Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 484
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted (edited)

Taki tekst do ogłoszeń? Wolf sprawdź proszę, czy nie przesadziłam z opisem :), albo może warto coś dodać. O robakach nic nie pisałam, bo mam nadzieję, że wkrótce znikną na amen! Dotarł preparat dla Twoich Psiunek?

Kapri – owczarek niemiecki – zagłodzona suczka szuka dobrego domu na stałe

Kapri to wyjątkowo piękna i mądra suczka owczarka niemieckiego. Została zabrana z pseudoschroniska w stanie skrajnego zagłodzenia. Przypominała psi szkielet pokryty futrem. Prawdopodobnie służyła komuś do „produkcji” szczeniaków. W schronisku nie miałaby szans na przeżycie.
Suczką tymczasowo zaopiekowali się wrażliwi na psią krzywdę ludzie. Kapri została poddana badaniom, które wykazały, że poza niedożywieniem, nic jej nie dolega. Suczka jest karmiona często, małymi porcjami. Zjada wszystko chętnie, a nawet podkrada jedzenie innym psom. Powoli przestają być wyczuwalne jej żebra.
Psinka prawdopodobnie ma 6 lat, może mniej. Jest niezwykle urodziwa, ma błyszczące futro, ładnie umaszczenie, piękne brązowe oczy.
Kapri od samego początku była bardzo przytulna, kontaktowa, lgnęła do ludzi. To pies o typowo owczarkowym charakterze: skoncentrowana na czwieku, na spacerach pilnuje „swego” stada, jest odwoływalna, nieagresywna. Akceptuje inne psy, z kotami ma kontakt tylko przez płot. Pomimo zagłodzenia jest żywo zainteresowana wszystkim wokół, zawsze gotowa do szaleństw i zabaw. Zna jazdę samochodem i chętnie do niego wsiada.
Szukamy dla suni nowego, odpowiedzialnego domu, który doceni wspaniały charakter i bezgraniczną przyjaźń typowego owczarka niemieckiego. Szukamy Kogoś, kto pozwoli Kapri stać się członkiem stada, Kogoś, komu ten stargany życiem pies wreszcie będzie mógł zaufać i szepnąć swym psim wzrokiem – „Jesteś dla mnie całym światem”. Kto miał owczarka, wie , że to możliwe.

Kapri została odrobaczona, zabezpieczona przed kleszczami, a przed adopcją zostanie poddana sterylizacji.
Kontakt w sprawie adopcji tel. mail:

Edited by betka
Posted

Betka czekamy na tabletki.Mam nadzieję,że dotrą.Tekst fajny,oddający wszystko :loveu:Jedynie można dodać,że raczej bez kotów.Kapri jest trochę nakręcona na nie ale to też nie przesądza,że ich nie zaakceptuje.Natomiast ja nie mam jak sprawdzić,bo koty sąsiadki żyją samopas.Kapri dobrze się czuje,rankę smarujemy.Nic poważnego póki co się nie dzieje.Może sobie rozdrapala jakąś starą rankę.Na jej ciele znaleźliśmy kilka miejsc jakby po ugryzieniu.Ale jest wesola i głupawki ,to już jej stały repertuar .Szczególnie po jedzeniu i tarzaniu w trawie dziewczyna dostaje takiego szaleństwa,że mozna boki zrywać :lol:

Posted

Zagladam z pozdrowionkami do tarzinki :buzi: z milioem pozdrowien :buzi:
wplaclam wczoraj na SMON na razie 15 zl deklaracjki i 5 zl eielenke z mego baz

Posted

Poprawiłam tekst co do kotków :). Czy już ogłaszać? (Muszę znaleźć bazar ogłoszeniowy ;)). Kogo podać jako osobę do kontaktów?

Posted

[quote name='betka']Poprawiłam tekst co do kotków :). Czy już ogłaszać? (Muszę znaleźć bazar ogłoszeniowy ;)). Kogo podać jako osobę do kontaktów?

Proponuje wujka wolfa :)

Pozdrawiam.

Posted (edited)

Dzień dobry :loveu:

Poprawiłam tekst co do kotków :smile:. Czy już ogłaszać? (Muszę znaleźć bazar ogłoszeniowy ;-)). Kogo podać jako osobę do kontaktów?
-a ja myślę,że Madziakato.Po pierwsze jest prawną Opiekunką Kapri ,po drugie lepiej intuicyjnie wybada potencjalnego chętnego:eviltong: Co kobieta,to kobieta .Wyczuje niuanse na kilometr :cool3: Po wstępnym przesianiu zainteresowanych, szczególy o Kapri mogę dodać ja :lol:.Magda co o tym sądzisz?

P.S. ranka się nie zmienia.Jest czerwona jak kawalek landrynki.Mogę podać antybiotyk ale to działanie trochę na ślepo.Może pomóc ale nie musi.Mam detreomycynę 2%.Jesli nie to raczej weterynarz :roll:. Musiala sobie coś starego rozdrapać i wylizywać.Albo coś na tle alergicznym.

Edited by wolf122
Posted

[quote name='egradska']Max rozciamcial zgrubienie na lokciu i znajoma polecila mi psikanie octaniseptem, sprejem na rany. Pomoglo b. szybko. Moze by Kaprusi tez zastosowac?[/QUOTE]

Potwierdzam "cudowne" gojące działanie octeniseptu na przykładzie Liry :happy1:
Myślę, że jak nie pomoże to na pewno nie zaszkodzi ;)
Z tego co pamiętam, to kupuje się w aptece bez recepty

Posted

Tabletki p. robalom dla psiakow,dotarly -Egradska dziękuję bardzo.Zapomnialem napisać,że Kapri wczoraj dostala powtórnie tabletki p. pasożytom.Dziękuję za poradę.W poniedzialek kupię i spróbujemy :loveu:

Edycja-mamy octenisept:cool3: Przyniesiony jeszcze za Kaniska do łapki :multi:

Posted

Kapri i rezydentom pletwy już urosly :lol: Witam serdecznie :smile::smile::smile:.Oprócz tego,że siapi deszcz,to u dziewczynki ok,po śniadanku :lol:

Posted

[quote name='wolf122']Kapri i rezydentom pletwy już urosly :lol: Witam serdecznie :smile::smile::smile:.Oprócz tego,że siapi deszcz,to u dziewczynki ok,po śniadanku :lol:[/QUOTE]

na szczęście u nas też już tylko siąpi, ale było masakrycznie

Poproszę o zdjęcia płetwonogiego Stada ;)

Mimo wsio dobrego dnia :)

Posted

na szczęście u nas też już tylko siąpi, ale było masakrycznie

Poproszę o zdjęcia płetwonogiego Stada ;-)

Mimo wsio dobrego dnia
Dziś "szefowa" :lol: ma wolne.Ma lepszą komórkę to pstrykniemy foczkom jakieś fotki :lol: Miłego ... :loveu:

Posted

Wolf może uda Wam się zrobić jakieś portretowe albo i inne, do ogłoszeń. Niech ludzie zobaczą jaką piękną pannę mamy na wydaniu ;).
Tylko ta pogoda...

Posted (edited)

Postaramy się ale znów się mocno zachmurzyło :cool3::lol: Jak nie dziś,to jutro ;) Podobno ma być lepiej :eviltong:

Do ogłoszeń chyba jutro ;)

I "oczko" dla Przyjaciół :)

Edited by wolf122