Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 484
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

[quote name='Piro']Witam wszystkich.
Śledzę ten temat od środy i wtedy dołączyłem do forum. Cieszę się, że z Kapri jet wszystko OK. W środę wybieram się do niej w odwiedziny. Mam nadzieję, że mnie pozna :) Wolf czego na obecną chwilę potrzebuje Onka ?
Pozdrawiam.[/QUOTE]

Widze, ze Kapri nie pozwala o sobie zapomniec:lol:
Witaj na forum:)

[quote name='wolf122']Witaj Piro :cool3: Dla niewtajemniczonych Piro przywiozł naszą sunię z Olka:loveu: Sunia potrzebuje duuuużo jedzenia,bo pochlania jak odkurzacz ale jej ograniczamy,by nie przedobrzyć.Te witaminy o ktorych pisaleś z glukozaminą będą super . A tak w ogole to sunia potrzebuje super DOMU do końca życia:loveu: Witaj na Forum :loveu:[/QUOTE]

Pani doktor mowila, zeby za nie namieszac za duzo preparatow, przynajmniej na poczatku, poki piesek sie troszke nie ustabilizuje, na przyklad odradzila na razie podawanie srodkow na stawy. O ile czegos nie przekrecilam, to mowila o miesiacu na pierwsze ustabilizowanie sie stanu Kapri.

Posted

Piro -witamy! Dobrze, że pojawił się Mężczyzna :) dla wsparcia Wolfa w tym naszym babskim grajdołku :)

A może zamówić Kapri takie coś: http://podkowalinypl.shoper.pl/pl/p/...za-98%2C5-/567
To tylko lecytyna, to samo- czego duzo jest np. w żółtkach jaj, albo w Buerlecytynie.

Lecytyna sojowa dla przemysłu spożywczego 98,5% — usprawnia funkcjonowanie układu nerwowego (regeneruje) zapobiega odkładaniu się cholesterolu i rozwojowi miażdżycy, usprawnia pracę mózgu, serca, wątroby, nerek, i mięśni szkieletowych. Polecana szczególnie w okresie rekonwalescencji, w stanach przemęczenia i w okresie wzmożonego wysiłku fizycznego.

Zalecane dawkowanie: 2 – 10 g dla konia o wadze około 500 kg
Opakowanie: 500 g, woreczek foliowy strunowy + miarka
Kraj pochodzenia: USA

Pół kilo kosztuje 33zł a starczy na długo (bo to dla konia :).

Posted

Powiem tak. Z Kapri związałem się emocjonalnie, jest taka kochana. teraz negocjuję z moją małżonką , być może uda mi się przygarnąć na stałe. Ale już dwa psiaki u mnie są w tym suczka która nie toleruje innych psów. i to jest ten największy problem :(

Posted

Witamy :loveu:U nas ok :loveu: Dziewczyny już same biegają,bez bezpośredniego nadzoru :cool3: Bruno w ciągu dnia biega tam gdzie Kapri urzęduje nocą :razz:.Ma karę,bo się za bardzo rozzuchwalił.Także separacja na jakiś czas.To nic związanego z Kapri.Zamieszczam dwa zdjęcia,jakość kiepska ale oddają różnicę między suniami :roll: Pozdrawiamy,sunia po śniadanku o 7-mej:cool3:

Posted

Pieknosciiii
ślicznotki :buzi::iloveyou:
dziękujemy stokroć za wieści
jeszcze ciuutenke i ksiezniczuna będzie jak siostrzyczka :iloveyou:

Posted (edited)

Oj tak, różnica między suniami widoczna...
Fajnie, że Kapri już się lepiej czuje :)

A Bruno to pewnie jakiś ogródek przekopał co?? :razz: tak wiosennie jak moje psiaki :)

Edited by ajw
Posted

[quote name='MALWA']Zaglądam do ślicznoty..............Kapri - ładne imię..........

Co ona teraz potrzebuje?[/QUOTE]Ochrzcił sam Wolf;-) To nie może być inaczej:-)
Myślę, że dobre puszki są teraz na wagę złota:-)

Posted

[quote name='madziakato']Ochrzcił sam Wolf;-) To nie może być inaczej:-)
Myślę, że dobre puszki są teraz na wagę złota:-)[/QUOTE]

To ja puszczę przelew, dla mnie łatwiej, a Ty wydaj kasę na co trzeba.

Mogę prosić o rozwinięcie skrótu SMON (bo nie wiem co wpisać do przelewu ............./

Posted

[quote name='MALWA']To ja puszczę przelew, dla mnie łatwiej, a Ty wydaj kasę na co trzeba.

Mogę prosić o rozwinięcie skrótu SMON (bo nie wiem co wpisać do przelewu ............./[/QUOTE]Bardzo bardzo dziękujemy:-)

Posted

Nie wiem co napisać :shake:

U suni ok :bluepaw: Wcina niesamowicie.Ograniczamy ją ale dostaje 4 porządne porcje dziennie.Non-stop bidula chce jeść.Musiała dłuuuugo głodować,co widać..
Dziś rano zjadła udko z michą ryżu i rosolem a już się kręci :lol:

Ajw-

A Bruno to pewnie jakiś ogródek przekopał co?? :razz: tak wiosennie jak moje psiaki
-nieeee.U nas kwiatki się aż tak nie liczą :lol: Choć żona ma pewnie inne zdanie.Muszę Bruna zdyscyplinować,bo się rozuścił :evil_lol: Troszkę mini izolacji przez dzień i braku bliskości domu zmieni mu perspektywę.Ale to kara luksusowa,bo ma zieloną trawkę,wybieg itd.Nas na widelcu też.Tyle,że krol lew widzi ale nie uczestniczy.Jak się poprawi to wroci do łask :lol:

Posted

Kochane,
czy nie spotkałyście się w Olkuszu z taką sunią?

Dysponujemy jedynie tym zdjęciem. Sunia była widziana przy stacji paliw w Wojniczu koło Tarnowa. Zanim dotarliśmy na miejsce, pies rozpłynął się w powietrzu. Dwutygodniowe poszukiwania pozwoliły jedynie na zlokalizowanie drugiego zagłodzonego ONka. Wg miejscowych psy zostały wyrzucone w tym samym czasie; prawdopodobnie to ofiary pseudo.
http://postimg.org/image/fn6zh4aqf/

Posted

[quote name='figamaga']Kochane,
czy nie spotkałyście się w Olkuszu z taką sunią?

Dysponujemy jedynie tym zdjęciem. Sunia była widziana przy stacji paliw w Wojniczu koło Tarnowa. Zanim dotarliśmy na miejsce, pies rozpłynął się w powietrzu. Dwutygodniowe poszukiwania pozwoliły jedynie na zlokalizowanie drugiego zagłodzonego ONka. Wg miejscowych psy zostały wyrzucone w tym samym czasie; prawdopodobnie to ofiary pseudo.
http://postimg.org/image/fn6zh4aqf/W ostatnim czasie była jeszcze ta-
http://www.dogomania.pl/forum/threads/252478-Wycofana-DONka-z-Olkusza
Będziemy o bidzie pamiętać... Oby się znalazła...

Posted

Dalsze zdjęcia donki z Olka :p Nie mam pomysłu a kasa to podstawa :shake: Kolejne będą przybywać :roll:

"Nasza" sunia dziś mi dała lekcję sprzątania:loveu: Dorwala się do śmieci,pewnie poczuła puste puszki po karmie gotujące się w worku na śmieci:lol: Oj byla gimnastyka ale Kaza (poprzednia tymczasowiczka) zrobila mi to samo,także powinienem zapamiętać :evil_lol: Na szczęście Kapri nie ma żadnych ciągot do kopania i przegryzania siatki,także to czego się najbardziej obawialem odpada :multi: ufff.Kapri natomiast ma hmm, nie wiem jak to nazwać-efekt klatki,kojca .Po prostu biega wzdluż ogrodzenia w te i z powrotem jak nakręcona.Taki nerwowy nawyk.Coś jak ganianie za ogonem ale u niej to się objawia w bieganiu jak wahadlo wzdluż ogrodzenia.Taki syndrom zamknięcia .Zamieszczę zdjęcie z wczoraj naszej wiewiorki-głodomora :lol:

Posted

[quote name='madziakato']W ostatnim czasie była jeszcze ta-
http://www.dogomania.pl/forum/threads/252478-Wycofana-DONka-z-Olkusza
Będziemy o bidzie pamiętać... Oby się znalazła...
Dzięki. Ja jeszcze liczę, że ktoś będąc na stacji benzynowej, zobaczył bidę, i ją zabrał. Ale pies po prostu rozpłynął się w powietrzu.
Pozytyw tej historii jest taki, że choć innego zagłodzonego psa udało się znaleźć przez przypadek, a drugi psiak - z metalowej beczki trafił do ocieplonej budy.