Dusia-Duszka Posted January 7, 2018 Posted January 7, 2018 Tutaj nic na fb nic. Przerażające to... Quote
Zagrodowy pies polski Posted January 7, 2018 Posted January 7, 2018 Dziś jeżdziiśmy po dalszych wioskach po drugiej stronie drogi głównej, pytaliśmy ludzi i porozwieszaliśmy plakaty. Nikt nie widział Zorki:(. Podpowiedziano nam, że można jeszcze dać ogłoszenie w lokalnym radio. 1 Quote
Dusia-Duszka Posted January 7, 2018 Posted January 7, 2018 Tam niestety wiele psiaków włóczy się bez opieki :( My w święta jeździliśmy na południe od Strzybogi, po bocznych drogach. Mnóstwo szwędających się kundelków. Quote
Olena84 Posted January 7, 2018 Posted January 7, 2018 Podobno wczoraj Zorka była widziana koło szkoły, pan jest pewien, że to ona, wychodzi na to, że kręci sie koło "domu", ludzie jakby się przejęli, moze już by ją złapali... Quote
bakusiowa Posted January 7, 2018 Posted January 7, 2018 Dzisiaj była widziana pod szkołą w Strzybodze. Już było ciemno więc nie mógł zrobić zdjęcia. Pan był z psem na spacerze. Chciał zwabić Zorkę lecz była nieufna, uciekła na ścieżkę rowerową w stronę Nowego Kawęczyna. Po krótkim czasie była też szukana samochodem przez ludzi z fb. Myślę, że może przyszła pod szkołę bo wcześniej jakieś dziecko dało jej np. kanapkę. Przedwczoraj dziewczyna zobaczyła znów pod Dekadą psa jak Zorka. Kupiła od razu smycz bo jest tam sklep zoologiczny i zaczęła dzwonić do mnie. W trakcie okazało się, że jest to suczka z tego osiedla. Miała obrożę niebieską tak jak była mowa za pierwszym razem. Czyli sygnały z 30-go grudnia o tym, że była widziana pod Dekadą i za jakiś czas w Rynku nie dotyczą Zorki. Po ogłoszeniu prasowym w piątek był sygnał że była widziana w Strobowie 3-go stycznia. Dzwoniła osoba ze Skierniewic która wtedy jechała tamtędy lecz nie widziała wcześniej ogłoszenia. Pojechałam z osobą z fb tego dnia lecz nikt Zorki nie widział. No i dzisiaj pod szkołą. Jeżeli to ona to znaczy, że krąży w okolicach domu który ją adoptował. Quote
Tyśka) Posted January 7, 2018 Posted January 7, 2018 Jednak psiaki mają niesamowity instynkt... oby udało się ją namierzyć tak, by móc ją złapać... Czy w okolicy ktoś ma klatkę-łapkę? Quote
ala123 Posted January 8, 2018 Posted January 8, 2018 Klatkę łapkę pożyczy osoba z Fundacji Roka, dzisiaj zostanie dowieziona do Strzybogi pod szkołę, do tego pana, który widział wczoraj wieczorem Zorkę. On ma nastawić. Może się uda, trzymajcie kciuki ! 2 Quote
Poker Posted January 8, 2018 Posted January 8, 2018 Trzymam kciuki. Nic mnie bardziej nie poraża i przeraża niż zaginiony pies. Quote
Dusia-Duszka Posted January 8, 2018 Posted January 8, 2018 Ja zaciskam i w dłoniach i w stopach i wszystkie cztery wilcze u Dusieńki. Quote
Aldrumka Posted January 10, 2018 Posted January 10, 2018 dzis już środa - czy klatka była użyta ? Quote
Olena84 Posted January 10, 2018 Posted January 10, 2018 To nie wiem czy to już było pisane, ale pan złapał psiaka, tylko że to nie Zorka i nie wiem czy na klatkę łapkę Quote
Aldrumka Posted January 10, 2018 Posted January 10, 2018 1 godzinę temu, Olena84 napisał: To nie wiem czy to już było pisane, ale pan złapał psiaka, tylko że to nie Zorka i nie wiem czy na klatkę łapkę nie było, szkoda, a wiesz co z tym psiakiem :) ? Quote
Olena84 Posted January 11, 2018 Posted January 11, 2018 10 godzin temu, Aldrumka napisał: nie było, szkoda, a wiesz co z tym psiakiem :) ? na razie nie wiem nic:( dobrze że chociaż jedna bida złapana, choć możliwe że to tego psiaka cały czas ludzie widzieli Quote
ala123 Posted January 11, 2018 Posted January 11, 2018 Ten złapany piesek trafił do schroniska, tam jest wolontariat, zajmą się nim dziewczyny z Fundacji Roka. On też potrzebował pomocy, jest wychudzony,żeberka sterczą, przestraszony. O Zorce nie ma żadnych wiadomości, żadnych telefonów, mogło tak być,że wszystkie dotychczasowe dotyczyły tego psiaczka. Pan,który go przyprowadził go na swoją posesję (piesek został zwabiony na jedzenie, klatka nie była potrzebna) już nie angażuje się w poszukiwania, nie wiem dlaczego. W ogóle przepraszał mnie,że to nie Zorka,że wprowadził w błąd; chociaż ja dziękowałam mu za zaangażowanie i uratowanie innego psa, również potrzebującego pomocy. Nie wiem, teraz jest zupełna cisza, od kilku dni nie ma żadnego sygnału. Jestem przerażona. Nie wiem, co z tą biedną suczką się stało. Bakusiowa pisała do tego pożal się Boże, domu, może ona coś nam tutaj napisze. Quote
Olena84 Posted January 11, 2018 Posted January 11, 2018 Do domu nie ma co pisać, ale zgłosić go gdzieś na jakąs liste domów stałych trzeba, i niech wiedzą, że będa mieli problem z adopcją psa nawet ze schroniska. Quote
ala123 Posted January 11, 2018 Posted January 11, 2018 18 minut temu, Olena84 napisał: Do domu nie ma co pisać, ale zgłosić go gdzieś na jakąs liste domów stałych trzeba, i niech wiedzą, że będa mieli problem z adopcją psa nawet ze schroniska. Bakusiowa miała napisać prośbę o wystawianie jedzenia i obserwowanie okolicy działki.Jeżeli Zorka trzyma się tego miejsca, to trzeba zrobić wszystko, aby miała co jeść. Schroniska już poinformowałam, na czarną listę nie wpisałam, na wypadek gdyby jednak sunia pojawiła się w okolicy ich posesji. To był ten piesek wzięty za Zorkę: Quote
Aldrumka Posted January 11, 2018 Posted January 11, 2018 fajny piesek - adopcyjny wiec może mu się poszczęści ciągle czekamy na Zorke Quote
Tyśka) Posted January 11, 2018 Posted January 11, 2018 Dobrze, że inny piesek został uratowany... ale żal, że to nie Zorka :( Quote
bakusiowa Posted January 13, 2018 Posted January 13, 2018 Ala nie ma od kilku godzin internetu. Można powiedzieć, że poszukiwania Zorki w tej chwili stanęły w miejscu. Mieliśmy wielką nadzieję, że piesek spod szkoły to Zorka. Jedyne wyjście to dalej wieszać plakaty w miejscach dotąd nieoplakatowanych. Potrzebne są osoby z samochodem. Ja jestem tylko jedna z dogomani w tym rejonie. Jest to rejon o promieniu wielu kilometrów. Do tego nie jestem zmotoryzowana. Nie mam też w Skierniewicach nikogo kto by pomógł w tej kwestii. Chociaż teraz napisała do mnie jakaś osoba chyba z fb , że chce jutro wieszać plakaty. Quote
Recommended Posts