wolf122 Posted April 27, 2014 Posted April 27, 2014 Wolf, jutro pozwolę sobie do Ciebie zadzwonić i obgadać szczegóły, ok? telefon już wrócił-Zapraszam :smile: Zegar tyka:bluepaw: Chciałbym by sunia już była u nas :bluepaw:bezpieczna :bluepaw: Quote
madziakato Posted April 27, 2014 Author Posted April 27, 2014 [quote name='DONnka']To konto SKARPETY w SMON więc nie ma problemu :) Podaję dane do wpłat: SMON ul. Chałubińskiego 22/83 80-807 Gdańsk Numer konta: 89 2490 0005 0000 4500 1264 5830 Proszę tylko, aby w tytule przelewu koniecznie pisać: ONka z OlkuszaDzięki raz jeszcze wklejam w 1 poście. Kochani, jaką karmę zamówić dla suni? Najlepiej niezbyt drogą i dobrą:-) Quote
wolf122 Posted April 27, 2014 Posted April 27, 2014 Suche karmy to niespecjalnie,lepiej mięsko w puszkach.Zwroć uwagę,że w karmie suchej mięsa są śladowe ilości,w puszkach różnie.Najlepiej naturalnie gotować,gdy ma się czas.Mięso wolowe,kurczak,jarzyny,ryż,makaron albo kasza jeśli toleruje.Kasza musi być długo gotowana.Poza tym nie wiadomo czy sunia jest zdrowa .Czy wynikiem jej stanu jest zaglodzenie czy choroba.Wtedy jednak zdalbym się na karmę polecaną przez weta.Ale Twoj wybor.Trzeba sunię zabezpieczyć przeciw kleszczom i pchlom oraz odrobaczyć.Najlepiej prosto ze schronu do weta,by dwa razy nie jeździć ale to też kwestia czasu i możliwości.Kiedy sunia będzie odbierana? Piszę tu,bo pamiętam.Potem przez tel. może ulecieć :lol: Lata robią swoje :lol: Quote
egradska Posted April 27, 2014 Posted April 27, 2014 (edited) Madziu, ja deklarowane wsparcie przeleje na Twoje konto, zeby na pierwsze potrzeby juz bylo. Bo z konta skarpetowego kazdy wydatek musi byc poparty faktura. Skarpetowa Przyjaciolka z Chorwacji, ktora swego czasu pomagala w utrzymywaniu Kanisia, obiecala wsparcie i w tym roku. edit: a jak Maxio ma brzuszkowe sensacje, o doskonale go stabilizuje takie cos: http://www.zooplus.pl/shop/psy/karma_dla_psa_mokra/naturediet_karma/naturediet_karma/62211 Moje psisko najbardziej lubi jagniecine albo krolika:p Edited April 27, 2014 by egradska Quote
madziakato Posted April 27, 2014 Author Posted April 27, 2014 [quote name='wolf122']Suche karmy to niespecjalnie,lepiej mięsko w puszkach.Zwroć uwagę,że w karmie suchej mięsa są śladowe ilości,w puszkach różnie.Najlepiej naturalnie gotować,gdy ma się czas.Mięso wolowe,kurczak,jarzyny,ryż,makaron albo kasza jeśli toleruje.Kasza musi być długo gotowana.Poza tym nie wiadomo czy sunia jest zdrowa .Czy wynikiem jej stanu jest zaglodzenie czy choroba.Wtedy jednak zdalbym się na karmę polecaną przez weta.Ale Twoj wybor.Trzeba sunię zabezpieczyć przeciw kleszczom i pchlom oraz odrobaczyć.Najlepiej prosto ze schronu do weta,by dwa razy nie jeździć ale to też kwestia czasu i możliwości.Kiedy sunia będzie odbierana? Piszę tu,bo pamiętam.Potem przez tel. może ulecieć :lol: Lata robią swoje :lol:[/QUOTE]Mam nadzieję, że w środę już będzie u Ciebie. Nie piszę na pewno, bo ja nie mam prawa jazdy, jak i wstępu do Olkusza, więc musi być druga, obca osoba. Najwyżej przyjadę do Ciebie z nią autobusem jakimś, ale cały czas myślę, jak to zrobić ... Przepraszam, ze tak chaotycznie, ale tak to jest u mnie z transportem, ze nie jestem niezależna niesttety... Quote
wolf122 Posted April 27, 2014 Posted April 27, 2014 (edited) Z chęcią bym pomógł ale jestem teraz trochę unieruchomiony.Mam problem zdrowotny.Mam nadzieję,że mi przejdzie,bo gdy sunia u nas będzie,to opieka spadnie na mnie.Jakoś nie potrafię się wyleczyć a non-stop łykać prochy p.ból/p.zapal. nie można.Edit-Po środzie majowka także kicha.No nic mam nadzieję,że sunia da radę.Dobrze,że jest ciepła pora roku. Edited April 27, 2014 by wolf122 Quote
madziakato Posted April 27, 2014 Author Posted April 27, 2014 (edited) [quote name='wolf122']Z chęcią bym pomógł ale jestem teraz trochę unieruchomiony.Mam problem zdrowotny.Mam nadzieję,że mi przejdzie,bo gdy sunia u nas będzie,to opieka spadnie na mnie.Jakoś nie potrafię się wyleczyć a non-stop łykać prochy p.ból/p.zapal. nie można.Edit-Po środzie majowka także kicha.No nic mam nadzieję,że sunia da radę.Dobrze,że jest ciepła pora roku.[/QUOTE]Wiem, jak to jest:-( Zdrowia :-) Ustaliliśmy, że zakupię na początek kilkanaście puszek dobrej, treściwej karmy- np. Animondy, a po jakimś czasie(np. tydzień), Bogdan da znać , jak się u suni sprawdza i zdecydujemy, myślę, ze to dobre rozwiązanie. Z wetem najpóźniej po wekendzie majowym, ale postaram się w dzień przyjazdu do wolfa. Zakupię też środki na odpchlenie, z odrobaczeniem- nie wiem, czy poczekać na wizytę u weta, czy można coś podać(zadzwonię jutro do weterynarza, dopytam). Jest szansa na szybszy transport znaleziony na FB, trzymajcie kciuki, może się uda! Jeśli o czymś nie pomyślałam, piszcie proszę! :-) Edited April 27, 2014 by madziakato dopisek Quote
wolf122 Posted April 27, 2014 Posted April 27, 2014 Trzymam kciuki,będzie dobrze :bluepaw: Z odrobaczaniem,to lepiej zapytać weta ,zważywszy na jej niedowagę,delikatnie nazywając stan suni.Oby sunia już byla bezpieczna:thumbs: Ale przy tylu Przyjaciolach pomożemy jej i znajdziemy DOMEK :loveu: Quote
panibuzza Posted April 28, 2014 Posted April 28, 2014 Witam. O suni przeczytałam na wątku skarpety owczarkowej. Przelałam 50 zł. W miarę możliwości postaram się też pomóc w przyszłym miesiącu Quote
madziakato Posted April 28, 2014 Author Posted April 28, 2014 [quote name='panibuzza']Witam. O suni przeczytałam na wątku skarpety owczarkowej. Przelałam 50 zł. W miarę możliwości postaram się też pomóc w przyszłym miesiącu[/QUOTE]Dzięki wielkie, to wielka pomoc :-) W środę będzie u Wolfa, wszystko dograne:-) Quote
Ayame Nishijima Posted April 28, 2014 Posted April 28, 2014 Czekam na więcej informacji... Z kasą nie pomoge póki co, ale może uda się nidługo coś przelać. Trzymaj się, Biedactwo... Quote
madziakato Posted April 28, 2014 Author Posted April 28, 2014 Info na pewno będzie na bieżąco:-) Fajnie, ze sunia ma tylu Przyjaciół, dzięki! Jutro jadę po dobre puszki dla Niej(wolf, tak, jak obgadaliśmy)i mam pytanie- FV na SMON i płatność gotówką, tak? Quote
madziakato Posted April 29, 2014 Author Posted April 29, 2014 Słuchajcie, rozmawiałam z przyszłym DT suni, sprawa wygląda tak- wolf ma pogorszenie zdrowotne, nie rezygnuje z przyjęcia jej, ale gdyby było jeszcze gorzej, musimy mieć, gdzie sunię zabrać- bardzo proszę o przemyślenie sprawy, nie możemy jej zostawić tam, gdzie jest, bo 05.05 wszystkie psy mają wyjechać do Szczytów i na pomoc będzie za późno...U mnie z kasą jest nie za ciekawie, zwłaszcza w tym momencie, czekają mnie z resztą koszty z inną ONką u mnie na DT, utrzymuję ją sama, szczerze powiem bez deklaracji w razie godziny "W"- na hotel, ja nie jestem w stanie jej pomóc:-( BARDZO PROSZĘ O KAŻDĄ FORMĘ POMOCY- może ktoś mógłby się podjąć wyd. na FB, ogłoszeń, bazarków, pomóc w zakupie puszek, o deklaracje wiem, ze najtrudniej, ale ... to jest sytuacja podbramkowa, pomocy....:-( Wolf, bardzo dziękuję Ci, ze pomimo wszystko nie rezygnujesz i że szczerze powiedziałeś mi i nam, na czym stoimy... Quote
zozola77 Posted April 29, 2014 Posted April 29, 2014 zapisuje watek..mogę coś podesłac..na razie jednorazowo ..:-( Quote
madziakato Posted April 29, 2014 Author Posted April 29, 2014 [quote name='zozola77']zapisuje watek..mogę coś podesłac..na razie jednorazowo ..:-([/QUOTE]Wielkie podziękowania, wpłaty prosimy kierować na SMON- na razie najpotrzebniejsze dobre mięsko w puchach, które musimy zakupić w pierwszej kolejności- dzięki:-) Quote
wolf122 Posted April 29, 2014 Posted April 29, 2014 Wolf, bardzo dziękuję Ci, ze pomimo wszystko nie rezygnujesz i że szczerze powiedziałeś mi i nam, na czym stoimy...-Póki chodzę a nie czołgam się :cool3: to dam radę.Muszę .Trochę muszę pożartować ale już miesiąc choróbsko mnie atakuje, poźniej odpuszcza i nawrót.Dziś bylem u lekarza,zapisal inne leki ale póki co wrociłem do porad Tombaka i O. Klimuszki i probuję metod mniej konwencjonalnych.Tyle o mnie,nie możemy się już suni doczekać.Oby tylko byla grzeczna z moimi " aniołkami " :evil_lol: Quote
ajw Posted April 29, 2014 Posted April 29, 2014 Zaglądam i cały czas kciukam za uratowanie suni. Finansowo na razie nie dam rady pomóc... Quote
madziakato Posted April 29, 2014 Author Posted April 29, 2014 Kupiłam suni 6 dużych puszek Doliny Noteci(to było najlepsze w moim zoologu) oraz 2x Bozita. Ceny straszne, myślę, że trzeba domówić coś na szybko w necie, żeby doszło do Wolfa. Mam też preparat na odpchlenie. Wszystko ustalone, czekamy, jutro wieczorem będzie w DT:-) Quote
mysza 1 Posted April 29, 2014 Posted April 29, 2014 Trzymam kciuki, nasz fan z FB będzie wiózł sunię. Oby była i wszystko przebiegło gładko. Kto jedzie do schronu? Quote
madziakato Posted April 29, 2014 Author Posted April 29, 2014 [quote name='mysza 1']Trzymam kciuki, nasz fan z FB będzie wiózł sunię. Oby była i wszystko przebiegło gładko. Kto jedzie do schronu?[/QUOTE]Z Olka sunię prawdopodobnie odbierze Angelika(ja nie mam tam wstępu), z Bukowna w Olku odbierze ją Pan Tomek(z FB), potem jadą po mnie (Zawiercie) i do Wolfa. Dzięki za ten kontakt! :-) Quote
mysza 1 Posted April 29, 2014 Posted April 29, 2014 [quote name='madziakato']Z Olka sunię prawdopodobnie odbierze Angelika(ja nie mam tam wstępu), z Bukowna w Olku odbierze ją Pan Tomek(z FB), potem jadą po mnie (Zawiercie) i do Wolfa. Dzięki za ten kontakt! :-)[/QUOTE] A jednak Angelika, miałam nadzieję, że dla mnie wyciągnie jakieś psiaki ale nie wiem czy tyle jej się uda. Mam jakieś DT dla kilku ;) Quote
madziakato Posted April 29, 2014 Author Posted April 29, 2014 [quote name='mysza 1']A jednak Angelika, miałam nadzieję, że dla mnie wyciągnie jakieś psiaki ale nie wiem czy tyle jej się uda. Mam jakieś DT dla kilku ;)[/QUOTE]Wiem, ze intensywnie myśli, jak to pogodzić. Cholerny O. Quote
madziakato Posted April 29, 2014 Author Posted April 29, 2014 Na moim koncie(nie SMON) jest wpłata od egradska - kwota 50,00 zł Egradska, jeśli się zgadzasz, by te pieniążki poszły na puszki to daj mi znać(mam rachunek na kwotę 47,40 -6szt. za Dolinę Noteci) Moja wpłata to na razie 10,00 deklaracji stałej- rachunek za puszki Bozita- 13, 80. Jutro zrobię oczywiście skan rachunków i poproszę Wolfa o potwierdzenie, że puszki dotarły(jutro) Czekam na info:-) Quote
zozola77 Posted April 30, 2014 Posted April 30, 2014 matko to dziś mocno zaciskam kciuki..żeby tam była i wszystko dobrze sie skończyło..a i przy okazji jeszcze moze uda się Angeli jakieś psiaki wyrwać soro sa dla nich dt.. oby oby... Quote
Recommended Posts