Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 936
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

[quote name='__Lara']A jakieś zdjęcie z przodu? :cool3:[/QUOTE]

Będzie jutro,zrobiłam wiele,ale tak się kręcił i odwracał,ze wyszły bardzo niewyraźne, na pierwszy raz nie chciałam go wystraszyć.

Posted

A taki banerek dostał Oskar od Fochu :)
Muszę sobie przypomnieć, jak się umieszcza obrazki w podpisie. Ci, co wiedzą jak się to robi, proszę się częstować :)

Posted

[quote name='rutta']

Muszę sobie przypomnieć, jak się umieszcza obrazki w podpisie. Ci, co wiedzą jak się to robi, proszę się częstować :)

wow...piękny banerek:) zaraz wrzucam do siebie;) dzięki

Posted

na konto Oskara właśnie wpłynęło 183 zł spadku po jego koleżance z przytuliska Najusi:)
ciociu POKER z całego serca Ci dziękuje! !!!!

a przed chwilą dostałam smsa od Amadorki, że Oskarek ma WAŻNE szczepienia w swojej książeczce zdrowia z przytuliska. Został zaszczepiony i odrobaczony 19.09.2013 czyli 2 dni przed wydaniem;) urzędnicy się postarali, a dla Oskarka to dobre wieści, bo zaoszczędzimy ;)
z zabiegów weterynajnych wydaje mi się, że trzeba będzie zrobić tylko kastrację i jeśli okaże się że ma kamień na zębach to też wyczyścimy mu ząbki, by w pełni wypiękniony pojechał szybko do DS:)

Posted

kiyoshi, ja bym się tak mocno nie cieszyła, że Oskar ma w książeczce i ważne szczepienia i odrobaczenie. Ostatnio wiozłam pieska ze schronu w Grudziądzu, który miał być wykastrowany i taki miał wpis. Nie był wykastrowany...A zarobaczony był na potęgę. Lepiej poobserwować kupki, czy się nie ruszają oraz apetyt i wygląd psa...Z ostrożności...

Posted

wiesz cioteczko, że ja w pierwszej chwili o tym samym pomyślałam...że wpis może być 'lewy'...bo już nie raz było tak, że psiak z ponad rocznym stażem w 'G' wyjeżdżał z tamtąd BEZ ważnych szczepień itd. w książeczce było tylko pierwsze szczepienie itd. w dniu przyjęcia. Dziwi mnie to, że 2 dni przed wyjściem szczepili go w pospiechu chyba, bo wiedzieli wcześniej że Oskar w sobotę wychodzi i może bali się zadymy...

wydaje mi się, że Amadorka go odrobaczyła pierwszego dnia, bo o to prosiłam przez telefon i powiedziała, że ma tabletki i mu poda...
więc tutaj nie ma kłopotu, ale co ze szczepieniami...nie wiadomo:(
żałuje, że nie widziałam tej książeczki...

Oskarek ponoć ma wilczy wręcz apetyt:) ale chudziutki jest, co Amadorka przyznała, a pewnie przy kąpieli jeszcze bardziej oceni jak sierść przylegnie do ciałka...
dobrze, że już jest pod dobrą opieką!

Posted

Więc tak krótko-odrobaczyłam go pierwszego dnia,jak zawsze psy ze schroniska ,bo wygląda nieciekawie taką ma sierść nastroszoną,matową i jest bardzo chudy.Pierwsze szczepienia ma z 10.03.2012r. przy okazji skanowania wrzucę książeczkę i zeskanuje.W kąpieli Oskarek siedział cichutko,trząsł sie okropnie,ciekawe czy w ogóle był kiedykolwiek kąpany?Zdjęcia wrzucę jutro,albo prześlę do kiyoshi według umowy.
Poza tym piesek fajnie bawi się z większością psów i ma jedna sympatię- fajną suczkę,cały dzień z nią biegał.

Posted

[quote name='Amadorka']Więc tak krótko-odrobaczyłam go pierwszego dnia,jak zawsze psy ze schroniska ,bo wygląda nieciekawie taką ma sierść nastroszoną,matową i jest bardzo chudy.Pierwsze szczepienia ma z 10.03.2012r. przy okazji skanowania wrzucę książeczkę i zeskanuje.W kąpieli Oskarek siedział cichutko,trząsł sie okropnie,ciekawe czy w ogóle był kiedykolwiek kąpany?Zdjęcia wrzucę jutro,albo prześlę do kiyoshi według umowy.
Poza tym piesek fajnie bawi się z większością psów i ma jedna sympatię- fajną suczkę,cały dzień z nią biegał.[/QUOTE]

Teraz już bedzie tylko lepiej :)

Posted

[quote name='Amadorka']Więc tak krótko-odrobaczyłam go pierwszego dnia,jak zawsze psy ze schroniska ,bo wygląda nieciekawie taką ma sierść nastroszoną,matową i jest bardzo chudy.Pierwsze szczepienia ma z 10.03.2012r. przy okazji skanowania wrzucę książeczkę i zeskanuje.W kąpieli Oskarek siedział cichutko,trząsł sie okropnie,ciekawe czy w ogóle był kiedykolwiek kąpany?Zdjęcia wrzucę jutro,albo prześlę do kiyoshi według umowy.
Poza tym piesek fajnie bawi się z większością psów i ma jedna sympatię- fajną suczkę,cały dzień z nią biegał.[/QUOTE]

dziękuje za informacje:) nie musisz skanować książeczki, byłam tylko ciekawa kiedy miał szczepienie bo to znaczy, że wtedy był przyjęty, czyli w przytulisku był 1,5 roku.
Dziękuje za odrobaczenie i za kąpiel:) teraz będzie tylko lepiej! to wspaniałe że piesek jest taki radosny i dobrze nastawiony na kontakt z innymi psami:) a w dodatku- znalazł chyba pierwszą miłość;) (haha) same plusy:)
jaki on musi być szczęśliwy!!!

Posted

[quote name='rutta']

co się stało z banerkiem...zniknął stąd i z mojego podpisu....:???:

Posted

Poprosiłam znajomą żeby chłopakowi zrobiła wydarzenie na fb
kto tutaj obecny jest na fb proszę udostępniać,można by też konto jakieś podać na zbiórke od potencjalnych darczyńców,może ktoś zechce wesprzeć Oskara groszem.Zaraz wkleję link

Posted

właśnie rozmawiałam z Amadorką przez telefon:)
po pierwsze- bardzo dziękuje za fb i prosze cioteczki o zajrzenie, udostępnianie;)

Amadorka opowiedziałą mi troszkę o Oskarku- po pierwsze- piesek jest bardzo radosny, przyjacielki, łagodny:) całymi dniami biega sobie z innymi pieskami po ogrodzie:)
Amadorka mówiła, że też zabiera go do domu:D :D żeby obserwować jak się zachowuje itd. To super! bo takie informacje bardzo pomogą przy adopcji:) :)
Oskarek jest niestety baardzo chudy, przy kąpieli cioteczka dokładnie poczuła, że jego ciało, to same kosteczki:(
piesek jest już czyściutki, pachnący...w weekend dostanę nowe jego zdjęcia i już ruszymy z ogłoszeniami;)

cieszę się, że rutta 'namówiła' mnie na wyciągnięcie Oskara z przytuliska...gdyby tam został przy takim wychudzeniu....:( eh....

Posted

[quote name='halszka']Trafiłam do Oskarka przez zaproszenie cioteczki kiyoshi na FB :) zapisuję wątek i będę zaglądać do bidulka[/QUOTE]

bardzo fajnie, że do nas trafiłaś:D