Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

ostatniaszansa napisał(a):
kolejn, niemiła tym razem niespodzianka ... Filonek nieoczekiwanie od tyłu mocno dziabnąl Agnieszkę, jest spory krwiak a potem zwiał do swojej kryjówki... Ewa

Ożesz :(...
Podwójnie mi przykro :(...
Ciągle wierzę, że w domu, przy swoim człowieku byłby spokojny i przyjazny, tylko, kurczę, gdzie ten dom?

Posted

Przepraszam ale na jakiś czas muszę " zawiesić " moje reklamowanie Filonka i robienie mu ogłoszeń - mam pod swoimi skrzydłami znalezioną przeze mnie suczkę
Wierę w hoteliku od piątku - dlatego cały mój wolny czas i energię muszę poświęcić na bazarki aby na ten hotelik zarobić oraz na ogłaszanie Wiery o czym uczciwie informuję wcześniej :(

Posted (edited)

kejciu napisał(a):
Przepraszam ale na jakiś czas muszę " zawiesić " moje reklamowanie Filonka i robienie mu ogłoszeń - mam pod swoimi skrzydłami znalezioną przeze mnie suczkę
Wierę w hoteliku od piątku - dlatego cały mój wolny czas i energię muszę poświęcić na bazarki aby na ten hotelik zarobić oraz na ogłaszanie Wiery o czym uczciwie informuję wcześniej :(

Jasne, Kejciu, dziękuję Ci bardzo za dotychczasową ogromną pomoc i trzymam mocno kciuki za Wierę i jej nowy dom.
Ja odnowiłam Filonkowi ogłoszenia na tablicy (wyróżnione na miesiąc), gumtree, morusku, przygarnij zwierzaka, e-zwierzak, cafeanimal, lento, petworld, adopcja psa.

Edited by jola_li
Posted

jola_li napisał(a):
Jasne, Kejciu, dziękuję Ci bardzo za dotychczasową ogromną pomoc i trzymam mocno kciuki za Wierę i jej nowy dom.
Ja odnowiłam Filonkowi ogłoszenia na tablicy (wyróżnione na miesiąc), gumtree, morusku, przygarnij zwierzaka, e-zwierzak, cafeanimal, lento, petworld.

nie oznacza to że nic nie będę w Filonkowej sprawie robiła - będę się starała na ile czas pozwoli :)

Posted

Jutro znowu jedziemy na Mazury (żeby zdążyć przed zimą zrobić ogrodzenie - nasz sąsiad obiecał, że będzie tam trzymał psy zamiast wiązać je na łańcuch, więc sprawa pilna).
Filuś ma ogłoszenia, więc pozostaje czekać, choć coraz trudniej mi to przychodzi :(...
Wrócę za tydzień, to zrobię nowe.

Posted

Jestem, choć nieco kontuzjowana (trzeba "mnie wstawać" z łóżka, bo sama nie daję rady, za to kłaść się mogę bez problemu) :).
Ogrodzenie zrobione - nie, nie przez nas, tylko przez panów fachowców - wreszcie wszystko dokończone, a nawet z dokładką, bo jeden z psów zaczynał ćwiczyć skoki przez wyższą siatkę i trzeba było dospawać na górze kawałek żelastwa pod kątem i przeciągnąć druty. Wystawimy mu rachunek ;)!
Psom we wsi kupiłam karmę i poza tym wysłałam też karmę "do siebie" (bo jak przyjeżdżamy, to karmimy psy), z prośbą do panów od ogrodzenia, żeby odebrali i postawili paczkę przy wejściu (to było 40 puszek, więc nie chcieliśmy dźwigać). Jak przyjechaliśmy karmy nie było :(. Okazało się, że przyszedł sąsiad i powiedział, że to dla niego i zabrał wszystko :shake:. Jak się upomnieliśmy oddał 12 puszek :shake:. Ręce opadają na tych ludzi - niby mówią po polsku, ale dogadać się nie ma jak :(...

Filonek spędza mi sen z powiek...
Ogłoszenia jutro odnowię i --- będę czekać.....

Posted

Jolu, tak mi przykro! Nieuczciwosc i bezczelnosc, ktore pozbawiaja tchu.

Cos te plecy sie Panu Bogu nie udaly: Ty chora, Inka chora, ja ledwo laze, Nutusie w biodrze chwycilo...Zdrowiej!

Posted

Ci ludzie tam są bardzo roszczeniowi - choćby ta baba od Pusi, Hopki i spółki... Raz się im pomoże i od razu myślą, że im się pomoc należy! Wszystko opada :(
Joluś - kuruj się!!!!!

Posted (edited)

[quote name='kejciu']Odnowiłam Filusiowi ogłoszenia jakie miałam na moim koncie - czekamy...
Dzięki wielkie, Kejciu :)!
Ja też poodnawiałam ogłoszenia (z wyjątkiem gumtree, które mi nie chce zadziałać).

Myślałam, że może jutro uda mi się wybrać do Filonka, ale mąż wybił mi to z głowy, bo praktycznie mam tylko jedną rękę sprawną, a przy psach przydałyby się zdecydowanie dwie (już mnie "moje" mazurskie doprawiły ;)).

Ostatniaszansa mówiła, że Filonek miał robione badanie krwi - wygląda na to, że może mieć pasożyty (choć już wcześniej był odrobaczany) i stąd jego szczupłość. Dostał nową (potrójną) porcję aniprazolu - oby pomogło. Dziękujemy bardzo za troskę!

Kurczę, gdzie ten Filonkowy dom :(...

Na pociechę zdjęcie Filonkowej koleżanki z grupy - szczęściara już u siebie - napatrzeć się nie mogę, aż się sama do siebie uśmiecham, straszne to było strachajło :)

Edited by jola_li
Posted

[quote name='Mattilu']Jolu, tak mi przykro! Nieuczciwosc i bezczelnosc, ktore pozbawiaja tchu.

Cos te plecy sie Panu Bogu nie udaly: Ty chora, Inka chora, ja ledwo laze, Nutusie w biodrze chwycilo...Zdrowiej!

[quote name='Nutusia']Ci ludzie tam są bardzo roszczeniowi - choćby ta baba od Pusi, Hopki i spółki... Raz się im pomoże i od razu myślą, że im się pomoc należy! Wszystko opada :(
Joluś - kuruj się!!!!!
Dziękuję Wam - chyba będę jedna musiała iść do lekarza, wrrrrrrrr, jak ja tego nie lubię :(...

A ci ludzie... najpierw powojenna tymczasowość, potem PGR-owa demoralizacja, a potem kolejne pokolenie niedouczone, bez szans, bez aspiracji - koszmar :(...
Obejrzałam ostatnio - długo odwlekając ten seans :( - rewelacyjny film "Róża" o powojennych losach Mazur.
Polecam: http://www.kinomaniak.tv/film/Roza/50037

Posted

Też się "boję" takich filmów...
Malutka śliczniusia - z takim kumplem rodem z innego filmu ;) nie ma się czego bać :)
Filuś - i na Ciebie już czas do domku, Koleżko...

Posted

Dziękuję Wam bardzo za troskę, aż mi głupio, bo przecież wiele osób ma dużo większe problemy :(.

Ja też coraz gorzej znoszę takie filmy i też odwlekam ich obejrzenie, czsami w nieskończoność, ale mam jednocześnie poczucie, że coś jestem winna ludziom, którzy przez to wszysko przeszli. Choćby świadomość i - pamięć.