aparatem. Quote
Ewanka Posted August 9, 2014 Posted August 9, 2014 Mika jest wyjątkowo fotogeniczna :) tu link do albumiku, jeśli ktoś nie może trafić ;) https://plus.google.com/photos/100690205327708208633/albums/6043101655599369777?banner=pwa Tak myślę, że przydałyby się fotki u boku człowieka, przy nodze, dla bliższego określenia jej wzrostu. Takie fotki przydadzą się później do ogłoszeń. Przyznam, że cały czas widzę ją jako dużego psa, mimo "konfrontacji" z mega-jamnikiem ... może to jej proporcje albo wyraz pyszczka? Quote
magenka1 Posted August 9, 2014 Posted August 9, 2014 jaka ona jest teraz szczęśliwa tyle lat czekała w przytulisku a fotki piekne Quote
LILUtosi Posted August 9, 2014 Posted August 9, 2014 Mika czuje sie swobodnie bo ja zdjęcia robię ze znacznej odległości. Mam długi obiektyw ;-) Mika ma b. dobre zdjęcia z Wojtkiem o ile pamiętam. Quote
Sara2011 Posted August 9, 2014 Author Posted August 9, 2014 Przepiękne zdjęcia:loveu::loveu::loveu:. Kochana mordeczka:multi: Quote
Poker Posted August 9, 2014 Posted August 9, 2014 Mika rozmarzona http://i60.tinypic.com/15q65ud.jpg Quote
elik Posted August 9, 2014 Posted August 9, 2014 [quote name='Sara2011']Wpłynęły pieniązki od elik-5zł. Bardzo serdecznie dziękuję:-) :-)[/QUOTE] Chciałabym więcej, ale nie dam rady :( Mam na utrzymaniu dwa swoje psy i gromadkę półdzikich kotów, które się u mnie stołują. Quote
Sara2011 Posted August 10, 2014 Author Posted August 10, 2014 [quote name='elik']Chciałabym więcej, ale nie dam rady :( Mam na utrzymaniu dwa swoje psy i gromadkę półdzikich kotów, które się u mnie stołują.[/QUOTE] Elik, to bardzo dużo i bardzo Ci dziękujemy za deklarację:Rose: Quote
LILUtosi Posted August 10, 2014 Posted August 10, 2014 Umówiłam Mikę na sterylizację w piątek na 14. Koszt 300zł plus coś tam na zastrzyki do domu. Dobrze by było przed sterylką zrobić jej przynajmniej Morfologię -około 18zł, jeśli do tego miałaby mieć 6 podstawowych parametrów biochemii to koszt z Morfologią 60zł. Proszę o wyrażenie akceptacji jakie działania mam podjąć. Quote
Elisabeta Posted August 10, 2014 Posted August 10, 2014 Pisze pierwsza, bo akurat tu jestem. ;) Sterylizacja jest koniecznością, a na początek nowego życia zrobiłabym Mice morfologię z biochemią. Pewnie będą to pierwsze badania Mikuni... Pieniądze na koncie suni są. :) Quote
LILUtosi Posted August 10, 2014 Posted August 10, 2014 [quote name='Elisabeta']Pisze pierwsza, bo akurat tu jestem. ;) Sterylizacja jest koniecznością, a na początek nowego życia zrobiłabym Mice morfologię z biochemią. Pewnie będą to pierwsze badania Mikuni... Pieniądze na koncie suni są. :)[/QUOTE] Pieniądze są ale dużo ludzi wpłaciło z gory za parę miesięcy więc za bardzo szastać nie można. Ale po Miśku który jak się okazało nosił w brzuchu guza wielkości piłki futbolowej a po którym nic nie było widać wole raz na jakiś czas a szczególnie na poczatku te badania zrobić. Quote
Sara2011 Posted August 10, 2014 Author Posted August 10, 2014 Lilu, lepiej dmuchać na zimne. Zrób morfologię z biochemią. Jak z pieniążkami za badania-czy przelać Ci teraz jakąś kwotę, czy po badaniach/zabiegu czy może bezpośrednio na konto weta? A propos deklaracji to we wrześniu będę musiała znowu porozsyłać wątek z prośbą o deklaracje. Jak zapłacimy za badania, sterylkę, hotelik, obrożę to wtedy dużo pieniążków zejdzie z konta i nie będzie ono takie pokaźne jak teraz. Gdybym teraz prosiła o deklaracje, to ten kto zajrzy na konto Miki pomyśli czego "Ty kobieto chcesz"! :-) Pies bezpieczny finansowo! Quote
Gabi79 Posted August 10, 2014 Posted August 10, 2014 Zaglądam do Mikuni. Jeśli ktoś ma fanty to chętnie przyjmę i zrobię bazarek dla ślicznotki Quote
Poker Posted August 10, 2014 Posted August 10, 2014 Mika ma 1400 zł na koncie - sterylka 300- 18 - badania 60 = ok.1020 zł - hotelki 300 = ok.720 zł .Nie jest źle jak na razie. Wpłaty stałe będą spływać . Quote
azalia Posted August 10, 2014 Posted August 10, 2014 Mikusia jest śliczną panienką,oby domek szybko się trafił najlepszy. Quote
Sara2011 Posted August 10, 2014 Author Posted August 10, 2014 [quote name='Poker']Mika ma 1400 zł na koncie - sterylka 300- 18 - badania 60 = ok.1020 zł - hotelki 300 = ok.720 zł .Nie jest źle jak na razie. Wpłaty stałe będą spływać .[/QUOTE] Hotel 12zł-doba, jeszcze trzeba doliczyć koszt obroży przeciwpchelnej/kleszczowej. Wrzesien/październik pwowinien być OK finansowo a potem trzeba będzie myśleć. Ale trzeba być dobrej myśli i wyczarować domek Mikuni jak najszybciej:-). Quote
Poker Posted August 10, 2014 Posted August 10, 2014 Mam nadzieję ,że dziewczyna znajdzie domek przed zimą. Quote
Recommended Posts