Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 936
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Taki moment jest wspaniały, jak psiak wychodzi ze schronu po nowe życie :) Człowiek ma normalnie wrażenie, że frunie, że może wtedy świat przenosić :) Miałam takie uczucie tydzień temu jak jedna moja podopieczna w schronie opuszczała swój boks z nową rodzinką :) coś wspaniałego :)

Posted

Oskarek chyba już dojechał...ciocia obieżyświat pisała że w samochodzie jest/był grzeczniutki, nieco wystraszony, ale pilnował się...
czekamy na wieści od cioci obieżyświat- gdy już wróci do domu , no i z hoteliku- mam nadzieje, że Amadorka tu zaglądnie- czekam tez na numer konta;)

ciociu obezyświat! jesteś wspaniała! baaardzo, bardzo mocno dziekuje Ci za poświęcony czas i za wszytstko co zrobiłaś by podarować temu biedaczkowi nowe zycie..
Dziś pewnie Oskarek będzie kapany- jak tylko uda się go wypięknić i zrobić kilka zdjęć, zaczniemy intensywnie szukać mu DS:)

Posted

Już wszystko piszę. Oskarek jest słodki, kochany, grzeczniutki. Całą drogę jechał grzecznie na kocyku, albo spał albo wyglądał przez okno. Zatrzymaliśmy się żeby zjeść obiad, zabraliśmy Oskarka na spacerek - bal się, ale się pilnował. Zjadł połowę mojego kotleta, daliśmy mu trochę wody, a potem pojechaliśmy dalej. Cały czas grzecznie jechał - jak do niego zagladalam, to podnosil główkę i tak nieśmiało ogonek mu chodził.
Zostawilismy go w hotelu, ma swój kojec, budę z poslankiem. Będzie mu tam dobrze i na pewno szybko dom znajdzie. Jest malutki, drobniejszy niż na zdjęciach i ma piękne oczy. Jak się go wykąpie i uczesze, to będzie miał jedwabistą sierść. Śmierdział w normie :) - wytrzymalismy :) Najgorsze było to, że musiałam go w hotelu zostawić. Spłakałam się bardzo, że nie mogę go wziąć. Życzę Ci piesku najlepszego domu na świecie.

Posted

[quote name='obiezyswiat75']Już wszystko piszę. Oskarek jest słodki, kochany, grzeczniutki. Całą drogę jechał grzecznie na kocyku, albo spał albo wyglądał przez okno. Zatrzymaliśmy się żeby zjeść obiad, zabraliśmy Oskarka na spacerek - bal się, ale się pilnował. Zjadł połowę mojego kotleta, daliśmy mu trochę wody, a potem pojechaliśmy dalej. Cały czas grzecznie jechał - jak do niego zagladalam, to podnosil główkę i tak nieśmiało ogonek mu chodził.
Zostawilismy go w hotelu, ma swój kojec, budę z poslankiem. Będzie mu tam dobrze i na pewno szybko dom znajdzie. Jest malutki, drobniejszy niż na zdjęciach i ma piękne oczy. Jak się go wykąpie i uczesze, to będzie miał jedwabistą sierść. Śmierdział w normie :) - wytrzymalismy :) Najgorsze było to, że musiałam go w hotelu zostawić. Spłakałam się bardzo, że nie mogę go wziąć. Życzę Ci piesku najlepszego domu na świecie.[/QUOTE]

Wzruszająca relacja :) No to teraz musi domek znaleźć:)

Posted

biedna cioteczko:( nie płacz za Oskrkiem...dla niego taki hotelik to raj i największa szansa by zostać odkrytym, zauwazonym, pokochanym na zawsze przez tą jedyną rodzinę, która podaruje mu DS!!:)
jestem Ci ogromnie wdzięczna za wszystko...
mam nadzieje ze Amadorka wkrótce także się tutaj pojawi...
cioteczko- napisz proszę ile zwrócić za transport!! Oskarek jest całkiem bogatym 'facetem' więc pisz śmiało, proszę:)

Posted

Oskarenku :buzi::glaszcze::glaszcze::iloveyou:już będzie tylko lepiej kochany! ciociunia obiezyswiat:modla::modla::modla::buzi::buzi:janiol jesteś przecudny

Posted

Nic nie chcę za transport :)
przewiezienie Oskarka to była dla nas przyjemność. Mojemu mężowi też w serce zapadł. To przez niego musiałam jeść kotleta, żeby Oskarek coś świeżego i ciepłego zjadł- ja chciałam pierogi :)

Posted

[quote name='obiezyswiat75']Nic nie chcę za transport :)
przewiezienie Oskarka to była dla nas przyjemność. Mojemu mężowi też w serce zapadł. To przez niego musiałam jeść kotleta, żeby Oskarek coś świeżego i ciepłego zjadł- ja chciałam pierogi :)[/QUOTE]

Takich ludzi jak Wy to ze świecą szukać :)

Posted

Przeważnie zaglądam na wątki wieczorem,w dzień mam mało czasu.Oskarek jest cudownym psiaczkiem na razie troszke zagubionym,ale to normalne w nowym miejscu.Dziś kąpieli nie będzie przyjechał późnym popołudniem to nie chciałam tak od razu go stresować.Może jutro,najpierw trzeba te brudne dredy powycinać.Będzie pięknym psiaczkiem.Dodam jeszcze,że kolację zjadł z dokładką taki był głodny,troche jest chudziutki musimy go podtuczyć.

Posted

kochane ciocie-
obiżyświatklu= podpisuje się pod tym co napisane- Ty i Twój mąż jesteście wspaniałymi aniołami!!

Amadorko- zaraz piszę Ci priv na temat opłat.
Ciesze się, że Oskarek zadowolony i wreszcie nakartmiony. Mam nadzieje, że dziś/ jutro uda się go wykąpać i gdyby w poniedziałek mógł trafić do weta t też byłoby cudnie!
gdybyś mogła poprosić o ocenę jego wieku? podejrzewam, że ząbki może mieć z dużą ilością kamienia- niech wet też sprawdzi i ceni czy nie trzeba czyścić.
Pewnie z gminy dostaliście książeczke zdrowia- czy szczepienia są aktualne? odrobaczenie na pewno trzeba będzie zrobić.
Proszę- zrób u weta co potrzeba i wstaw tu rachunek.
Dobrze, że Oskarek już u Was...byłoby cudnie zobaczyć jakieś zdjęcia z nowego miejsca;)

dziękuje Wam wszystkim za obecność, pomoc, kibicowanie...poszukiwanie DS uważam za otwarte:D

edit: Oskar NIE MA wydarzenia na fb...jeśli możesz Amadorko zrobić i wstawić tu link będe ogromnie wdzięczna

Posted

ufff... tak się cieszę, że wszystko się udało!

obiezyswiat75, bardzo dziękuję za ogromną pomoc! Tobie i Twojemu TZ. To szczęście mieć męża, który z takim zaangażowaniem wspiera żonę w działaniach.

Nie mogę się doczekać relacji Amadorki, ona tak naprawdę jako pierwsza ma szansę poznać bliżej charakter Oskara.

Posted

wspaniele, że tu cioteczki zaglądacie:0 ja też jestem ciekawa relacji z pierwszej doby Oskara w nowym miejscu. Wieczorem będe dzwonić do Amadorki, z nadzieją, że tym razem się dodzwonie...a poki co- czekamy na relacje i zdjęcia:)
jak juz Oskarek będzie wypiękniony to może tez uda się podmienić mu zdjęcia i opis na stronie jamnikowej fundacji;)