Mattilu Posted July 9, 2013 Posted July 9, 2013 A ja (juz przekonana przez Nutusie) poprosze nr konta i nazwe banku na priv, bo sie pogubilam i nie wiem gdzie wplacic kaske. Quote
Nutusia Posted July 10, 2013 Posted July 10, 2013 O matko, do czego Cię przekonałam?... :crazyeye: W każdym razie za pomoc bardzo dziękujemy - nr konta Jola wyśle, jak tylko wróci do żywych...:cool3: Quote
jola_li Posted July 10, 2013 Author Posted July 10, 2013 Przepraszam, że się nie odzywam, ale zaraz wędruję do lekarza :(... Quote
Nutusia Posted July 10, 2013 Posted July 10, 2013 Jolu - zadbaj o siebie jak należy - my cierpliwie poczekamy - nie pali się ;) Quote
jola_li Posted July 12, 2013 Author Posted July 12, 2013 (edited) Dzięki, dzięki - jestem :)! Na dobrej drodze do zdrowia ;)! Jeśli chodzi o ogłoszenie to może coś takiego (przerobione z poprzedniego ogłoszenia Nutusi): Filonek-Bezogonek tricolorek pozna dobrych Ludzi Filonek jest młodziutkim pieskiem, ma ok. 2 lat, a przeżył już dużo złego. Wyrzucony, błąkał się po wsi. Przygarnęła go do siebie Dobra Dusza, ale i jej życie nie oszczędziło i zmusiło do rozstania z jedynym wiernym przyjacielem. I tak Filonek w jednej chwili stracił dach nad głową i miłość swojego życia. Trafił do schroniska... Filonek jest szczupłym pieskiem średniej wielkości (do kolana), waży około 13 kg. Jest zdrowy, zaszczepiony i wykastrowany. Urodził się bez ogonka - wśród psów zdarzają się takie oryginalne osobniki : ). W stosunku do ludzi jest początkowo bardzo nieśmiały - nie jest pewien, czy warto po raz kolejny zaufać. Jednak człowiek jest mu bardzo bardzo potrzebny... Schroniskowa opiekunka stała się szybko jego wielką miłością - wpatrzony w nią jak w obrazek szaleje z radości na dźwięk jej głosu i najchętniej zalizałby ją na śmierć w tych rzadkich chwilach, kiedy ma ją dla siebie. Filonek czeka na kogoś, kto dostrzega piękno dni, kiedy zagubiony, skrzywdzony pies otwiera się na nowe życie, nową przyjaźń, nową ufność. Kogoś, kto nigdy nie zawiedzie i odwzajemni jego uczucia. Warunkiem adopcji jest wyrażenie zgody na wizytę wolontariusza oraz podpisanie umowy adopcyjnej. Poproszę o sugestie, poprawki, itp ;). Nutusiu-Ekspertko :)? Edited July 14, 2013 by jola_li Quote
Mattilu Posted July 12, 2013 Posted July 12, 2013 Jolus, ja tylko przypominam, ze czekam a dane konta, gdzie moge wplacic 20 zl dla Filonka :) Quote
jola_li Posted July 12, 2013 Author Posted July 12, 2013 Mattilu napisał(a):Jolus, ja tylko przypominam, ze czekam a dane konta, gdzie moge wplacic 20 zl dla Filonka :) Oj, tak, tak, właśnie sobie uświadomiłam, że nie wysłałam Ci danych ;). Serdecznie Ci dziękuję, Mattilu :Rose::Rose::Rose: Quote
Nutusia Posted July 13, 2013 Posted July 13, 2013 Joluś, fajnie, że już choróbsko masz za sobą! Tekst jest jak najbardziej OK :) Quote
jola_li Posted July 14, 2013 Author Posted July 14, 2013 To teraz jeszcze przydałyby się nowe zdjęcia. Jak tylko będę mogła to pojadę do Filusia i go obfotografuję. A może na razie dać któreś z tych: Quote
Mattilu Posted July 14, 2013 Posted July 14, 2013 To w niebieskiej obrozce gdy patrzy tak uwaznie wprost na nas i to w niebieskiej obrozce jak stoi w boksie:widac jakiej jest wielkosci i ze nie ma ogonka. Ma sliczne trojkolorowe umaszczenie. Quote
Nutusia Posted July 15, 2013 Posted July 15, 2013 Przystojniak z niego, jakich mało... To z auta też jest śliczne! Quote
jola_li Posted July 15, 2013 Author Posted July 15, 2013 Zamówiłam pakiecik ogłoszeniowy dla Filonka :). Quote
jola_li Posted July 17, 2013 Author Posted July 17, 2013 Doszło 28,88 zł od Mattilu :)! Pięknie dziękujemy:Rose::Rose::Rose: Czyli mamy już pełną kwotę na lipiec :)!!! Rozmawiałam dzisiaj z Filonkową opiekunką. Filuś ma w stadzie 2 przyjaciółki i paru, hmmmm, mniej lubianych piesków ;). Te mniej lubiane to też troszkę zadziory, więc trzeba pilnować, żeby nie doszło do konfliktu, ale zazwyczaj Filonek kończy na warczeniu. Pani mówi, że wychodzi z Filonkiem i wtedy jest ok, ale z innymi, to już nie bardzo chce gdziekolwiek iść. Nie spacer ważny, tylko człowiek. Oby się znalazł dobry, cierpliwy dom... Ogłoszenia już zrobione i aktywowane. Quote
jola_li Posted July 18, 2013 Author Posted July 18, 2013 Proszę Was bardzo serdecznie - oddawajcie głosy na Ostatnią Szansę w głosowaniu krakvetu - bardzo tam potrzebna karma: http://www.krakvet.pl/forum/viewtopic.php?f=18&t=16773&sid=c78abdca2bfc0dbaf6de3a79b8704a5b Quote
Nutusia Posted July 18, 2013 Posted July 18, 2013 Filonku - trzymam za odpowiednio poważny odzew z ogłoszeń... Quote
Mattilu Posted July 18, 2013 Posted July 18, 2013 [quote name='Nutusia']Filonku - trzymam za odpowiednio poważny odzew z ogłoszeń...[/QUOTE] Ja takoz! Filonku ten domek musi sie znalezc! Quote
mari23 Posted July 19, 2013 Posted July 19, 2013 [quote name='jola_li']Proszę Was bardzo serdecznie - oddawajcie głosy na Ostatnią Szansę w głosowaniu krakvetu - bardzo tam potrzebna karma: http://www.krakvet.pl/forum/viewtopic.php?f=18&t=16773&sid=c78abdca2bfc0dbaf6de3a79b8704a5b odwiedzam Filonka, cieszę się z dobrych wieści i.... lecę glosować :) Quote
jola_li Posted July 23, 2013 Author Posted July 23, 2013 W tę niedzielę, niestety, nie było miejsca w samochodzie, więc - mimo że akurat mogłam się wybrać - nic z tego nie wyszło. (To znaczy w pewnym sensie dobrze, że samochód wypełniony, bo to oznacza, że jadą wolontariusze do pomocy :)). Czekam na kolejną sprzyjającą okazję - kiedy i ja będę mogła jechać i miejsce się znajdzie :). Quote
jola_li Posted July 24, 2013 Author Posted July 24, 2013 [quote name='Mattilu']Jest jakis odzew na ogloszenia?[/QUOTE] Niestety, cisza... Quote
Nutusia Posted July 24, 2013 Posted July 24, 2013 Jak wszędzie :( A wieści jakieś nowe z Filonkowego żywota?... Quote
Recommended Posts