Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

My juz jesteśmy po śniadanku,rezydenci tylko na pypcia kilka chrupek,bo jedzą zazwyczaj po poludniu.Miłego dnia :loveu:

I kilka fotek ;)

Przepraszam za bardzo słabą jakość

Kapri "pozuje" do zdjęć na smutno ale to wesoła sunieczka,choć bagaż doświadczeń pewnie ma olbrzymi ....

• Replies 484
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Tak, ów bagaż widać w Jej spojrzeniu ...
teraz jest bezpieczna i kochana, czasu potrzeba, by w to uwierzyła
Serdeczną myślą jestem z Wami i codziennie odwiedzam
Pozdrawiam :)

Posted

Tak, ów bagaż widać w Jej spojrzeniu ...
teraz jest bezpieczna i kochana, czasu potrzeba, by w to uwierzyła
Serdeczną myślą jestem z Wami i codziennie odwiedzam
Pozdrawiam :smile:

Dziękujemy bardzo i rownież pozdrawiamy :-):-):-)

Posted

[quote name='Piro']Niedługo będę miał ksywę " Transporter" Hi hi
Pozdrawiam.[/QUOTE]
Bardzo Ci dziekuje za pomoc, Piro.:loveu:
Ladne sloneczko dzis, moga sie piesy wyplazowac, udanego weekendu wszystkim:)

Posted

[quote name='egradska']Bardzo Ci dziekuje za pomoc, Piro.:loveu:
Ladne sloneczko dzis, moga sie piesy wyplazowac, udanego weekendu wszystkim:)[/QUOTE]

u nas leje, a spotkanie majówkowe z Przyjaciółmi w planach :(

Posted

Troszkę mnie nie było, a tu tyle(pozytywnego ) się dzieje:-)!
Dziękuję wszystkim za tak dużą pomoc dla psiaczka.
Wolf, Ona wygląda duuużo lepiej, serio!:crazyeye:
Kochani, wet. potwierdził, ze najlepiej będzie odrobaczyć całą trójkę przy następnej dawce dla Kapri- w połowie maja , prawda Wolf?
Egradska, Betka pisała, że wybiera się do Kapri w odwiedzinki i zawiezie tabletki dla Niej, a ja jej zwrócę kaską przelewem(dla Kapri ciągle jest 50, 00 na moim koncie).
No chyba, ze weźmie FV i pójdzie na SMON- porozmawiam z Nią jeszcze.
Fajna pogoda to dziś na pewno dzień pełen wrażeń.
Cuudna ta Nasza Kapri:multi:

Posted (edited)

STAN FINANSÓW KAPRI na koncie SKARPETY OWCZARKOWEJ na dzień 10.05.2014r
yolanovi - 30 zł
dor_cia - 50 zł
panibuzza - 50 zł
zozola77 - 20 zł
bazarek Ewy Gonzales (ika136) - 30 zł
bazarek Ewy Gonzales (markofix1) - 10 zł
bazarek Ewy Gonzales (milagros) - 5 zł
bazarek Ewy Gonzales - 6 zł
bazarek Ewy Gonzales (jadrann) - 10 zł
bazarek Ewy Gonzales (dorcia2) - 10 zł
bazarek Ewy Gonzales (barb) - 5 zł
Anna G-R - 50 zł
Agnieszka K-O - 50 zł

RAZEM: + 326 zł

Dziękujemy pięknie :loveu:

Dostanę w końcu jakąś fakturkę do zapłaty ? :razz:

Edited by DONnka
Posted

[quote name='egradska']Bardzo Ci dziekuje za pomoc, Piro.:loveu:[/QUOTE]

Nie ma za co :). Jeśli jeszcze jakoś będę mógł pomóc to z przyjemnością pomogę.

Pozdrawiam.

Posted

Tak? To dobrze :). Walka z robalami na wszystkich frontach trwa! Wygramy ją :). Dzięki Ewa.

Madziu - gratuluję nowego Domownika :loveu:

Posted

[quote name='DONnka']STAN FINANSÓW KAPRI na koncie SKARPETY OWCZARKOWEJ na dzień 10.05.2014r
yolanovi - 30 zł
dor_cia - 50 zł
panibuzza - 50 zł
zozola77 - 20 zł
bazarek Ewy Gonzales (ika136) - 30 zł
bazarek Ewy Gonzales (markofix1) - 10 zł
bazarek Ewy Gonzales (milagros) - 5 zł
bazarek Ewy Gonzales - 6 zł
bazarek Ewy Gonzales (jadrann) - 10 zł
bazarek Ewy Gonzales (dorcia2) - 10 zł
bazarek Ewy Gonzales (barb) - 5 zł
Anna G-R - 50 zł
Agnieszka K-O - 50 zł

RAZEM: + 326 zł

Dziękujemy pięknie :loveu:

Dostanę w końcu jakąś fakturkę do zapłaty ? :razz:Wieeelkie podziękowania za wszystkie wpłaty. Jejku, ile Kapri ma Przyjaciół!:loveu:

Posted

Hello :lol:

Wolf, Ona wygląda duuużo lepiej, serio!
-przy takiej pomocy zewsząd nie może być inaczej ;) Teraz już przynajmniej nie ma tak widocznych żeber-wyglądala biedna jakby była nadęta a żebra trzymaly cudem tą kruchość:shake: I bioderka już nie kłują w dotyku.Nadal oczywiście jest szczuplutka ale nawet ja widzę poprawę mimo,że jestem z nią na co dzień :cool3: Wszystkie psiaki odrobaczymy przy powtórce dawki leku u Kapri tj. ok 16 maja.Dziękujemy Wszystkim za całą pomoc :loveu: Ta sunia wiele przeszła ale dzięki nam wszystkim jej życie już jest nieporownywalnie lepsze.Chyba delikatnie to ująlem :cool3:

Posted

Przeczytałam to na jednym watku starego psa i pozwalam sobie wkleić, jako cenne info:

"Aga, przeklejam Ci post użytkownika naszego FPR Złoty Pies, który ma kilkanaście psiaków, bo jest hodowcą. Mam nadzieję, że Wam się przyda.

Warto przemyśleć stosowanie preparatów dla koni. Skład mają bardzo ciekawy a cenowo biją na głowę odpowiedniki dla psów. Znajoma, która hoduje konie poleciła mi preparaty, które daje też 2 swoim owczarkom niemieckim.

Kupiłem ostatnio 2 preparaty "końskie".
Jeden (Mervue Labs First Flex) wspomagający aparat ruchu - przekonał mnie skład preparatu no i cena - 4 x tańszy w porównaniu do typowo psich specyfików. Kupić można tu: http://www.animavet.pl/me...t-flex-1-l.html
porównałbym ten preparat do SCAN VET Arthroflex Canine
http://www.animavet.pl/sc...ine-250-ml.html

Drugi to EM Probiotyk - cena (26zł za litr) śmiesznie mała a po 3 dniach podawania psom widzę efekty działania - na qpach
http://www.animavet.pl/em-probiotyk-1-l.html

Pies to nie koń więc trzeba było przeliczyć dawki. Brzmi trochę głupio ale trzeba mieć punkt odniesienia ...
Przeliczam według wagi dorosłego konia = 500kg

EM Probiotyk Konie dorosłe: 40 ml/szt./dzień
czyli 40ml/500kg = 0,08ml x 35kg średnia waga labradora = 2,8ml. zaokrąglam do 3 ml na dzień

Mervue Labs First Flex - tak samo w odniesieniu do konia dorosłego
Konie dorosłe: 60ml przez pierwsze 8 dni potem 30ml dziennie
czyli przez pierwszy tydzień celem nasycenia dawką leczniczą
80ml/500kg = 0,16ml x 35kg średnia waga labradora = 5,6ml. daję 5 ml na dzień
potem jako dawka podtrzymująca
30ml/500kg = 0,06ml x 35kg średnia waga labradora = 2,1ml. daję 2 ml na dzień
Cena za 1 litr = 118zł, zakładając zużycie dzienne 20ml (mam 10 psów) to opakowanie wystarczy mi na 50 dni ;-) . Koszt 1 dawki 2ml to 0,24 zł - kosztowo rewelacja jeśli działanie będzie prawidłowe to na stałe pożegnam się z "psimi" preparatami na stawy"

Posted

Wolf, czy coś potrzeba naszej dziewczynce? A może po prostu coś by się jej przydało?

Sunia póki co ma wszystko :cool3: Dziękuję :loveu: Około czwartku podam tabletki p. robalom.Chcialbym podać już,bo widać next generation w koopach ale będę się trzymał zalecenia wetki.
Epe dzięki za radę.Na pewno przydatna,jak nie teraz to w przyszłości.Może glupio zabrzmi moje pytanie ale czy nie ma znaczenia ,że psy są mięsożerne a konie roślino.....Czy te preparaty nie są inaczej komponowane na przyklad? Ale z drugiej strony preparaty dla koni służą też w leczeniu ludzi,także chyba sam sobie odpowiedzialem ;)
Z ciekawostek o Kapri napiszę,że już jej tak fajnie iż dostaje często głupawki :lol: Biega jak szalona,podgryza nas i psiaki,także chyba jej dobrze w "nowym życiu" :multi: Ogólnie widzę dużą zmianę w jej zachowaniu.Chyba mogę to nazwać otwarciem się.Duża satysfakcja patrzeć teraz na nią a przecież to raptem niecale dwa tygodnie :) Pozdrawiamy :loveu:

Posted

Wolf a jak wyglądają Kaprusiwe sublokatory
-typowo czyli nic co bym nie widział nieraz w odchodach.Wygląda to jak drobne wiórki.Myślę,że zwykły preparat w tabletkach o szerokim spektrum (tasiemce,glisty itd) wystarczy.Chcę już podać jej tabletki.bo zalatwia się na rzadko i widać zarobaczenie w odchodach.Czyli wykluły się już kolejne i trzeba je zniszczyć,by nie osiągnęły dojrzałości i nie było kolejnych..Wczoraj zauważyliśmy,że Kapri albo wygryzla albo wylizała sobie lewą łapę powyżej łokcia,że tak to określę po wewnętrznej stronie.Na razie nie panikujemy.Posmarowane ma maścią antybakter. do pielęgnacji różnych zmian skórnych.Zobaczymy.Jak się zagoi,to ok .Jeśli będzie się rozszerzać,to trzeba do weta.Nie wiem czy to jakaś alergia,reakcja na jedzenie? Może przeskok z głodu do nagle obfitego jedzenia?Nie ma powodow do paniki ale zglaszam problem.Jak coś,to będe monitował ;)

Posted

[quote name='wolf122']-typowo czyli nic co bym nie widział nieraz w odchodach.Wygląda to jak drobne wiórki.Myślę,że zwykły preparat w tabletkach o szerokim spektrum (tasiemce,glisty itd) wystarczy.Chcę już podać jej tabletki.bo zalatwia się na rzadko i widać zarobaczenie w odchodach.Czyli wykluły się już kolejne i trzeba je zniszczyć,by nie osiągnęły dojrzałości i nie było kolejnych..Wczoraj zauważyliśmy,że Kapri albo wygryzla albo wylizała sobie lewą łapę powyżej łokcia,że tak to określę po wewnętrznej stronie.Na razie nie panikujemy.Posmarowane ma maścią antybakter. do pielęgnacji różnych zmian skórnych.Zobaczymy.Jak się zagoi,to ok .Jeśli będzie się rozszerzać,to trzeba do weta.Nie wiem czy to jakaś alergia,reakcja na jedzenie? Może przeskok z głodu do nagle obfitego jedzenia?Nie ma powodow do paniki ale zglaszam problem.Jak coś,to będe monitował ;)[/QUOTE]Wolf, no to mnie zmartwiłeś:-( A czy to nie jest to miejsce, w którym jest ten mały guzek na łapce?

Posted

Wolf, no to mnie zmartwiłeś:-( A czy to nie jest to miejsce, w którym jest ten mały guzek na łapce?
-nie,to tylna łapa.Myślalem,że napisalem a umknęło .Później napiszę jak to wygląda na dzień dzisiejszy....Pytanie-co z tabletkami na robale dla moich miśkow? Chcialbym razem podać :cool3: Czy mam sobie kupić we wlasnym zakresie ?:cool3: Tak w ogóle sunia dobrze i fajnie funcjonuje.Można powoli mysleć o oglaszaniu i szukaniu domku :cool3: Chyba,że po sterylce:cool3:

Posted

[quote name='wolf122']-nie,to tylna łapa.Myślalem,że napisalem a umknęło .Później napiszę jak to wygląda na dzień dzisiejszy....Pytanie-co z tabletkami na robale dla moich miśkow? Chcialbym razem podać :cool3: Czy mam sobie kupić we wlasnym zakresie ?:cool3: Tak w ogóle sunia dobrze i fajnie funcjonuje.Można powoli mysleć o oglaszaniu i szukaniu domku :cool3: Chyba,że po sterylce:cool3:[/QUOTE]

wolfie, tabletki nabylam na bazarze, powinny juz do Was leciec