Margi Posted May 16, 2013 Posted May 16, 2013 Cudny,śliczny okruszek.Maleńka jest Ktoś będzie miał fajną przytulankę.:lol: Quote
kiyoshi Posted May 16, 2013 Posted May 16, 2013 Fraszka sprawia, że mam ochotę tylko płakać- ZE SZCZĘŚCIA!!!:loveu: jest urocza, śliczna i jaka przeszczęśliwa na tych rączkach, przytulana, głaskana!:) nie do wiary, że to ona.... tak bardzo Wam wszystkim jeszcze raz dziękuje za wyciągnięcie jej!!! gdyby nie Wy...nie wiem co stało by się z tą biedą:( ona przecież była spisana na straty....:( cud że jej nie uśpili.... to cud....:) Quote
kiyoshi Posted May 16, 2013 Posted May 16, 2013 ULKA12 napisał(a):Powinnaś te zdjęcia pokazać w schronisku. wątpie aby w tamtym miejscu kogokolwiek zainteresowały dalsze losy Fraszki.... za to pokazać muszę Wojtkowi, który...też nie do końca w nią wierzył.... Quote
malawaszka Posted May 16, 2013 Author Posted May 16, 2013 kiyoshi napisał(a):wątpie aby w tamtym miejscu kogokolwiek zainteresowały dalsze losy Fraszki.... za to pokazać muszę Wojtkowi, który...też nie do końca w nią wierzył.... poślij mu koniecznie :) a ja muszę wysłać do gminy papiery to druknę tez kilka zdjęć - niech widzą! Quote
kiyoshi Posted May 16, 2013 Posted May 16, 2013 malawaszka napisał(a):poślij mu koniecznie :) a ja muszę wysłać do gminy papiery to druknę tez kilka zdjęć - niech widzą! to dobry pomysł:) może urzędników uda się jakoś 'przebudzić', bo tam jeszcze inne bidy czekają:( Quote
Pysia Posted May 16, 2013 Posted May 16, 2013 Dokładnie! Wyślij zdjęcia z opisem jak sie zachowuje w domu! Ludzie maja bardzo dużą dawke ciekawości wiec przeczytaja na bank. A może...? Zawsze warto próbować. Fraszka jest zupełnie innym psem. Tak totalnie innym, że aż trudno w to uwierzyć. I dlatego warto pomagać! A zdjecia Kokietko jedna są jak zwykle CUDNE! A te nieostre to chyba masz monitor do wymiany bo ja widzę same ostre. Kokietko hahaha Quote
kiyoshi Posted May 16, 2013 Posted May 16, 2013 dokładnie:) dla mnie te 'nieostre' także są przepiękne:) a jak czują się panienki P?? Quote
ania0112 Posted May 16, 2013 Posted May 16, 2013 Ale boska Fraszka! Super! a na jaki wiek jest oceniana? Bo ząbki ma ładne.. przynajmniej na zdjęciach :) ahhh te cieczki wszystkie plany psują... niunie śliczne adopcyjne i zamiast sru do domku to trzeba czekać...:shake: Quote
malawaszka Posted May 16, 2013 Author Posted May 16, 2013 ma kamień na zębach ale małe pieski mają często - dajemy jej koło 4 lat, a kamień wyczyścimy :) Quote
Mysza2 Posted May 16, 2013 Posted May 16, 2013 Ciocia, ale sesję piękną jej zrobiłaś:):) Cudo adopcyjne:) Quote
kiyoshi Posted May 17, 2013 Posted May 17, 2013 znów musiałam obejrzeć zdjęcia Fraszki...to najlepsze lekarstwo na wszystko!!! jej szczęśliwy pyszczek nawet najciemniejsze chmury rozgarnia;) Quote
malawaszka Posted May 17, 2013 Author Posted May 17, 2013 kiyoshi napisał(a):znów musiałam obejrzeć zdjęcia Fraszki...to najlepsze lekarstwo na wszystko!!! jej szczęśliwy pyszczek nawet najciemniejsze chmury rozgarnia;) haha ja też je ciągle oglądam :lol: Quote
Nette Posted May 17, 2013 Posted May 17, 2013 Ale cudna dzioucha, wow!!! Aż oczy mi wyszły na wierzch:loveu: Brawa!!! Quote
Pysia Posted May 17, 2013 Posted May 17, 2013 Panny PP chyba mają się świetnie bo nie składaja veta do losu ;) Ba! Myślę że zadomowiły sie az za bardzo. Obie są bardzo fajnie korygowalne. Darły mi japy na początku na wszystko, a teraz już tylko czasami. Nie sa uciażliwe dla sąsiadów :) Melduję też, że jestem na koncówce obróbki futer. Promka już nie ma ani jednego filcaczka nawet a Premka chyba juz nie ma. U tej drugiej mase futra i zdarza się ze coś malutkiego jeszcze wymacam ;) Premka uczy się różnych rzeczy bardzo ładnie. Np czesanie na początku to było wicie niesamowite. teraz gdy stawiam ją na stole to pod moim dotykiem kladzie sie na boczku i nadstawia mi drugi do czesania :) Tylko okolice pysia i łałoczek są jeszcze wicia. I głowa. Ale i tak jestem z niej bardzo dumna, bo większość znanych mi małych psów robi cuda wianki podczas czesania a ta Janiołek :loveu: Myślę, że gdy zostanie bez Promki u mnie to i strachów sie pozbędzie powoli. Teraz jej pewność siebie jest totalnie katrupiona przez coraz to pewniejsza Promkę. Gorąco na dworze, ale jakieś chmurki. Mam nadzieje że słoneczko wyjdzie zza nich bo malawaszka ma do nas przyjechać. Ona robi boskie fotki i szkoda tracić takiej szansy! Rozdmuchajcie dziewczyny chmurki- plissssssssssss. Quote
malawaszka Posted May 17, 2013 Author Posted May 17, 2013 no byłam... padało a ja i tak nie miałam aparatu :oops: i nie miałam też połowy rzeczy, które miałam Pysi zawieźć :oops: masakra... nie ogarniam już Fajne są dziewuszki - pojechłam z Furiatką to Premka miała co robić - pilnowała swojego misia żeby jej go Furia nie ukradła przypadkiem :lol: i co jakiś czas pięknie warga jej drgała jak Furia była za blisko misia :D faktycznie Premka zrobiła się bardziej nieśmiała do ludzi, ale po chwili się przekonuje więc tragedii wielkiej nie ma, a już jak Pysia nad nią popracuje to całkiem będzie gites - są sliczne, nabrały ciałka, sierść Premki bajeczna, Promka jeszcze chwilkę i też będzie błyszczeć jak psu... ;) Quote
Pysia Posted May 17, 2013 Posted May 17, 2013 Nie pochwaliłaś Premki jak ślicznie aportuje :mad: I nie napisałaś, że Furia szarpała Karola za nogawkę od spodni :diabloti: Chciała mi zjeść syna :crazyeye: Zreszta moją rękę też, bo ośmieliłam się chcieć ją pogłaskać :evil_lol: Komu komuuuu malutkiego, czarnego diabła w prezencie? :diabloti: Quote
malawaszka Posted May 17, 2013 Author Posted May 17, 2013 no tak - Premka ślicznie aportuje :lol: a o Furiatce nie chciałam się tu rozpisywać bo to w końcu nie jej wątek :eviltong: noo Pysia zrobiła to czego zerduszko nie chciała zrobić i dzięki temu wiemy, ze Furia nadal jest niedotykalska do obcych :placz: wredota podłota... Quote
AnkaG Posted May 17, 2013 Posted May 17, 2013 Fajne wieści - no o PP, bo Furiatka to bez zmian jak widać :) Quote
Pysia Posted May 17, 2013 Posted May 17, 2013 PP są przeurocze :) Uwielbiam patrzeć jak razem szaleją. Dzisiaj Promka ukradła misia Premce i ganiały sie po dworze jak szalone :evil_lol: Obie uwielbiają wszystko co moje. Wywlekaja z kosza na brudne rzeczy moją bielizne... Jak jestem w pracy to śpią z moimi kapciami. Premka wchodzi na stół i kradnie wszystkie przedmioty z niego które często dotykam. W tym mój tel. komórkowy. Trochę ucierpiał. Pokrowiec do wymiany. Dzisiaj odpadła folia z niego bo zapomniałam o nim. Szukałam go po podwórku.... Dobrze, że wylądował w miejscu gdzie był zasięg bo bym go szukała aż by go kosiarka nie skosiła. Promka jak coś robię to łazi w postawie wielce skrzywdzonego psa za mną i skuczy. Promka wymyśla przedziwne rzeczy. Najczęściej po jakimś czasie przynosi mi misia :loveu: Promka wskakuje na kolana i tuli się do piersi delikatnie. Premka jak sie kładę to łazi mi po głowie :evil_lol: Promka jest kulturalna i nauczona zasad domowych. Premka zachowuje czystość, ale skok na stół to nie problem ;) Promka jest niesamowicie tulaśna, ale Premka ma sporo uroku z tą swoją chęcia do zabawy :) Kazda ma "coś" czego nie ma druga. Obie się uzupełniaja. I nakręcają wspólnie. Obie panny nie wywołują u mnie wyrzutów sumienia jak jestem w pracy albo muszę wyjść czy czymś sie zajać. Nie zamartiwam sie że piesek sie nudzi. One zajmują się w takich chwilach sobą. Ale gdy jestem ja to dla Promki najważniejszy jest człowiek. Premce też się bardzo podobaja zabawy ze mną i wtedy zostawia Promkę. Quote
kiyoshi Posted May 18, 2013 Posted May 18, 2013 kolejny dzień rozpoczęty od zdjęć Fraszeczki:) naprawde nie mogę się napatrzeć:loveu: zkoda, że Pysiowe sunie tez nie załapały się na nową sesję, ale...one mają mnóstwo pięknych zdjęć:) a propos- jak tam plany sterylkowe dziewczyn? Promka chyba już wkrótce pójdzie?? Quote
Pysia Posted May 18, 2013 Posted May 18, 2013 Będziemy ciachać obnie jednocześnie. Premka mogła już być po, ale i tak do domu może iść dopiero po Promce. Nie było sensu. Szkoda pieniędzy na paliwo na wielokrotne jazdy. Zrobi sie dwie za jednym zamachem i po sprawie. Ja też wolę umierać ze strachu jednorazowo niż dwa razy w różnym czasie ;) Bo zawsze to stres.... No i trzeba dziewczyny przypilnować. Laski pojadły. Są takie fajne :) Ja nie wiem... Ja je lubię dwie na raz. Kopnijcie mnie w tyłek abym w koncu je poogłaszała. Bo po tylu dniach to ja zawsze już miałam gotowy domek dla psa a tu nawet ogłoszeń brak. Jest mi z nimi kurcze zbyt dobrze :oops: Quote
wilczy zew Posted May 18, 2013 Posted May 18, 2013 piękna fota :loveu: http://img803.imageshack.us/img803/148/dsc0092sx.jpg Quote
Recommended Posts