malagos Posted November 25, 2013 Author Posted November 25, 2013 Konfirm - to ten pierwszy. Karmy na razie mam cały prawie worek, zaczęłam niedawno. Staram się codziennie podjechać do kojca i mu dać te chrupki, ale dziś miałam 3-godzinne szkolenie w KGW i nie zdążyłam.... Ziutka, wysyłam mejla, jak możesz, ruszmy z ogłoszeniami. Quote
Ziutka Posted November 25, 2013 Posted November 25, 2013 [quote name='malagos'] Ziutka, wysyłam mejla, jak możesz, ruszmy z ogłoszeniami. Oki babciu :) Quote
malagos Posted November 26, 2013 Author Posted November 26, 2013 Czekam podswiadomie na telefon z ogłoszenia w Tygodniku Ostrołęckim. Cisza. Quote
konfirm13 Posted November 26, 2013 Posted November 26, 2013 malagos;21586396]Konfirm - to ten pierwszy. Karmy na razie mam cały prawie worek, zaczęłam niedawno. Staram się codziennie podjechać do kojca i mu dać te chrupki, ale dziś miałam 3-godzinne szkolenie w KGW i nie zdążyłam.... Dzięki :). Mam prośbę, jak będzie się kończył worek(tj zostanie mniej, niż połowa), daj znać, to kupię. Quote
malagos Posted November 26, 2013 Author Posted November 26, 2013 Dobrze, dziękuję :) sprawdziłam w Tygodniku, jest! tzn. ogłoszenie jest, wydrukowane. Telefon milczy. Quote
malagos Posted November 26, 2013 Author Posted November 26, 2013 Pierwszy telefon - nie tego oczekujemy, "za daleko" Ostrów Mazowiecka, 70 km od nas Drugi telefon, już fajniejszy, ale raczej psa do stróżowania szukają, choć warunki ok, kojec, buda, spacery (Wyszków). Pokierowałam do schroniska w Kruszewie. Quote
arnold Posted November 26, 2013 Posted November 26, 2013 Ale nasze cudo do stróżowania? Dałby radę? Quote
erka Posted November 26, 2013 Posted November 26, 2013 Harny nie szczeka , już z tego powodu był raz oddany, więc mógłby odstraszać tylko wyglądem. Quote
Roszpunka Posted November 26, 2013 Posted November 26, 2013 Chłopak nie jest szczekliwy, ale może być tak, jak z owczarkiem mojego taty. Musiało minąć kilka tygodni, zanim pies poczuł się "gospodarzem" i wydał z siebie pierwsze dźwięki. Dziś nadal nie jest przesadnie wyszczekany ale pilnuje i alarmuje, kiedy zachodzi potrzeba. Quote
malagos Posted November 26, 2013 Author Posted November 26, 2013 To byłoby idealnie, spokojny, ale kiedy trzeba odstraszy intruza. Quote
savahna Posted November 26, 2013 Posted November 26, 2013 W sumie to mądrze dziewczyny mówią. Tak zwykle bywa,ze pies swoją prawdziwą naturę pokazuje dopiero po jakimś czasie. Kiedyś znajomy znalazł w lesie owczarka i jak do niego przyszliśmy,chyba po dwóch tygodniach to pies po raz pierwszy zaszczekał. Święto było w rodzinie z tego powodu. No ale Harny może być przyjacielem świata, więc dawać go jako psa do stróżowania, ryzykowne...raczej jako kumpla w porywach stróżującego, bezpieczniej. Quote
jotpeg Posted November 26, 2013 Posted November 26, 2013 jesli domieszka psow polnocnych przewaza, to na stroza nie nadaje sie. no i na wsi bedzie polowal na kury. piekny pies. Quote
malagos Posted November 27, 2013 Author Posted November 27, 2013 Dziś rano do niego zajrzałam, zawiosłam karmę i gryzaka, by się nie nudził. Pan z Zakładu Gosp. Komunalnej, mlody chłopak, przechodził obok, i mówi że to mądry pies - jak raz wyszedł (?!) z kojca, to czekał, by go wpuścić. Quote
Marycha35 Posted November 27, 2013 Posted November 27, 2013 O jasny gwint!!!!! To bardzo mądry smok:):):) Quote
savahna Posted November 27, 2013 Posted November 27, 2013 O ranyyyy,w sumie to super informacja, bo można spoko pisać w ogłoszeniach,ze nie ma tendencji do uciekanie ,co nie?? Zadomowił się bidulek już.... Quote
malagos Posted November 27, 2013 Author Posted November 27, 2013 Z Tygodnika wczoraj i dziś odbrałam 8 telefonów. Dwa godne uwagi. Zobaczymy. Quote
Marycha35 Posted November 27, 2013 Posted November 27, 2013 OOOOOO, rewelka, oby to było to coś:) Quote
arnold Posted November 27, 2013 Posted November 27, 2013 [quote name='savahna']Mocno trzymam kciuki,:lol:[/QUOTE] Ja także bardzo mocno! Quote
Mazowszanka13 Posted November 27, 2013 Posted November 27, 2013 [quote name='malagos']Z Tygodnika wczoraj i dziś odbrałam 8 telefonów. Dwa godne uwagi. Zobaczymy.[/QUOTE] Trzymam kciuki i myślę ciepło :) Quote
malagos Posted November 27, 2013 Author Posted November 27, 2013 Właśnie aktywowałam ogłoszenia Ziutki, bardzo dziękuję! W weekend się wyjaśni, czy Harny ma już dom, na razie nie chcę zapeszać, ani się cieszyć. Jak zawsze zdaję się na Los. Quote
Mattilu Posted November 27, 2013 Posted November 27, 2013 Sciskam z calej sily. Nawet przez sen ;) Quote
malagos Posted November 28, 2013 Author Posted November 28, 2013 Ja się nie nadaję do szukania psom domów.... Ma ktoś zadzwonić, nie dzwoni, trzymam innych chętnych w pogotowiu, mają zadzwonić wieczorem, nie dzwonią, ja oddzwaniam, nie odbierają i tak w kółko. Wyjdzie na to, że tylu chętnych, a pies nadal siedzi w kojcu... Teraz tez czekam na telefon ("Zadzwonię rano i porozmawiamy") - to do kiedy jest rano?.......... Niech to.... Quote
Recommended Posts