Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Z innej beczki, ale z serii dobre wiadomości :)
konfirm - Ayam zabiera Yogiego :)  :)

Chyba, że do soboty się zmieni sytuacja, jak to ma ona w zwyczaju ;) Oczywiście na lepsze dla Yogiego - wtedy jeszcze ktoś się wyrwie z Radys :)
Posted

Ale macie "wesoło".

Wcale Wam nie zazdroszczę tych sensacji.

A to maleństwo to jeszcze szczeniorek chyba.

Trzymam kciuki za trafną decyzję domku.

Tylko czy taka będzie???

Każdy psiak domku potrzebuje choć podejrzewam,że te już zaopiekowane na dt pewnie miejsca innym bidom udostępnią.

Posted

A nie mówiłam? Coś mi mówiło, że Yogiś też "nie doczeka". Najpierw Ayam zamówiła Bajkę - znalazła dom, potem inną sunię (już nie pamiętam którą) - też znalazła dom, na wczoraj w rozmowie mówiła mi o Yogim i się śmiałam, żeby nie była taka pewna ;) No i stało się - Yogiś ma dom. Teraz zamówiona jest Gołda, ale przecież dziś DOPIERO czwartek :)

Grażynko - jak znam życie, to nawet po zarzekaniu się i solennych oświadczeniach, że przerwa, że urlop, że nie bo... i tak natychmiast wakat w DT będzie obsadzony ;)

Posted

Oby. Miałam dwa @@. Jeden z pytaniem od kiedy możliwa adopcja, drugi, czy możemy ją przywieźć na Śląsk, bo Pani nie zmotoryzowana.....

Telefony(jeśli będą), ma odbierać Pani Marzena, u której jest malutka.

Posted

Mam nadzieję, że...tyle ile trzeba, ale Pani Marzena ma własne stadko psów i kotów. Jest wolontariuszką - karmicielką kotów. To Ona opiekuje się Rudobiałą, która jest na początku tego wątku, Śleputkiem i Sonią bez Oka. To wszystko były tutejsze bezdomniaki. Rudobiałą, chętnie odda do adopcji , bo ma jeszcze własną jamnisię.

Teraz po Makowie, latają stada psów za cieczkującymi sukami, a niektóre jak się okazuje - odpoczywają w pewnym oddaleniu od siedzib ludzkich. Dzisiaj na porannym spacerze, spotkałam koczujace w krzakach trzy spore psy - jeszcze inne. Jak nie będzie bezpłatnego czipowania w Makowie i okolicznych gminach i dopłat do sterylizacji suk właścicielskich, to Radysy i Wojtyszki, będą się mnożyć jak niechciane psy :(

Posted

U nas kolejna gmina podpisała umowę z Radysami :( Nasze lokalne, porządne schronisko okazało się być... za drogie! Niedługo w Polsce będzie tylko jedno schronisko!!!!!

Posted

A no tak. Miał podpisać.

Po prostu super :(

Wiecie co mnie jeszcze dobija? Fundacje, które same pod sobą kopią dołki.

Niby chodzi wszystkim o to samo, a może właśnie nie :(

Teraz rozumiem Nutusiu Twoją odpowiedź, jak kiedyś Cię zapytałam, czy Ty w jakiejś fundacji działasz...

Posted

Ja myślę,że gdyby dało radę rozpętać jakąś wojnę,protest,żeby schroniska wywiązywały się z podstawowych obowiązków/sterylki,kastracje,leczenie/

to może musiały by podnieść cenę za psiaka do takiej jaką podają schroniska małę w których to wszystko jest przestrzegane.

Albo jakoś odgórnie cenę ustalić łącznie z obowiązkami bo taka wolnaamerykanka do niczego dobrego nie doprowadzi.

Posted

Bo tak naprawdę, to psy nikogo nie obchodzą - oprócz nas i podobnych nam zapaleńców.

Na psach robi się biznes(niezły), albo - lans :(.

Jest nawet przy sejmie Parlamentarny Zespół Przyjaciół Zwierząt. Owszem, spotykają się. Obradują.

http://www.sejm.gov.pl/sejm7.nsf/agent.xsp?symbol=POSIEDZENIAZESP&Zesp=97

Niewiele z tego wynika :(

Dlatego coraz bardziej utwierdzam się, ze należy słuchać Młynarskiego - "Róbmy swoje, Kochani, róbmy swoje " :)

Mała sunia ma wydrukowane kolorowe plakaty przez spółkę ja +UM, Pani Marzena je rozwiesi. Może znajdzie się właściciel, albo chętny do adopcji.

Na zebranie Rady ws Uchwały o opiece i zapobieganiu bezdomności, wedrę się nawet siłą ;), a jeszcze w przyszłym tygodniu, chcę umówić się z lekarzem powiatowym na rozmowy (dzięki malagos ;) , za podpowiedź)

Posted

Zaglądam wieczorem@ to smutne, że maluch wciąż bez domu :( mówią, że za tydzień, dwa ma przyjść wiosna, zaświeci słońce, zrobicie nowe, optymistyczne zdjęcia i na pewno znajdzie się ktoś, komu mała wpadnie w oko i komu na jej widom zabije mocniej serce :)

Posted

Malutka ma dom w Makowie. Jeszcze nie bardzo wiem, jaki ten dom się okaże, ale życzę jej jak najlepiej. Cóż, świat nie jest wyłącznie dogomaniacki.

Ogłoszenie zmienię dziś wieczorem na kaktusowe (@ mój, telefon do Murki), bo szkoda tracić nowe wyróżnienie na olx. Puszczę na Łódź. Malutkiej, zaniosę jutro rano smycz i obróżkę - kupione na jakimś bazarku dogomaniackim. Czerwone, od uroku ;). Chrupki, posłanko i zabawki, zabrała ze swojego DT.

Powodzenia, Malutka :)