Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 2.1k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

WSZYSTKICH miłych gości, którzy KIEDYKOLWIEK zechcą nas odwiedzić wpuścimy przez furtkę i przez drzwi. Natomiast za stan garderoby i stopień zaskakania i zalizania odpowiedzialności wziąć nie możemy :) Jak to mówią - wchodzisz na własną odpowiedzialność ;) Ewentualnie można liczyć na reakcje i porady tych, którzy już doświadczyli tego niewątpliwie traumatycznego przeżycia!

Posted

No już tak nie kokietuj - większy podmuch wiatru by Cię teraz porwał przecie :)

Alutka boi się obcych. Przyszła do nas w piątek sąsiadka i Al nie dała się pogłaskać. Podchodziła zaciekawiona, ale dotknąć się nie pozwoliła. To samo z moim Tomkiem. Podchodzi (szczególnie gdy siedzimy przy stole), ale żeby ją można było pomiziać - co to, to nie. Za to na mnie tryni się permanentnie, jest zazdrosna o inne psiaki, ciągle jej odnóża mam na kolanach, na brzuchu, a w porywach także na głowie!

Posted

Ojooooj jeszcze wiatr by się musiał napracować

Z moim Tajusiem też tak było - niby się bał, choć zazdrosny jak się miziało Amigę podchodził, ale nie do końca. Dopóki obca ręka miala jakieś smaczki to było ok, ale jak już się smaczki kończyły, to trzeba było dawać tyły. Ale ja byłam caly czas molestowana o pieszczotki.
Alutka pewnie też potrzebuje więcej czasu do przekonania się co do człowieka

Posted

Pewnie tak, bo zaprzyjaźnić się zdecydowanie potrafi ;) Z nią tylko o tyle gorzej, że nie jest zbyt łasa na smaczki. Za to pozostałe są aż za bardzo i ona wtedy i tak zostaje z tyłu...

Posted

Witaj Jagoda - dzięki - kciuki się z pewnością przydadzą :)

Uprzejmie donoszę, że na urlopie będę od 3 do 18 sierpnia i w tym czasie bardzo chętnie ugościłabym kontrolerów, miziaczy, chętnych na wylizanie twarzy, uszu i reszty, jak również śmiałków, którym niestraszne są skoki nad głowę, odgryzanie nosa, wybrudzone (a nawet poszarpane) spodnie i inne rozliczne "atrakcje" ;)
Kto się zgłasza na organizatora imprezy od strony sporządzenia listy? :)

Posted

Aha, kupiliśmy Alutce kolejne 5 puszek karmy Winston Junior po 2,49 oraz torebkę Froliców za 4,39. Wydatki wpisuję w post rozliczeniowy.

Z jedzeniem bywa w kratkę - raz zje samo suche (jak np. dziś na śniadanie), a raz nawet do miski nie podejdzie... Zawsze robię próbę czy zje samo suche, ale puszki muszę mieć w pogotowiu. Niebawem pewnie zakupię suche dla szczeniąt, bo na razie dodaję jej suchą karmę moich psiaków.

Posted

Sprzątać i gotować nie trzeba. Sprzątanie mija się z celem, a do jedzenia będzie... sucha karma ;) :) Sama obecność wystarczy - niektórych tak długo wyczekiwana...

Posted

My przyjezdzamy i mozemy na koniec pozmywac, mamy wprawe ;)

Grafik u nas strasznie napiety - czy mozemy sie wprosic we wtorek 6 sierpnia? jedyny naprawde wolny nasz dzien...

Posted

Nutusia napisał(a):
Oczygwizdek - zapisuję w kalendarzu! :)
Jesteśmy na urlopie, więc zapraszamy w dowolnej porze, np. na cały dzień :)

No taki mielismy zamiar...jak juz sie wytoczymy z chalupy po remoncie, to troszke u Was posiedziec :)

Posted

Mattilu napisał(a):
No taki mielismy zamiar...jak juz sie wytoczymy z chalupy po remoncie, to troszke u Was posiedziec :)

Podobnie u nas - czas poremontowy, ale będę miała urlop, więc klawo się składa :)

Posted

i ja się piszę :) nawet ciasto przywiozę :) oraz 2 napalonych na Wasze psy dzieci :) Ania od roku pyta, kiedy odwiedzimy ciocię Magdę, która uratowała sarenkę. Rok temu w czasie wakacji, kupiła kartkę pocztową dla Was, niestety wysłać jej nie mogliśmy, bo adresu nie mieliśmy, a jak chciałam wysłać sms z zapytaniem okazało się, ze numer do Nutusi dziwnym trafem wyparował z mojego telefonu... czyli, ze Ania go usunęła! Nie pytajcie jak i kiedy- moje dzieci co dotkną mojego telefonu, to coś zmienią lub usuną! A Kot jednym skokiem na laptopa zmienia rozdzielczość ekranu- do dziś nie znamy tego skrótu, który kot ma w jednej łapie ;)

Posted

Padłam z tym kotem! :)
Nr do mnie: 608 33 86 72 ;)
No dobra - żarty się skończyły - kto się zgłasza na dyżurnego, co listę sporządzi i termin ustali? Bo ten 6 sierpnia to jednak jest dzień powszedni i pracującym/nieurlopującym może być ciężko i żal ;)

Posted

Chcecie nas wszystkich przyjąć w jednym terminie?? Czy mamy się rozłożyć w czasie? :) Bo mnie ten 6 nawet pasuje :)
Numer zapisałam, dziękuję, ale jak długo będzie siedział w moim telefonie- nie wiem ;)