Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 312
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Na razie jest w kojcu, by ni nawiał. Mam wrażenie, zę tego typu psy północy to włóczykije, a Harny ma duzą domieszkę tej krwi. Nie szczeka, ale i nie wyje, jak mówi jego pan. Był na spacerze na polach, na smyczy. Nie mozna na razie go puścić.

Posted

Byłam dziś na szkoleniu z pracy, na przerwie podeszła moja znajoma dziewczyna (mieszka na wsi kurpiowskiej) i pyta mnie, jako psiarę, czy dobrym pomysłem jest sprawienie sobie beagle. Mówię, że dużo ruchy potrzebuje, a ona: "ale on będzie w kojcu, nie może przecież latać mi po podwórzu"
- ale przecież ma krótką sierść i musi być w domu. Na kanapie, jak moja czwórka (mówię tak specjalnie, bo widzę jak jej się oczy otwierają ze zdumienia :diabloti:)
- to ty masz czterech psów?? W domu??
- no pewnie
- jak to psy w domu?? U nas nawet kot nie ma prawa wejść do domu. Bo koty to wredne są :angryy:

i jak tu gadać z osobą, która ma studia, wydawało mi się wcześniej że i serce i rozum.....

Posted

jaanka napisał(a):
Nie jeden raz czytałam w prasie zadanie typu - matka trojga synów .:shock:

Ale może ta matka ma ze dwóch psów domu, ale pewnie kota nie, bo jak są wredne, to po co ryzykowac.......

Posted

[quote name='malagos']Byłam dziś na szkoleniu z pracy, na przerwie podeszła moja znajoma dziewczyna (mieszka na wsi kurpiowskiej) i pyta mnie, jako psiarę, czy dobrym pomysłem jest sprawienie sobie beagle. Mówię, że dużo ruchy potrzebuje, a ona: "ale on będzie w kojcu, nie może przecież latać mi po podwórzu"
- ale przecież ma krótką sierść i musi być w domu. Na kanapie, jak moja czwórka (mówię tak specjalnie, bo widzę jak jej się oczy otwierają ze zdumienia :diabloti:)
- to ty masz czterech psów?? W domu??
- no pewnie
- jak to psy w domu?? U nas nawet kot nie ma prawa wejść do domu. Bo koty to wredne są :angryy:

i jak tu gadać z osobą, która ma studia, wydawało mi się wcześniej że i serce i rozum.....

To nie kwestia wykształcenia czy serca tylko mentalności. Wyrosła w takim otoczeniu i nie uważa,że takie podejście robi krzywdę zwierzęciu.

Posted

A jednak nie.

Harny wraca z adopcji!!

Harny wrócił dziś, to znaczy facet go przywiezie ko kojca gminnego.
Pies nie szczeka, nie zgodził się z kundelkiem-rezydentem.

Posted

To ma i szczekać i godzić się z kundelkiem.:razz:
I to wszystko od razu.
Znajdzie lepszy dom.
Nie wyobrażam sobie dać dom a potem odwieźć do reklamacji.:shake:
Trzeba go ogłaszać jako wilka z Czerwonego Kapturka.
To że nie szczeka może być właśnie atutem.

Posted

Jaanka, zawsze w umowie mamy punkcik o możliwości zwrotu - wiesz, żeby do lasu psa chłop nie wywiózł czy do schroniska nie oddał.....
Rany, jak mi go zal, bo bym dała dużo, by moje ratlerowe nie szczekały.....

Posted

wilczy zew napisał(a):
To nie kwestia wykształcenia czy serca tylko mentalności. Wyrosła w takim otoczeniu i nie uważa,że takie podejście robi krzywdę zwierzęciu.

Cieszę się, że jesteś z nami :)

bo już ręce opadają, Greyka wcale nie ma zainteresowania, zero telefonów.

Posted

Wiem że jest taki punkt w umowie.
Ale ja jako dająca dom nie wyobrażam sobie wziąć a potem oddać jak niewygodne buty.:shake:
Jak spojrzeć w oczy takiemu zwierzakowi.