Kejciu Posted September 15, 2013 Posted September 15, 2013 Filonkowi robię ( odnawiam codziennie, co dwa dni ) na gumtree - ma kilka na kilka dzielnic Wawa, na tablicy, alegratka też ma i na fb cały czas udostępniam - jest na psygarnij - nawet jakaś babeczka zapytała czy nadal jest do adopcji - odpisałam jej ale cisza już nie dała znać :( Quote
Mattilu Posted September 15, 2013 Posted September 15, 2013 Kasiu, naprawde wielkie dzieki za tyle pracy! Quote
jola_li Posted September 16, 2013 Author Posted September 16, 2013 (edited) Z Rumunii jedzie do Polski kilkanaście psów uratowanych przed rzezią! Ktokolwiek słyszał, ktokolwiek wie o domach tymczasowych (mogą być płatne) proszę o wiadomość. Edited September 16, 2013 by jola_li Quote
jola_li Posted September 16, 2013 Author Posted September 16, 2013 (edited) Rumunia. 2013 A gdy się wypełniły dni i umrzeć przyszło latem, przez most tęczowy przeszły psy. Równiutko. Łapa w łapę. Od łap tysięcy dudnił most, deszcz krwawy smagał ziemię, a one szły, i szły, i szły, ból niosąc i cierpienie. Anioł zastukał w boże drzwi: „Mój Panie, już są blisko”… Popatrzył w oczy pełne łez, choć przecież znają wszystko. U zejścia z mostu stanął Bóg pobladły, wargi drżące – jak tu utulić wszystkie psy, gdy idą ich tysiące?… Jakimi słowy błagać ma Bóg psy o wybaczenie za to, że wierząc w obraz swój, dał człowiekowi Ziemię? ................................................Barbara Borzymowska Edited September 16, 2013 by jola_li Quote
Mysza2 Posted September 17, 2013 Posted September 17, 2013 Bardzo przepraszam Szukam kogoś do przeprowadzenia wizyty w Warszawie na ul. Kłobuckiej (okolice Okęcia). Quote
jola_li Posted September 19, 2013 Author Posted September 19, 2013 Filonek dostał od Mattilu 40,70 zł :bigcool::bigcool::bigcool: Pięknie dziękujemy :)! Quote
Mattilu Posted September 19, 2013 Posted September 19, 2013 Nie ma za co :) I tak jest zawsze mniej, niz bym chciala:shake: Quote
jola_li Posted September 22, 2013 Author Posted September 22, 2013 Byłam dziś u Filonka. Przywitał mnie bardzo serdecznie, dostałam nawet buziaki :). Niestety, trochę zeszczuplał. Jutro zadzwonię do opiekunki (dziś była wiceopiekunka) i poproszę o większe porcje jedzenia, bo przydałoby mu się trochę więcej ciałka. Filonkowa grupa (10 psiaków) jest czasowo w pomieszczeniu zastępczym, bo w tym właściwym jest remont (na podłodze kładzione są płytki), ale podobno w ciągu tygodnia pieski mają wrócić do siebie. Quote
Kejciu Posted September 22, 2013 Posted September 22, 2013 Oby nie była to kwestia robali....bo też znam z życia wzięte przypadki przytuliskowe - gdzie nagle pies wyglądał jak szkielet i okazywało się że robale tak działały :( Jolu - bardzo dobry pomysł na tel - podpytaj czym może to chudnięcie być spowodowane - bo może opiekunka wie cosik więcej :) trzymam kciuki !!! :):):) Z ogłoszeń zero odzewu.... :( Quote
jola_li Posted September 23, 2013 Author Posted September 23, 2013 Pani obiecała, że Filonek będzie dostawał więcej jedzenia. Quote
Nutusia Posted September 23, 2013 Posted September 23, 2013 A kiedy był odrobaczany? Może ja wezmę od dr Traczyka tablety, co?... Quote
jola_li Posted September 23, 2013 Author Posted September 23, 2013 [quote name='Nutusia']A kiedy był odrobaczany? Może ja wezmę od dr Traczyka tablety, co?...[/QUOTE] Nie wiem kiedy. Zapytam. (A w razie czego kupię, więc sobie nie zawracaj głowy). Quote
jola_li Posted September 24, 2013 Author Posted September 24, 2013 Jutro odnowię Filonkowi ogłoszenia - dziś zdążyłam tylko jedno i więcej już nie dam rady, bo mam jeszcze robotę. Tak sobie pomyślałam, żeby może wpleść w treść jakieś rasy, bo zauważyłam, że ludzie - nawet zdecydowani na kundelka - szukają określonego typu, który nie zawsze potem jest wybierany ;). Może np. coś takiego: "zwykle się pisze, że piesek jest: „w typie” labradora, beagle'a, jamnika, doga, husky... Otóż Filonek jest „w typie kundla” :)". Nie chodzi o to, żeby wciskać ludziom, że to rasowiec, ale zeby więcej osób przeczytało ogłoszenie ;). Quote
mari23 Posted September 24, 2013 Posted September 24, 2013 [quote name='jola_li']Jutro odnowię Filonkowi ogłoszenia - dziś zdążyłam tylko jedno i więcej już nie dam rady, bo mam jeszcze robotę. Tak sobie pomyślałam, żeby może wpleść w treść jakieś rasy, bo zauważyłam, że ludzie - nawet zdecydowani na kundelka - szukają określonego typu, który nie zawsze potem jest wybierany ;). Może np. coś takiego: "zwykle się pisze, że piesek jest: „w typie” labradora, beagle'a, jamnika, doga, husky... Otóż Filonek jest „w typie kundla” :)". Nie chodzi o to, żeby wciskać ludziom, że to rasowiec, ale zeby więcej osób przeczytało ogłoszenie ;).[/QUOTE] albo - z racji ewidentnej wielorasowości - wpisać: mix...... i tu parę pasujących wizualnie ras wymienić...... serio - ludzie zwrócą uwagę na to, niejeden raz się przekonałam, dopytują się, jakiej rasy mieszańcem jest kundelek..... śmieszne dla nas, ale dla niektórych - poważna sprawa ;) Quote
jola_li Posted September 24, 2013 Author Posted September 24, 2013 [quote name='mari23']albo - z racji ewidentnej wielorasowości - wpisać: mix...... i tu parę pasujących wizualnie ras wymienić...... serio - ludzie zwrócą uwagę na to, niejeden raz się przekonałam, dopytują się, jakiej rasy mieszańcem jest kundelek..... śmieszne dla nas, ale dla niektórych - poważna sprawa ;)[/QUOTE] O to to :)! Jakieś pomysły co do proponowanych ras :)? Quote
Mattilu Posted September 24, 2013 Posted September 24, 2013 [quote name='jola_li']O to to :)! Jakieś pomysły co do proponowanych ras :)?[/QUOTE] Pinczer miniaturowy w wersji trikolor :) Quote
Nutusia Posted September 25, 2013 Posted September 25, 2013 Ja się na rasach nie znam, ale powyższe zdecydowanie brzmi dumnie ;) Quote
mdk8 Posted September 25, 2013 Posted September 25, 2013 kochane cioteczki, zapraszam na " smaczny " bazarek dla 3 starszych schorowanych psiaków http://www.dogomania.pl/forum/threads/247374-w-budowie?p=21344998#post21344998 Quote
mari23 Posted September 25, 2013 Posted September 25, 2013 [quote name='jola_li']O to to :)! Jakieś pomysły co do proponowanych ras :)?[/QUOTE] [quote name='Mattilu']Pinczer miniaturowy w wersji trikolor :)[/QUOTE] [quote name='Nutusia']Ja się na rasach nie znam, ale powyższe zdecydowanie brzmi dumnie ;)[/QUOTE] ja też na rasach sie nie znam za bardzo, bo kundelkowe stadko mam w domu i to właśnie jest najpiękniejsza rasa! ale może jakiś "retriver" by tu pasował..... brzmi tak modnie, anglojęzycznie (a przecież niekoniecznie prawdziwie ;)) np. mix pinczera z retriverem tricolor..... ( retrivery są różne chyba więc da się "podciagnąć" ':evil_lol:) Quote
ostatniaszansa Posted September 25, 2013 Posted September 25, 2013 Szanowni Państwo podajcie w ogłoszeniu rasa' pinczer boguszycki środkowo europejski :) Robale są u nas tłuczone , aniprazolem lub milbemaxem. Majątek dla wszystkich psów :-(. Całe stadko kolegów i koleżanek Filonka dostaje teraz po dwie porcje, grupa ma swojego "anioła " Ewa duża :) A do odnowionego/wyremontowanego pomieszczenia wracają najdalej w najbliższa sobotę. Filonek na spacerach szaleje po całej łące. Filonek po pierwsze jest młody, po drugie bardzo ładny, po trzecie utrzymuje czystość w pomieszczeniach, po czwarte umie chodzić na smyczy, po piąte będzie wierny tej swojej jedynej ukochanej rodzinie a i w niej upatrzy sobie tego swojego człowieka, to nie typ "brat łata " , po szóste dogada się z większością psów, wykastrowany, zaszczepiony, odrobaczony, zaczipowany. Przy takiej liczbie zalet co on jeszcze robi w Boguszycach ?! Ewa Quote
Nutusia Posted September 26, 2013 Posted September 26, 2013 Ewo - też się zastanawiam dlaczego Filuś jeszcze nie jest "u siebie". Zmienię chyba tekst ogłoszenia na bardziej... optymistyczny ;) Quote
jola_li Posted September 26, 2013 Author Posted September 26, 2013 Tommy adoptowany z Boguszyc protestuje w Szwajcarii: Quote
Mattilu Posted September 26, 2013 Posted September 26, 2013 [quote name='Nutusia']Ewo - też się zastanawiam dlaczego Filuś jeszcze nie jest "u siebie". Zmienię chyba tekst ogłoszenia na bardziej... optymistyczny ;)[/QUOTE] To bardzo dobry pomysl :) Quote
Recommended Posts