Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Na demotywatorach też pojawił się komentarz, że ktoś go weźmie tylko potrzebny transport do Warszawy.

Dorota Konieczny

jESTEM WSTANIE ZABRAĆ TEGO PSA JEŻELI JESZCZE NIE ZAMARZŁ !!!! NIESTETY MIESZKAM W WAWIE I NIE MAM AUTA ,CZY KTOŚ MÓGŁBY GO PRZYWIEŹĆ ?????
BARDZO PROSZĘ O KONTAKT OSOBĘ KTÓRA WSTAWIŁA ZDJĘCIA!!!

Konta na miau nie mam.

Posted

Maryś, weź proszę ogarnij ten temat, bo ja nie mam pojęcia jak się poruszać na tych wszystkich, nie wiem... forach, portalach! Napisałam do siostry Sławka - ona jest na miau, zaraz do niej zadzwonię. Dobrze byłoby wiedzieć czy w Pułtusku jest tylko jeden cmentarz, no i mniej więcej gdzie jest ten grób... Mogłabym jechać nawet dziś, bo pewnie wcześniej wyjdę z pracy. Tylko dojechałabym pewnie tuż przed szarówką i jak wtedy obejść cały cmentarz?!!!?!? Jest jakiś kontakt do osoby, która zrobiła zdjęcie? A może do biura tego cmentarza zadzwonić, może coś wiedzą?

Posted

Pod tym zdjęciem jest napisane, że to nie jest w samym Pułtusku tylko w miejscowości Winnica.

kurcze, nie mam jak napisać do tej Pani bo nie mam konta na fb. CZY KTOŚ KTO MA TAM KONTO MOŻE NAPISAĆ DO TEJ PANI: Dorota Konieczny, POWIEDZIEĆ, ŻE JEST MOŻLIWY TRANSPORT I POPROSIĆ O NUMER TELEFONU?!

Posted

Właśnie przeczytałam na miau, że ta Pani z fb to jest dorcia44. Ona jest też na dogo ale logowała się ostatnio 25.12. Ktoś z miau do niej dzwoni ale nie odbiera telefonu. Tam na miau też ktoś zaoferował transport.

Posted

Dzięki, Maryś :) Teraz nie transport zdaje się jest problemem, tylko konkretny kontakt do osób, które chcą się zająć pieskiem... Cholerka, kto jest zarejestrowany na FB? Kasia, ale jest w pracy, kto jeszcze?

Posted

Maryś, możesz do nich zadzwonić, żeby spróbowały się skontaktować z tą Dorotą z FB? Ja niestety siedzę w pracy i trwa spotkanie - nie mogę gadać :( Już się zarejestrowałam na miau...

Posted

Winnica jest na południe od Pułtuska, ale nie w kierunku Warszawy tylko Nasielska.

I cmentarz jest chyba przy samej drodze.

Kiedyś tak się jeździło z Zegrza do Pułtuska, gdy obwodnica Serocka była w budowie.

O kurcze, oby się udało !

Posted

Dziewczyna z miau już jest w drodze! Ja się zarejestrowałam i napisałam post, ale co z tego, jak moderator go musi zatwierdzić. Ciekawe ile będę musiała czekać :( Chciałam złapać kontakt z tą dziewczyną, która jedzie i zaproponować, że pojadę z nią albo że mogę przetrzymać psiaka, zanim się skontaktują z osobą, która pomoc zaoferowała. Musi się udać!!!!!

Posted

Cholera jasna - cały czas jestem na tym wątku na miau, a mój post na miau nadal czeka na... weryfikację!
Oby tylko psinek tam był. I żył...
Ktoś bardzo mądrze napisał: "Z drugiej strony brak słów, tyle kwiatów, dla tylu ludzi ten człowiek w jakiś tam sposób się liczył i był ważny, ale pies, z którym człowiek pewnie był mocno zżyty, jak to często bywa już nikogo nie wzruszył i dla nikogo nie był ważny skoro koczuje tam już od tygodnia".
A inna dziewczyna napisała, że chętnie by go przygarnęła, gdyby nie kilka kotów i york w domu, bo chciałabym mieć TAKIEGO PRZYJACIELA!

Posted

Maryś, możesz do nich zadzwonić, żeby spróbowały się skontaktować z tą Dorotą z FB? Ja niestety siedzę w pracy i trwa spotkanie - nie mogę gadać :( Już się zarejestrowałam na miau...

Przepraszam, wyszłam z domu nakarmić suńkę z trasy i nie zdążyłam przeczytać Twojego postu, ale widzę że akcja już ruszyła. Wielki podziw dla dziewczyn z miau za niesamowicie sprawne działanie. Teraz mocno trzymam kciuki, żeby udało się psinkę znaleźć i jej pomóc.

Posted

Net mi padł i dopiero teraz jestem na dogo. Idę sprawdzić w google , co z tą Winnicą i cmentarzem

Czytam na miau, że dziewczyny już tam są

Kopiuję

No to już jasne.
PSY SA DWA PODOBNE DO SIEBIE TYPU JAMNIKOWANETEGO, PODRZUCONE W WIGILIĘ.

Mieszkają na cmentarzu, są głodne. Ale...... nie dadzą się złapać. Agnieszka próbowała i w ręce, i w transporter.
Przy próbie łapania szczerzą zęby. Musiały już nieżle dostać w skórę od "człowieka". Agnieszka nakarmiła, zostawiła zapas suchego i wraca, bo nic więcej nie da się zrobić.
Agneska w obie strony ma 200 km do przejechania.

Ale miejscowośc ta jest 10 km od Nasielska, schroniska Kasi Strzeleckiej. Zaraz do nie napiszę z prośbą o pomoc tym psiakom. Kasia ma sprzęt do łapania. Trzeba tam pojechać z klatką pułapką. Przynajmniej przywozić cos do jedzenia, może jakies pudło na budę, dopóki się nie dadzą zabrać. Proszę napiszcie i Wy do "Kociego Świata".

Posted

Doczytałam wszystko na Miau :). Podziwiam Kocie Dziewczyny :)

Zaczęli strzelać. Dzwoniłam do Pani od Rudzika (dla Niej, to Misiek), ma go zabrac do siebie do domu. Gorzej, że dzwoniła Pani Krysia, że miejscowy "element" podobno straszy urwaniem głowy amstafowi = Pręgusowi, bo "prześladuje" ich sukę z cieczką :(. Idziemy  go szukać

Wyszłam do Pani Krysi. Pod moim domem, był Rudzik, więc poszłyśmy z nim pod jego blok i zadzwoniłam do Pani która się nim opiekuje, żeby go już zabrała, bo strzelają.  Jak go chciałam złapać, łupnęło i nawiał. Pani go teraz szuka.....

Pręgusa -nie znalazłyśmy :(. 

Kollar i Łapek, już bezpieczne. Kollar, u Pana Tomka od Pusi, a Łapek - u Pani Krysi na klatce. Jest też problem ze szczeniakiem po Nefretete - tym zostawionym u "właścicieli". Już go nie chcą . I to ze skutkiem natychmiastowym. Pani Krysia chce, żebym go ogłaszała, ale wiadomo, że domu z dnia na dzień - nie znajdzie. Po Nowym Roku, tam idziemy ......

Posted

Max i Bliss przetrwali. My też. Na porannym spacerze, bezdomniaków nie widziałam. Mam nadzieję, że całe i zdrowe odsypiają Sylwestra. W tym roku, było mniej głośno  niż w  poprzednie lata, ale mniej, nie oznacza spokoju dla zwierząt :(