wolf122 Posted May 14, 2014 Posted May 14, 2014 wolfie, tabletki nabylam na bazarze, powinny juz do Was leciec -dziękuję bardzo :loveu: Quote
betka Posted May 14, 2014 Posted May 14, 2014 (edited) Taki tekst do ogłoszeń? Wolf sprawdź proszę, czy nie przesadziłam z opisem :), albo może warto coś dodać. O robakach nic nie pisałam, bo mam nadzieję, że wkrótce znikną na amen! Dotarł preparat dla Twoich Psiunek? Kapri – owczarek niemiecki – zagłodzona suczka szuka dobrego domu na stałe Kapri to wyjątkowo piękna i mądra suczka owczarka niemieckiego. Została zabrana z pseudoschroniska w stanie skrajnego zagłodzenia. Przypominała psi szkielet pokryty futrem. Prawdopodobnie służyła komuś do „produkcji” szczeniaków. W schronisku nie miałaby szans na przeżycie. Suczką tymczasowo zaopiekowali się wrażliwi na psią krzywdę ludzie. Kapri została poddana badaniom, które wykazały, że poza niedożywieniem, nic jej nie dolega. Suczka jest karmiona często, małymi porcjami. Zjada wszystko chętnie, a nawet podkrada jedzenie innym psom. Powoli przestają być wyczuwalne jej żebra. Psinka prawdopodobnie ma 6 lat, może mniej. Jest niezwykle urodziwa, ma błyszczące futro, ładnie umaszczenie, piękne brązowe oczy. Kapri od samego początku była bardzo przytulna, kontaktowa, lgnęła do ludzi. To pies o typowo owczarkowym charakterze: skoncentrowana na czwieku, na spacerach pilnuje „swego” stada, jest odwoływalna, nieagresywna. Akceptuje inne psy, z kotami ma kontakt tylko przez płot. Pomimo zagłodzenia jest żywo zainteresowana wszystkim wokół, zawsze gotowa do szaleństw i zabaw. Zna jazdę samochodem i chętnie do niego wsiada. Szukamy dla suni nowego, odpowiedzialnego domu, który doceni wspaniały charakter i bezgraniczną przyjaźń typowego owczarka niemieckiego. Szukamy Kogoś, kto pozwoli Kapri stać się członkiem stada, Kogoś, komu ten stargany życiem pies wreszcie będzie mógł zaufać i szepnąć swym psim wzrokiem – „Jesteś dla mnie całym światem”. Kto miał owczarka, wie , że to możliwe. Kapri została odrobaczona, zabezpieczona przed kleszczami, a przed adopcją zostanie poddana sterylizacji. Kontakt w sprawie adopcji tel. mail: Edited May 15, 2014 by betka Quote
wolf122 Posted May 15, 2014 Posted May 15, 2014 Betka czekamy na tabletki.Mam nadzieję,że dotrą.Tekst fajny,oddający wszystko :loveu:Jedynie można dodać,że raczej bez kotów.Kapri jest trochę nakręcona na nie ale to też nie przesądza,że ich nie zaakceptuje.Natomiast ja nie mam jak sprawdzić,bo koty sąsiadki żyją samopas.Kapri dobrze się czuje,rankę smarujemy.Nic poważnego póki co się nie dzieje.Może sobie rozdrapala jakąś starą rankę.Na jej ciele znaleźliśmy kilka miejsc jakby po ugryzieniu.Ale jest wesola i głupawki ,to już jej stały repertuar .Szczególnie po jedzeniu i tarzaniu w trawie dziewczyna dostaje takiego szaleństwa,że mozna boki zrywać :lol: Quote
Nadziejka Posted May 15, 2014 Posted May 15, 2014 Zagladam z pozdrowionkami do tarzinki :buzi: z milioem pozdrowien :buzi: wplaclam wczoraj na SMON na razie 15 zl deklaracjki i 5 zl eielenke z mego baz Quote
betka Posted May 15, 2014 Posted May 15, 2014 (edited) Zdublowały się posty :cool3: Edited May 15, 2014 by betka Quote
betka Posted May 15, 2014 Posted May 15, 2014 Poprawiłam tekst co do kotków :). Czy już ogłaszać? (Muszę znaleźć bazar ogłoszeniowy ;)). Kogo podać jako osobę do kontaktów? Quote
Piro Posted May 15, 2014 Posted May 15, 2014 [quote name='betka']Poprawiłam tekst co do kotków :). Czy już ogłaszać? (Muszę znaleźć bazar ogłoszeniowy ;)). Kogo podać jako osobę do kontaktów? Proponuje wujka wolfa :) Pozdrawiam. Quote
Piro Posted May 15, 2014 Posted May 15, 2014 Chętnie bym zaadoptował. Niestety dwa psiaki w domu w tym suczka, która nie toleruje innych psów. :( Quote
wolf122 Posted May 16, 2014 Posted May 16, 2014 (edited) Dubel :eviltong: Edited May 16, 2014 by wolf122 Quote
wolf122 Posted May 16, 2014 Posted May 16, 2014 (edited) Dzień dobry :loveu: Poprawiłam tekst co do kotków :smile:. Czy już ogłaszać? (Muszę znaleźć bazar ogłoszeniowy ;-)). Kogo podać jako osobę do kontaktów? -a ja myślę,że Madziakato.Po pierwsze jest prawną Opiekunką Kapri ,po drugie lepiej intuicyjnie wybada potencjalnego chętnego:eviltong: Co kobieta,to kobieta .Wyczuje niuanse na kilometr :cool3: Po wstępnym przesianiu zainteresowanych, szczególy o Kapri mogę dodać ja :lol:.Magda co o tym sądzisz? P.S. ranka się nie zmienia.Jest czerwona jak kawalek landrynki.Mogę podać antybiotyk ale to działanie trochę na ślepo.Może pomóc ale nie musi.Mam detreomycynę 2%.Jesli nie to raczej weterynarz :roll:. Musiala sobie coś starego rozdrapać i wylizywać.Albo coś na tle alergicznym. Edited May 16, 2014 by wolf122 Quote
egradska Posted May 16, 2014 Posted May 16, 2014 Max rozciamcial zgrubienie na lokciu i znajoma polecila mi psikanie octaniseptem, sprejem na rany. Pomoglo b. szybko. Moze by Kaprusi tez zastosowac? Quote
DONnka Posted May 16, 2014 Posted May 16, 2014 [quote name='egradska']Max rozciamcial zgrubienie na lokciu i znajoma polecila mi psikanie octaniseptem, sprejem na rany. Pomoglo b. szybko. Moze by Kaprusi tez zastosowac?[/QUOTE] Potwierdzam "cudowne" gojące działanie octeniseptu na przykładzie Liry :happy1: Myślę, że jak nie pomoże to na pewno nie zaszkodzi ;) Z tego co pamiętam, to kupuje się w aptece bez recepty Quote
Gusiaczek Posted May 16, 2014 Posted May 16, 2014 Zaglądam do Suni i też potwierdzam skuteczność w/w preparatu Pozdrawiam :) Quote
wolf122 Posted May 16, 2014 Posted May 16, 2014 Tabletki p. robalom dla psiakow,dotarly -Egradska dziękuję bardzo.Zapomnialem napisać,że Kapri wczoraj dostala powtórnie tabletki p. pasożytom.Dziękuję za poradę.W poniedzialek kupię i spróbujemy :loveu: Edycja-mamy octenisept:cool3: Przyniesiony jeszcze za Kaniska do łapki :multi: Quote
betka Posted May 16, 2014 Posted May 16, 2014 Napiszę pw do Madzikato w sprawie danych do kontaktu. Quote
Gusiaczek Posted May 17, 2014 Posted May 17, 2014 Kapri,u ciebie też tak leje? :shake: deszcz potrzebny, ale w takich ilościach?:crazyeye: Quote
wolf122 Posted May 17, 2014 Posted May 17, 2014 Kapri i rezydentom pletwy już urosly :lol: Witam serdecznie :smile::smile::smile:.Oprócz tego,że siapi deszcz,to u dziewczynki ok,po śniadanku :lol: Quote
Gusiaczek Posted May 17, 2014 Posted May 17, 2014 [quote name='wolf122']Kapri i rezydentom pletwy już urosly :lol: Witam serdecznie :smile::smile::smile:.Oprócz tego,że siapi deszcz,to u dziewczynki ok,po śniadanku :lol:[/QUOTE] na szczęście u nas też już tylko siąpi, ale było masakrycznie Poproszę o zdjęcia płetwonogiego Stada ;) Mimo wsio dobrego dnia :) Quote
wolf122 Posted May 17, 2014 Posted May 17, 2014 na szczęście u nas też już tylko siąpi, ale było masakrycznie Poproszę o zdjęcia płetwonogiego Stada ;-) Mimo wsio dobrego dnia Dziś "szefowa" :lol: ma wolne.Ma lepszą komórkę to pstrykniemy foczkom jakieś fotki :lol: Miłego ... :loveu: Quote
betka Posted May 17, 2014 Posted May 17, 2014 Wolf może uda Wam się zrobić jakieś portretowe albo i inne, do ogłoszeń. Niech ludzie zobaczą jaką piękną pannę mamy na wydaniu ;). Tylko ta pogoda... Quote
DONnka Posted May 17, 2014 Posted May 17, 2014 Czekamy na fotki :) To jest to, co "tygrysy" lubią najbardziej :razz: Quote
wolf122 Posted May 17, 2014 Posted May 17, 2014 (edited) Postaramy się ale znów się mocno zachmurzyło :cool3::lol: Jak nie dziś,to jutro ;) Podobno ma być lepiej :eviltong: Do ogłoszeń chyba jutro ;) I "oczko" dla Przyjaciół :) Edited May 17, 2014 by wolf122 Quote
Recommended Posts