Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

mari23 napisał(a):
wspaniała wiadomość ! :)

i Morusek dostał pieniążki:

24,32 = 6 euro ( nadawcy brak, jest tylko nr rachunku) 6.05. wpłynęło

razem na koncie Moruska jest 124,32zł

Nutusia napisał(a):
No to co z tymi ogłoszeniami?...

może opłacić mu jakieś gazetowe ogłoszenia z tych funduszy?
tylko tekst i zdjęcia potrzebne

a jesli jest jakiś aktualny bazarek ogłoszeniowy - to nie ruszając Moruskowych "oszczędności" opłacę mu te ogłoszenia od siebie, ale proszę o link do takiego bazarku, bo ja nie bardzo jestem teraz w stanie znaleźć

Posted

Maryniu, ogłoszenia w necie obiecała mu Kejciu, gratis ;) Czeka na tekst i fotki.

Żeby napisać tekst, trzeba jednak wiedzieć coś więcej o psie, a nie tylko, że ma 2 lata i jest wykastrowany... No i że jak był 2 dni u Pączków, to z psami i kotami doskonale się dogadywał. Ja chętnie napiszę tekst, ale muszę mieć z czego. No i trzeba wiedzieć na kogo podawać kontakt do adopcji, ale to już tzw. ostatnia kolejność odśnieżania ;)

Kolejna kwestia to finanse - na co potrzebne są pieniądze, ile?... Chciałyśmy z Kejciu zrobić bazarek na niego, co jeszcze niestety chwilę potrwa, bo jeśli ktoś choć raz robił bazarek to wie, ile to zajmuje czasu i wymaga pracy. Ale wg regulaminu trzeba napisać na jaki cel ten bazarek...

Za dużo niewiadomych na tym wątku, żeby mógł racjonalnie służyć psu. Zebrałam wczoraj za tę opinię, ale jej nie zmienię. Pomogę, na ile będę mogła, ale kompletnie nie wiem jak ma to zrobić!

Posted

Nutusia napisał(a):
Maryniu, ogłoszenia w necie obiecała mu Kejciu, gratis ;) Czeka na tekst i fotki.

Żeby napisać tekst, trzeba jednak wiedzieć coś więcej o psie, a nie tylko, że ma 2 lata i jest wykastrowany... No i że jak był 2 dni u Pączków, to z psami i kotami doskonale się dogadywał. Ja chętnie napiszę tekst, ale muszę mieć z czego. No i trzeba wiedzieć na kogo podawać kontakt do adopcji, ale to już tzw. ostatnia kolejność odśnieżania ;)

Kolejna kwestia to finanse - na co potrzebne są pieniądze, ile?... Chciałyśmy z Kejciu zrobić bazarek na niego, co jeszcze niestety chwilę potrwa, bo jeśli ktoś choć raz robił bazarek to wie, ile to zajmuje czasu i wymaga pracy. Ale wg regulaminu trzeba napisać na jaki cel ten bazarek...

Za dużo niewiadomych na tym wątku, żeby mógł racjonalnie służyć psu. Zebrałam wczoraj za tę opinię, ale jej nie zmienię. Pomogę, na ile będę mogła, ale kompletnie nie wiem jak ma to zrobić!

Co do finansów to wszystko jest na wątku napisane. Nie wiem jeszcze ile i jak trzeba zapłacić za kastrację.

Posted

W pierwszym poście jest informacja:

potrzebne są środki finansowe na jego utrzymanie, kastrację i ogłoszenia

Ogłoszenia ogarniemy "bezfinansowo"[SIZE=2], dzięki uprzejmości Kas[SIZE=2]i (Kejciu).
Nie wiemy ile kosztowała kastracja, no i nie wiemy ile kosztuje utrzymanie (czy tylko karma czy jeszcze są jakieś dodatkowe opłaty, o których[SIZE=2] Jola_li mi wspominała, dzwoniąc do mnie z pomysłem na umieszczenie Morusa w przytulisku). Najbardziej obawiała się, że "zostanie z psem". Joli póki co nie ma, przez ten czas można było choćby puścić kilka ogłoszeń. Przepraszam, może ja źle myślę i rozumuję, ale nie bardzo wiem na co czekamy, skoro pies jest adopcyjny...

Posted

[quote name='jola_li']Dzięki Kundelkowej Skarbonce opłatę za transport mamy zapewnioną, ale teraz trzeba myśleć o miesięcznych opłatach - jest to 160 zł. Może w drugim poście warto zasygnalizować prośbę o pomoc, dobrze, Mari :)?....

Czy Osoby, które zadeklarowały wpłatę na transport zgodzą się przeznaczyć ją na utrzymanie Moruska :)?

Morusek będzie tu:
https://www.facebook.com/OstatniaSzansa.Boguszyce?ref=stream
Dzieje się tam dużo dobrego, ale niestety, z okolic ciągle są przywożone, podrzucane nowe psy, nieraz chore i wymagające leczenia.

Tu jest podana kwota utrzymania Moruska. Dla dobra psinki trzeba się skupić faktycznie na tym by znalazł się jak najszybciej "na swoim" w DS. Pies jest młody i jak pisze Nutusia adopcyjny. Może spróbujmy zrobić "plan działań" bo czas ucieka.

Posted

werenn napisał(a):
Paczek - w Twoim podpisie nie działa link
zdjęcia mogę wstawić na wątek, jeżeli mi je podeslecie na maila

Werena witaj u Moruska:lol:!!!
Fakt link nie działa i ja nie bardzo wiem co z tym zrobić:oops:
A aktualne foty ma ostatniaszansa bo Morusek jest w Boguszycach.

Posted

Plan działań bardzo wskazany, bo zdaje się, że już "wisimy" 160 zł, tak?
Ale żeby zrobić plan, potrzebne są informacje, a z ich przepływem mamy mały kłopocik...

Posted (edited)

Wczoraj wróciłam - padnięta na tyle, ze potrzebuję chwili, żeby się ogarnąć.

Nutusiu, dziękuję Ci bardzo za trzymanie ręki na pulsie.

Pobyt w przytulisku ustaliliśmy na 160 zł - Dziewczyny zrobiły nam grzeczność, bo sytuacja była podbramkowa, a same mają coraz to nowych podopiecznych, nie licząc swoich bodajże około 300.

PACZEK - czy masz kontakt telefoniczny z Ewą - Ostatniąszansą? Czy są nowe informacje o Morusku, które można by zamieścić w ogłoszeniu? Czy można liczyć, że dowiemy się czegoś nowego?

Absolutnie nie możemy oczekiwać, że Ostatniaszansa będzie regularnie odwiedzać wątek, bo - wiem to doskonale! - ma roboty po czubek najdłuższego włosa, a nawet jeszcze więcej, dlatego tak istotny jest kontakt z naszej strony.

To zdjęcie Moruska ze strony Fundacji https://www.facebook.com/OstatniaSzansa.Boguszyce?ref=stream (dla zainteresowanych - zobaczcie ile tam się dzieje):

Edited by jola_li
Posted

werenn napisał(a):
konto na pierwszej stronie aktualne? duzo nie mogę dać, ale grosz do grosza.....

Tak, aktualne :).
Każdy grosz jest cenny i za każdy dziękujemy najserdeczniej :)!

Posted

No właśnie - musi być koordynator, który będzie przekazywał informacje - inaczej nie ruszymy!

Jak tylko otrzymam dane, przygotuję tekst ogłoszenia. Trzeba też pomyśleć o kilku dobrych zdjęciach, w tym jednym takim, na którym widać wielkość psa (np. przy nogach człowieka). Dobre do ogłoszeń są też zdjęcia domowe, ale z tym pewnie będzie problem...

Posted (edited)

Informacje od Ostatniejszansy -
Morusek jest na razie onieśmielony wobec ludzi, nie pcha się na pieszczoty. Jest grzeczny, w stosunku do psów nieagresywny. Na smyczy nieźle sobie radzi.
Waży około 13 kg, sięga poniżej kolana.
Jest wykastrowany.

Na razie tyle, bo Dziewczyny nie są na co dzień w schronisku, ale pewnie za czas jakiś pojawią się nowe wieści.
Jeśli ktoś z Warszawy miałby czas, to w weekend jest zazwyczaj możliwość wyjazdu do Boguszyc na szkolenie psiaków. Jeśli nie wyjadę na Mazury, to postaram się tam wybrać (ale w tym tygodniu to raczej mało prawdopodobne).

Tak sobie jeszcze myślę --- może w ogłoszeniu podać jednak mój telefon, choć Moruska na oczy nie widziałam, ale nie chcę obciążać tym Ostatniejszansy, tym bardziej że i tak potencjalny dom musi być sprawdzony, więc będzie czas na wymianę i doprecyzowanie informacji.

Edited by jola_li
Posted

Jolu, bardzo dziękuję za tak szybką reakcję :)

Przystojniak Morusek pozna dobrych Ludzi

Piesek ma ok. 2 lat, a przeżył już tyle złego. Wyrzucony, błąkał się po wsi. Przygarnęła go do siebie dobra dusza, ale i jej życie nie oszczędziło i zmusiło do rozstania z jedynym wiernym przyjacielem. I tak Morus w jednej chwili stracił dach nad głową i miłość swojego życia.

Morusek jest zdrowy, zaszczepiony i wykastrowany. Potrafi chodzić na smyczy. W stosunku do ludzi jest jeszcze trochę nieśmiały - nie jest pewien, czy warto po raz kolejny zaufać. Dobrze czuje się w towarzystwie innych psiaków, nie jest konfliktowy. Toleruje również koty. Jest nieduży - waży ok. 13 kg, sięga przed kolano.

Jest w psach taka dziecinna ufność w lepsze jutro. Liczą na nie nawet w najgorszych opresjach. Gdy ją tracą - umierają. Morus nie chce umierać...

Warunkiem adopcji jest wyrażenie zgody na wizytę wolontariusza oraz podpisanie umowy adopcyjnej.

Kontakt: [podam Ci Kasiu maila i nr tel. Joli na PW]

Posted

Dzięki serdeczne, Nutusiu :)!
Napisałabym może tylko, że "nieźle chodzi na smyczy", bo nie jest to takie w pełni "potrafienie" ;).
A jeżeli chodzi o mój mail, to prosiłabym, żeby nie wstawiać go gdo ogłoszenia tylko podać w wersji ukrytej, bo boję się zalewu reklam ;).

Jeszcze raz ---- DZIĘKUJĘ :)!!!

Posted

jola_li napisał(a):
Dzięki serdeczne, Nutusiu :)!
Napisałabym może tylko, że "nieźle chodzi na smyczy", bo nie jest to takie w pełni "potrafienie" ;).
A jeżeli chodzi o mój mail, to prosiłabym, żeby nie wstawiać go gdo ogłoszenia tylko podać w wersji ukrytej, bo boję się zalewu reklam ;).

Jeszcze raz ---- DZIĘKUJĘ :)!!!

jesli to nie problem - mogę podawać mojego maila - skrzynke sprawdzam kilka razy dziennie - jak cokolwiek wpadnie to od razu dzwonię do Ciebie - może być?:)

Posted

Nutusia napisał(a):
Kasia i tak tu zajrzy po tekst, to doczyta prośbę o ukryciu maila. Bo do mnie to możesz pisać długo i namiętnie ;)

ja juz jestem :D

A jeszcze prośba o info bo nie doczytałam w jakiej miejscowości jest Morusek?i na jaki " teren" go oglaszać?

Posted

Mari, mam wielką prośbę o podanie w pierwszym poście stanu konta Moruska, żebyśmy wiedzieli na czym stoimy :)

kejciu napisał(a):
jesli to nie problem - mogę podawać mojego maila - skrzynke sprawdzam kilka razy dziennie - jak cokolwiek wpadnie to od razu dzwonię do Ciebie - może być?:)

Jasne :)!
Dziękuję :)!

kejciu napisał(a):
ja juz jestem :D

A jeszcze prośba o info bo nie doczytałam w jakiej miejscowości jest Morusek?i na jaki " teren" go oglaszać?

Morusek jest w Boguszycach Małych, to jest woj. łódzkie, i może tam właśnie ogłaszać?

Posted

jola_li napisał(a):
Mari, mam wielką prośbę o podanie w pierwszym poście stanu konta Moruska, żebyśmy wiedzieli na czym stoimy :)

Jasne :)!
Dziękuję :)!

Morusek jest w Boguszycach Małych, to jest woj. łódzkie, i może tam właśnie ogłaszać?

Dobrze - dziś na FB wrzucam i gumtree a jutro masowo lecimy bo dziś ledwo już siedzę...