mari23 Posted May 30, 2013 Posted May 30, 2013 [quote name='kejciu']Mi pasuje :) poproszę tylko o nr konta na PW i jak wpłyną ostatnie wpłaty - wysyłam :)[/QUOTE] już zmieniłam pierwszy post i jeszcze któryś na początku, też z numerem konta może są inne propozycje zmiany tytułu wątku? wątek i pierwszy post można przepisać na Jolę - jeśli chce, choć może też i tak zostać - ja się dostosuję a co do faktury/rachunku - to może być rachunek na kupioną karmę, leczenie itp. niekoniecznie na hotelowanie dane do faktury/rachunku (nie jesteśmy płatnikami VAT): Stowarzyszenie Help Animals ul.Sienkiewicza 10A 55-320 Malczyce NIP 9131603838 Quote
Nutusia Posted May 30, 2013 Posted May 30, 2013 Morusku, masz szczęście, że się takie Ciotki za Ciebie "wzięły" ;) :) Quote
jola_li Posted May 30, 2013 Author Posted May 30, 2013 [quote name='mari23']już zmieniłam pierwszy post i jeszcze któryś na początku, też z numerem konta może są inne propozycje zmiany tytułu wątku? wątek i pierwszy post można przepisać na Jolę - jeśli chce, choć może też i tak zostać - ja się dostosuję a co do faktury/rachunku - to może być rachunek na kupioną karmę, leczenie itp. niekoniecznie na hotelowanie dane do faktury/rachunku (nie jesteśmy płatnikami VAT): Stowarzyszenie Help Animals ul.Sienkiewicza 10A 55-320 Malczyce NIP 9131603838[/QUOTE] Dzięki, Mari :)! Wiesz, to może rzeczywiście, żeby nie komplikować sprawy i nie angażować Cię niepotrzebnie, przepiszmy na mnie pierwszy i drugi post - to najlepsze miejsce na rozliczenia :). Raz jeszcze wielkie dzięki, że zgodziłaś się pomagać Filonkowi mimo tylu swoich zobowiązań :Rose::Rose::Rose:! Quote
Nutusia Posted May 30, 2013 Posted May 30, 2013 Marysiu, napisz do Maupa4 - załatwi sprawę błyskawicznie - jest szybsza od wiatru ;) :) Quote
PACZEK Posted May 31, 2013 Posted May 31, 2013 (edited) Wiem, że założyłaś wątek na prośbę PACZKA i w ten sposób Filonek stał się kolejną bidą na Twojej głowie, Tak jolu_li to oczywiście moja wina że "ubrałem" mari23 w Moruska.To moja wina że Morus nie jest piękną malusieńką trzy kilową super adopcyjną malizną którą można wozić rowerkiem w koszyczku na spacerki a w chętnych domkach można przebierać jak w ulęgałkach. To moja wina że sam nie mogłem mu dać domu. To moja wina że nie zawsze mam kontakt z Dogo z powodu netu który mam do dyspozycji.To moja wina że nie mam możliwości jeździć do Moruska do przytuliska bym mógł udzielać aktualnych informacji. To moja wina że poprosiłem mari23 by kasę zbierać na konto fundacji.To moja wina że nie prowadzę bazarków. To moja wina że gdy chciałem dać towar na bazarek to nie domyśliłem się że powinienem go dostarczyć do osoby która go miała prowadzić. To moja wina że nie potrafię opisać zachowań psa gdy jest u mnie. Przecież już przy Duszce wyszło że tylko to co pisała Nutusia to była wiarygodna ocena zachowań psa. Przepraszam mari23 ,przepraszam Morusku. Jeśli to naprawdę taki problem zrobiłem Nutusi I Tobie Jolu_li to mogę Moruska zabrać. Bardzo dziękuję jeszcze ostatniejszansie za pomoc w momencie gdy oprócz psiaków mósiałem jeszcze zadbać o byłą "właścicielkę" ogonków. Edited May 31, 2013 by PACZEK Quote
jola_li Posted May 31, 2013 Author Posted May 31, 2013 PACZEK, miło że wpadłeś na wątek Filonka :). Mam wielką nadzieję, że uda mi się wybrać do Boguszyc w niedzielę. Proszę, trzymajcie mocno kciuki, żeby znowu mi się plany nie zawaliły... Quote
ostatniaszansa Posted May 31, 2013 Posted May 31, 2013 spokojnie bez nerwacji , nie nie będziemy codziennie zdawać relacji o Filonku bo oprócz Filonka mamy 276 psiaków i 3 koty , schronisko. ludzi . nic mu się złego nie dzieje , spróbujemy go włączyć do Programu Fajny Pies ale Bezdomny , mnie nadal obszczekuje jakoś jego sympatii nie uzyskałam :( :( :( mimo przekupywania smaczkami , owszem zjada a potem dalej dziamgocze . Jutro opiekunka ubierze go w szelki i zabieramy go na spacer , jeżeli ma zostać ogłaszany do adopcji to pewnych rzeczy trzeba go nauczyć jak i przekonać ,że nie wszystkie ludzie są złe , krzycza i tłuką . Co do konta mamy subkonto i można równie dobrze na to konto wpłacać wpisując w tytule -darowizna dla Moruska-Filona . Raz w miesiącu podamy , kto i ile wpłacił . Państwa wybór jak to chcecie rozwiązać . Morusek-filonek jest dokładnie tak samo traktowany jak każdy inny boguszak , bo u nas każdy pies jest ważny , wyjątkowy . Ewa Quote
PACZEK Posted May 31, 2013 Posted May 31, 2013 [quote name='jola_li']PACZEK, miło że wpadłeś na wątek Filonka :). Mam wielką nadzieję, że uda mi się wybrać do Boguszyc w niedzielę. Proszę, trzymajcie mocno kciuki, żeby znowu mi się plany nie zawaliły...[/QUOTE] Nie zawsze swoją obecność zaznaczam postem. Rozmawiałem też z ostatniąszansą. Quote
Nutusia Posted June 2, 2013 Posted June 2, 2013 Ewo, bardzo dziękujemy za wieści o Filonku. Byłoby super, gdyby mógł wziąć udział w tym programie, o którym piszesz, bo wszystkim nam zależy na tym, by jak najkrócej był w przytulisku. A z tego co piszesz, na obecną chwilę nie jest to piesek, którego jedynym problemem jest to, że broni swojej opiekunki. I chyba nie bardzo możemy liczyć na to, że już za chwileczkę, już za momencik znajdzie domek docelowy. Mam nadzieję, że wspólnymi siłami uda nam się pozyskać środki finansowe, by Fionek mógł zostać tam, gdzie jest, dopóki nie trafi do swoich ludzi. Kwota to uzbierania nie jest wygórowana, ale jednak z nieba nie spada... Quote
jola_li Posted June 2, 2013 Author Posted June 2, 2013 Byłam dzisiaj u Filonka. Chyba mnie poznał, bo już po chwili dawał się głaskać i drapać, a po jakimś czasie dostałam buziaki i nosem prosił o dalsze drapanko. Mam wrażenie, że ludzi już mniej się obawia, bo wyciągnięte ręce przechodzących osób, które prosiłam o kontakt z Filonkiem, nie przerażały już go - choć radości też nie wykazywał. Widzę jednak, że do ludzi jest mu znacznie bliżej niż przed 2 tygodniami :). Niestety, próba dołączenia go do stada nie wypadła pomyślnie :(. Były scysje i Filonek musiał wrócić do klatki... Chciałam go wziąć na spacer na smyczy, ale wyprowadzony na zewnątrz (przez opiekunkę - ze mną nie chciał iść) właściwie jedyne czego chciał, to wrócić "do domu". Na spacerujące obok psy nie zwracał specjalnie uwagi, może dlatego, że był mocno zestresowany. Tak więc jeszcze dużo lęków do pokonania przed Filonkiem... Ja zdjęć nie robiłam, ale parę zrobiła Ostatniaszansa-Agnieszka, więc później będą. Quote
Nutusia Posted June 2, 2013 Posted June 2, 2013 Jolu, dziękuję, że poświęciłaś czas na wizytę u Filonka. Fajnie, że zrobił postępy i mam nadzieję, że następnym razem zaobserwujesz kolejne. To mądry i sprytny psiaczek - tylko za dużo mu się na łepetynkę w ostatnim czasie zwaliło... Quote
Kejciu Posted June 2, 2013 Posted June 2, 2013 Dziekuje za informacje :) czekam na reszte wplat z bazarku jak tylko wszystkie splyna - od razy przelewam pieniazki :) Quote
jola_li Posted June 3, 2013 Author Posted June 3, 2013 Przypomniało mi się jeszcze, że Filuś dał się wyczesać - strasznie linieje - i wyczyścić sobie oczy. Quote
Nutusia Posted June 3, 2013 Posted June 3, 2013 Super! Czyli się chłopak cywilizuje i oby tak dalej :) Quote
jola_li Posted June 5, 2013 Author Posted June 5, 2013 No to Filonek został już przepisany na mnie. Quote
jola_li Posted June 5, 2013 Author Posted June 5, 2013 Przelałam do Fundacji 160 zł za Filonka za okres 29/04 - 28/05 (przepraszam za opóźnienie ;)). Quote
jola_li Posted June 5, 2013 Author Posted June 5, 2013 [quote name='Mattilu']Jak finanse Filonka?[/QUOTE] Jak już Kejciusiowy bazarek - za który nieustannie najpiękniej dziękuję:Rose::Rose::Rose: - będzie rozliczony (jeszcze nie wszystkie wpłaty dotarły), to będziemy mieć pełną jasność, ale wygląda na to, że na przyszły miesiąc są fundusze :). Quote
Nutusia Posted June 6, 2013 Posted June 6, 2013 Super, super! :) Byłyśmy z Kasią wczoraj u Duszki i dostałyśmy od Basi fanty na kolejny bazarek - będzie dla Filonka, bo w końcu oni z tej samej biedy wyszli... A gdyby się Filonkowi trafił domek choć w połowie tak cudowny jak Duni, byłybyśmy przeszczęśliwe! Quote
Kejciu Posted June 6, 2013 Posted June 6, 2013 Potwierdzam :) będzie kolejny bazarros dla Filonka :) dzisiaj mam zamiar troszkę poogarniać kolejne fanty ( pofocić ) i działamy dalej dla Filiego :) Quote
jola_li Posted June 6, 2013 Author Posted June 6, 2013 [quote name='Nutusia']Super, super! :) Byłyśmy z Kasią wczoraj u Duszki i dostałyśmy od Basi fanty na kolejny bazarek - będzie dla Filonka, bo w końcu oni z tej samej biedy wyszli... A gdyby się Filonkowi trafił domek choć w połowie tak cudowny jak Duni, byłybyśmy przeszczęśliwe![/QUOTE] [quote name='kejciu']Potwierdzam :) będzie kolejny bazarros dla Filonka :) dzisiaj mam zamiar troszkę poogarniać kolejne fanty ( pofocić ) i działamy dalej dla Filiego :)[/QUOTE] Nutusiu, Kejciu - jesteście przekochane!!!!! (Ja też dołożę trochę bazarkowych fantów). Quote
Nutusia Posted June 6, 2013 Posted June 6, 2013 To ja Ci przy okazji przekażę te, które kupiłaś na bazarku Kejciu, bo mam je u siebie od wczoraj ;) Quote
jola_li Posted June 6, 2013 Author Posted June 6, 2013 [quote name='Nutusia']To ja Ci przy okazji przekażę te, które kupiłaś na bazarku Kejciu, bo mam je u siebie od wczoraj ;)[/QUOTE] Myślałam raczej o wysłaniu zdjęć do Kejciu, żeby nie dokładać Jej roboty. A po moje zakupy kiedyś podjadę :). Quote
Kejciu Posted June 6, 2013 Posted June 6, 2013 [quote name='jola_li']Myślałam raczej o wysłaniu zdjęć do Kejciu, żeby nie dokładać Jej roboty. A po moje zakupy kiedyś podjadę :).[/QUOTE] Zdjęcia otrzymalam :)Jolu czy jest szansa na przekazanie tych książek jakoś mi lub Nutusi?bo najlepiej jak wysylka jest z jednego miejsca od jednej osoby bo często ktoś kupuje kilka rzeczy :) Quote
Recommended Posts