PACZEK Posted May 2, 2013 Posted May 2, 2013 Poker wielkie dzięki w imieniu Moruska:loveu: Mattilu wielkie dzięki w imieniu Moruska:loveu: Mam nadzieję że psinka się jakoś "ogarnęła". Pani dzwoni codziennie i płacze bo Morus był jedyną istotą wiernie i całkowicie jej oddaną. Dziś obudziła się tuląc poduszkę bo myślała że to Morusek:placz:. Ech.... . Quote
mari23 Posted May 2, 2013 Posted May 2, 2013 PACZEK napisał(a):Poker wielkie dzięki w imieniu Moruska:loveu: Mattilu wielkie dzięki w imieniu Moruska:loveu: Mam nadzieję że psinka się jakoś "ogarnęła". Pani dzwoni codziennie i płacze bo Morus był jedyną istotą wiernie i całkowicie jej oddaną. Dziś obudziła się tuląc poduszkę bo myślała że to Morusek:placz:. Ech.... . u mnie odwrotnie - piesek płacze i chce do domu, a dom wyrok śmierci na staruszka wydał.... ileż nieszczęścia i cierpienia, żal tej pani i żal Moruska - gdyby ich losy inaczej się potoczyły - byliby oboje szczęśliwi..... Quote
Poker Posted May 2, 2013 Posted May 2, 2013 (edited) Biedna kobieta utraciła jedyną swoją miłość.:-( Może świadomość ,że psiak jest zaopiekowany trochę jej pomoże. W jakim wieku jest Morus i ile może ważyć? Czy coś wiadomo na temat jego szczekliwości ? Edited May 2, 2013 by Poker Quote
PACZEK Posted May 2, 2013 Posted May 2, 2013 Poker napisał(a):Biedna kobieta utraciła jedyną swoją miłość.:-( Może świadomość ,że psiak jest zaopiekowany trochę jej pomoże. W jakim wieku jest Morus i ile może ważyć? Czy coś wiadomo na temat jego szczekliwości ? Morusek ma na 100% ok dwóch lat. Waży na moje oko około10kg. Według opinii weta który go wczoraj oglądał jest zdrowy ,uszki czyste, sierść błyszcząca. U nas wcale nie szczekał ale był strasznie zestresowany,czuł się porzucony i zagubiony. Szczekał tylko gdy czuł że on lub jego pani są zagrożeni. Gdy z panią bez smyczy wędrował po "wsi" był bez problemowy. Kaganiec był niezbędny jednak gdyż w odległości ok1,5metra od "Panci" zaczynał szczekać a każdy ruch ręką w jej kierunku powodował że Morusek "zastawiał" ją swoim ciałem i nadstawionymi zębami. Quote
ostatniaszansa Posted May 2, 2013 Posted May 2, 2013 Morusek jest uroczy, spokojny, troszkę skonfundowany nową sytuacją , ten psiak to uosobienie łagodności . Chwilo ma dużą klatkę kennelową - lada moment jeżeli będzie zgodny z innymi psiakami dołączy do grupy "kuchnia " . Jest wyprowadzany na spacery . Komu ma przesłać zdjęcia, ja nie umiem wstawiać tu na dogo . Ewa Quote
Poker Posted May 2, 2013 Posted May 2, 2013 Szkoda, tym razem za młody.Szukam psa/suni dla ludzi w wieku 68 lat. Quote
PACZEK Posted May 2, 2013 Posted May 2, 2013 ostatniaszansa napisał(a):Morusek jest uroczy, spokojny, troszkę skonfundowany nową sytuacją , ten psiak to uosobienie łagodności . Chwilo ma dużą klatkę kennelową - lada moment jeżeli będzie zgodny z innymi psiakami dołączy do grupy "kuchnia " . Jest wyprowadzany na spacery . Komu ma przesłać zdjęcia, ja nie umiem wstawiać tu na dogo . Ewa Witaj na wątku:lol:! Nie mogłem się doczekać! Fotek wstawiać nie potrafię ale mam nadzieję że zgłosi się jakiś "wolontariusz" i pomoże wstawić. Quote
PACZEK Posted May 3, 2013 Posted May 3, 2013 Widziałem fotkę przystojniaka na FB na stronie Fundacji Ostatnia Szansa:lol: Super zdjęcie!!! Quote
mari23 Posted May 6, 2013 Posted May 6, 2013 Poker napisał(a):Wpłaciłam 50 zł na Moruska dotarło :) 50,- Poker (02.05.) 20,- Jola_li (02.05.) ... nicku nie było, ale chyba dobrze skojarzyłam ;) 30,- Kundelkowa Skarbonka (30.04.) Quote
PACZEK Posted May 6, 2013 Posted May 6, 2013 Mattilu napisał(a):A ja 20 zl. Mari23 a może to ta wpłata:lol: bo Jola_li chyba do niedzieli poza netem:lol:. Quote
mari23 Posted May 6, 2013 Posted May 6, 2013 Mattilu napisał(a):A ja 20 zl. PACZEK napisał(a):Mari23 a może to ta wpłata:lol: bo Jola_li chyba do niedzieli poza netem:lol:. też sie nad tym zastanawiałam, ale Jolanta L. to chyba jednak Jola_li... Quote
Mattilu Posted May 6, 2013 Posted May 6, 2013 mari23 napisał(a):też sie nad tym zastanawiałam, ale Jolanta L. to chyba jednak Jola_li... Tez tak mysle. Moje pewnie jeszcze ida:( Quote
PACZEK Posted May 7, 2013 Posted May 7, 2013 Pan który pomagał "dostarczyć" Moruska potwierdził że otrzymał przelew na 70zł tytułem zwrotu kosztów za paliwo:lol:. Jeszcze raz bardzo dziękuję panu za transport:lol:. Bardzo też dziękujemy w imieniu Moruska za pokrycie kosztów paliwa przez Kundelkową Skarbonkę:Rose:. Ja oczywiście zapomniałem zapisać nr konta i deklarację pewnie opłacę dopiero w czwartek:oops: . Quote
PACZEK Posted May 7, 2013 Posted May 7, 2013 Nutusia napisał(a):Już się pogubiłam... Czy Morus jest ogłaszany? Niestety nie. Czekamy na decyzję o kastracji. Myślę że w tym tygodniu "coś się wyklaruje". Quote
Nutusia Posted May 7, 2013 Posted May 7, 2013 A na co tu czekać? Pisać w ogłoszeniach, że wykastrowany, a zanim ktoś zadzwoni, to akurat będzie ;) A jeśli nawet nie będzie, to ten ktoś zaczeka. Tak było z naszą Luśką ;) Quote
Nutusia Posted May 10, 2013 Posted May 10, 2013 Halo, zagląda ktoś jeszcze tutaj? Są jakieś nowe wieści? Wiadomo co można napisać w ogłoszeniach i na kogo dać kontakt?... Quote
PACZEK Posted May 10, 2013 Posted May 10, 2013 Nutusia napisał(a):Halo, zagląda ktoś jeszcze tutaj? Są jakieś nowe wieści? Wiadomo co można napisać w ogłoszeniach i na kogo dać kontakt?... Zaglądam codziennie ale do poniedziałku mam "urwanie .....". Sześć zwierzęcych (szczurzych) serc czeka na pomoc dlatego proszę o wyrozumiałość. Cokolwiek tu ustalicie cioteczki Moruskowe ja będę wdzięczny:loveu:. Quote
ostatniaszansa Posted May 11, 2013 Posted May 11, 2013 Morusek został wykastrowany w czwartek, bez powikłań czuje się świetnie, do czasu zdjęcia szwów pozostanie w szpitaliku . Ewa Quote
mari23 Posted May 11, 2013 Posted May 11, 2013 ostatniaszansa napisał(a):Morusek został wykastrowany w czwartek, bez powikłań czuje się świetnie, do czasu zdjęcia szwów pozostanie w szpitaliku . Ewa wspaniała wiadomość ! :) i Morusek dostał pieniążki: 24,32 = 6 euro ( nadawcy brak, jest tylko nr rachunku) 6.05. wpłynęło Quote
mari23 Posted May 12, 2013 Posted May 12, 2013 Poker napisał(a):Szkoda, tym razem za młody.Szukam psa/suni dla ludzi w wieku 68 lat. to chyba tylko któryś ze starszych, zdrowych piesków? Quote
Recommended Posts