Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted (edited)

Dzięki, dzięki - jestem :)! Na dobrej drodze do zdrowia ;)!

Jeśli chodzi o ogłoszenie to może coś takiego (przerobione z poprzedniego ogłoszenia Nutusi):

Filonek-Bezogonek tricolorek pozna dobrych Ludzi

Filonek jest młodziutkim pieskiem, ma ok. 2 lat, a przeżył już dużo złego. Wyrzucony, błąkał się po wsi. Przygarnęła go do siebie Dobra Dusza, ale i jej życie nie oszczędziło i zmusiło do rozstania z jedynym wiernym przyjacielem. I tak Filonek w jednej chwili stracił dach nad głową i miłość swojego życia. Trafił do schroniska...

Filonek jest szczupłym pieskiem średniej wielkości (do kolana), waży około 13 kg. Jest zdrowy, zaszczepiony i wykastrowany. Urodził się bez ogonka - wśród psów zdarzają się takie oryginalne osobniki : ).
W stosunku do ludzi jest początkowo bardzo nieśmiały - nie jest pewien, czy warto po raz kolejny zaufać. Jednak człowiek jest mu bardzo bardzo potrzebny... Schroniskowa opiekunka stała się szybko jego wielką miłością - wpatrzony w nią jak w obrazek szaleje z radości na dźwięk jej głosu i najchętniej zalizałby ją na śmierć w tych rzadkich chwilach, kiedy ma ją dla siebie.

Filonek czeka na kogoś, kto dostrzega piękno dni, kiedy zagubiony, skrzywdzony pies otwiera się na nowe życie, nową przyjaźń, nową ufność. Kogoś, kto nigdy nie zawiedzie i odwzajemni jego uczucia.

Warunkiem adopcji jest wyrażenie zgody na wizytę wolontariusza oraz podpisanie umowy adopcyjnej.

Poproszę o sugestie, poprawki, itp ;).
Nutusiu-Ekspertko :)?

Edited by jola_li
Posted

Mattilu napisał(a):
Jolus, ja tylko przypominam, ze czekam a dane konta, gdzie moge wplacic 20 zl dla Filonka :)

Oj, tak, tak, właśnie sobie uświadomiłam, że nie wysłałam Ci danych ;).
Serdecznie Ci dziękuję, Mattilu :Rose::Rose::Rose:

Posted

To teraz jeszcze przydałyby się nowe zdjęcia. Jak tylko będę mogła to pojadę do Filusia i go obfotografuję.
A może na razie dać któreś z tych:

Posted

To w niebieskiej obrozce gdy patrzy tak uwaznie wprost na nas i to w niebieskiej obrozce jak stoi w boksie:widac jakiej jest wielkosci i ze nie ma ogonka. Ma sliczne trojkolorowe umaszczenie.

Posted

Doszło 28,88 zł od Mattilu :)!
Pięknie dziękujemy:Rose::Rose::Rose:
Czyli mamy już pełną kwotę na lipiec :)!!!

Rozmawiałam dzisiaj z Filonkową opiekunką.
Filuś ma w stadzie 2 przyjaciółki i paru, hmmmm, mniej lubianych piesków ;). Te mniej lubiane to też troszkę zadziory, więc trzeba pilnować, żeby nie doszło do konfliktu, ale zazwyczaj Filonek kończy na warczeniu.
Pani mówi, że wychodzi z Filonkiem i wtedy jest ok, ale z innymi, to już nie bardzo chce gdziekolwiek iść. Nie spacer ważny, tylko człowiek.
Oby się znalazł dobry, cierpliwy dom...
Ogłoszenia już zrobione i aktywowane.

Posted

W tę niedzielę, niestety, nie było miejsca w samochodzie, więc - mimo że akurat mogłam się wybrać - nic z tego nie wyszło. (To znaczy w pewnym sensie dobrze, że samochód wypełniony, bo to oznacza, że jadą wolontariusze do pomocy :)).
Czekam na kolejną sprzyjającą okazję - kiedy i ja będę mogła jechać i miejsce się znajdzie :).