Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 875
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Próbowałam dać jej drobniutko pokrojonego kurczaka podlanego rosołem ,ale absolutnie nie chciała. Idę po plasterek parówki.
Natomiast Kierowniczka pędzluje miseczkę ,aż się uszy trzęsą.
Dzwoniła przyszła pańcia Dusi i bardzo się cieszyła.

Posted (edited)

Kocią saszetkę psy lubią , ale moje od razu maja biegunkę po niej, lepiej nie ryzykować.

Można by jej było podawać Calo-Pet, tylo nie wiem , czy w lecznicy jakiejś sie dostanie, ja kupowałam przez internet.

[SUB]WŁAŚCIWOŚCI
Calo-pet dostarcza nienasyconych kwasów tłuszczowych (wątroba halibuta), niezbędnych witamin, składników mineralnych i (koniecznej w żywieniu kotów) tauryny. Niedobór tauryny prowadzi u kotów do degeneracyjnych zmian siatkówki, klinicznie objawia się to zmniejszoną ostrością widzenia, rozszerzeniem źrenicy, co może prowadzić do utraty wzroku. Niedobór tauryny prowadzi również do zaburzeń pracy mięśnia sercowego (kardiomiopatia rozstrzeniowa).
Ze względu na dobry smak pasty możliwe jest dostarczanie niezbędnej energii nawet w przypadku braku apetytu i przyjmowania niewystarczającej ilości karmy. Pasta również pobudza apetyt i tym samym zwiększa się ilość przyjmowanego pokarmu.

WSKAZANIA
Uzupełnienie niedoboru substancji odżywczych powstałych na skutek nieprawidłowego żywienia lub w przypadku dostarczania niewystarczającej ilości karmy. W czasie rekonwalescencji, po przebytych chorobach oraz operacjach, w sta-nach wyczerpania, uzupełniania niedoborów witamin i związków mineralnych

Tu jest mowa o kotach, ale pasta jest dla psów i kotów.
[/SUB]

Edited by erka
Posted

Na pewno jej łyżeczka czy dwie nie zaszkodzą:) a może akurat zacznie jeść:)
Kurcze nie mogę odszukać moich wpisów o pedigree, kilka lat temu to pisałam. Ja pod wpływem opinii dogo zmieniłam karmę mojej sucz i zaczęłam szczeniakom dawać różne od royala, przez hills, brit care i inne i ... wróciłam do pedigree ( puszek).
Teraz jest ok:)

Wiedziałam, że w końcu kij w mrowisko włożę;)

Posted

Mam gastrointestinal ,ale poprzednio pluła dalej niż widziała.Spróbuję jeszcze raz.
Tak szczerze mówiąc to weci w sprawach żywienia nie mają wiedzy. Bardzo źle.

Posted

ja bym z żadnymi "pospolitymi" puszkami nie ryzykowała jeszcze, za wcześnie chyba... skoro ona nie chce pachnącego kurczaczka z ryżem, to znaczy że nie ma jeszcze takiego apetytu i zostałabym przy convalescence jeszcze chwilę
u Brosa jelita długo dochodziły do normy, po convalescence był kleik ryżowy, potem karma "intestinal", przez pierwsze kilka miesięcy wystarczyło, że zjadł kęsek czegoś "normalnego" i od razu biegunka, a to duży pies jest...

Posted

[quote name='Poker']Mam gastrointestinal ,ale poprzednio pluła dalej niż widziała.Spróbuję jeszcze raz.
Tak szczerze mówiąc to weci w sprawach żywienia nie mają wiedzy. Bardzo źle.

Próbuj, tylko w minimalnych dawkach,bo przecież to jest obrzydlistwo.
Jak moje dziecię było dziecięciem i było odwodnione, to lekarz kazał dawać gastrolit w ilości1/4 łyżeczki co godzinę.
Jakbym jej wlała całą łyżeczkę naraz, to by zwróciła.

Posted

A ona chce parówkę po 25 zł za kilo i już :eviltong:

I znowu ryczałam ze szczęścia

Zjadła ze 4 cienkie plasterki i oczywiście comvalesc. 5 ml.
Intestinala nawet nie chciała powąchać.

Posted

Ja na razie trzymałabym ją tylko na tej papce. Jelita muszą się zregenerować po choróbsku . Można by dodawać po odrobinie karmy na problemy jelitowe chyba RC intestinal się to nazywa , można spróbować na początek kociego .
Nie ryzykowałabym znowu rewolucji jelitowej .

Ogromnie się cieszę że jest lepiej .