Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

[quote name='ostatniaszansa']jedziemy jutro, w sobotę i w niedzielę, Filonek średnio przyjazny do kolegów i koleżanek ...Ewa[/QUOTE]
Szykuję się na niedzielę - oby tylko upał nie był zbyt wielki, bo to się może kiepsko skończyć.

Oj, Filonek, Filonek, i co tu z tobą począć ;)?...
Wiem, wiem, dom znaleźć i tyle :)!

Posted

Wreszcie udało mi się odwiedzić Filonka :)!
Wróciłam ugotowana na twardo, ale zadowolona, bo psinek zrobił ogromne postępy.
Po pierwsze - nie szczeka już na ludzi, po drugie jakoś odnalazł się w grupie. Byłam świadkiem takiej sceny jak do klatki (otwartej), w której Filuś sobie leżał wpakował się drugi piesek i --- nic :)!
No nie, tak idealnie to nie jest, bo jak Filonek jest przy p. Marcie, to inne psy nie są dobrze widziane w pobliżu ;).
Dzisiaj bardzo już najedzonemu Filonkowi rzuciłam smakołyka, na którego już nie miał ochoty, ale bronił go zawzięcie, żeby mu nikt nie zabrał i warczał na każdego, kto się zbliżał (a w końcu nusiałam mu zabrać kość niezgody ;)).
Może jakiś ogrodnik na Pana by się nadał ;)?

Posted

Zapłaciłam za kolejny Filonkowy miesiąc.
(informacja dla Ostatniejszansy - poprzednio (maj) wpłaciłam na stare konto, Mari wpłaciła na nowe (czerwiec) i ja teraz też)
Żeby było optymistyczniej w Filonkowej kasie wpłaciłam 20 zł :).

Posted

Ucz sie Filonku, ucz, a potem pojdziesz do super domku. Oglaszasz go juz Jolu, czy na razie sie wstrzymujesz?

Nie ide na razie na nowe watki, bo mi ostatnio ciezko na duszy, w portfelu i z internetem. Musze sie troche ogarnac.

Posted

[quote name='Mattilu']Ucz sie Filonku, ucz, a potem pojdziesz do super domku. Oglaszasz go juz Jolu, czy na razie sie wstrzymujesz?
Tak, jakiś czas temu wykupiłam Filonkowi pakiecik, ale niedługo trzeba będzie odnowić ogłoszenia.

Może z nowymi zdjęciami :):

Posted

[quote name='Nutusia']To w rumiankach śliczne! :) W oczętach jeszcze taka niepewność zmieszana ze smutkiem, ale już nie panika i rezygnacja. Oby tak dalej, Filusiu![/QUOTE]
Tak... On jest smutny i niepewny. Bardzo trudno mu zrobić zdjęcie - uszy po sobie, głowa odwrócona...
Bardzo bardzo mu potrzebny Człowiek.
Za prawdziwy dom, którego nigdy nie miał, pokochałby na zabój.

Posted (edited)

[quote name='Nutusia']Jaki smutek... Co się stało Lence? Filonku, doczekasz się domku, SŁOWO!
Nie wiem dokładnie - znalazłam tę informację na fb Ostatniej Szansy (https://www.facebook.com/OstatniaSzansa.Boguszyce?ref=stream) - ale ona miała już wcześniej jakieś zabiegi, a teraz miała mieć usuwany nowotwór. Być może nie przeżyła operacji albo zmarła po niej :(...

Edited by jola_li
Posted

Filonek od jakiegoś czasu w grupie ... po wyjeździe Henia do nowego domu, musze powiedzieć, ze jest nabardziej problematycznym psiakiem w tym kawałku schroniska. Szczeka na kazda osobe, która wchodzi do pokoju i wycofuje się. Nie bardzo lubi się z innymi psami ... natomiast na badaniu u weterynarza jest spokojny i grzeczny, wiec te zachowania wygladaja na typowo lekowe. Jemu najlepiej byłoby w standardowym DT, bez takiej gromady psów ... Zdjec nie lubi sobie robic, wiec trudno go "uchwycić". Ale jest zdrowy i ma czyste uszka! :) /Agnieszka

Posted

[quote name='ostatniaszansa']Filonek od jakiegoś czasu w grupie ... po wyjeździe Henia do nowego domu, musze powiedzieć, ze jest nabardziej problematycznym psiakiem w tym kawałku schroniska. Szczeka na kazda osobe, która wchodzi do pokoju i wycofuje się. Nie bardzo lubi się z innymi psami ... natomiast na badaniu u weterynarza jest spokojny i grzeczny, wiec te zachowania wygladaja na typowo lekowe. Jemu najlepiej byłoby w standardowym DT, bez takiej gromady psów ... Zdjec nie lubi sobie robic, wiec trudno go "uchwycić". Ale jest zdrowy i ma czyste uszka! :) /Agnieszka[/QUOTE]
Z tego, co ja zaobserwowałam i co mówiła p. Marta już nie szczeka na każdego ;). A jeżeli to tak dla zasady krótkie "hau-hau". Chętnie bierze przysmaki.
Zdjęcia zrobiłam (kilka postów wyżej).

Posted

Zadzwoniłam do p.Marty :).
Mówi, że jest lepiej (czyli pewnie tak jak było podczas mojej ostatniej wizyty). Z psami już się jakoś dogaduje, choć niekoniecznie przyjaźni.
Zmieniło się tylko tyle, że poszedł do domu piesek, który - jak się okazało - był "wichrzycielem" i teraz Filonek przestał się kłócić z Ziutkiem vel Ogonkiem, który był niesłusznie podejrzewany o sianie niezgody ;).
Apetyt Filusiowi dopisuje!

Posted

[quote name='jola_li']Z tego, co ja zaobserwowałam i co mówiła p. Marta już nie szczeka na każdego ;). A jeżeli to tak dla zasady krótkie "hau-hau". Chętnie bierze przysmaki.
Zdjęcia zrobiłam (kilka postów wyżej).[/QUOTE] To mamy chyba innego Filonnka na myśli, bo jak bylam w schronisku, a bylam wczoraj, to szczekal dalej jak leci i na nowych pracowników i na nas - i nie było to krótkie hau hau, ale obszczekiwanie.

Posted

[quote name='ostatniaszansa']To mamy chyba innego Filonnka na myśli, bo jak bylam w schronisku, a bylam wczoraj, to szczekal dalej jak leci i na nowych pracowników i na nas - i nie było to krótkie hau hau, ale obszczekiwanie.[/QUOTE]
To rzeczywiście dziwne, bo jak byłam w zeszłą niedzielę, to dużo ludzi się tam przewinęło, a Filonek był w stosunku do nich bardzo spokojny. Warczał tylko na niektóre psy jak się zbliżały do p. Marty, kiedy on akurat był przy niej.