Nutusia Posted May 24, 2013 Posted May 24, 2013 Filuś, szybciutko przeganiaj swoje strachy, bo tylko one stoją na drodze do prawdziwego domu... Quote
jola_li Posted May 24, 2013 Author Posted May 24, 2013 Proszę, obejrzyjcie filmik, przekażcie dalej - pomóżcie psiakom - to nic nie kosztuje :)! http://www.youtube.com/watch?v=YMw8lsfOxzU&feature=youtu.be Quote
jola_li Posted May 24, 2013 Author Posted May 24, 2013 Próbuję się dodzwonić do opiekunki Filonka, ale niestety, nie odbiera. Będę próbować dalej :). Quote
Nutusia Posted May 24, 2013 Posted May 24, 2013 Może nie odbiera, bo akurat ma tete-a-tete z Filemonem ;) Quote
mari23 Posted May 25, 2013 Posted May 25, 2013 [quote name='Nutusia']Może nie odbiera, bo akurat ma tete-a-tete z Filemonem ;)[/QUOTE] taki przystojny słodziak potrafi zawrócić w głowie ;) Quote
Mattilu Posted May 25, 2013 Posted May 25, 2013 [quote name='jola_li']Próbuję się dodzwonić do opiekunki Filonka, ale niestety, nie odbiera. Będę próbować dalej :).[/QUOTE] No i co? dalej sie nie udaje dodzwonic? Quote
Nutusia Posted May 25, 2013 Posted May 25, 2013 Ciocie, jeśli któraś właśnie wystawiła bądź zamierza wkrótce wystawić bazarek, a nie ma czasu/cierpliwości/możliwości wysyłać dziesiątków zaproszeń - polecam bazarek, który oferuje wysyłanie zaproszeń do 70 osób! :) http://www.dogomania.pl/forum/threads/243730-Zaproszeniowy-bazarek-do-2-06-dla-MAMBY-I-ZNAJDEK Quote
Kejciu Posted May 25, 2013 Posted May 25, 2013 [quote name='Nutusia']Ciocie, jeśli któraś właśnie wystawiła bądź zamierza wkrótce wystawić bazarek, a nie ma czasu/cierpliwości/możliwości wysyłać dziesiątków zaproszeń - polecam bazarek, który oferuje wysyłanie zaproszeń do 70 osób! :) http://www.dogomania.pl/forum/threads/243730-Zaproszeniowy-bazarek-do-2-06-dla-MAMBY-I-ZNAJDEK Również go polecam :):):) Quote
jola_li Posted May 25, 2013 Author Posted May 25, 2013 [quote name='Mattilu']No i co? dalej sie nie udaje dodzwonic?[/QUOTE] Sie dodzwoniłam :). Filonek ciągle zakochany w p. Marcie, a innych obszczekuje... Psy z grupy dobre, a spoza grupy niedobre i też trzeba obszczekać ;). Musi się nauczyć zaufania... Quote
Nutusia Posted May 26, 2013 Posted May 26, 2013 Czyli jest duża szansa, że w nowym domku szybko pokocha opiekuna i zaufa tak, jak p. Marcie... Tylko najpierw ten ktoś musi zaufać nam ;) Quote
jola_li Posted May 26, 2013 Author Posted May 26, 2013 (edited) Ponieważ plany wyjazdowe nie wyszły, miałam nadzieję, że dzięki temu do Filonka pojadę, a tu kicha --- nie wyszło... Eeeech :(..... 29 mija Filonkowy miesiąc w Boguszycach. Zbliża się czas wpłaty, która dzięki bazarkowi Kejciu będzie możliwa :Rose::Rose::Rose: A z tym, co na koncie, nawet na kolejny miesiąc starczy ;). Edited May 26, 2013 by jola_li Quote
mari23 Posted May 26, 2013 Posted May 26, 2013 [quote name='Nutusia']Czyli jest duża szansa, że w nowym domku szybko pokocha opiekuna i zaufa tak, jak p. Marcie... Tylko najpierw ten ktoś musi zaufać nam ;)[/QUOTE] [quote name='jola_li']Ponieważ plany wyjazdowe nie wyszły, miałam nadzieję, że dzięki temu do Filonka pojadę, a tu kicha --- nie wyszło... Eeeech :(..... 29 mija Filonkowy miesiąc w Boguszycach. Zbliża się czas wpłaty, która dzięki bazarkowi Kejciu będzie możliwa :Rose::Rose::Rose: A z tym, co na koncie, nawet na kolejny miesiąc starczy ;).[/QUOTE] czyli w przyszłość Filonka spoglądamy z optymizmem i nadzieją :) Quote
Nutusia Posted May 26, 2013 Posted May 26, 2013 Z taką ekipą możemy spoglądać :) Teraz najwięcej zależy od samego Filonka - by jak najszybciej był gotowy na ostatnią "rewolucję" w swoim życiu... Quote
Kejciu Posted May 26, 2013 Posted May 26, 2013 Dzisiaj kończy się bazarek - myślę że okolo 200zł będzie - może nawet cosik ponad - nie chcę sklamać ale wieczorkiem będzie wiadomo :) jak najszybciej wyślę PW - no i będzie kolejny bazarek - ino czasu brak :( ogłoszenia cały czas robię - z nowymi zdjęciami i na różne okolice - w razie czego pomogę w miarę możliwości z transportem :) Quote
jola_li Posted May 28, 2013 Author Posted May 28, 2013 [quote name='kejciu']Dzisiaj kończy się bazarek - myślę że okolo 200zł będzie - może nawet cosik ponad - nie chcę sklamać ale wieczorkiem będzie wiadomo :) jak najszybciej wyślę PW - no i będzie kolejny bazarek - ino czasu brak :( ogłoszenia cały czas robię - z nowymi zdjęciami i na różne okolice - w razie czego pomogę w miarę możliwości z transportem :)[/QUOTE] Kejciu, wielkie dzięki za wielkie serce i mnóstwo pracy i czasu, które poświęciłaś dla Filonka... Bardzo bym chciała wybrać się do niego w najbliższym czasie, jak znowu mi się coś nie zawali, to może się uda. Quote
ostatniaszansa Posted May 28, 2013 Posted May 28, 2013 Filonek okrutnie mnie obszczekał we wtorek , ale go na moment przekupiłam pysznym ciasteczkiem , spokojnie takim dla piesów :) zjadła potem znowu mnie obszczekiwał ... Ewa Quote
Nutusia Posted May 29, 2013 Posted May 29, 2013 Wiesz co Filon - jak możesz szczekać na Ciocię?! Tak się po prostu nie godzi. Za karę następnym razem dostaniesz... dwa ciasteczka ;) Quote
jola_li Posted May 29, 2013 Author Posted May 29, 2013 [quote name='ostatniaszansa']Filonek okrutnie mnie obszczekał we wtorek , ale go na moment przekupiłam pysznym ciasteczkiem , spokojnie takim dla piesów :) zjadła potem znowu mnie obszczekiwał ... Ewa[/QUOTE] Musi wszystkiego uczyć się od nowa - przede wszystkim zaufania. W małej główce nie mieści się, że nikt już mu nie zrobi krzywdy... Quote
mari23 Posted May 30, 2013 Posted May 30, 2013 [quote name='ostatniaszansa']Filonek okrutnie mnie obszczekał we wtorek , ale go na moment przekupiłam pysznym ciasteczkiem , spokojnie takim dla piesów :) zjadła potem znowu mnie obszczekiwał ... Ewa[/QUOTE] trudno mu przestać się bać - żył "w cieniu laski", która w każdej chwili mogła spaść na jego głowę :( [quote name='jola_li']Musi wszystkiego uczyć się od nowa - przede wszystkim zaufania. W małej główce nie mieści się, że nikt już mu nie zrobi krzywdy...[/QUOTE] z ogłoszeniami chyba trzeba poczekać, aż Filonek przekona sie do ludzi.... chociaż zdarzają sie i tacy, co właśnie "nieadopcyjne" adoptują... jesli potrzeba zrobić jakiś przelew - proszę o wiadomość, Filonek ma na koncie pieniążki, a ewentualnie brakującą do 160 złotych kwotę dołożę Quote
jola_li Posted May 30, 2013 Author Posted May 30, 2013 (edited) Wczoraj rozmawiałam z Ostatniąszansą - sytuacja jest taka, że wprawdzie będą mogły wystawić jakiś rachunek - muszą poprosić księgową - ale zdecydowanie wygodniej bez tej dodatkowej rachunkowości i wędrówek na pocztę, żeby wysyłać rachunek. Żeby im nie dokładać roboty i dodatkowych spraw do pamiętania - jeżeli się zgodzicie - będę zbierała wpłaty na swoje konto i przekazywała co miesiąc do "OS". Jedna wpłata będzie musiała pójść z konta Stowarzyszenia, bo już jest tam pewna kwota, ale kolejne będę ja wpłacała. Jeżeli zgodzicie się na takie rozwiązanie, to poproszę Mari, żeby usunęła numer konta, a jak będzie potrzeba będę wysyłać swoje na pw. Tym bardziej, że gdyby się zdarzyło, że Filonek znajdzie dom, a na koncie Stowarzyszenia zostaną jakieś pieniądze, to nie będzie można ich przekazać na innego psa, jeśli jego opiekunowie nie będą mogli wystawić rachunku - a zwykle są to prywatne osoby i nie prowadzą księgowości. Żeby nie obciążać Kejciu, która i tak ma mnóstwo załatwiania spraw bazarkowych, umówiłyśmy się, że przekaże mi całą bazarkową kwotę, a ja przekażę część na konto Mari - aby znalazła się tam pełna miesięczna kwota, a reszta zostanie u mnie na kolejny miesiąc. Rozliczenia zamieszczałabym w poście 4 - informację o tym trzeba by podać w 1 poście. Edited May 30, 2013 by jola_li Quote
mari23 Posted May 30, 2013 Posted May 30, 2013 [quote name='jola_li']Wczoraj rozmawiałam z Ostatniąszansą - sytuacja jest taka, że wprawdzie będą mogły wystawić jakiś rachunek - muszą poprosić ksiągową - ale zdecydowanie wygodniej bez tej dodatkowej rachunkowości. Żeby im nie dokładać roboty i dodatkowych spraw do pamiętania - jeżeli się zgodzicie - będę zbierała wpłaty na swoje konto i przekazywała co miesiąc do "OS". Jedna wpłata będzie musiała pójść z konta Stowarzyszenia, bo już jest tam pewna kwota, ale kolejne będę ja wpłacała. Jeżeli zgodzicie się na takie rozwiązanie, to poproszę Mari, żeby usunęła numer konta, a jak będzie potrzeba będę wysyłać swoje na pw. Tym bardziej, że gdyby się zdarzyło, że Filonek znajdzie dom, a na koncie Stowarzyszenia zostaną jakieś pieniądze, to nie będzie można ich przekazać na innego psa, jeśli jego opiekunowie nie będą mogli wystawić rachunku - a zwykle są to prywatne osoby i nie prowadzą księgowości. Żeby nie obciążać Kejciu, która i tak ma mnóstwo załatwiania spraw bazarkowych, umówiłyśmy się, że przekaże mi całą bazarkową kwotę, a ja przekażę część na konto Mari - aby znalazła się tam pełna miesięczna kwota, a reszta zostanie u mnie na kolejny miesiąc. Rozliczenia zamieszczałabym w poście 4 - informację o tym trzeba by podać w 1 poście.[/QUOTE] ja tą brakujacą różnicę dołożę, nie trzeba wpłacać ! a faktura lub rachunek może być też na karmę itp. nie musi być za pobyt zaraz naniosę poprawki i nie ma problemu, żeby pieniązki zbierać na prywatne konto - więcej - można też poprosić moda o przepisanie wątku na inną osobę - na Ciebie, Jolu? ja nie mam nic przeciw temu :) to żaden problem - wręcz przeciwnie - trzeba zrobić wszystko, by jak najprościej było załatwiac wszelkie Moruskowe-Filonkowe sprawy :) Quote
Kejciu Posted May 30, 2013 Posted May 30, 2013 Mi pasuje :) poproszę tylko o nr konta na PW i jak wpłyną ostatnie wpłaty - wysylam :) Quote
jola_li Posted May 30, 2013 Author Posted May 30, 2013 [quote name='mari23']ja tą brakujacą różnicę dołożę, nie trzeba wpłacać Mari, Ty masz tyle psów, do których "dokładasz", że w ogóle nie jest przewidziany taki wariant :). a faktura lub rachunek może być też na karmę itp. nie musi być za pobyt Powiem, ale to chyba nie za bardzo możliwe. zaraz naniosę poprawki i nie ma problemu, żeby pieniązki zbierać na prywatne konto - więcej - można też poprosić moda o przepisanie wątku na inną osobę - na Ciebie, Jolu? ja nie mam nic przeciw temu :) to żaden problem - wręcz przeciwnie - trzeba zrobić wszystko, by jak najprościej było załatwiac wszelkie Moruskowe-Filonkowe sprawy :) To już do Twojej decyzji, Mari, jak Ci wygodnie :). Wiem, że założyłaś wątek na prośbę PACZKA i w ten sposób Filonek stał się kolejną bidą na Twojej głowie, więc może rzeczywiście będzie lepiej jak przynajmniej ten wątek Ci odpadnie. Quote
Recommended Posts