jola_li Posted August 26, 2013 Author Posted August 26, 2013 Wczoraj byłam u Filusia :). Relacja i foto-relacja będzie później :). Quote
Nutusia Posted August 26, 2013 Posted August 26, 2013 Miałam pytać, ale się... przyczaiłam! ;) Czekam (choć nie powiem, że cierpliwie) :) Quote
Mattilu Posted August 27, 2013 Posted August 27, 2013 Nutusia napisał(a):Miałam pytać, ale się... przyczaiłam! ;) Czekam (choć nie powiem, że cierpliwie) :) Ja takoz :) Quote
jola_li Posted August 27, 2013 Author Posted August 27, 2013 (edited) Filonek chciałby się bawić :)... (ten mały czarny piesek z krótkim ogonkiem, to Zenek-wróg ;)) Filonek i kumple: Z Bajką i Maltą (na początku obie były sparaliżowane ze strachu, teraz powoli się przełamują): Edited August 28, 2013 by jola_li Quote
jola_li Posted August 27, 2013 Author Posted August 27, 2013 Ciągle jest outsiderem... Chyba lubi tę bardzo nieśmiałą koleżankę Quote
Kejciu Posted August 27, 2013 Posted August 27, 2013 Jaki on jest śliczny - podkradam zdjęcia do ogłoszeń jakie robię :) czy ktoś wysyłał Filonka na FB na psygarnij? Quote
jola_li Posted August 28, 2013 Author Posted August 28, 2013 (edited) [quote name='kejciu']Jaki on jest śliczny - podkradam zdjęcia do ogłoszeń jakie robię :) Wielkie dzięki!!! To ja swoje pousuwam, żeby się nie dublowały ;). czy ktoś wysyłał Filonka na FB na psygarnij? Ja nie wysłałam; nie mam konta na fb. Jedyne, co tam mogę to tylko oglądać jak mi ktoś przyśle link... Filonek jest smutny. Bardzo mnie to martwi, bo choć schronisko to nie miejsce dla psa, inne się tam całkiem dobrze odnajdują i humor ich nie opuszcza. Ale zauważyłam też dobre chwile - kiedy bawił się piłeczką, kiedy dostawał smakołyki, kiedy słyszał opiekunkę i zainteresował się koleżankami. Na (2) niezaprzyjaźnione kobiety, które przyszły tam podczas mojej wizyty reaguje spokojnie, choć na początku na wszystkich bez wyjątku szczekał zawzięcie - najwyraźniej ze strachu. Natomiast nie lubi mężczyzn. Nie wiem czy wszystkich (nie, nie wszystkich, bo pamiętam jednego, którego przyjął spokojnie), czy schroniskowego opiekuna (zastępującego czasem p. Martę), który ma "męski" sposób bycia, co Filonkowi się nie podoba - jak go zobaczy szczeka jak opętany, a jak facet przychodzi go grupy na zastępstwo, to podobno chce go gryźć. Spokojem i cierpliwością można zdobyć Filonka - inaczej nie da rady. Wzruszył mnie bardzo, bo w pewnym momencie podszedł i polizał mnie po ręce - kochany samotny psiak... Ale jak zbliżył się jego grupowy antagonista, gdy go głaskałam, to warknął i chciał go ugryźć. Bardzo chciałby mieć człowieka tylko dla siebie - choć z łagodną koleżanką też by się spokojnie dogadał (zresztą z łagodnymi pieskami z grupy też się dobrze dogaduje). Potrzebny mu ktoś, kogo pozna dobrze, czyje zachowanie go nie będzie zaskakiwać, na kim będzie mógł polegać i ufać bezgraniczne. Wczoraj miał być u lekarza - o rany, to już przedwczoraj ;)! - bo ropieją mu oczy. Dziś zadzwonię i dowiem się, czy jest lepiej. Edited August 28, 2013 by jola_li Quote
Kejciu Posted August 28, 2013 Posted August 28, 2013 Dzisiaj mamy ambitne plany z Nutusią bo mamy focić resztę fantów - ale jak już się " ogarniemy " wyślę zgłoszenie Filonka na psygarnij na fb - tylko proszę aby nikt inny już tego nie robił - bo wtedy zablokują możliwość umieszczania psiaków na ich stronce - zajmie to pewnie kilka dni zanim umieszczą - ale jak już umieszczą - to wkleję tu linka :) Ogłoszenia porobię nowe z nowymi zdjęciami również dzisiaj - nie pamiętam czy tekst do ogłoszeń był jakoś modyfikowany?czy po staremu? teraz w pracy jestem i nie bardzo jak mam przeszukać wątek :) ale w domku to zrobię :) także dzisiaj mnie czeka FILONKOWY wieczór :):):) Quote
jola_li Posted August 28, 2013 Author Posted August 28, 2013 (edited) Wielkie dzięki, Kejciu :)! Tekst do ogłoszeń jest na pierwszej stronie (post 2), coby się nie zgubił ;). Myślę, że modyfikacje nie są potrzebne, bo w zasadzie wszystko się zgadza, a szczegóły to już przy ewentualnym kontakcie telefonicznym. A zdjęcia dałam takie: http://tablica.pl/oferta/filonek-bezogonek-tricolorek-pozna-dobrych-ludzi-ID3ou4r.html#xtor=EREC-52- Można jeszcze to dodać: Edited August 28, 2013 by jola_li Quote
Nutusia Posted August 28, 2013 Posted August 28, 2013 Kurczaki, ale się poryczałam... Niby bezpieczny, najedzony, ma psie towarzystwo, ale taki samotny, tak bardzo potrzebny mu dom i człowiek na wyłączność :( Smutasku, tak bym chciała Ci obiecać, że będzie dobrze... Quote
Mattilu Posted August 28, 2013 Posted August 28, 2013 Jolu, Kasiu, dzieki za cala Filonkowa prace:) Quote
jola_li Posted August 28, 2013 Author Posted August 28, 2013 Rozmawiałam właśnie z p. Martą. Filonek dostaje kropelki do oczu i jest już dużo lepiej. A poza tym Filuś wychodzi z całą grupą na spacer, na ten duży teren, który widać za siatką - bez smyczy :)! Szaleje z radości - co miałam okazję zaobserwować w niedzielę, kiedy to był pierwszy jego bezsmyczowy spacer. Od tego czasu biegają codziennie, a Filonek szczególnie sobie upodobał dwie nieśmiałe koleżanki Bajkę i Maltę - na zdjęciu wyżej :). Quote
Kejciu Posted August 28, 2013 Posted August 28, 2013 Oj zeeeeeszło nam się z Nutusią nad foceniem fantów :) Nutusia może potwierdzić :) ale zgodnie z obietnicą: - wysłałam zgłoszenie Filonka do nie kupuj - psygarnij na facebook ( jak umieszczą go dam znać ) - zrobiłam nowe ogłoszenia na: * gumtree.pl * tablica.pl * alegratka.pl więcej nie zdąrzyłam - bo już późna pora a raniutko wstaję Jutro zajmę się resztą :) Quote
Nutusia Posted August 29, 2013 Posted August 29, 2013 Potwierdzam, że się zeszło, a to dopiero początek bazarkowej "walki"... Filuniu - bądź dobrej myśli ;) Quote
mari23 Posted August 29, 2013 Posted August 29, 2013 [quote name='Nutusia']Kurczaki, ale się poryczałam... Niby bezpieczny, najedzony, ma psie towarzystwo, ale taki samotny, tak bardzo potrzebny mu dom i człowiek na wyłączność :( Smutasku, tak bym chciała Ci obiecać, że będzie dobrze... tak, masz racje Nutusiu, mnie też łzy się kręcą i podobne myśli.... a oto mój podopieczny ( nie tymczasowicz, u pani wet zamieszkał na razie, wymaga opieki) http://www.dogomania.pl/forum/threads/246662-Kubu%C5%9B-psie-dziecko-bestialsko-traktowane-przez-dzieci-potrzebuje-pomocy dlaczego go tu wkleiłam? bo jak dorośnie, będzie chyba wyglądał identycznie, jak Filonek ( tylko Kubuś ma ogonek) Kubuś do Filonka jest bardzo, bardzo podobny ( i bardzo, bardzo skrzywdzony) Quote
Zofija Posted August 29, 2013 Posted August 29, 2013 Przepraszam za offa, ale pilnie poszukuję osób do wizyt przed-adopcyjnych w Warszawie. Jedna -Mokotów, druga Wawer-Praga Południe. Chodzi o psiaki z cieszyńskiego schroniska-jeżeli ktoś moze pomóc... Proszę o kontakt na pw, maila: [email protected] lub tel.: 508-063-271 Quote
Kejciu Posted August 29, 2013 Posted August 29, 2013 Filonek jest już na profilu FB psygarnij:):):) https://www.facebook.com/media/set/?set=a.677510808943885.1073742649.165681383460166&type=3 Quote
Nutusia Posted August 30, 2013 Posted August 30, 2013 Cudownie! Oby miał tyle szczęścia, co Kajtuś, dla którego właśnie z tego portalu znalazł się super domek :) Quote
jola_li Posted August 30, 2013 Author Posted August 30, 2013 [quote name='kejciu']Filonek jest już na profilu FB psygarnij:):):) https://www.facebook.com/media/set/?set=a.677510808943885.1073742649.165681383460166&type=3 Wielkie dzięki, Kejciu :)!!! Quote
Kejciu Posted September 2, 2013 Posted September 2, 2013 Z bazarku http://www.dogomania.pl/forum/threads/246171-koniec%21%21%21%21%21rozliczam-%21ZAPROSZENIOWY-BAZAREK-do-18-08-Dla-Fundacji-Rottka-i-Filonka mamy 63,50zł dla Filonka - poproszę na PW do mnie dane do przelewu :) Quote
jola_li Posted September 3, 2013 Author Posted September 3, 2013 [quote name='kejciu']Z bazarku http://www.dogomania.pl/forum/threads/246171-koniec!!!!!rozliczam-!ZAPROSZENIOWY-BAZAREK-do-18-08-Dla-Fundacji-Rottka-i-Filonka mamy 63,50zł dla Filonka - poproszę na PW do mnie dane do przelewu :) Kejciu, bardzo bardzo serdecznie dziękuję!!! :Rose::Rose::Rose: Quote
Nutusia Posted September 3, 2013 Posted September 3, 2013 Kolejny bazarek już się skleja do kupki. Połowa będzie na Filusia ;) Quote
Recommended Posts