Nutusia Posted February 5, 2015 Posted February 5, 2015 Do uknutego spisku w sprawie castingu na super domek stanęły: potrącona sunieczka na naszej lecznicy, Rudek, Lerka i Malutka. Kciuki wskazane... ;) Quote
konfirm31 Posted February 5, 2015 Posted February 5, 2015 Niech wygra ......najlepszy? najbardziej potrzebujący? eh....... Dziękujemy za stworzenie możliwości :) Quote
Florentyna Posted February 5, 2015 Posted February 5, 2015 Z innej beczki, ale z serii dobre wiadomości :) konfirm - Ayam zabiera Yogiego :) :) Quote
malagos Posted February 5, 2015 Posted February 5, 2015 Jakie to ładne, kochane... Sorki, konfirm, wczoraj mało co kontaktowałam, do poprzednich komplikacji doszedł ząb - gębę mam jak prosiak. Quote
Nutusia Posted February 5, 2015 Posted February 5, 2015 Z innej beczki, ale z serii dobre wiadomości :) konfirm - Ayam zabiera Yogiego :) :) Chyba, że do soboty się zmieni sytuacja, jak to ma ona w zwyczaju ;) Oczywiście na lepsze dla Yogiego - wtedy jeszcze ktoś się wyrwie z Radys :) Quote
Florentyna Posted February 5, 2015 Posted February 5, 2015 No już się zmieniła - bo Ayam dzwoniła i dostała informację, że Yogi już adoptowany. A Ayam bierzę Gołdę :) Quote
Grażyna49 Posted February 5, 2015 Posted February 5, 2015 Ale macie "wesoło". Wcale Wam nie zazdroszczę tych sensacji. A to maleństwo to jeszcze szczeniorek chyba. Trzymam kciuki za trafną decyzję domku. Tylko czy taka będzie??? Każdy psiak domku potrzebuje choć podejrzewam,że te już zaopiekowane na dt pewnie miejsca innym bidom udostępnią. Quote
Nutusia Posted February 5, 2015 Posted February 5, 2015 A nie mówiłam? Coś mi mówiło, że Yogiś też "nie doczeka". Najpierw Ayam zamówiła Bajkę - znalazła dom, potem inną sunię (już nie pamiętam którą) - też znalazła dom, na wczoraj w rozmowie mówiła mi o Yogim i się śmiałam, żeby nie była taka pewna ;) No i stało się - Yogiś ma dom. Teraz zamówiona jest Gołda, ale przecież dziś DOPIERO czwartek :) Grażynko - jak znam życie, to nawet po zarzekaniu się i solennych oświadczeniach, że przerwa, że urlop, że nie bo... i tak natychmiast wakat w DT będzie obsadzony ;) Quote
konfirm31 Posted February 5, 2015 Posted February 5, 2015 Cieszę się strasznie z domku dla Yogiego :). Powodzenia, maluchu. Malutka, ma już ogłoszenie na OLX http://olx.pl/oferta/czteromiesieczna-szczeniaczka-szuka-domu-CID103-ID8OWbb.html Po rozmowach z Panią Inspektor, zrobiłam też ogłoszenie do wydrukowania na kolorowej drukarce w UM i wysłałam mailem. Jutro odbiorę i rozwiesimy na mieście Quote
Grażyna49 Posted February 5, 2015 Posted February 5, 2015 Tak myślałam ,że to szczeniorek jeszcze. Już 64 wyświetlenia były,może ktoś pokocha. Quote
konfirm31 Posted February 5, 2015 Posted February 5, 2015 Oby. Miałam dwa @@. Jeden z pytaniem od kiedy możliwa adopcja, drugi, czy możemy ją przywieźć na Śląsk, bo Pani nie zmotoryzowana..... Telefony(jeśli będą), ma odbierać Pani Marzena, u której jest malutka. Quote
Marysia R. Posted February 5, 2015 Posted February 5, 2015 Maleństwo jest urocze, oby szybko znalazło dom. A jak długo może zostać tam gdzie jest? Przeżyć z psami przy drodze nie zazdroszczę :unsure: Quote
konfirm31 Posted February 5, 2015 Posted February 5, 2015 Mam nadzieję, że...tyle ile trzeba, ale Pani Marzena ma własne stadko psów i kotów. Jest wolontariuszką - karmicielką kotów. To Ona opiekuje się Rudobiałą, która jest na początku tego wątku, Śleputkiem i Sonią bez Oka. To wszystko były tutejsze bezdomniaki. Rudobiałą, chętnie odda do adopcji , bo ma jeszcze własną jamnisię. Teraz po Makowie, latają stada psów za cieczkującymi sukami, a niektóre jak się okazuje - odpoczywają w pewnym oddaleniu od siedzib ludzkich. Dzisiaj na porannym spacerze, spotkałam koczujace w krzakach trzy spore psy - jeszcze inne. Jak nie będzie bezpłatnego czipowania w Makowie i okolicznych gminach i dopłat do sterylizacji suk właścicielskich, to Radysy i Wojtyszki, będą się mnożyć jak niechciane psy :( Quote
Xibalba Posted February 5, 2015 Posted February 5, 2015 Jakie maleństwo..........Myślę, że szybko znajdzie dom, trzymam kciuki za ten najlepszy@ Quote
Nutusia Posted February 6, 2015 Posted February 6, 2015 U nas kolejna gmina podpisała umowę z Radysami :( Nasze lokalne, porządne schronisko okazało się być... za drogie! Niedługo w Polsce będzie tylko jedno schronisko!!!!! Quote
Florentyna Posted February 6, 2015 Posted February 6, 2015 A no tak. Miał podpisać. Po prostu super :( Wiecie co mnie jeszcze dobija? Fundacje, które same pod sobą kopią dołki. Niby chodzi wszystkim o to samo, a może właśnie nie :( Teraz rozumiem Nutusiu Twoją odpowiedź, jak kiedyś Cię zapytałam, czy Ty w jakiejś fundacji działasz... Quote
Grażyna49 Posted February 6, 2015 Posted February 6, 2015 Ja myślę,że gdyby dało radę rozpętać jakąś wojnę,protest,żeby schroniska wywiązywały się z podstawowych obowiązków/sterylki,kastracje,leczenie/ to może musiały by podnieść cenę za psiaka do takiej jaką podają schroniska małę w których to wszystko jest przestrzegane. Albo jakoś odgórnie cenę ustalić łącznie z obowiązkami bo taka wolnaamerykanka do niczego dobrego nie doprowadzi. Quote
konfirm31 Posted February 6, 2015 Posted February 6, 2015 Bo tak naprawdę, to psy nikogo nie obchodzą - oprócz nas i podobnych nam zapaleńców. Na psach robi się biznes(niezły), albo - lans :(. Jest nawet przy sejmie Parlamentarny Zespół Przyjaciół Zwierząt. Owszem, spotykają się. Obradują. http://www.sejm.gov.pl/sejm7.nsf/agent.xsp?symbol=POSIEDZENIAZESP&Zesp=97 Niewiele z tego wynika :( Dlatego coraz bardziej utwierdzam się, ze należy słuchać Młynarskiego - "Róbmy swoje, Kochani, róbmy swoje " :) Mała sunia ma wydrukowane kolorowe plakaty przez spółkę ja +UM, Pani Marzena je rozwiesi. Może znajdzie się właściciel, albo chętny do adopcji. Na zebranie Rady ws Uchwały o opiece i zapobieganiu bezdomności, wedrę się nawet siłą ;), a jeszcze w przyszłym tygodniu, chcę umówić się z lekarzem powiatowym na rozmowy (dzięki malagos ;) , za podpowiedź) Quote
malagos Posted February 6, 2015 Posted February 6, 2015 Oby tylko to coś dało, ta rozmowa z powiatowym. Quote
konfirm31 Posted February 6, 2015 Posted February 6, 2015 Pogadać zawsze można. Po niedzieli, będę się umawiać na audiencję ;) Quote
konfirm31 Posted February 11, 2015 Posted February 11, 2015 Malutka nadal u Pani Marzeny. Ogłoszenia rozlepione, brak odzewu :(. Opłaciłam wyróżnienie na OLX i zaktualizowałam wydatki bezdomniakowe (post nr 375) Quote
Xibalba Posted February 11, 2015 Posted February 11, 2015 Zaglądam wieczorem@ to smutne, że maluch wciąż bez domu :( mówią, że za tydzień, dwa ma przyjść wiosna, zaświeci słońce, zrobicie nowe, optymistyczne zdjęcia i na pewno znajdzie się ktoś, komu mała wpadnie w oko i komu na jej widom zabije mocniej serce :) Quote
konfirm31 Posted February 14, 2015 Posted February 14, 2015 Malutka ma dom w Makowie. Jeszcze nie bardzo wiem, jaki ten dom się okaże, ale życzę jej jak najlepiej. Cóż, świat nie jest wyłącznie dogomaniacki. Ogłoszenie zmienię dziś wieczorem na kaktusowe (@ mój, telefon do Murki), bo szkoda tracić nowe wyróżnienie na olx. Puszczę na Łódź. Malutkiej, zaniosę jutro rano smycz i obróżkę - kupione na jakimś bazarku dogomaniackim. Czerwone, od uroku ;). Chrupki, posłanko i zabawki, zabrała ze swojego DT. Powodzenia, Malutka :) Quote
Recommended Posts