Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Serek jest w porządku i super, jak wszystko inne...Dziekuję raz jeszcze, ale - naprawdę niepotrzebnie Kochana, robisz Sobie taki kłopot i wydatek...Jest mi głupio, bo wiem, jak ciężko pracujesz na każdy grosik...masz uczącego się dzieciaka i możesz liczyć tylko na Siebie...A ja mam stały emerycki dochód i niczego sobie nie odmawiam. Inna sprawa, że potrzeby mam takie mini mini...

Oznajmiam wszem i wobec, że Lonia dostała od Cioci Ewy 25 złotych :multi::loveu: !!!
W skarbonce Loni jest już 45 złociszy!!!!
Dziękujemy serdecznie!!!:lol:

Posted

W pierwszym poście chyba nie są odnotowane wpłaty na konto fundacji, prawda? Bo cuś mało tych pieniążków, ja też jakiegoś grosika wpłaciłam, a nie widzę tej wpłaty. Ile na ten moment jest zebranej kaski?

Posted

[quote name='yucca']Też parę złotych wpłaciłam na konto Fundacji. Buziole dla Loni :)[/QUOTE]

Dziękujemy ślicznie Cioci za buziole i kaskę tez!!!:multi:

Posted

[quote name='paula_t']W pierwszym poście chyba nie są odnotowane wpłaty na konto fundacji, prawda? Bo cuś mało tych pieniążków, ja też jakiegoś grosika wpłaciłam, a nie widzę tej wpłaty. Ile na ten moment jest zebranej kaski?[/QUOTE]

Paulinko, ja przyznaję się jedynie do tych 45 zł.
Nie mam pojęcia, kto ile wpłacił na Fundację...i w ogóle jak to działa, jakie są zasady rozliczania w takiej sytuacji...

Posted

Do mnie w końcu wpłynęły wszystkie pieniądze z bazarków.Proszę o podanie nr konta.Postaram się dziś wpłacić.
A jak Lonia się sprawuje?

Posted

[quote name='Poker']Do mnie w końcu wpłynęły wszystkie pieniądze z bazarków.Proszę o podanie nr konta.Postaram się dziś wpłacić.
A jak Lonia się sprawuje?[/QUOTE]

O Loni można tylko w samych superlatywach.
Jest zupełnie niekłopotliwa a urocza, przymilna, słodka. Kradziejka serc...
Posłuszna, lata sobie luzem ale wystarczy zawołać, już jest przy nodze.
Przytula się i strasznie chce lizać, buziaczki dawać...
Wsuwa jedzonko bez szemrania, wszystko jest dobre i smakuje, nawet jabłuszko, wisienka, których wcześniej nie bardzo chciała...oczywiście nie zmuszam, tylko częstuję, bo jak sama jem, a ona robi stójkę i macha łapkami - to pokazuję, co jem i zazwyczaj już wszystko zmiata...
W czwartek planuję iść do pani doktor, zobaczymy, co powie na Lonię-pulpecika, jak oceni stan skóry i co bedziemy dalej czynić, by poprawic Loniny żywot...
Acha, złapałam cos łażącego mi po ręce. Ani chybi, pchła...a Lonia zaczęła sie podgryzać, więc będziemy kropić się i odpchliwać....:cool3:

Już piszę PW z nr konta...Dziękuję!

Posted

[quote name='irysek']pytałam o kamień u Kanzawy - max 150zl
ale to mówi, że taki max max, więc zazwyczaj chyba mniej kasują.[/QUOTE]

Prof. z Orzeszkowej zabieg (przetoka z obu stron pysia) i czyszczenie zębów wyceniła na 150-180zł, dodała też, że to ceny maxymalne a prof. na pewno takiej bidzie coś opuści...Ale, ponieważ nie wiadomo czy prof. będzie widział sens tego zabiegu, muszę spytać o cenę za samo czyszczenie plus usunięcie kilku ząbków.
No właśnie, czy u dr Kanzawy jest to koszt samego usuwania kamienia? bo ona ma kilka zębów do usunięcia ( pani doktor zajrzała w Loniną paszczę na moment, więc nie wiadomo ile tego będzie).

Dziękuję za tą informację i pamięć o sprawie...:lol:

Posted

jak robili kotce, to nie liczyli za ząbki, bo kilka samo wypadło po usunięciu kamienia. możliwe, że tu też tak by było. no i taki zabieg max 150, a nie 180. widzę, że wbrew pozorom kanzawa nie jest taki drogi jak mi się wydawało. A do tego poświęca uwagę pacjentom, którzy przychodzą, a nie tak jak na Orzeszkowej, jak mówiłaś, że trzeba było lekarza za rękaw ciągnąć, żeby do Lońki podszedł :roll:

Posted

[quote name='irysek']jak robili kotce, to nie liczyli za ząbki, bo kilka samo wypadło po usunięciu kamienia. możliwe, że tu też tak by było. no i taki zabieg max 150, a nie 180. widzę, że wbrew pozorom kanzawa nie jest taki drogi jak mi się wydawało. A do tego poświęca uwagę pacjentom, którzy przychodzą, a nie tak jak na Orzeszkowej, jak mówiłaś, że trzeba było lekarza za rękaw ciągnąć, żeby do Lońki podszedł :roll:[/QUOTE]

To jeszcze raz :lol: 150-180zł to cena za operację przetoki plus czyszczenie zęboli. Samo czyszczenie paszczy powinno więc być dużo tańsze. Ale spytam w czwartek. To i tak są ceny orientacyjne, bo podawała je pani doktor, a profesor może podać ciut insze...Zobaczymy...:roll:

Teraz widzę, że wcześniejym poście napisałam na początku zdania: "Prof. z Orzeszkowej ...wyceniła" , Miało być pani doktor, bo z nią wtedy rozmawiałam, z profesorem nie rozmawiałam o kosztach zabiegów...

Posted

[quote name='agat21']Loniu, no pchełki do siebie zaprosiłaś? Gościnna psina, ale kłopot dla Figuni, która chyba pchełek nie chciała ;)[/QUOTE]

Ano, taki malutki szkrabek, przy samej ziemi się pałęta, to i zbiera wszelkie dziadostwo...:razz:
Obszukałam ją kilka razy i niczego nie znalazłam. Wypsikałam nasze legowiska :lol: specjalnym płynem i dziś już Lonia się nie drapie. Ale zabezpieczyć ją raczej trzeba...

Posted

[quote name='Figunia']Prof. z Orzeszkowej zabieg (przetoka z obu stron pysia) i czyszczenie zębów wyceniła na 150-180zł, dodała też, że to ceny maxymalne a prof. na pewno takiej bidzie coś opuści...Ale, ponieważ nie wiadomo czy prof. będzie widział sens tego zabiegu, muszę spytać o cenę za samo czyszczenie plus usunięcie kilku ząbków.
No właśnie, czy u dr Kanzawy jest to koszt samego usuwania kamienia? bo ona ma kilka zębów do usunięcia ( pani doktor zajrzała w Loniną paszczę na moment, więc nie wiadomo ile tego będzie).

Dziękuję za tą informację i pamięć o sprawie...:lol:[/QUOTE]

trzeba koniecznie przeprowadzic porządny remont w pyszczku naszej maleńkiej :)

Posted

[quote name='Martika@Aischa']trzeba koniecznie przeprowadzic porządny remont w pyszczku naszej maleńkiej :)[/QUOTE]

Żeby tylko w pysiu, Cioteczko...jeszcze guzki, sterylka...:shake:

Posted

[quote name='Martika@Aischa']Figuniu wszystko po kolei i nie martw się na zapas kochana :* Dacie radę dziewczynki kochane :*[/QUOTE]

Troszkę jednak się martwię, bo to taka kruszynka ta Lonia i latek też już trochę ma...

Posted

[quote name='ewa gonzales']Laluniu :calus::calus::calus:za Ciebie i za Mamunie Figunie :calus::calus:
trzymamy ile sil[/QUOTE]

Dziękujemy Cioci Ewuni, tak za kciuki, jak i całokształt... :lol: