kiyoshi Posted September 20, 2013 Author Posted September 20, 2013 [quote name='Marycha35']Buziaki w nowe życie;)[/QUOTE] to juz jutro...:) Quote
Marycha35 Posted September 20, 2013 Posted September 20, 2013 Huraaa, huraa, ale się dzwoniec zdziwi:) Quote
Wojtek7 Posted September 20, 2013 Posted September 20, 2013 jutro "wychodzi" Oskar, z mojej strony wszystko już dograne, czekam tylko na Obieżyświat:-) Quote
yolanovi Posted September 20, 2013 Posted September 20, 2013 Fajnie, doczekał sie biedak zwolnienia z "kicia" :) Quote
Marycha35 Posted September 20, 2013 Posted September 20, 2013 FREEDOM:):):) FREE DOM;) To jeszcze przed nim;)..... Quote
obiezyswiat75 Posted September 20, 2013 Posted September 20, 2013 [quote name='Wojtek7']jutro "wychodzi" Oskar, z mojej strony wszystko już dograne, czekam tylko na Obieżyświat:-)[/QUOTE] Bedziemy miedzy 11 a 12 :) Quote
__Lara Posted September 20, 2013 Posted September 20, 2013 Taki moment jest wspaniały, jak psiak wychodzi ze schronu po nowe życie :) Człowiek ma normalnie wrażenie, że frunie, że może wtedy świat przenosić :) Miałam takie uczucie tydzień temu jak jedna moja podopieczna w schronie opuszczała swój boks z nową rodzinką :) coś wspaniałego :) Quote
kiyoshi Posted September 21, 2013 Author Posted September 21, 2013 Oskarek chyba już dojechał...ciocia obieżyświat pisała że w samochodzie jest/był grzeczniutki, nieco wystraszony, ale pilnował się... czekamy na wieści od cioci obieżyświat- gdy już wróci do domu , no i z hoteliku- mam nadzieje, że Amadorka tu zaglądnie- czekam tez na numer konta;) ciociu obezyświat! jesteś wspaniała! baaardzo, bardzo mocno dziekuje Ci za poświęcony czas i za wszytstko co zrobiłaś by podarować temu biedaczkowi nowe zycie.. Dziś pewnie Oskarek będzie kapany- jak tylko uda się go wypięknić i zrobić kilka zdjęć, zaczniemy intensywnie szukać mu DS:) Quote
Nadziejka Posted September 21, 2013 Posted September 21, 2013 [IMG]http://www.obrazki.info/miniatury/serc_serducho8pq.jpg[/IMG] sciskamy za wszystko sciskamy:modla: Quote
obiezyswiat75 Posted September 21, 2013 Posted September 21, 2013 Już wszystko piszę. Oskarek jest słodki, kochany, grzeczniutki. Całą drogę jechał grzecznie na kocyku, albo spał albo wyglądał przez okno. Zatrzymaliśmy się żeby zjeść obiad, zabraliśmy Oskarka na spacerek - bal się, ale się pilnował. Zjadł połowę mojego kotleta, daliśmy mu trochę wody, a potem pojechaliśmy dalej. Cały czas grzecznie jechał - jak do niego zagladalam, to podnosil główkę i tak nieśmiało ogonek mu chodził. Zostawilismy go w hotelu, ma swój kojec, budę z poslankiem. Będzie mu tam dobrze i na pewno szybko dom znajdzie. Jest malutki, drobniejszy niż na zdjęciach i ma piękne oczy. Jak się go wykąpie i uczesze, to będzie miał jedwabistą sierść. Śmierdział w normie :) - wytrzymalismy :) Najgorsze było to, że musiałam go w hotelu zostawić. Spłakałam się bardzo, że nie mogę go wziąć. Życzę Ci piesku najlepszego domu na świecie. Quote
__Lara Posted September 21, 2013 Posted September 21, 2013 [quote name='obiezyswiat75']Już wszystko piszę. Oskarek jest słodki, kochany, grzeczniutki. Całą drogę jechał grzecznie na kocyku, albo spał albo wyglądał przez okno. Zatrzymaliśmy się żeby zjeść obiad, zabraliśmy Oskarka na spacerek - bal się, ale się pilnował. Zjadł połowę mojego kotleta, daliśmy mu trochę wody, a potem pojechaliśmy dalej. Cały czas grzecznie jechał - jak do niego zagladalam, to podnosil główkę i tak nieśmiało ogonek mu chodził. Zostawilismy go w hotelu, ma swój kojec, budę z poslankiem. Będzie mu tam dobrze i na pewno szybko dom znajdzie. Jest malutki, drobniejszy niż na zdjęciach i ma piękne oczy. Jak się go wykąpie i uczesze, to będzie miał jedwabistą sierść. Śmierdział w normie :) - wytrzymalismy :) Najgorsze było to, że musiałam go w hotelu zostawić. Spłakałam się bardzo, że nie mogę go wziąć. Życzę Ci piesku najlepszego domu na świecie.[/QUOTE] Wzruszająca relacja :) No to teraz musi domek znaleźć:) Quote
kiyoshi Posted September 21, 2013 Author Posted September 21, 2013 biedna cioteczko:( nie płacz za Oskrkiem...dla niego taki hotelik to raj i największa szansa by zostać odkrytym, zauwazonym, pokochanym na zawsze przez tą jedyną rodzinę, która podaruje mu DS!!:) jestem Ci ogromnie wdzięczna za wszystko... mam nadzieje ze Amadorka wkrótce także się tutaj pojawi... cioteczko- napisz proszę ile zwrócić za transport!! Oskarek jest całkiem bogatym 'facetem' więc pisz śmiało, proszę:) Quote
Nadziejka Posted September 21, 2013 Posted September 21, 2013 Oskarenku :buzi::glaszcze::glaszcze::iloveyou:już będzie tylko lepiej kochany! ciociunia obiezyswiat:modla::modla::modla::buzi::buzi:janiol jesteś przecudny Quote
obiezyswiat75 Posted September 21, 2013 Posted September 21, 2013 Nic nie chcę za transport :) przewiezienie Oskarka to była dla nas przyjemność. Mojemu mężowi też w serce zapadł. To przez niego musiałam jeść kotleta, żeby Oskarek coś świeżego i ciepłego zjadł- ja chciałam pierogi :) Quote
__Lara Posted September 21, 2013 Posted September 21, 2013 [quote name='obiezyswiat75']Nic nie chcę za transport :) przewiezienie Oskarka to była dla nas przyjemność. Mojemu mężowi też w serce zapadł. To przez niego musiałam jeść kotleta, żeby Oskarek coś świeżego i ciepłego zjadł- ja chciałam pierogi :)[/QUOTE] Takich ludzi jak Wy to ze świecą szukać :) Quote
Amadorka Posted September 21, 2013 Posted September 21, 2013 Przeważnie zaglądam na wątki wieczorem,w dzień mam mało czasu.Oskarek jest cudownym psiaczkiem na razie troszke zagubionym,ale to normalne w nowym miejscu.Dziś kąpieli nie będzie przyjechał późnym popołudniem to nie chciałam tak od razu go stresować.Może jutro,najpierw trzeba te brudne dredy powycinać.Będzie pięknym psiaczkiem.Dodam jeszcze,że kolację zjadł z dokładką taki był głodny,troche jest chudziutki musimy go podtuczyć. Quote
Amadorka Posted September 21, 2013 Posted September 21, 2013 Mam jeszcze pytanie czy Oskar ma wydarzenie na fb?Jeśli nie mozemy założyc. Quote
kiyoshi Posted September 22, 2013 Author Posted September 22, 2013 kochane ciocie- obiżyświatklu= podpisuje się pod tym co napisane- Ty i Twój mąż jesteście wspaniałymi aniołami!! Amadorko- zaraz piszę Ci priv na temat opłat. Ciesze się, że Oskarek zadowolony i wreszcie nakartmiony. Mam nadzieje, że dziś/ jutro uda się go wykąpać i gdyby w poniedziałek mógł trafić do weta t też byłoby cudnie! gdybyś mogła poprosić o ocenę jego wieku? podejrzewam, że ząbki może mieć z dużą ilością kamienia- niech wet też sprawdzi i ceni czy nie trzeba czyścić. Pewnie z gminy dostaliście książeczke zdrowia- czy szczepienia są aktualne? odrobaczenie na pewno trzeba będzie zrobić. Proszę- zrób u weta co potrzeba i wstaw tu rachunek. Dobrze, że Oskarek już u Was...byłoby cudnie zobaczyć jakieś zdjęcia z nowego miejsca;) dziękuje Wam wszystkim za obecność, pomoc, kibicowanie...poszukiwanie DS uważam za otwarte:D edit: Oskar NIE MA wydarzenia na fb...jeśli możesz Amadorko zrobić i wstawić tu link będe ogromnie wdzięczna Quote
rutta Posted September 22, 2013 Posted September 22, 2013 ufff... tak się cieszę, że wszystko się udało! obiezyswiat75, bardzo dziękuję za ogromną pomoc! Tobie i Twojemu TZ. To szczęście mieć męża, który z takim zaangażowaniem wspiera żonę w działaniach. Nie mogę się doczekać relacji Amadorki, ona tak naprawdę jako pierwsza ma szansę poznać bliżej charakter Oskara. Quote
yunona Posted September 22, 2013 Posted September 22, 2013 Bardzo cieszę się , że Oskarek pod świetną opieką, obieżyświat75 dziękujemy Tobie i Tz. Jestem wzruszona super działaniami :). Quote
obiezyswiat75 Posted September 22, 2013 Posted September 22, 2013 Ciekawa jestem jak pierwsza noc minęła. Mam nadzieję, że wszystko dobrze jest. Quote
kiyoshi Posted September 22, 2013 Author Posted September 22, 2013 wspaniele, że tu cioteczki zaglądacie:0 ja też jestem ciekawa relacji z pierwszej doby Oskara w nowym miejscu. Wieczorem będe dzwonić do Amadorki, z nadzieją, że tym razem się dodzwonie...a poki co- czekamy na relacje i zdjęcia:) jak juz Oskarek będzie wypiękniony to może tez uda się podmienić mu zdjęcia i opis na stronie jamnikowej fundacji;) Quote
Marycha35 Posted September 22, 2013 Posted September 22, 2013 Brawo Ludowie za akcję!!! Serducha dobre i Oskarrrro wręczony;) Tzn. już na pierwszej stacji do szczęśliwego życia:) Oskarrro, czekamy na foty pysia twego :) Quote
Recommended Posts